Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 018
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • SA
Аз пък, понеже хич ме няма в химията съм се чудила винаги, как млякото, което си е въглехидратно (виглените са му повече от протеините), като му сложиш лимон и го пресечеш и става на извара, при която протеина е в повече. Сигурно тоз лимон прави нещо, ама пак немога да го проумея. Някой да ме светне, че да почна и аз да си правя извара. Само това ме спира, че няма да има достатъчно протеин.  Rolling Eyes

bob4enka, да споделя за изварата от мляко, понеже вече години наред си приготвям.
Значи аз слагам 3 л. прясно мляко в тенджерка и го загрявам докато е кьм кипване. Тогава на око му слагам оцет ( може би кьм 3-4 с.л.) и разбьрквам. Обикновено млякото моментално се пресича и изварата се отделя на бучки, които плуват в почти бистра течност. След това тенджерата я махам от котлона и изварата я отделям с решетьчна льжица. От 3 литра мляко се получава доста добро количество извара, при това много вкусна. На практика това е почти чист белтьк. Киселината ( оцет, лимонов сок) преципитира белтька, а захарта( лактоза) си остава в прозрачната течност.
Според наблюденията ми, добре е млякото да е почти кипнало и ако при прибавяне на киселината, млякото не се пресече добре, то да се прибави още малко оцет ( лимонов сок).
Абе, и да не ти се получи от пьрвия пьт, пробвай различни сьотношения!
Аз тук ( в Южна Африка) приготвям доста по-вкусна извара от тази, която се продава в БГ.

# 436

Чудя се да увелича ли протеина от месо, за да качвам мускул и да стопирам горенето на мазнини (имам да дооправям долна част на корема и ръце) или да стопя мазнините с още режимно хранене и тогава да започна да работя за мускули?

Ами спокойно можеш да увеличиш протеина без да се притесняваш - това няма да стопира горенето на мазнини, спокойно  Peace
За мен е най-добре нещата да се случват паралелно - отслабване и качване на мускул и без това при жените това с мускулите е трудна работа поради редица фактори, но най-важният - хормонален.

# 437
Daisy^Slava, добре дошла. Режимът на Руми само тренировъчен ли е?

# 438
  • Stavanger,Norway/ Varna
kameloth благодаря за разяснението. Тоест, ти казваш, че киселината, един вид, "улавя" белтъка, а останалото остава в бистрата течност. Знаеш ли, къде мога да прочета повече за това. Само това ме спира да пробвам. Да не се окаже, че собственоръчно направената извара е с подобни на млякото стойности  Crazy. Аз търся ефекта повече белтък. С каква процентност мазнини мляко ползваш ?

# 439
  • Canada
Не мога само да чета и да тренирам - от днес и ще пиша!  Simple Smile

Не съм нова в тренировките, но виж, за диетите - да. Дълги години бях веяна скумрия, 45 кг/174см.. зор да напълнея, зор и ядене -  65. Тресях се като желе. Хайде обратно с режим и тренировки надолу. Като обиколки стопих доста, още имам местенца за дооправяне, мускул за качване, като цяло изглеждам здрава и нормална жена. Стегнах се и се харесвам, но имам проблем: при мен отслабването първо и най-явно се вижда в лицето, а чертите ми са остри. Бузите ми изглеждат хлътнали и да бях по-стара, съща Баба Яга бих го докарала Sad А съм на 25г.
В момента използвам една от платените програми на Румяна, като все повече се улавям, че не ям достатъчно като количесто и честота.

Чудя се да увелича ли протеина от месо, за да качвам мускул и да стопирам горенето на мазнини (имам да дооправям долна част на корема и ръце) или да стопя мазнините с още режимно хранене и тогава да започна да работя за мускули? За съжаление общата ми култура не достига що се отнася до хранене, мускули, па-па, което виждате и самите вие, а суетата ме кара да се гледам в огледалото по-често от нужното. Чудя се започна ли с повече месо дали ще заприличам на човек в лицето отново и какво да предприема.

Ще се радвам да се срещаме в темата.

Добре дошла в темата!
Повече протеин и още повече въглехидрат + здрави силови тренировки - така се качва мускулна маса. Следи си килограмите  и вида в огледалото. Ако качваш повече от 2кг/месец - намали малко въглехидратите. Колко кг си сега и как тренираш, как се храниш?

# 440
Знаеш ли, къде мога да прочета повече за това.

Гугъл, думички за търсене - milk coagulation, acid, curd.

# 441
  • SA
bob4enka , ами теоретично, захарта и мазнината в млякото няма как да се повлияят от киселината. Тя пресича белтька най-вече. За сьжаление, не зная кьде може да се прочете повече по този вьпрос, аз не сьм тьрсила.
Аз използвам сьвсем обикновено мляко 3% от магазина. Но предполагам спокойно може да се ползва мляко и с по-ниськ процент масленост.

# 442
Мерида, защо не наблегнеш на растителни белтъчини тогава?
Фея-дай източници. Blush  Hug

Бобови (най-вече соя), киноа, конопено семе, чия, микопротеин...

Ето ти за пример какво сложих в смутито си тази сутрин: спанак, манго, киснати (и дехидратирани) сурови орехи, портокал и голямо парче тофу.

Добре дошла на Тедито! Питай, ако имаш въпроси. Тук всеки ще ти отговори с радост.

Отчет за днес: клубна тренировка за пудовка, ама пудовките бяха свършили, та модифицирах за гири. Треньорът много ми се радваше Simple Smile

# 443
  • Canada
Фея, соя, тофу? Наистина ли?!?

# 444
  • Бургас
 Simple Smile

# 445
  • София
Ей.... днес сте се разписали сякаш светът е пред свършване  Laughing

Мери и Рейн, благодаря и на двете ви за споделените тренировки   bouquet

Днес се отчитам с 8 км бягане, качих монцата в Южния парк на един дъх почти без да ми е трудно  Laughing

Отивам да пресичам прясно мляко с оцет пък да видим Simple Smile

# 446
  • Sofia
Момичета, привет и от мен!  Напоследък съм толкова натоварена, че не ми остава  никакво време за форума. Записвам се в темата с Core Cardio от Бетата и се връщам назад да ви чета, защото много ви изпуснах от поглед. Благодаря на Мери за страхотното оформление на темата. Hug
Kameloth, мерси че сподели за изварата, ще пробвам и аз да си направя, но с лимон, защото много мразя оцет.
Фея, смутитата ти винаги изглеждат впечатляващо.

# 447
Днес не мога да ви изчета!  Mr. Green
Отчитам още една измъчена тренировка като вчера.  Mr. Green За рамо и трицепс. Но днес не беше по моя вина. Наложи се да прекръсвам два пъти да изпращам документи по факса и нямаше как, но я довърших.
Добре дошли на Данито82 и ДейзиСлава!
Кам, благодаря много за разяснението за изварата. Съвсем скоро ще пробвам и ще потърся повече информация за процеса, който протича.
ДейзиСлава, момичетата вече са ти дали много добър съвет. Аз съм на същото мнение. Най -добре е да съчетаеш тренировки с тежести, HIIT + хранене с адекватно ( достатъчно) количество протеин и не-много ниско, но и не високо количество на въглехидратите ( с тях трябва да експериментираш, за да видиш къде ти се чувстваш най-добре). Така ще можеш да покачваш мускулна маса( но както Смоуки спомена , това става толкова бавно при жените) и да намаляш % на мазнините в тялото си.
Лек ден!

# 448
Не мога само да чета и да тренирам - от днес и ще пиша!  Simple Smile
А така се прави Grinning  добре дошла!
Момичетата са ти казали как да действаш Simple Smile
не разбрах сега колко кг си, но ако искаш мускулна маса - повече тежести Simple Smile пък с режима си ще гориш мазнини.
За изварата - не знаех, че се получава с лимон или оцет, много благодаря и аз за информацията Simple Smile
Днес не отчитам тренировка, търча до Търново на зъболекар, а в последствие разбрах, че задължително до дес съм трябвала да се презапиша в общежитието си в София, та сега съм във влака Grinning

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 19:01 от Merry.

# 449
Благодаря за топлото посрещане.

Ще увелича протеина и заедно с него и въглехидратите, благодаря, Лайк_Смоук, успокои ме.
Режимът на Руми не е само тренировъчен, включваше и диета, съобразена с моя вкус, в случая - без мляко, телешко, сирене, кашкавал. Тя е за отслабване и е ден по ден. В момента се храня със същите неща, стана ми навик.
Ям зеленчуци и плодове, месо, яйца, овесени ядки.
Горе - долу гледам в дневното ми меню да има 2 яйца, 300 гр месо, салати, вода, овесени ядки.
Не съм стриктна обаче, т.е. не меря въпреки че имам везна. Понякога пропускам яйцата, нищо че съм кокошка.
Тренирам или с Румяна, или с Шон ("T 25Focus"), днес например отчитам Lower от Alpha и Upper от Beta. Харесвам повече силовите тренировки, защото иначе аеробиката ми блъска кръвното страшно.

Общи условия

Активация на акаунт