Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 32 977
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
За коремните преси и оформянето на корема и аз съм останала с впечатление, че Румяна навсякъде казва, че САМО с коремни преси не става и че храненето е много важно, а не че не трябва да се тренира корем и да се правят коремни преси.
На мен коремът ми е изключително проблемна област по ред причини (стърчи напред поради гръбначно изкривяване, имам диастаза и тлъстинки взех да трупам там още от тийнейджърска възраст, при това без да имах и грам наднормено тегло). До преди няколко месеца избягвах да правя коремни преси, пропусках ги, но макар и много бавно, напредък в тази област имам видим и значителен (за съжаление нямам снимки на изходната позиция от преди 2 години, за да покажа). Коремът ми все още е много далеч от това, което бих желала да е, но това се дължи и на факта, че напоследък по ред причини карам много лежерно с тренировките.
Така че мога от личен опит да кажа:
1. При правилно изпълнение доста упражнения, които не са специално за корем, тренират корема.
2. Храненето е супер важно за изчистване на всички излишни мазнини, включително и на коремните.
3. Йогата много помага за корема.
4. Когато се тренира корем, трябва да се тренира и гръб. Иначе се получават болки в гърба (към това също имам предразположеност), в кръста и се разваля стойката също.
Предпочитам да не губя време и енергия да отричам еди-кой си, защото казал нещо, което не смятам за правилно, нито да си създавам кумири. От всеки треньор взимам това, което ми допада. Ако смятам, че в някоя тренировка не са балансирани добре упражненията за предна-задна верига, добавям си от себе си, докато се усетя балансирано тренирана. Ако пък някоя тренировка ми натовари прекалено кръста с прекалени недобре подбрани упражнения за корема (а съм убедена, че съм изпълнила всичко правилно и внимателно), хич не я повтарям и толкова.  Crossing Arms
Вчера тренировка от Pi-Yo-то, днес почивка, утре ще видя какво ще направя.
Ще ми се да изляза, да хвана пътя и да тичам, тичам, ама с децата не става....Само леко побягване на кратки разстояния... Laughing

# 616
Значи аз нещо не правя както трябва. Може ли повече инфо как точно си стягате корема така, че като работите за други мускули да засягат и корема? Аз го стягам като се присетя, но не по вече за минута, не ми е удобно, не знам и аз как да го обясня. Не ми е комфортно... някаква хитринка за да си подобря техниката?

Вчера видях снимка на ципура и ми потекоха лигите. Може ли авторката да сподели как я е приготвила? (Във фурна ли, на тиган ли  Wink ) да си направя и аз  Hug

# 617
Предпочитам да не губя време и енергия да отричам еди-кой си, защото казал нещо, което не смятам за правилно, нито да си създавам кумири. От всеки треньор взимам това, което ми допада.
Подкрепям  Peace

Rain, то не е нарочно да го стягаш, просто изпълнявайки някои упражнения щеш не щеш го стягаш и корема. Примерно не знам как ще изпълниш хубава лицева опора без да стегнеш цялото си тяло. Или пък бягането на място с високи колене, там много добре усещам стабилизирането чрез коремните мускули. Ренегатското гребане същата работа, като лицевите, отново няма как да не го стегнеш,заедно с бедрата, ръцете, гърди, въобще цялото тяло.

# 618
Отчитам Total Body Circuit и Upper Focus. Изобщо не знам как успях да направя и двете, днес съм без капка тонус. За сметка на това пък онзи ден на Спийд 3 забелязах голяма положителна промяна в издръжливостта.

Направих "сиренето" от извара, за което бях споменала, стана убийствено! Има много мек вкус, като сметана. Влиза ми в дневното меню, ще се прави редовно  Heart Eyes

# 619
А добре. Аз реших, че нещо не правя както трябва. В тези упражнения (примерно) усещам натоварването, да, но не чак толкова, колкото в 15-минутката за абс на Джаки примерно  Grinning

# 620
  • Canada
Значи аз нещо не правя както трябва. Може ли повече инфо как точно си стягате корема така, че като работите за други мускули да засягат и корема? Аз го стягам като се присетя, но не по вече за минута, не ми е удобно, не знам и аз как да го обясня. Не ми е комфортно... някаква хитринка за да си подобря техниката?

Вчера видях снимка на ципура и ми потекоха лигите. Може ли авторката да сподели как я е приготвила? (Във фурна ли, на тиган ли  Wink ) да си направя и аз  Hug

Дай пример с някое упражнение.
Лично за мен коремните упражнения са толкова важни, колкото и всички други. Коремът е стабилизатор на поясната област, гърдите на горната част на гърба. Супермен е супер упражнение, специално за разтягане на гърдите и гърбът, след коремни преси или цял ден висене пред компютъра.

# 621
Polar bear имах предвид, че не във всички упражнения участват коремните мускули и се чудех дали ако ги стягам при правенето ще има ефект. Примерно при упражненията на Румяна, които пазят коленете това, което е коляно в коляно трябва ли да ги усещам? Защото аз не ги. И дали ако си стягам допълнително корема ще има ефект. Другото, за което се сещам в момента са 2 от БР - едното  е още в разтягането - кръгове с крака от прав стоеж (хич не мога да обяснявам  ooooh!), а другото е пак в прав стоеж, но тялото е обърнато на страни и е коляно в лакът ( Crazy ще почерпя този, който ме разбере  hahaha) Та при тези си усещам коремните мускули без да съм ги стегнала.

# 622
Рейн, от тази аеробика на Руми последното - вдигане на коляно и завъртане на срещуположно рамо - това е най-активиращото за корема, макар че и коляно в коляно също е, но по-малко. От интервали 30 секунди не се усеща, но ако се опиташ да направиш 100 повтарения, ще усетиш. Simple Smile БТВ, Тифани има една кратка тренировка "абс от прав стоеж" и започва тъкмо с това упражнение, което е вдигане на коляно към рамо.

# 623
  • Canada
Polar bear имах предвид, че не във всички упражнения участват коремните мускули и се чудех дали ако ги стягам при правенето ще има ефект. Примерно при упражненията на Румяна, които пазят коленете това, което е коляно в коляно трябва ли да ги усещам? Защото аз не ги. И дали ако си стягам допълнително корема ще има ефект. Другото, за което се сещам в момента са 2 от БР - едното  е още в разтягането - кръгове с крака от прав стоеж (хич не мога да обяснявам  ooooh!), а другото е пак в прав стоеж, но тялото е обърнато на страни и е коляно в лакът ( Crazy ще почерпя този, който ме разбере  hahaha) Та при тези си усещам коремните мускули без да съм ги стегнала.

Това за коляно в коляно не го разбрах, но другите да. Та за кръговете с крака, опитай с активирани коремни мускули и с отпуснати - ще видиш, че има разлика. Ако не си активирала корема почваш да се усукваш. Не е необходимо да са точно стегнати, а активни, демек да участват, д ги усещаш, че работят. Точно както ги усещаш при коляно-лакът. Надявам се ме разбра Simple Smile

# 624
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Е, хубУ, добре, повече нищо няма да кажа за Румяна  Tired
ако изобщо се осмеля да напиша нещо в тази тема оттук нататък

# 625
Мили дами, с изключително неудоволствие днес забелязах, че съм измършавяла. Нали на кантар не стъпвам, само огледалото ми е ориентир, не мога да кажа как се движа с килограмите. Таман бях заголила баджак да покажа снимка и видях описващите се ребра от двете страни. Тъй шумно се възмутих, чак кучето избяга. Трябва да увелича манджичката и да включа нещо подходящо. Като се разприказвахте за трениране на корем и пояс, ей го на - intercostals, serratus  са туй, което при мен е недоразвито и непропорционално на фона на всичко останало и при намаляващ процент телесни мазнини ми придава вид на тапициран скелет.

# 626
TDI, е, сега, защо?! То човек да не зачекне една тема и веднага трябва да има някой обиден като се отговори. Дай пък никой да не пита нищо и никой нищо да не обяснява. Ако ще се обиждаме от всяко обяснение и противоположно мнение, дайте изобщо да не се отчитаме и да не задаваме въпроси и да си обогатяваме "информационната база". Егати.

Лидзи, да ти имам проблемите  Sad Увеличи силовите тренировки и яж по-често...

# 627
TDI, знаех си че ще реагираш така, даже си мислех да редактирам мнението си, но го оставих, защото в крайна сметка съм съгласна,че да бъдеш съгласен с някого не означава непременно да НЕ си съгласен с друг, като него. Никой не е казал да не пишеш било то за Румяна или който и да е инструктор, напротив, мнението е важно, особено на човек като теб, който има опит и информация!  Hug Просто останах с впечатлението,че не си разбрала правилно същността на статията и. А юлинга добре го е написала, защото аз също не смятам,че трябва да вземаме пример само от един човек,а от всеки това, което считаме за логично и правилно, което върши работа за нас самите. Всеки има право на мнение и никой не се сърди да се оспорва нечие чуждо, напротив така има повече материал за мислене  Peace
Скрит текст:
Съжалявам ако с нещо съм те засегнала лично, не ми е било това целта, винаги се опитвам да мисля рационално и неутрално до колкото е възможно.  Hug
Lidsy пак се включи с пост  Grinning и това го очаквах (мога да се нарека оракул  bowuu ) Моите ребра каквото и да правя все си стърчат, горната ми част се омазнява само в зоната на тресящото се под ръцете.

# 628
Мери, откакто подкарах боди бийста след 10-тина дни имаше осезаема разлика (към подобрение). Като върна лентата назад сега си давам сметка, че съм резнала въглехидратите, за последните две седмици съм яла ядки само веднъж, едни тиквени семки. Тахан не съм бутвала. И пия много чай. Като се погледнах чак се ужасих.
Фрея, ти си нашата връзка с несъзнаваното, като един същий Юнг. Помня те от темата със сънищата. Имах един сън с едни витамини и свекърва ми, тъй не разбрах какво значи ама направо ги засилих в коша. Аз не съм фен на стърчащите кокали.

# 629
Лидзи, аз съм щедра душа, да ти дам някой кг?  Mr. Green

Barbabeau, Polar bear  Hug разбрах ви, благодаря. Коляно в коляно (поне така чувам като казва във видеото) е офф това не мога да го обясня - на 3-тата минута е https://www.youtube.com/watch?v=bIvqGs_05Lg#t=231 но все пак това ми е за разгрявка и наистина може и за това да не усещам натоварване точно там, има логика  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт