Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 32 971
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Polar, корема го тренирам всякогаш. И косите коремни, от които всички пищят. Но това на днвена светлина наистина прилича на ребра.

# 646
Лидзи, споко, не може да имаш такова тяло:
Скрит текст:
и да те спрягат, че ти се виждат ребрата  Peace не ти ли харесва как й стоят на мацката?  Heart Eyes Laughing

Ето и едни мъжки коси коремни мускули:
Скрит текст:

Според мен изглеждат много добре и при жените, и при мъжете. След няколко дни ще почне да ти харесва Grinning

# 647
TDI, и аз да се извиня, ако съм те засегнала. Не съм имала намерение да съм груба, още повече, че съм нова в темата и нито ми се бута в спорове, нито се чувствам в позицията да имам твърдо мнение. Simple Smile)))) Съгласна съм с казаното по-горе да нямаме кумири. Чета с интерес всички треньори и сайтове, които очевидно имат система, имат и успех => със сигурност знаят и са постигнали повече от мен. После смилам.
Прочетох десетина статии от Вероника Набалтска, която пусна, благодаря. Като за мен, начинаеща и търсеща, най-интересни ми бяха: "Тренировка 1%", "Защо жените имат нужда от мазнини", "Мускулната памет"...
А в статията за "колани за отслабване", в частта "редуциране на мазнините в коремната област" и тя казва същото нещо ката Румяна в по-горната статия.
Иначе аз не следвам платен режим от Румяна, избрах я като подходяща за начинаещи и за да се спра на едно нещо, структурирано, вместо да полудявам от цъкане по сайтове и ютуб канали, без да съм сигурна какво точно правя. Но ви чета с другите треньори и цъкам по програмите, които коментирате. Когато му дойде времето, ще се придвижа към нещо друго.

# 648
Пфу, най-после имам малко време да почета. Изкарах двете седмици с малко зор и много учене и дано съм прескочила зора вече, че аман..

Добре ме подсетихте за Вероник  Peace Тя пишеше доста тук и в "Как тренирах"  и много постигна за тия години и поне на мен много ми беше полезно присъствието и.Тя е от моята категория на "тежките" , но къде е тя сега, къде съм аз  Whistling Laughing

Корема може да се натовари при всяко упражнение. И да, даже при клек. Най-първото условие е стойката при изпълнение  Peace. Лаик съм, но за опита, който имам с тежестие съм убедена в това. Опитайте примерно като тренирате бицепс. Хванете гирите, щангата, кой каквото си има. Изправете тялото изпънете раменете назад, краката леко свити в коленете и леко разкрачени. Трябва да се чуствате "заземени" и стабилни. Това е стойката, която не се променя по време на цялото изпълнение. Тялото стои стабилно и не се клати на никъде. Ръцете правят пълен оборот задължително до долу и до горе, като при изправяне не движите лактите и ръцете са прибрани. Ако ме разбрахте, пробвайте и после ми пишете как усещате корема. Няма начин да не го използвате като стабилизатор Peace
Това се отнася за всички упражнения, за всички мускулни групи. Стойката е важна, за да натоварите точно там където трябва и винаги корема се ползва. Коремните преси не са за пренебрегване и си имат място в тренировките.
Много съм обяснителна. Спирам  Laughing

Мече  Hug и аз не понасям тия пъшкания. В повечко са ми и затова никога не пробвах с нея. Иначе работи си момичето, помага, хората са доволни, прави ги щастливи.. какво по-хубаво от това  Peace

Линдзи, нали ти си беше взела щанга? Ползвай я и си хапвай и всичко ще си дойде на място. Нормално е, след по-голямо натоварване, после като почиваш да изчистиш повечко вода и да си се виждаш по-слаба. Това, което видях много ми хареса и на мен не ми прилича на ребро хич.

# 649
  • Canada
Абсолютно е така за клековете, особено за клек с щанга. Не включваш ли корема, гърбът отива по дяволите. За изпити ли се готвиш, tqnaHug

# 650
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз не споря за това, че има "общ енергоразход", а за това какво става като стопим мазнините на корема, ако не сме тренирали корем... Плочките ли идват? Правите си клек, топите мазнините от общия енергиен източник и после - плочки без да сте тренирали корем... Явно няма да се разберем, така че и аз спирам...

# 651
  • Пловдив
TDI, аз не мисля, че някой тук казва, че коремът не трябва да се тренира, напротив.
Май по-скоро се опитваме да кажем, че
1. само с коремни преси не става;
2. само с коремни преси не е подходящо и правилно да се тренира корем;
4. да се тренира корем, без да се тренира гръб, не е никак ОК в дългосрочен план;
5. доста упражнения, които не са за корем, при правилно изпълнение ангажират и коремните мускули и в такъв смисъл тренират корема;
6. има и други, по-подходящи упражнения за трениране на корем от коремните преси;
7. за изчистен корем важно е доброто хранене, само с тренировки не става.
Като цяло аз съм останала с впечатление, че и на Румяна виждането е такова (повдигам темата отново, понеже от нейните писания започна дискусията).  Peace
Тоест на практика написаното от нас не противоречи на това, което ти смяташ.  Wink
Polar,  Hug то аз малко го карам на принципа проба-грешка  Embarassed и гледам просто задължително усетя ли, че в някоя тренировка съм натоварила много корема, без да съм правила нищо за гръб, да включа я спайдърмен за някоя минута, я разни асани от йогата, които натоварват гърба. Иначе веднага усещам напрежение в кръста.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 10:06 от yulinga

# 652
TDI, yulinga го е написала много правилно (и всички казваме едно и също), просто не знам защо не можа да ни възприемеш думите такива, каквито искахме да са... издуй си корема, напълни го с въздух и се опитай да тренираш така. Няма да можеш. Защото при всички упражнения стягаш корема, за да стои тялото изправено и да изпълняваш техниката, както трябва. При всяко едно упражнения се включва корем - при стойка на ръце, при лицеви, при клекове, при бягане. Коремът е постоянно стабилизиращ и по този начин той работи. Дори и да не включиш коремни преси, той ще се развива. Идеята е да не правиш 20 коремни преси, а да станеш и да тренираш цялото тяло - така хем ще си натоварил повече корема, хем ще си тренирал и другите зони на тялото и ще си изгорил повече калории.

# 653
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро  Mr. Green

Днес се 4алнах и взех, 4е се записах на полу мратон на 1.11. От днес запо4вам с подготовката, имам 1 месец.  Crazy Гледам програми за тренировка за полу маратон в нета, има много направо незнам коя да си избера.  ooooh!

МамаМил и още някой беше бягал напролет маратон и се подготвяха, моля за съвет за програма, моля и за съвет4ета, по време на маратона   bouquet

# 654
Бобче, погледни този сайт http://www.halhigdon.com/training/51143/home.html Запаметила съм си го, ама ... подготовка тц. Исках за софийския, май е края на октомври...
И от сега имаш стиснати палци  Crazy

# 655
  • Пловдив
Един бърз отчет с  новото ми откритие . Взе да ми допада все повече таз кака. Доста пот се изля от мен  Simple Smile.
Хубава и слънчева неделя. Отиваме да караме колело с хлапетата.

# 656
Честно не разбирам спора за абс-а  Rolling Eyes
Ясно е, че само с коремни преси корем не се прави в смисъл, но и че коремните мускули трябва да са стабилни и да се развиват. И най-важно - тялото да бъде хармонично развито - смешни са гледки на мацки с перфектна преса, но меко и отпуснато дупе и хилави ръчички, смешни са гледки на хора с развита горна част, но никаква долна и т.н.

За мен корем се тренира много добре сутрин на гладно - ставаш, правиш 100тина преси от най-различен вид и така. Обожавам вдигането на крака от вис - изпънати, сгънати и т.н.

Иначе почти всяка тренировка ми завършва с някакво упражнение за корем, макар да нямам плочки - опс, имам, но са под прикритие, защото за да се видят храненето трябва да е доста чисто

успешен ден, аз се мятам към залата

# 657
Мацкиии нещоо напоследък много се обиждаме. Не го очаквах от ТДИ. Момиче недей така много те уважаваме, но всеки си харесва един или друг треньор. Лично аз не мога да говоря лошо за Руми. За мен тя е професионалист.
За корема всички знаем кое е важно - хранене, трениране на цяло тяло и използването му по предназначение, а то е да стабилизира. Хубаво е да се тренира корем, но според мен с класически коремни преси не е много удачно. Натоварва се много кръста, има други упражнения, които ТДИ много добре знаеш, но ако на някой му е кеф да прави коремни преси, да си прави. Аз ги мразя, не виждам смисъл и така. Peace

Днес съм почивка и имам уникална мускулна треска на гърди и рамооо. Якооо  Simple Smile

# 658
По въпроса на Лидси и Мери за корема. На снимката на Мери много хубаво се виждат мускулите, при мен от едната страна - ляво - изпъква най-долното ребро. Явно имам нещо сбъркано  Mr. Green М/у другото, ритана съм в гърдите и ми е пукана гръдната кост, може оттогава нещо да е срастнало накриво. Хубавото (доколкото може да е хубаво такова нещо с кост) е, че много наподобява мускул.

На Захир като нова в тренировките искам да препоръчам да започне някой от хранителните режими на Румяна, поместени в сайта ѝ. Започвай от днес и не отлагай. Запиши си необходимите продукти за цялата седмица общо - напр. Х пакета боб, У кг месо и пр. - купувай и готви за няколко дни напред. Така ще ти е много по-лесно и няма да се откажеш по средата.
Без режим няма да стане, т.к. стягането, към което се стремиш, ще е видимо ако свалиш мазнинния подкожен слой. Не го ли направиш, мазнината ще се тресе и вижда колкото и да тренираш.
Упражненията, които ти показа Мери, са много подходящи. Започни и ги виж какво представляват. Прави нещата бавно, за да им хванеш техниката и да няма травми. Да знаеш, че ще ти е трудно, но не се отказвай. С всеки ден ще ставаш все по-добра.

# 659
  • София
Интересни теми сте подхванали.
За мен коремът също е много важен като участник в много упражнения и опора за цялото тяло. На мнение съм, че пълен човек не може да свали мазнините по корема само с коремни преси, трябва и ограничение в храненето. Както и че, човек с малък процент мазнини трудно ще види плочки ако не тренира корем (без значение с преси или не).

И аз като Лидси си виждам ребрата и при мен далеч не са мускули. Трябва да работя по въпроса. За разлика от нея, обаче, аз съм далеч от "измършавяване", имам си значителен процент мазнини по тялото, просто също като Фрея не трупам в гормата част на тялото освен на бузи и ръце.

Отчитам се с 15 км планинско бягане вчера, днес ако преборя мързела ще направя някой 30тина минутен стречинг за цяло тяло и от утре с нови сили се мятам в седмица 5 от БР, както и започвам да следвам предизвикателството на Руми.

Общи условия

Активация на акаунт