Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Някой с мнение за къща Джеймс.Широка Лъка.

# 301
Хотелски комплекс "Главатарски хан" с. Главатарци, общ. Кърджали
Изглежда добре, цените са добри, но не мога да намеря отзиви и мнения за комплекса, а искам да изкараме там 7дни с мъжа ми и детето в началото на август.
Интересувам се също от забележителности наоколо (макс +50км).

# 302
  • Асеновград
Хотелски комплекс "Главатарски хан" с. Главатарци, общ. Кърджали
Изглежда добре, цените са добри, но не мога да намеря отзиви и мнения за комплекса, а искам да изкараме там 7дни с мъжа ми и детето в началото на август.
Интересувам се също от забележителности наоколо (макс +50км).
Комплекса е хубав , нивото на обслужване добро / с уговорката ,че съм отсядала там преди 2,5 г./.За забележителности , преди 2-3 страници коментирахме повечето около Кърджали.След Главатарци по посока Ненково, по пътя има водопади, скалните ниши при Дъждовница, въжения мост над язовира,Тънгърдък кая /Утробата,Под нея край язовира две шерапани,на носа крепостта Патмос,Б тепе при Женда, римски път над язовир Боровица и др.

# 303
След Главатарци по посока Ненково, по пътя има водопади, скалните ниши при Дъждовница, въжения мост над язовира,Тънгърдък кая /Утробата,Под нея край язовира две шерапани,на носа крепостта Патмос,Б тепе при Женда, римски път над язовир Боровица и др.
До водопадите лесно ли се стига? Перперикон също искам да посетим... Питам, защото сме с дете на година и половина почти. Къде ще ходи, къде ще го носим ooooh!

# 304
  • Асеновград
След Главатарци по посока Ненково, по пътя има водопади, скалните ниши при Дъждовница, въжения мост над язовира,Тънгърдък кая /Утробата,Под нея край язовира две шерапани,на носа крепостта Патмос,Б тепе при Женда, римски път над язовир Боровица и др.
До водопадите лесно ли се стига? Перперикон също искам да посетим... Питам, защото сме с дете на година и половина почти. Къде ще ходи, къде ще го носим ooooh!
Малко по късно тази вечер ще отговоря подробно.С малко дете ще ви се наложи да го носите, дори на Перперикон.Там в момента входа е 6лв. възрастни , 3лв. деца и пенсионери.Отстъпка има само за големи групи.
Сега отиваме да се къпем, след като заспи, ще пиша повече.

# 305
Благодаря много. Всъщност ме интересува много Перперикон.
С кола до къде се стига? Много ли има за вървене/носене до там?

# 306
  • Асеновград
Благодаря много. Всъщност ме интересува много Перперикон.
С кола до къде се стига? Много ли има за вървене/носене до там?
пускам ти албум от вчера е като го разгледаш ще добиеш представа  а после повече
https://plus.google.com/u/0/photos/110172922058676461628/albums/ … 62527618673626113

# 307
  • Стара Загора
На мен ми се ходи до Перперикон, но така и не сме отишли (аз съм ходила преди около 7 години и искам пак). Причината е, че не мога да намеря организирана екскурзия от тук до там, искам да има екскурзовод , а не само да гледаме камъни. Само за 2-ма или 4-ма човека екскурзоводът ще дойде скъпичък. Като ходих нямаше такива парапетчета и площадки.

# 308
Аз пък мисля че август е твърде неподходящо там за посещения.А пък с малко дете съвсем.Тези каманяци като се нагреят не ми се мисли.

# 309
Да, май ще отпадне като поход Sad доооооста ще има за ходене и носене

# 310
  • софия
Здравейте.
Планирали сме екскурзия в Родопите средата на юли. Идеята ми е следната, но ще ми трябва и малко съвет Simple Smile
София- Кричим -Девин- Триград- може ли да ми препоръчате място за обяд по този маршрут?
Ако успеем да влезем още първия ден в Ягодинската пещера, ако не- на следващия ден. Ще нощуваме във вила" Радост"- по препоръка от форума  Heart Eyes.
Втори ден- отпътуване от Триград...Широка лъка, Стойките, Смолян,Смилян- и тук въпроса е къде да нощуваме- Горна Арда или Могилица- може ли препоръка за сем.хотел и място за вечеря.
На третия ден отпътуваме за Златоград- там мисля да направим 3 нощувки, като два пълни дни да ги отделим за плаж в Гърция, Фанари. Замислям се обаче дали да не е само 1 нощувка в Златоград и оттам някъде по- близо до гръцката граница да нощуваме...напр. гледам някакво село Кирково?
Благодаря предварително ако някой се включи с препоръки.... Hug

# 311
  • София
На третия ден отпътуваме за Златоград- там мисля да направим 3 нощувки, като два пълни дни да ги отделим за плаж в Гърция, Фанари. Замислям се обаче дали да не е само 1 нощувка в Златоград и оттам някъде по- близо до гръцката граница да нощуваме...напр. гледам някакво село Кирково?
Благодаря предварително ако някой се включи с препоръки.... Hug
По-близко до границата от Златоград няма как да бъде. Тя е най-много на 1 километър от града.  Grinning Пътят в Гърция е доста планински, но за сметка на това не е натоварен. Ако имаш предвид пункта Маказа - може да се намери и нещо по-близо. Но наскоро някой сподели, че там се чака дълго (запомнила съм 3 часа, но може и да греша). Много по-лек е като път и всички го предпочитат, включително румънците и затова стават големи опашки на границата. При настаняване в Златоград ми се струва неуместно да се заобикаля през Маказа.

пускам ти албум от вчера е като го разгледаш ще добиеш представа ...
Не мога да повярвам колко се е променил Перперикон за 5 години! Ние се качвахме по горски пътеки, а за безбройните стълби и парапети нямаше и намек, че ще ги сътворят.  Laughing 

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 20:12 от Тaня67

# 312
Айде стига чудене.Взех ваучери за хотел Мурсал и утре живот и здраве пътуваме.Sisi ще се засечем.А дали ще се престраша за офроуд ще видим.

# 313
  • Стара Загора
Айде стига чудене.Взех ваучери за хотел Мурсал и утре живот и здраве пътуваме.Sisi ще се засечем.А дали ще се престраша за офроуд ще видим.

Преди време им писах на мейла и отговориха:
Настаняването е след 12 ч.
Относно посещението на Орлово око с офроуд джип, организирането става на място.
Разполагаме с джип към хотела и при формиране на група от минимум 5-6 човека, се осъществява разходката.

Иначе нямам представа какви дрехи ще взимам, няма да е много топло там, а и за пещерите трябва нещо още по-дебеличко Simple Smile

# 314
Приятно изкарване и късмет с времето! Hug
И да разкажеш после!

Общи условия

Активация на акаунт