Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 315

На третия ден отпътуваме за Златоград- там мисля да направим 3 нощувки, като два пълни дни да ги отделим за плаж в Гърция, Фанари. Замислям се обаче дали да не е само 1 нощувка в Златоград и оттам някъде по- близо до гръцката граница да нощуваме...напр. гледам някакво село Кирково?
Благодаря предварително ако някой се включи с препоръки.... Hug

Минавала съм и по двата маршрута. Според мен идеята ти е много добра, още повече, че пътят Златоград-Фанари е около 97км, а Фанари - Кирково около 70км (през Маказа). Чакането на прохода зависи от това дали е празничен ден, уикенд или делник. За последните два месеца минахме два пъти Маказа в делничен ден, чакахме около 30-40 мин. в двете посоки. Може да преспите на ваканционно селище Романтика - язовир, ресторант, малък зоопарк, риболов. Намира се на главния път за Кърджали, веднага след граничния пункт (около 2км от границата). В Кирково също има два три хотела.

# 316
Благодаря [bБлу[/b] .Аз разговарях /и да дам номера на ваучера/ на много любезен господин явно собственика.Каза че ако пристигнем рано може да направим посещението на орлово око веднага.Но ние предпочитаме да бъде на следващия ден.Нямало проблем.Вземи по дебели дрешки дават го 18-19гр .

# 317
  • Стара Загора
Сега гледам, че хотел Мурсал е малко извън селото  Laughing или поне на доста разстояние от останалите къщи (цъкнах на картата в саита им и след това на сателит).

# 318
  • софия
Благодаря за отговорите!
Аз също гледах Романтика- четох не добри мнения. Ще продължавам да търся Simple Smile

# 319
  • при късмета
Благодаря за отговорите!
Аз също гледах Романтика- четох не добри мнения. Ще продължавам да търся Simple Smile

Къде ги чете тези мнения, че съм резервирала за там август месец? Не, че съм търсила отзиви, препратиха ми сайта им и се наложи бързо да резервирам, защото нямаха вече места за периода който исках.
Точно нещо такова търсехме, който иска на риба, който иска на плаж. И за храната има вариант и да си я приготвяш и да се храниш в ресторанта и ми се стори добра комбинация

# 320
  • Асеновград
Благодаря много. Всъщност ме интересува много Перперикон.
С кола до къде се стига? Много ли има за вървене/носене до там?
За Перперикон се спира на паркинга, което е много добре в сравнение с преди години когато изкачването започваше от главния път.Вече има обособени пътеки и стълби, с дете няма да имате проблем ако сте си подсигурили удачна носилака / ние сме с май тай /. Някой горе питаше за екскурзовод беседата е 30лв. Работното време е от 7.30 сутрин което е супер за лятото , можете да изпреварите жегата. Пътем минавате покрай крепостта Моняк , пътя до нея е черен , но ако колата не е прекалено ниска можете да се изкачите почти до самата крепост , иначе я оставяте долу на предвиденото за паркинг място, изкачването по пътя е около10-15мн. Гледката от нея е приказна, вижда се моста над язовир Студен кладенец, устието на Върбица и крепостта над Лисиците и крепост Вишеград. В Кърджали музея си струва посещението както и манастира свети Йоан Предтеча.
Водопадите са лесни за достигане.Посока Главатарци-Ненково  след като по пътя подминете скалните ниши при Дъждовница и се спуснете в дерето където пътя пресича реката ще забележите отдясно и ляво беседки с чешми.От чешмите тръгват пътечки за водопадите съвсем наблизо са по реката .https://plus.google.com/u/0/photos/+eriseriale/albums/5930379148 … 72922058676461628
https://plus.google.com/u/0/photos/+eriseriale/albums/5930379148 … 72922058676461628
Можете да отидете на кораба на стената на язовир Кърджали ресторанта сега трябва да е обновен. На язовир Кърджали също има въжен мост.С кола можете да се разходите до Татул и Харман кая.

# 321
Panayotu много, много ти благодаря  bouquet

# 322
Благодаря за отговорите!

Къде ги чете тези мнения, че съм резервирала за там август месец? Не, че съм търсила отзиви, препратиха ми сайта им и се наложи бързо да резервирам, защото нямаха вече места за периода който исках.
Точно нещо такова търсехме, който иска на риба, който иска на плаж. И за храната има вариант и да си я приготвяш и да се храниш в ресторанта и ми се стори добра комбинация
ами дано ketka 111  не ми се разсърди - доста е настоятелна в препоръките си - 2 за 2 страници - но ето  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673822.255  мое лично мнение ..... но е от преди 2 години  дано да са подобрили поддръжката ...

# 323
  • при късмета
tky, благодаря! Мен лично условията не ме притесняват толкова, стига да с  чисто спално бельо. Няма аз да им правя дограмата все пак.
Това за басейна малко ме притесни, дано са го оправили, че детето заради него отива. И т.6 от твоя пост не ми хареса и съм на твоето мнение, надявам се сега да е различно

# 324
ма ко - както писах в поста си - това е лично мое мнение никого не ангажирам с него ...и ако отвориш страницата за Велинград - там нарочно съм акцентирала на мой и на съфорумка постове - ние сме на диаметрално противоположни мнения.Аз също не съм  кой знае колко претенциозна ...просто с примера за дограмата исках да покажа че поддръжката куца..Сега съм в хотел в Огняново / Родопите са  моята  слабост/ но докато мога само да похваля базата и чистотата ,за храната нищо добро не мога да кажа.

# 325
  • при късмета
Така е, всеки си има критерии. На определени неща държи, други може да преглътне. Аз например на храната държа заради детето, аз и на сандвичи мога да карам, но той е претенциозен в това отношение. Ако питаш мъжа ми съвсем всичко може да яде и това въобще не му е критерии.
Това, че няма никаква сянка мен лично даже ме радва (аз съм тази, която отива за плаж) ама мъжо, ако разбере, може и да размисли  Laughing да не вземе някой да му каже  Laughing Той отива за да лови риба и няма да е много доволен. Детето ще циркулира около двамата.
Но пък и писането на мнение е важно, защото каквото му трябва на някого той ще си го намери, затова все пак благодаря!

# 326
Някой беше ли през weekenda  в Родопите, за да сподели какво е било времето?

# 327
  • София

Преди малко се чух с леля ми. Няма ден, в който да не вали. По цял ден са с дебели анцузи, а вечер препалват печките. Спят с дебели юргани. Simple Smile Селото е близо до Баните.

Все пак времето в цяла България е лошо. Обещават, че от вторник ще е хубаво. Wink

# 328

Преди малко се чух с леля ми. Няма ден, в който да не вали. По цял ден са с дебели анцузи, а вечер препалват печките. Спят с дебели юргани. Simple Smile Селото е близо до Баните.

Все пак времето в цяла България е лошо. Обещават, че от вторник ще е хубаво. Wink

Благодаря! Дано да е хубаво времето, че утре заминавам към Родопите.

# 329
Ще бъдем 3 дни около Цигов чарк. Какво можем да посетим в района.
 С 10 месечно бебе в раница/кенгуру може ли да се стигне до Орлово око според вас без джиповете, а по пътеката? (моля не ми се смейте, нямам идея от района)

Общи условия

Активация на акаунт