Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
mimi0585 радвам се ,че сте останали доволни . Аз също имах притеснения , че след като сме с ваучер ситуацията ще е " отбиване на номера " . Заминавам на 06.07 за Девин и на 08.07 за Ягодина . Ще пиша след това .
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Другото което се сетих за да дам точната информация е обслужването.Което на други места бих казала трагично.Но за нас беше направо като забава и се смяхме от сърце.Обслужват собственичката и едно момиче /което не знае къде се намира/ами смеххх..........поръчваш си например салатата след минута /в кухнята работят много бързо/и тя почва да се чуди за коя маса е /даже и пита вие ли искахте шопска/първата вечер съпруга ми си поръча основното но тя я занесе на съседната маса.Ей такива работи.Кафето и чая не са хубави.

# 361
Много ти благодаря  Grinning
ако се сетиш и за друго място - събирам още предложения, 5 дни ще трябва да оползотворяваме  Laughing

бих препоръчала Момчиловата крепост – намира се на около 17 километра източно от Смолян. Друго интересно място са Агушеви конаци в село Могилица - долу-горе пак на такова разстояние от Смолян, но в другата посока. Там е сниман филмът Време разделно. Посещението до конаците може да се комбинира с посещение на пещера Ухловица.

# 362
Някой посещавал комплекс Романтика до Сърница и отзиви,сега имат ваучери и ми се иска да отидем.В ресторанта скъпо ли е,защото е без изхранване?Може ли другаде да се хапва?Юли дали е много студено вечер?Понеже сме с бебе и се чудя къде да отидем малко на развлечение.

# 363
  • Стара Загора
Тази вечер се завърнахме от хотел Мурсал в Ягодина - много сме доволни.
(Може и да повторя някои неща, които mimi0585 е писала Simple Smile )
Хотелът се намира извън селото Ягодина, но на много хубаво място. От хотела има пътека, която стига до панорамната площадка Орлово око.
Пристигнахме раничко (около 11:30, и въпреки, че ми бяха писали, че настаняват след 12, ни настаниха тогава. Много любезни.
В стаята беше чисто.
За храната - по принцип ям доста ограничени неща, но храната в хотела много ми хареса. За закуска може да се избира от мекици, палачинки и пържени филийки (слагат се по 2 от всяко) със сирене или сладко по избор, чай, кафе, прясно мляко или айран. За вечеря - салата ( първата вечер шопска, втората овчарска), основното (първата вечер свинска пържола с гарнитура картофена салата (доста), а втората вечер пилешки шишчета с пържени картофи, десерт и двата дена - крем карамел или баклава (която много ми хареса). Наистина момичето, което сервира храната доста често се бърка кой какво е поръчал и кое на кого да занесе, по-добре според мен да си записва.
Тъй като във ваучера е включено посещение на Орлово око с офроуд джип  още като пристигнахме и ни вписаха попитахме - казаха ни, че ще се направи такова посещение в 17:30. Очаровани сме, аз не очаквах, че може толкова да ми хареса. Шофьорът (мисля, че не беше този, който обикновено кара гостите на хотела) беше много готин и минаваше през по-трудни и екстремни участъци. Горе на площадката беше готино, едната двойка реши да слезе пеша по пътеката, ние навръщане се возихме отзад и беше още по-хубаво.
Във ваучера е включено посещение на спа центъра - пробвахме билковата парна баня.
Като цяло сме много доволни от хотела, храната и обслужването.
Скрит текст:
Относно ваучера в Грабо - цената е намалена уж с 50%, една двойна стая е 60лв. на вечер, 120лв. излизат нощувките, храната и спа-то излизат да са 142лв? (офроуд джипът са го включили скоро, преди цената е била същата на ваучера 131лв.).

Това, което посетихме
Скрит текст:
Още след настаняването отидохме до Ягодинската пещера (вход 5лв. за учащи, 7 за възрастни, 2лв. за паркинг до пещерата, колата май може и да се остави малко по-нагоре от пещерата, обиколката е около 40мин., на кръгъл час се влиза, има обедна почивка 12-13) - много ни хареса. След нея ходихме и до Пещерното жилище (вход 2лв.) - и там беше интересно. Следобяд ходихме с офроуд джип до Орлово око. На другия ден решихме да отидем пак до Орлово око, но пеша - пътят нагоре беше около 1 час. След това ходихме до Триград, но не видяхме нищо интересно (има музей на Мечката, но не го посетихме), след това до Дяволското гърло (вход 5лв, обиколката беше кратичка) - хареса ни. След тръгването от хотела отидохме до Каньона на водопадите в Смолян - за 3 часа успяхме да го обходим, много е красиво. След това посетихме и чудните мостове - като цяло пътят е доста дълъг, еднолентов и се кара бавно.
Като цяло сме много доволни, времето беше супер, за първи път ходихме в Родопите и сме очаровани  Flutter

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 00:08 от ❇Sisi_91❇

# 364
  • The point of no return

И от мен един глас за http://biliantsi.com/.Уникално място.Собственика на хотелчето всяка вечер питаше каква храна искаме да ни приготвят за другия ден.Единият ден поискахме родопски пататник-великолепен.

Изглежда доста добре мястото  Peace Храната предполагам не е включена в цената на стаята, нали? Не виждам нищо да пише на уебсайта  newsm78

❇Sisi_91❇ мерси за подробния разказ   bouquet

# 365
  • София
Някой посещавал комплекс Романтика до Сърница и отзиви,сега имат ваучери и ми се иска да отидем.В ресторанта скъпо ли е,защото е без изхранване?Може ли другаде да се хапва?Юли дали е много студено вечер?Понеже сме с бебе и се чудя къде да отидем малко на развлечение.
Скоро мъжа ми беше в комплекс Романтика на тим билдинг и беше останал много доволен и предстои да отидем семейно. Не мога да кажа за цени за храна защото всичко им е било уредено. Мога за времето да ти кажа, че там лятото си трябва винаги връхна дреха - особено вечер Wink Иначе е много красиво.

# 366
Изглежда доста добре мястото  Peace Храната предполагам не е включена в цената на стаята, нали? Не виждам нищо да пише на уебсайта  newsm78
Да цените  са без храна.Ние през деня правихме дълги разходки и се хранихме където ни хареса по пътя някое ресторантче а вечер в хотелчето.В ресторанта на хотела работеше една местна жена а собственика Богдан сервираше.Всичко беше много интересно- сядаш на тази тераса пред ресторанта с тентата идва Богдан дава ти едно меню ама то доста бедно и той предлага-кажете какво ви се яде аз ще питам готвачката Ружа се казваше  тя дали може да ви го приготви.Без проблем бързо приготвяха кашкавал пане .родопски пържени картофики на тиган и други.Както казах имаше и всеки ден нещо готвено за семейства с деца за да не им се налага да ги хранят само със суха храна.Наблизо до хотела имат постройки в които гледат какошки и овце и от тях имат пресни продукти винаги.Ние бяхме август месец и в селото имаше лятно кино пред кметството -това е на 20метра от хотела-та децата вечер гледаха-стари български филми като Господин за един ден а ние с ММ -пиехме си розето с мезето на терасата на ресторанта. Laughing

# 367
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Ние се завърнахме от нашето пътешествие из Родопите.
Децата останаха очаровани-посетихме Доспат,Ягодинската пещера,джипът до Орлово око е задължителен, това беше първия ден.Спахме две вечери в Хорлог,Триград-ново ,чисто ,малко скъпичко е в ресторанта,но вкусно-пататник,клин,домашна закуска ,домашно мляко и месо.
Вторияден-Музей на мечките ,Дяволското гърло,Пампорово-връх Снежанка,обядвахме на кулата-евтино и вкусно,после Планетариума и Историческия музей в Смолян,на връщане разгледахме Широка лъка .Третия ден отделихме на Девин и еко пътека Струилица ,разходка в гората и да Самодивското пръскало-видяхме даже сърничка,за съжаление на плажа не можахме да се класираме-студеничко беше .
Страхотно си изкарахме благодаря на всички от темата- newsm44

# 368
  • софия
rudi , и на нас ни предстои пътуване в Родопите, средата на юли.Като казваш малко скъпо в ресторанта- може ли цена на някои храни, за които се сещаш?
Планът ми се мени всеки ден, но най- общо- 1 нощувка в Триград, 1 нощувка в Стойките, 1 нощувка в Златоград и 3 нощувки в Кирково( за да ходим 2 дни на плаж в Гърция).

# 369
rudi , и на нас ни предстои пътуване в Родопите, средата на юли.Като казваш малко скъпо в ресторанта- може ли цена на някои храни, за които се сещаш?
Планът ми се мени всеки ден, но най- общо- 1 нощувка в Триград, 1 нощувка в Стойките, 1 нощувка в Златоград и 3 нощувки в Кирково( за да ходим 2 дни на плаж в Гърция).

Ще може ли малко повече информация относно плажа в Гърция? Къде смятате да отседнете там?

# 370
  • Асеновград

Ще може ли малко повече информация относно плажа в Гърция? Къде смятате да отседнете там?
Написано е ясно 3 нощувки в Кирково( за да ходим 2 дни на плаж в Гърция). нощувки в Кирково а денем на плаж в Гърция.

# 371
Забравих да благодаря на МИми за разказа за "Мурсал"!  bouquet

Съвсем се обърках вече къде искам да отидем, просто толкова много места, а за само 6-7 дни...

# 372
Здравейте,
отзиви за Ваканционно селище „Романтика” край Кирково, обл. Кърджали newsm78

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 16:29 от iva petkova

# 373
Забравих да благодаря на МИми за разказа за "Мурсал"!  bouquet

Съвсем се обърках вече къде искам да отидем, просто толкова много места, а за само 6-7 дни...
Другото което забравих да спомена е че има стая за отдих /за децата има някакви игри /с камина.Спато е някакво измислено но мъжа ми беше очарован от билковата парна баня.Собственикът му беше сложил билкови клонки.Другото което е че хотела явно депърва ще се подобрява в процес на правене са на басейн.

# 374
  • Sofia, Bulgaria
По препоръка от тук взех ваучер за х. "Мурсал". Само за последните два дни на месец юли имаше места. Ако смятате да взимате - първо се обадете.

Общи условия

Активация на акаунт