Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 262
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, момичета!
Чета ви отдавна, но поради различни причини чак сега се включвам. От София съм, на 29 год, втора бременност (първата беше извънматочна и приключи бързо).
Терминът ми е 01.04. Вчера минах ФМ във Фемина. Доволна съм. Гледаха ме с коремен ехограф много обстойно и всичко ни е наред. Simple Smile

# 121
Здравейте, момичета! Simple Smile
Гледам, че коментирате кърменето. На мен никога не ми е било фикс идея. Бях решила, че ако успея да кърмя ще е добре дошло, ако не - не е болка за умиране, има АМ. Преди да родя изчетох малко информация относно кърмене, лактация, как се поставя бебето на гърда.. и това беше. Но пък нещата при нас се получиха още от самото начало. Само, че го сложих на гърда и той засука лакомо. И така си откарахме до 10тия месец. Simple Smile Проблеми не сме имали изобщо. Е, по едно време започна да ме хапе много, когато му излязоха зъбите и тогава вече видях зор Laughing
Помпа съм използвала. Налагаше ми се няколко пъти да го оставям да ми го гледат и се цедях, за да му оставя кърма. Също така към втория месец той започна да се буди по- рядко нощем за ядене - пропускаше храненето в 3. А на мен ми се пълнеха гърдите и трябваше да ставам и да се цедя, щото имах чувството, че ще експлодират, но това продължи някъде около месец.. и после явно кърмата ми е понамаляла малко, защото нямах такъв проблем.
Маце, идеята ти за дивана в стаята на бебето е много практична според мен! Peace Ние бяхме сложили там само стол за кърмене, щото аз си бях решена, че ще си спи само, аз ще си спя в спалнята на удобно и т.н. Laughing, но, както казах, няколко пъти заспивах на стола... Та май този път и ние ще сложим диван в стаята.
За списъците с покупки - да, половината неща са излишни. Ние се бяхме престарали с тия покупки и половината от нещата даже не влязоха в употреба и много ме е яд, но поне сега си зная. То най- вече за дрехите става въпрос. Прекалено много дрехи взехме, подариха ни ужасно много.. и дрехите на бебето станаха повече от моите и на ММ взети заедно Crazy И най- лошото е, че много малко хора се бяха сетили като ще подаряват дрехи, то поне да са примерно за 3- 6, 6- 9 месеца, защото при нас се получи така, че имахме сума ти и неща за новородено, които умаляха ужасно бързо.. и се оказа, че нямаме почти нищо с по- големи размери, та се наложи да се пазарува пак по бързата процедура, а половината дрехи си останаха нови. Crazy
А и още нещо да вметна -  хвърлях се на гъзарски дрешки - дънчици, ризки, ала- бала.. А почти не сме ги обличали, защото бяха неудобни не само на бебето, но и на мен! Да живеят тези, които са измислили гащеризоните! Whistling Дънки и други гъзарийки съм му обличала в началото точно 1 или 2 пъти, когато сме излизали на разходка - не че имаше кой да го гледа, като той беше все в количката.. И там само излишни пари хвърлих, защото не са никак евтини. Та, съветът ми е да не се хвърляте много- много на такива дрешки, колкото и красиви да ви изглеждат!

# 122
  • София
mogedian Разкажи повече за ФМ - при кой лекар беше, как мина прегледа Simple Smile
Аз другата седмица имам час при доц. Димитрова.

# 123
  • София
здравейте,

за кърменето - кърмехме се от самото начало до 1г 1м без никакъв проблем, помпа не съм ползвала, 1 приятелка ми беше дала, пробах 2-3 пъти уж да му замразя кърма, обаче нищо не можех да изцедя, а и моят син не искаше да види шише изобщо и се отказах, та за всеки различни неща са полезни. Обаче и аз силикоконови зърна ползвах в началото щото ми се разраняваха зърнахат и те ме спасиха.

за дрешките и ние се изкарахме основно с гащеризончета, дънки и др са неудобни и имахме 1-2 бр само за някакви събития. Изобщо доста от нещата по списъците ни бяха излишни. Най-добре ако може от близки да ви дадат кой каквото има, защото повечето неща се ползват много малко време.

за количка - на мен такава сгъваема с 4 положения ми беше супер удобна, и бебето не се изхлузваше. Докато тези с различните кошове ми изглеждат много неудобни, защото до 6 месеца бебето все легнало, после след 6 мес пък все седнало трябва да седи и дори да спи детето пак седи седнало, дори и да може да се накланя коша си има извивка на краката и никак не е удобно да спи детето. Не знам всеки сам си преценява, ама които приятелки си взеха такива не са доволни. И не мога да разбера защо те са наводнили пазара. Но всеки сам си преценява....

# 124
  • София
Бях при д-р Славкова. Прегледът беше около 40 мин. Проверяват 7-8 основни неща -  мозък, сърце, бъбреци, пикочен мехур, н. кости, диафрагма. Гледат и плацентата и околоплодните води.  Тъй като бебето се върти непрекъснато се наложи лекарката да ми почуква корема няколко пъти, за да застане правилно. Grinning
Ако ще ходите във Фемина, имайте предвид, че цялата улица Дунав е разкопана и придвижването до там е доста трудно.
Ако ви интересува друго, питайте. Simple Smile

# 125
Здравейте, момичета  Hug   bouquet  Hug!!!  Нещо тази страничка върви доста бързо  Party  
за списъка аз не бързам да си правя, но разглеждам и се запознавам какво ще ми е нужно  Wink
офффф готвя и се разкъсах на две и на печката и на компютъра да ви чета и накрая направих белята Sad  

# 126
Здравейте момичета отне ми два дни да ви доганя много сте напреднали. А и колко много неща обсъждате.
За количката- аз имам и от двата вида и тежка с големи гуми, два коша зимен и летен на АБЦ-родео, и малка лека тип чадър с легнало положение на Чиполино. Честно казано и двете си имат своите предимства и недосгатъци и аз все още не съм решила коя ще ползвам сега. Но аз съм от шофиращите майки никога не излизам пеша на разходка и може би като си взех малката ми дойде много по-лесно с едно движение и я вадиш и прибираш от багажника.
За кърменето много не ми се говори моя синковец така и не пожела да докосне гърдите ми месец и отгоре аз цедех ри цедех докато не се отказах. Така че и сега ако стане стане, ако не здраве да е.

# 127
Здравейте!
Не съм влизала няколко дни и колко сте изписали,че и нова тема има!

Аз утре съм на ФМ и се вълнувам много!

С първата бременност се мазах с Мустела , а след като я изразходих си взех Кокона&Майка http://www.kokona.net/indexs.aspx - стрии не съм имала! Мустелата е доста скъпа, но не знам дали това, че нямах стрии се е дължало на нея или ген!
Сега все още с нищо не се мажа , но май е време да започна!

Микробиологията ми показа ,че имам гъбички и сега слагам едни свещички, а интересното е че нямам никакво течение - от къде се появиха тези гъбички и аз не знам!

за количките - с първото си дете ползвах Stokke (доволна съм) , сега не съм решила каква ще е !

# 128
  • Под кленовите дървета
Аз се сещам какви драми и болки бяха с кърменето. Ще опитам, но не за сметка на моето здраве и нерви. Защото накрая бяхме гладно бебе, ревяща мама....айде не, мерси. АМ при нужда, дохранване и така имаше кърмене 8 месеца. А това че нямало нехранителна кърма....да заповядат другарките от Ллл давидят прозрачната ми кърма и как бебето ревеше от чист глад на всеки час. Пък аз мислих че са колики и тъпчех Инфакол. Не чесе разминаха коликите де...Силиконовите зърна са нещо незаменимо за мен

# 129
Аз пък по-глупаво и неудобно нещо от изкуствените (силиконови) зърна - не съм виждала!
Най-вълшебното нещо против появата на ранички и болка при кърменето е това кремче - http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-  - използвах го от първия ден на кърмене и съм нямала проблеми!

# 130
Ама разбира се, че кърменето не трябва да е на всяка цена.  Peace На първо място то трябва да носи удоволствие и удовлетворение и за майката, и за бебето. След като коства усилия, нерви и дори болка  Naughty - има варианти всякакви! Но, Жасминче, не си права за нехранителната кърма. Цветът й не доказва нищо. Тялото си знае работата и произвежда най-добрата възможна храна за бебето. А кърменото бебе е нормално да огладняма през час и половина-два, затова и плачат често от глад. Кърмата се усвоява от бебешкия организъм за около два часа!  Peace

# 131
Леле колко сте изписали. отчитам се на бързо, че днес бях на док и всичко е наред. И отивам да се пробвам да ви изчета  Hug

# 132
Чета ви с голям интерес, и много смесени чувства. С някои неща съм съгласна, с други - по-малко, но най вече мисля, че колкото майки - толкова истини!

# 133
Дааа, определено всяка от нас ще намери най-доброто за нея и бебчето й. И аз не смятам, че кърменето трябва да е на всяка цена. А кремчето Лансинох е наистина вълшебно и докато бях в болницата ме спаси от нервна криза и ревящо от глад бебе Mr. Green

Нещо което няма нищо общо с нашите теми:
Скрит текст:
Куклата за която ви разказах и някой от вас пожелаха да видят мистериозно изчезна - намерих едната и ръчичка и двете оченца скрити под чаршафа Crazy Mr. Green. За сега не мога да измъкна от малката никаква информация какво се е случило и къде е остатъка от "трупа". Та на вашето внимание представям ежко-бежко, който днес направих. Пак казвам, че съм много боса и нищо неразбираща от игла и конец... не се смейте много. Но пък приемам градивна критика Heart Eyes.

# 134
Ейми, голям сладурко е Ежко. Браво.
И между другото доста те бива. Peace

Общи условия

Активация на акаунт