Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 862
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Тюх,мойто се чувствало добре там, играло,яло,легнало да спи даже Grinning като за сефте пу-пу да не чуе рогатия,направо се радвам! Ще си го вземем към 16,заради родителската.
Мисля,че този успех се дължи на това,че има доста познати дечица в групата,даже снахата е там. Flutter

# 181
И нашата РС среща мина снощи...

Събирахме по 30 лв. за тетрадки, помощни материали и мааааалко играчки, ако останат...

Представиха ни формите на извънучилищна дейност-английски, народни и модерни танци..и май са това, за карате били малки -първа група сме и така...

И някаква застраховка предлагаха, хич не е скъпа-1.10 лв. за календарна година била, но така и не разбрах какво покрива... Rolling Eyes

Парите за застраховка са нищо, но като знам колко хлъзгави са застрахователите иииии...май няма да я правя...

# 182
Застраховките май са задължителни. За тези играчки, госпожите ли ви казват, че имат нужда, или вие питате?

# 183
За застраховките-останах с впечатление, че са по избор аз...

За играчките - сумата за учебните материали възлизаше на 27 лв. на дете, и една майка предложи да закръглим сумата на 30лв, за да купим и малко играчки...

Но аз видях в листа на госпожата, че бе изписано 30 лева..бях протоколчик и седях близо до нея...и без да искам погледа ми се спря на листа, по който следеше дневния ред и така видях Mr. Green

Иначе беше доста постно откъм играчки в детската, за първи път влизам всъщност вчера влязох в стаята им...

# 184
  • София
Да се обърна към тези, които споделиха, че в групата им има много малко играчки. Защо не съберете по 10-15 лв на човек и не купите играчки? Аз не бих разчитала някой да си донесе старите играчки, а и не би ми било приятно.

# 185
Тони ,малко хора биха дали пари за играчки Rolling Eyes При нас поне  Rolling EyesА и госпожите ни не са от най-разговорливите,не споделят от какво имат нужда.Аз например не знам какво точно имате предвид под играчки newsm78Образователни такива ли или просто кукли ,колички ,конструктори newsm78Защото ако ще се купуват кукли,то трябват поне 10 броя,за да не се карат.Знам ли ....родителите в нашата група мълчаха и снощи на родителската среща,не питат и за важните въпроси ,какво остава за играчки...
Ние ще събираме по 40 лв за учени помагала и материали.Ще учат по "Приятели" на Анубис,24 лв е комплекта ,16 лв е за материали.Ще има допълнителни педагогически услуги - нар.танци и английски.12лв се заплаща месечно.Мисля само на танци да го запиша ,за английски ее  малък Rolling Eyes

# 186
Ох, и аз тази вечер съм на родителска среща, да видим с какво ще ни сюрпризират.... Thinking

# 187
И аз да се отчета за родителската среща от снощи: събрахме по 50 лв. 20 лв за учебни помагала, 10 лв за материали, 7 лв за еднократни кърпи за диспенсъра и 13 лв за играчки. Под играчки се разбрахме да се вземат от цветни мозайки, кубчета, кукли, сешари /че играели много на фризьори/, пластмасови плодове и зеленчуци,имат си дървен куклен театър и пазарче и така...
Оплакаха се госпожите, че децата били много агресивни ShockedМомичета, момчета - всички в кюпа...Поговорихме за възпитанието, ролята на родителите и т.н
Доволна съм,спокойна съм-детето ми е в добри ръце Peace

# 188
  • София
Равносметка от две родителски срещи снощи - в детската - 50 лева, в училище 70 лв. - по-евтино е да се ходи на градина  Joy

# 189
  • Бургас
tonkabonka, като играят в детски център или като са в градината с наличните там играчки, те всъщност не са ли пак нечии стари играчки? В нашата градина сега играят с играчките останали от предният випуск. Каквото е останало здраво. Със същото пишат и от същото четат, все още. Поне докато съберат парите за нови материали. Моливчета, изрязани до по-малко от половината, книжките накапани и надраскани... пълна скръб. Еми да ти кажа, разчитам на това, че госпожите ще приложат малко фейс - контрол и ще подберат по-запазени неща, иначе не мога да купя 15 кукли, 5-10 конструктора и 15 колички от магазина, колкото и да искам, пък и не искам да се ангажирам с това финансово. Не мога и да накарам 35 човека да дадат пари. Колкото са ми възможностите ще преценя какво да взема /най-вероятно конструктори и 2-3 колички за кукли/, 2 кукли, имам и две нови кухни, които се дублираха за един рожден ден, получихме три еднакви, та ще ги занеса направо с опаковката/, мъжките майки ще помислят за момченцата и така ... Никой не сподели да е намерил нещо лошо в това предложение на госпожата снощи и така го решихме колективно.

ПП. Според вас, топките, които са за скачане и тези гумените животинки за яздене дали са подходящи, или са опасни?

Дзвер, хахахаха!  Joy Joy Joy

# 190
  • София
Защо не съберете по 10-15 лв на човек и не купите играчки?
При нас не пожелаха миналата година.
Реши се да се съберат по 50лв - 25 за учбниците и с останалите да се купят помощни материали - моливи, флумастри, лепила, ножици, хартия.
Масово родителите казаха, че ще проверят какво имат запазено в тях и ще донесат. И не искаха да додават пари над тази сума. Така реши мнозинството.
Аз лично имах неотваряни кукли от каката - тя просто не си играе с тях - и ги занесох. И купих и малко колички за момчетата. Момчешки играчки нямаше как да занеса от нашите - малкият може да не говори още ясно, но много добре си знае колите, багерите и тракторите.

# 191
Като знам, ние колко запазени играчки имаме, за които нямам място, а и дребният не ги отразява вече въобще, по-добре да ги дам в градината да играят децата. Не мисля, че има нещо лошо да се играе със стари и чужди играчки, дори са им по-интересни, защото не са им вече омръзналите.

В яслата носихме една торба и беше голяма радост, поне 1-2 дни мир, спокойствие и интересни игри!

# 192
И аз намирам за приемливо употребата на вече ползвани, но запазени играчки - все пак децата в ДГ не са толкова малки, че да ги лапат, но от друга страна ми е малко неразбираемо как така родителите биха отказали сума от порядъка на 15 лв. за играчки  Rolling Eyes. Без претенции да съм права, но смятам, че играчките са също толкова важни, колкото т.е. учебници в градинските групи - децата учат предимно чрез игра. Един конструктор, мозайка, бебе са доста обучителни всъщност. Та в този ред на мисли - като се замисля, убедена съм, че всеки харчи минимум 15 лв. на месец за разни глупави и необмислени покупки, та едва ли са такъв проблем за сем. бюджет.  Друг въпрос е, че би било редно държавната градина да си подсигурява консумативите - издръжката, която се заплаща за едно дете/ годишно си е прилична сума  Rolling Eyes

# 193
Застраховката при нас е 2лв.Покрива и заболявания като пневмония и др. по тежки.Директорката
следи някой да не я изпусне т.е. да се плати ако се полага.

Играчки носим,ако искаме.Имат доста.До ДГ има втора употреба.Всеки месец едно от зарежданията е
само играчки.Директорката купува от там.Много са евтини.Куклите са 2-3лв ревящи,пикаещи,барбита
по 1лв.,камиони-2лв,плюшени по 1-2лв...Имат дървени кухни направени от
родител.

И да ви кажа нещо което ме натъжи.Малкия ще участва в карнавала.Първо се
притеснявах ,но той много се радва.Госпожата каза,че е с главната
роля защото е взел задачата присърце и много се забавлява.Зарадвах се и аз.
Обадих се на баща му да дойде да го гледа,на баба му ,на дядо му,на леля му
да доведе и децата...никой няма да дойде всички имали работа.В събота ,в 15ч.И пак ще
сме си само двамата.А ще пита ,като види другите.Оплаках се.

# 194
Като знам, ние колко запазени играчки имаме, за които нямам място, а и дребният не ги отразява вече въобще, по-добре да ги дам в градината да играят децата. Не мисля, че има нещо лошо да се играе със стари и чужди играчки, дори са им по-интересни, защото не са им вече омръзналите.
И аз мисля така. Всяка играчка остарява на втория ден след като е купена  Simple Smile. Наскоро водих разговор на тази тема за играчките с една учителка в ДГ, тя ми сподели, че в нейната градина родители редовно носят стари, но запазени играчки. Но не в групата на тяхното дете, за да не си ги ревнува  Simple Smile,  а в други групи ги подаряват.
Аз съм подарявала наши играчки само веднъж в един детски център до нас, дъщеря ми беше малка и не разбра. Сега си държи инвентара стриктно под око и не позволява да занесем каквото и да е в детската градина  Laughing. Но мисля след някоя и друга година да направя дарение на градината все пак.   

Общи условия

Активация на акаунт