"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 167
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
 и аз Бейлон го имам за доста възрастен - та той има две големи деца  - Теон и Аша  в най-добрия случай би трябвало да е някъде малко над 46-47 години. Просто няма как Юрон да е по-малко от 42-43 годишен.
Иначе относно Даарио аз харесвах много повече първия актьор.
Докато сме на такава вълна - вчера като се прибирах с метрото, на "Джеймз Баучер"   видях човек,  който бе копие на актьора играещ  Джора Мормон - само дето бе малко по-нисък и с по-хлътнали скули

иначе искам да питам нещо което много ме озадачава-  в "танца..." Трис Ботли припомни на Аша историята на някакъв крал на железнородените, който бил поканен от братята си на събора, върнал се решил че събора е незаконен  и детронирал избрания крал, обезглавявайки го. Аша много се зарадва на тази история. Как мислите защо толкова се зарадва Аша, дали не си е мислила за Ерон Мокра коса? Трудно ми е да си обясня радостта й от разказа на Трис  Ботли

# 196
"Торгон Сивото желязо бил най-големият син на краля. Но кралят бил стар, а Торгон не го свъртало на едно място и се случило тъй, че когато баща му умрял, той правел набези по Мандър от укреплението си на Сивия щит. Братята му не го известили, а набързо свикали кралски събор, като мислели, че ще изберат някой от тях да носи короната от плавей. Но капитаните и кралете избрали да управлява Урагон Гудбрадър. Първото, което направил новият крал, било да заповяда всички синове на стария крал да бъдат убити, и ги убили. След това хората го нарекли Бадбрадър[1], макар всъщност да не бил техен брат. Управлявал близо две години.

Аша си спомни.

— Торгон се върнал…

— … и казал, че кралския събор е незаконен, тъй като не бил там, за да предяви претенцията си. Бадбрадър се оказал колкото жесток, толкова и некадърен, и му били останали малко приятели по островите. Жреците го детронирали, лордовете се вдигнали против него и собствените му капитани го накълцали на парчета. Торгон Закъснелия станал крал и управлявал четирийсет години.

Аша хвана Трис Ботли за ушите и го зацелува по устните. Беше се зачервил и останал без дъх, когато го пусна.

— Какво беше това?

— Целувка го наричат. Удави ме, каквато съм глупачка, Трис, трябваше да си спомня" - ей за това питам"
 Rolling Eyes
някой ще ми обясни ли на какво се радва толкова Аша, като и тя и Виктар участваха в Събора и не могат да се позоват на прецедента, а Теон е в жалко състояние и никой не би го признал за крал?

# 197
  • Русе
Ами точно на това. Никой там не иска Юрон за крал. Аша е наясно, че нещата в голяма степен зависят от чичо ѝ Виктарион, при когото навикът на подчинение обаче е твърде силен. Чрез горепосочения прецедент обаче ѝ се удава възможност да приложи същия похват чрез Теон. Теон сам по себе си е пречупен, но претенцията му не е. И с правилната поддръжка - самата Аша, вуйчо ѝ, Ерон жреца, който ще обяви „благословията на Удавения бог“ за Теон, и (надеждата на Аша за) подкрепа от страна на Виктарион, чрез Теон имат шанс да разкарат Юрон и неговите мелези.

Самият Теон ми е един от най-интересните персонажи и с нетърпение очаквам по-нататъшното му развитие. Всъщност двамата с Джайм са ми най-интригуващи към този момент заради линията си на изкупление и голямата степен на морална сивота и двусмисленост в действията.

# 198
 Абе и аз си го помислих, но ми се видя много невероятно - Теон няма седем пръста с избити зъби е, изглежда като старец, кой железнороден ще застане зад него? За психиката му - да не говорим.  пък и какво толкова е направил - завладя Зимен Хребет и не можа да го удържи. Помгна на северняците да си върнат Рова Кайлин.
Освен това не ми се струва вероятно Виктарион да се съгласи на такъв план.
По-логично ми изглежда Теон да умре от ръката на Станис.
 Иначе ако наистина Даарио е Юрон сега като се съберат двамата братя ще стане много интересно.   вик ще разбере че брат му играе играе карти с две тестета - праща него да доведе Денерис и в същото време се подсигурява, като непрестанно мисли да го прецака - така че здравата ще се ядоса.

никой от роднините му не иска Юрон иначе той събра най-много гласове на събора

За мен Джейми е супер безинтересен, но сред най-вълнуващите образи е този на Хрътката.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 13:04 от Джон Сняг

# 199
Юрон, докато осигурява победи и плячка, ще има подкрепата на мнозинството. Ако него никой не го искал за крал (далеч не е точно така), то какво да кажем за Теон, когото никой не бръснеше за нищо, когато беше цял, какво остава за нещото, което е сега. Кой какви права имал няма особено значение в тази част на Вестерос, тук повече от всякъде важи правото на силния. Единствено Виктарион може да е някаква заплаха за Юрон, но той е прекалено тъп и много ще се учудя, ако не бъде изигран от брат си.
Относно Теон, не знам как Мартин би могъл да измисли убедително решение да не бъде екзекутиран от Станис. Това, как Бран от дървото ще се намеси и ще го спаси по някакъв начин, ми звучи малко бутафорно.

# 200
 Вик не ми изглежда тъп. Само защото се е съгласил с Бейлон (кото все пак е негов крал) да не заколва брат си, който е изнасилил съпругата му, а да се задоволи с неговото изгнание, или защото се съгласи със сделката предложена от Юрон не значи че е тъп. По-скоро е изпълнителен. Допускам обаче че търпението му си има граници и Ако Юрон се окаже наистина Даарио като нищо ще го заколи и сам ще вземе Денерис за себе си (стига да може) и ще понесе короната от плавей.

# 201
Възможно е Желязната банка да спаси Теон. Не случайно Тайко откупи железнородените. На Станис му трябват кораби, а Аша би била добър евентуален съюзник. Ако Станис заформи алианс със Аша/Теон ще е интересно.
Мартин сам ни каза, че Желязната банка тронира и детронира. Много искам да видя процеса от начало до край и до най-дребния детайл.

# 202
 какво трябва на Станис и на Теон\Аша е едно на ръка но не вярвам че някой може да посади Теон  в съсотянието в което се намира на престола на желзнородените. Виж - с малко зор, могат да освободят някои от замъците които държат в полза на Станис и да му дадат корабите на клана Бейлон (най-много - и на Харлоу) но не мисля че могат да направят нещо повече от това.

# 203
Възможно е Желязната банка да спаси Теон. Не случайно Тайко откупи железнородените. На Станис му трябват кораби, а Аша би била добър евентуален съюзник. Ако Станис заформи алианс със Аша/Теон ще е интересно.
Мартин сам ни каза, че Желязната банка тронира и детронира. Много искам да видя процеса от начало до край и до най-дребния детайл.
Тайко беше отпратен, след като сключиха договора, може и да е заминал, докато се стигне до екзекуцията. Станис не може да си позволи да пощади Теон, също както беше и с Манс. Аша е обещана на Джъстин Маси, така че, явно ще я използва за целите си, освен ако не успее да му избяга.
Мда, Желязната банка беше описана като твърде мощен играч, което е надежда за нас, феновете на Станис. Биха изглеждали като пълни глупаци банкерите, ако Станис умре скоро. Но пък би могло мощта им да бъде разкрита като играят в полза на Шайрийн, което не бива да се изключва съвсем.

# 204
 Аша е обещана на Маси? това пък кога стана?той питаеше някакви надежди за не (разчитайки че тя ще му донеси земи) - това да, но не си споням нито тя да му е пуснала, нито Станис да е имал особено добро мнение за Аша, пък от и мнението му за Маси не бе кой знае колко добро. Според него докато Маси служел при брат му (Робърт) "му се отвори жажда за женска плът. Е, кого избираш за съпруг на сестра си, лорд Сняг - усмихнатия или убиеца?"

# 205
  • Варна
Станис отказа на Маси брак с Аша, но му обеща да му се отплати с изгоден брак, когато се върне с армия от Свободните градове. Нямам идея какъв точно брак ще му уреди.
Така или иначе Мартин ни е обещал повече сватби в следващата книга, така че вероятно ще разберем.

Не съм прочела още теорията за Даарио, надявам се тези дни да ми остане време.

П.П. Сега прегледах. Точно Аша му е обещал Станис като се върне от  СГ.

Скрит текст:
Цитат
Сър Джъстин отново отметна косата си назад.
- А лейди Аша?
Кралят обмисли предложението за момент.
- Не.
- Един ден на Ваше величество ще у се наложи да завземе и Железните острови. Това може да стане много лесно, ако дъщерята на Бейлон Грейджой е Ваша пленничка и омъжена за някой от Вашите най- верни мъже.
- Ти?- кралят се навъси. - Жената е вече омъжена Джъстин.
- Фиктивен брак, който никога не е бил консумиран. Лесно е да го пренебрегнеш. Плюс това младоженецът е старец. Ще умре всеки момент.
„От меч в корема, ако всичко се нареди както ти искаш, червей.”- Теон знаеше как мислят рицарите.
Станис присви устни.
- Ако си свършиш добре задачата за наемниците, може да получиш това което искаш.  Дотогава, тази жена ще остане моя пленница.

# 206
Ето го и трейлъра споменат в теорията за Даарио, обърнете внимание на 0:31 и 32. https://www.youtube.com/watch?v=TcnnxzAyGRc

# 207
  • Варна
Както казах, не съм чела още теорията, но Даарио е синеок, а Юрон с черно око, това има ли обяснение там?

П.П. Хм... нещо се заплетох..
Сега прочетох в Уики, че и Юрон е синеок. Защо съм убедена, че имаше черно око.. newsm78

Ще трябва наистина да прочета теорията.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 19:07 от Хексе

# 208
 Брей! няма спор това ще го мотивира Маси!

# 209
Продължавам да разглеждам Даарио и попаднах на това видео, на което не бях обърнала внимание:
https://www.youtube.com/watch?v=PDGlnvBid98

TV Даарио е пленил флотата на Мирийн- 93 кораба, без да е получил заповед, изцяло по свое усмотрение.
В книгите няма Мирийнска флота, местните я изгориха, за да не попадне в ръцете на Дани.

Желязната флота обаче е 93 кораба...Случайно съвпадение?

Защо така се забавиха със смъртта на Бейлон? Той си отиде преди Роб, какво чакат?

Общи условия

Активация на акаунт