"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
отдавна не съм чела темата, защото някои доводи и обсъждания ми идват малко смехотворни за всеки, който е чел подробно книгите

прехвърлих я обаче набързо и най-много ме впечатли идеята /не четох линка/ Юрон и Даарио да са един и същ човек - според мен не са, имаше и добри доводи защо не са, няма да повтарям

# 301
...малко смехотворни за всеки, който е чел подробно книгите

абсолютно, но пък ни дават повод да проверим други неща и да завъртаме периодично мелницата на теориите  Mr. Green

# 302
Има място в Дредфорд наречено Розовия павилион, предполагам се досещате защо е наречено така. Както и защо Болтън са наречени Червените крале. Има записани два случая в които Болтън са изгаряли Зимен Хребет до основи.

Преди време бях чела нещо подобно, както и че за знаме използвали кожи на Старки. Интрересно ми е как са ги смирили Thinking  Явно са имали добра причина да коленичат пред Старките.

Видях, че сте обсъждали очите на Ашара(но минах темата по диагонал) - по принцип лилавите очи са признак за валирианска кръв, но са присъщи на много родове - Веларион, Блекфър, Дайн също.  Споменава се, че се срещат често и в Свободните градове.
Въобще Мартин си е оставил 1000 кладенеца, от които вода да ни вади Laughing

# 303
  • HH
Въпросната книга с историята на Вестерос излезе ли на пазара? Сега погледнах в една он-лайн книжарница и попаднах на това http://www.thalia.de/shop/buecher/mehrvonartikel/the_world_of_ic … mp;jumpId=2640047
Мисля, че е тази, но не съм сигурна. Пише, че я пускат през Ноември.

# 304
Видях, че сте обсъждали очите на Ашара(но минах темата по диагонал) - по принцип лилавите очи са признак за валирианска кръв, но са присъщи на много родове - Веларион, Блекфър, Дайн също.  Споменава се, че се срещат често и в Свободните градове.

Веларион са валирийци, Блекфайър са Тарг-и т.е. също валирийци, смесени бракове Тарг-ите имат с Арини и с Баратеони и с неясно колко още родове.

Въпросът е има ли и евентуално каква е връзката на родът Дейн с Валирия?

# 305
  • Русе

Веларион са валирийци, Блекфайър са Тарг-и т.е. също валирийци, смесени бракове Тарг-ите имат с Арини и с Баратеони и с неясно колко още родове.

Въпросът е има ли и евентуално каква е връзката на родът Дейн с Валирия?

С всички домове май. Е, със Старк като че ли нямат.
Например всички видяни от нас Таргариени имат мартелска кръв. Всички видяни от нас Мартели имат таргариенска кръв. Пясъчните змии дори. Е, Куентин не успя да яхне дракон, но това не е непременно заради кръвта му. Просто не му било писано на момчето.

Книгата се очаква скоро. Прочетох общо взето обобщение на историята на Ланистърови, уважението ми към Тивин се вдигна още повече, като същевременно става ясно защо е станал толкова суров, колкото го заварваме. Описаното в самата поредица дава съвсем повърхностна идея какво всъщност е ставало с дома Ланистър, преди той да вземе нещата в свои ръце.

# 306
С Мартелите е заради обединяването на Вестерос,
доколкото знаем с Ланистър също нямат, не само със Старк, с Тирел и Тъли също едва ли имат.

Чакаме дебелата книга да четем и да видим.
За браковете на момичетата на Тарг не се знае много от родословието в уики, а момичета е имало, при това немалко съдейки от "Рицарят..."

Отделно в "Принцесата..." се казва направо, че е имало и доста извънбрачни отрочета, при това не само на Драконов камък.

Въобще както с яйцата на драконите, така Тарг-и могат да изскачат от най-неочаквани места Grinning

# 307
Здравейте, от вчера чета постовете във форума и нямам думи да ви опиша колко ви се възхищавам. Исках да попитам дали има някакво развитие по превода на Кралицата и ако са необходими доброволци, съм насреща, макар и да ми е необходим много силен редактор.

# 308
Вчера дочетох 4-та част посред нощ, може би по тази причина, не разбрах връзката Марилион - Дорн.

# 309
  • Варна
Фамилното дърво на Таргариените. Аз съм доста объркана вече.. Laughing

Скрит текст:

# 310
Хексе, не се вижда.
Иска регистрация в руския форум.

Можеш ли да го копираш и качиш някъде в транзит примерно за да го свалим и разгледаме?

Може и в прикачи, но там ще го намали, а предполагам, че файла е голям  newsm78

# 311
# 312
# 313
  • Варна
Скрит текст:

А така?
Малка стана снимката, но е с добро качество като се увеличи.

# 314
Увеличена малко не е на фокус и трудно се чете но пак е нещо де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт