"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 702
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Цитат
— Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри!

Кога майстер Емон се е виждал с Регар?!  Mr. Green

# 631
 Откъде накъде Станис ще знае за подмяната? Според Мелисандра - не знае!
Пък и  Станис е Баратеон  -не би трябвало да обича един Таргариен, още повече ако му е Претендент. Тук нещо си в грешка. Според мен Станис вярваше, че е изгорил Манс, но Мелисндра го подмени.
Наистина и аз моля да караш по-бавно. Не ти проследявам мисълта.
За Корин знаем само че е бил приятел с Манс, но са се разделили след като Манс престъпил клетвите си в Нощния страж. За него Манс казва, че Корин бил по-твърд човек от него.

# 632
 Стоп!Манс е кестенява коса. Регар е с  сребриста коса (във филма е сламенорус)! Манс не е Регар! Каквото и да си говорим!

# 633
  • Варна
Цитат
— Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри!

Кога майстер Емон се е виждал с Регар?!  Mr. Green

Shocked

Аууу, става страшно. Laughing

Сега ще видя кога може да са се виждали, обаче....  "като млад".... нима Регар е остарявал?

# 634
  • Варна
Стоп!Манс е кестенява коса. Регар е с  сребриста коса! Манс не е Регар! Каквото и да си говорим!

Убедена съм, че не е.
 Но май го е познавал.

# 635
Мелисандра променя външността на хората както и падне.
Изрично е казано за плаща в приказката - с пурпурна коприна от Асшаи

Манс се превръща в Абел, Манс се превръща в Дрънчащата ризница, защо външността на Манс да е истинска???

Дези, я по-бавно Laughing, какво общо има Итън Глоувър?
Според официалната история Итън е единственият оцелял от цялата група на Брандън и Рикард Старк?! И точно той се озовава с Нед при Кулата на Радостта.

Дези написа от Кулата на Радостта до Сенчестата Кула пътят е осигурен от всичките 10 човека били при Кулата на Радостта.

Лорд-командир е бил Коргайл, който е дорнец, знаем колко са близки били до Регар дорнците.

ПП Стигнах до срещите на Манс със Станис
Знаех си че трябва пак да чета Танц...  doh

# 636
Откъде накъде Станис ще знае за подмяната?
Единсвено този детайл от теорията ми се стори леко нелогичен, когато я четох. И да добавя още нещо интересно, Манс е един от малкото ако не и единствения, който победи Джон в битка с меч. Въпреки, че незнаем до колко Джон е критерий, но все пак е трениран в замък от ранна възраст.

# 637
  • Варна

Според официалната история Итън е единственият оцелял от цялата група на Брандън и Рикард Старк?! И точно той се озовава с Нед при Кулата на Радостта.

Дези написа от Кулата на Радостта до Сенчестата Кула пътят е осигурен от всичките 10 човека били при Кулата на Радостта.

Лорд-командир е бил Коргайл, който е дорнец, знаем колко са близки били до Регар дорнците.

Итън е бил скуайър на Брандън, нормално е да се присъедини към Нед. Напомня ми за Подрик Пейн.

Тук обаче ми е слаба логиката, защо тези, които са с Нед, ще осигуряват пътя на Регар до Вала и защо ще остават там? И защо въобще са оцелели. И защо изобщо биха го спасявали?

# 638
  • Варна
Откъде накъде Станис ще знае за подмяната?
Единсвено този детайл от теорията ми се стори леко нелогичен, когато я четох. И да добавя още нещо интересно, Манс е един от малкото ако не и единствения, който победи Джон в битка с меч. Въпреки, че незнаем до колко Джон е критерий, но все пак е трениран в замък от ранна възраст.

Регар не е бил чак толкова добър с меча.  Манс, да, макар да не е бил трениран в замък.

# 639

Итън е бил скуайър на Брандън, нормално е да се присъедини към Нед. Напомня ми за Подрик Пейн.

Тук обаче ми е слаба логиката, защо тези, които са с Нед, ще осигуряват пътя на Регар до Вала и защо ще остават там? И защо въобще са оцелели. И защо изобщо биха го спасявали?

Защото в този момент Регар е КРАЛЯТ!!!
и на всичко отгоре е зет на Нед.

Регар знае, че важната битка е там горе, него не го интересува Железния трон.

Също така Нед участва в Бунта само заради баща си и брат си, няма нищо против Регар

# 640
  • Варна

Защото в този момент той е КРАЛЯТ!!!
и на всичко отгоре е зет на Нед.

Регар знае, че важната битка е там горе, него не го интересува Железния трон.

Също така Нед участва в Бунта само заради баща си и брат си няма нищо против Регар

И защо ще спасяват КРАЛЯ без кралство  и ще оставят законния му син да живее като копеле и да остане без наследници?

Ясно е , че Нед не мрази Регар, но би ли могъл да излъже така Робърт? Защо лорд Дастин ще остави младата си булка въпреки обещанието си и въпреки, че няма наследници ще хукне към Вала да си играе на стражи?
Не виждам причини..

# 641
Когато законният Крал поиска нещо другите се подчиняват.
Това е за мен напълно достатъчна причина.

Лиана: Обещай ми Нед  Wink

# 642
Мелисандра променя външността си с рубин.
Скоро коментирахме, че монахът каза на Бриен, че са намерили 6 рубина от бронята,
седмият Регар е запазил за себе си за да се превърне в Манс  Laughing

Още от теорията
Тормунд/Артър е бил при Бриндън Ривърс

# 643
  • Варна
Когато законният Крал поиска нещо другите се подчиняват.
Това е за мен напълно достатъчна причина.

Лиана: Обещай ми Нед  Wink

Уфф, да допуснем..че Регар е пожелал, че другите са се съгласили (макар не виждам как биха могли толкова хора да играят по свирката на Нед и Регар.
И лорд Дастин може да изостави всчико, а Нед и Холанд не могат... Нахалници! Laughing

Другото слабо звено е Джон, защо ще трябва да живее като копеле? Не можеха ли и него да отнесат на стража, да му намерят дойка при диваците или в Къртичино да речем. ако Нед беше загинал при Бунта на Грейджой, Кат щеше да натири Джон веднага, а можеше и нещастен случай да му организира.
И къде по дяволите е Регар сега?
Не може да е Манс. Манс е твърде ангажиран с проблемите на диваците, намира си случайно срещнати женички и им прави деца. При първата си среща с Джон го подиграва, включително и заради това, че е копеле.
Свири на лира, не на арфа като Регар. Laughing

# 644
                                     Бумър  

старая се да не ти обръщам внимание, но понякога е невъзможно. Praynig

Първо - както вече сама каза - ти ме помоли да спра говоренето по една тема -  мисля че беше за Аря - и понеже беше учтива спрях. Wink

Ако ми беше казала да млъкна щеше  да постигнеш обратен ефект, коя си ти, че да определяш кой да говори и кой да не говори? Господ?  Утре ще започнеш да определяш колко да говори всеки. Мислех, че държим учтив тон иначе и аз мога да кажа едно-две нещица, но не искам да съм груб.

Второ  - много ми е любопитно какво считаш за важно и какво - за маловажно и от кое зависи.

Трето - ако смяташ да спамиш с нападки  към мен (поне за трети път те улавям), по - добре го направи на ЛС, това е тема за  "Ветровете..."

Четвърто - Мелисандра променя външността на хората, но Мелисандра я е нямало когато Регар се е било с Робърт. Не сме наясно дали друг човек  от Асшаи може нейните номера.  От Асшаи засега видяхме само Куайте, а тя не прилича никак на Мел.
и ще те помоля най-учтиво да не се заяждаш на дребно и да налагаш мнения на околните.

П.С. има основен проблем кой е законният крал.  спорили сме над дефиницията и според повечето хора това е този който седи на Железният трон. Останалите са претенденти, поне докато не се докаже нещо друго. Регар в случай че е жив е абдкирал от престола.

Общи условия

Активация на акаунт