"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 015
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна

Още от теорията
Тормунд/Артър е бил при Бриндън Ривърс

Ахахах, не може ли да е Осуел Уент или оня дето изчезва от КГ, дорнеца.
Някак не връзвам Артур Дейн и тъжната му усмивка с намахания Тормунд и неговите простотии.. Па и да има щерки и да ги оставя да му ги крадат диваци "с повече к** отколкото ум" Rolling Eyes

П.П. Заминаха ми всички добри намерения днес да се занимавам с 'Принцесата и Кралицата". Sad

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 11:52 от Хексе

# 646
Четвърто - Мелисандра променя външността на хората, но Мелисандра я е нямало когато Регар се е било с Робърт. Не сме наясно дали друг човек  от Асшаи може нейните номера.  От Асшаи засега видяхме само Куайте, а тя не прилича никак на Мел.
и ще те помоля най-учтиво да не се заяждаш на дребно и да налагаш мнения на околните.

П.С. има основен проблем кой е законният крал.  спорили сме над дефиницията и според повечето хора това е този който седи на Железният трон. Останалите са претенденти, поне докато не се докаже нещо друго. Регар в случай че е жив е абдкирал от престола.

В момента на Кулата на Радостта Ерис е мъртъв,
ако е жив Регар е законен Крал точка

И защо да я е нямало Мелисандра? Откъде знаеш тя кога идва на Вестерос и какво прави преди да се появи при Флорентите.

Хексе още не съм стигнала да ги идентифицирам с точност, чета частта за Станис, който веднага научава че МР=РТ и започва да се държи по съответния начин.

И на мен ми е кофти за Бабри Wink

# 647
  • Варна

Хексе още не съм стигнала да ги идентифицирам с точност, чета частта за Станис, който веднага научава че МР=РТ и започва да се държи по съответния начин.

И на мен ми е кофти за Бабри Wink

Историята на Старшия брат. Оцелял от битката при Тризъбеца, излекувал се на място, което се смята за лечебно, нямаше ли някакъв лечител там преди него? Дали би могло да повтаря историята на Регар? Чичо да ни дава насоки.

Колкио време е минало от Битката при Тризъбеца, превземането на Кралски чертог и събитията в Кулата на Радостта?

Нед не е бил при Тризъбеца, но е бил в Кралски черог и след това трябва да му е отнело време да стигне до Дорн. Thinking

# 648
Първият поглед, когато Джон вижда Манс
Цитат
един сивокос мъж в дрипаво черно-червено наметало седеше кръстосал крака на една възглавница, свиреше на лютня и пееше:

Манс е виждал Джон като хлапе
Цитат
Ти беше още момче, а аз бях целият в черно, един от дузината ездачи, придружаващи лорд-командир Коргайл, когато слезе в Зимен хребет да навести баща ти. Обикалях по стената около двора, когато се натъкнах на теб и на брат ти Роб. Предната нощ беше навалял сняг и двамата си бяхте вдигнали цяла могила над портата и чакахте да мине някой отдолу.
— Спомням си — каза Джон и се засмя изненадано. Да, един млад черен брат, който обикаляше по бойниците… — Заклехте се, че няма да ни издадете.
— И спазих клетвата си. Поне тази.

Регар е използвал възможността да види сина си?

Ако Нед беше загинал, Бриндън вероятно е щял да вземе Джон на Вала още тогава

пп Бенджен щеше да му го занесе Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 12:29 от Бумър

# 649
Мелисандра , според Мартин като среща Станис е много млада,  съвсем малко по-възрастна от Игрит, че да я сбърка с нея Джон Сняг на Лунна светлина. Освен това още в началото е казано, че тя е всичко, което не е Селайз - млада и красива. Събитията около  смъртта на Регар се развиват преди доста време. Тя трябва да е била дете.
Толкоз за Мелисандра. Удивителен! Grinning

# 650
  • Варна

[/quote]
Мелисандра , според Мартин като среща Станис е много млада,  съвсем малко по-възрастна от Игрит, че да я сбърка с нея Джон Сняг на Лунна светлина. Освен това още в началото е казано, че тя е всичко, което не е Селайз - млада и красива. Събитията се развиват преди доста време. Тя трябва да е била дете.
Толкоз за Мелисандра. Удивителен! Grinning
След малко ще потърся цитата, където се казва колко много години Мел се занимава с магии.

Тя изглежда млада и красива, но не е млада, за красива не знам.

# 651
Външният вид на Мелисандра е променен, затова носи постоянно рубина си.

# 652
  • Варна
Първият поглед, когато Джон вижда Манс
Цитат
един сивокос мъж в дрипаво черно-червено наметало седеше кръстосал крака на една възглавница, свиреше на лютня и пееше:

Манс е виждал Джон като хлапе
Цитат
Ти беше още момче, а аз бях целият в черно, един от дузината ездачи, придружаващи лорд-командир Коргайл, когато слезе в Зимен хребет да навести баща ти. Обикалях по стената около двора, когато се натъкнах на теб и на брат ти Роб. Предната нощ беше навалял сняг и двамата си бяхте вдигнали цяла могила над портата и чакахте да мине някой отдолу.
— Спомням си — каза Джон и се засмя изненадано. Да, един млад черен брат, който обикаляше по бойниците… — Заклехте се, че няма да ни издадете.
— И спазих клетвата си. Поне тази.

Регар е използвал възможността да види сина си?

Ако Нед беше загинал, Бриндън вероятно е щял да вземе Джон на Вала още тогава

Бенджен искаш да кажеш? Бенджен изобщо не искаше Джон да ходи на вала, мухата му я пусна Тирион.
наметалото на Манс ми подсказва само , че той евентуално е поддръжник на Таргариен. Кой би се занимавал да му поддържа магията? Манс е бил известен, трябвало е да остарява, все пак.

Ето цитата:

Цитат
Мелисандра бе упражнявала изкуството си безчет години и бе заплатила цената.

# 653
Здравейте, колеги!  Laughing От известно време следя темата и най-накрая реших да започна да пиша newsm78
И веднага по настоящата тема, която се обсъжда:
Когато първо видях теорията за МР=РТ ми се стори поредната измислица, но теорията е изцяло базирана на текста, а детайлите са доста добре подбрани. Всичко е в текста, за разлика от някои теории, които са си изцяло сътворени от някви хора, които си нямат друга работа  Laughing
Това, че Томен Баретеон е на ЖТ не означава, че Регар не може да си предяви претенцията, а да не говорим, че доста от лордовете биха го подкрепили ако го разпознаят и повярват, че е жив.  newsm78

# 654
Бенджен искаш да кажеш? Бенджен изобщо не искаше Джон да ходи на вала, мухата му я пусна Тирион.
наметалото на Манс ми подсказва само , че той евентуално е поддръжник на Таргариен. Кой би се занимавал да му поддържа магията? Манс е бил известен, трябвало е да остарява, все пак.

Бриндън имам предвид, нали смятаме, че той дърпа конците, няма да има проблем да внуши каквото и да било на Бенджен примерно, докато втория се моли пред Ликовете в горичката

Емон Таргариен със сигурност има брънка във веригата от валирианска стомана  Wink
Отделно в библиотеката на Черния Замък има вероятно повече полезна литература по въпроса за магиите, отколкото в Староград

# 655
  • Варна

Бриндън имам предвид, нали смятаме, че той дърпа конците

Емон Таргариен със сигурност има брънка във веригата от валирианска стомана  Wink
Отделно в библиотеката на Черния Замък има вероятно повече полезна литература по въпроса за магиите, отколкото в Староград

A, казвай му БР или КГ, защото реших, че бъркаш. Rolling Eyes
Ей го и самия той: Laughing
Здравейте, колеги!  Laughing От известно време следя темата и най-накрая реших да започна да пиша newsm78
Когато първо видях теорията за МР=РТ ми се стори поредната измислица, но теорията е изцяло базирана на текста, а детайлите са доста добре подбрани. Всичко е в текста, за разлика от някои теории, които са си изцяло сътворени от някви хора, които си нямат друга работа  Laughing
Това, че Томен Баретеон е на ЖТ не означава, че Регар не може да си предяви претенцията, а да не говорим, че доста от лордовете биха го подкрепили ако го разпознаят и повярват, че е жив.  newsm78

Добре дошъл , много се радвам, че се увеличаваме.
Не са ми ясни подробностите от теорията, не сте ми ги разяснили на български още, но теорията , че Тирион е син на Джайм и Церсей, също се основава на текста, но.... едва ли е вярна.

# 656

Добре дошъл , много се радвам, че се увеличаваме.
Не са ми ясни подробностите от теорията, не сте ми ги разяснили на български още, но теорията , че Тирион е син на Джайм и Церсей, също се основава на текста, но.... едва ли е вярна.

Ще погледна теорията отново, защото я четох преди доста време и ще опитам да напиша на български, доколкото мога  Peace

# 657
                            Хексе,
 Относно Мелисандра  - видяхме в спомените й като Мелани (ако това е тя) че се обучава от съвсем малка, май беше на седем. Дори да е на тридесет-тридесет и пет години няма проблем да се е обучавал безчет години и пак да е млада. Никой не знае дали Мелисандра може да променя собствения си вид, тя просто използва елементарна илюзия в сцената  в която Джон я вижда като Игрит и той се хваща.  Дори Аря не  може да променя вида си, на нея и  приложиха магията. Това предполага трето действащо лице запознато с мотивите на Мел, докато е била съвсем малка. Става съвсем сложно.
И как пък никой не позна Регар като Манс за толкова време. Например Станис  го видя, а не го позна? Бая променен трябва да е тогава. тогава какво коментираме външният му вид?
И най-накрая какъв е смисълът Регар  16 години да не се опитва да си върне трона. Разбирам да беше отишъл при Златната Дружина (водени някога от Деймън Блекфир и Горчивата Стомана) или в Дорн, или да бе потърсил Илирио или Желязната банка, а той се наврял при диваците да спасява Севера.... смешно.
...................................

Много ми е интересно кои лордове ще покрепят Регар - Ланистърите и Тирелите - никога!!!
Т са свързани с Томен.
Станис - също.! Баратеоните отпадат. Джон  Сняг не знае, че син на Регар, пък и да знаеше съмнявам се, че ще го подкрепи, той е с изградено самосъзнание като северняк. Севера ще избере Станис или Джон
Петир би предпочел Санса  начело, или евентуално да я омъжи за неопитния Егон, един опитен владетел като   Регар не му е по вкуса.
Само за Дорнците идването на Регар може да е от полза, но пък твърде много дракони се събраха - Регар, Егон, Джон, Денерис,  може би и Варис, да не говорим за Тирион и Виктарион  ще трябва да поразчистят малко терена. И разбира се има я заигравката  с Мирцела

# 658
Пак се сетих за Люк Скайуокър - Джон

Баща му си беше жив Wink

# 659
Според МР=РТ - Станис при залавянето на Манс прекарва много време в разговори с него, което може да означава, че Манс/Регар се е разкрил и Станис е коленичил пред него! Станис е добър войн и лидер, но не и крал! Сам си го казва няколко пъти, а след като Робърт е мъртъв, а Регар жив защо Станис да не го приеме за законния крал, в крайна сметка в Бунта на Робърт, Станис е бил пред дилемата да подкрепи родния си брат или законния си крал, той никога не е искал да е наследник и крал.
Когато северните лордове обявиха Роб Старк за Крал на севера има едно изказване, че коленичат единствено пред ДРАКОНИ, но тях ги няма вече. Ами ако ги има? + това повечето от северняците не приемат Болтън и Фрей. Дорн от своя страна никога не са се разбирали с Тирелите, а и спокойно може да кажем и Ланистърите. А Варис (един от любимите ми персонажи!) за мен е 100% дракон и неговите действия са изцяло за връщане на дракон на трона (дали черен или червен, това е въпросителния по скоро при него).
Лордовете по речните земи също биха застанали зад Регар, Речен пад беше отнет от Тъли!

п.п. Ако Регар е мъртъв къде е тялото? За тяло не се споменава никъде. И Регар се споменава толкова често за някакъв човек умрял преди 20 години. Защо? Може би Мартин не иска да го забравяме?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 14:38 от Lord Bloodraven

Общи условия

Активация на акаунт