"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
 има някои смислени неща, но за Лордовете не съм съгласен. Ланистърите и Тирелите си създадоха своя собствена династия и ще я бранят с кръв.
 Севера може да не е единен, но не обича Драконите, по-скоро биха признали Джон, като наследник като Нед, отколкото Регар като законен крал. Именно Торен Старк се е вдигнал срещу Дракона.
Отколкото това какво са разговаряли Манс и Станис можем само да предполагаме, но аз си мисля че то е войнско естество - за него Станис казва само че е умен човек, но трябва да бъде убит. Станис ни познат като човек на принципа, поне досега. Освен това той превърна стъпването си на престола в цел на живота си, съмнявам се, че ще отстъпи пред Регар. Та той е готов да пожертва племенника си за да получи дракон, ще си играе с Регар. Станис чувства престола като дълг, той не би го отстъпил.
Речните земи в момента не са сериозен фактор.
Както казах  от големите родове само Дорн  има полза да се появи Дракон (Според думите на Принцът на Дорн те са с най-малка армия).
Варис е евнух - дори да е бивш Тарг, той е никой.

Допускам, че Манс и Корин може да са били бивши офицери в армията на Регар и да са получили втори шанс в армията на Нощния старж, но Манс/Регар - много изсмукано от пръстите ми идва.
Пък сега ще се окаже че майката на Аря всъщност е Лияна и тя е сестра с Джон. Айде стига фантазии. Не вярвам Мартин в предпоследната книга да почен да обръща тотално представите ни за вече изградени герои, при положение че чакаме развръзка.

# 661
 Самата идея че Станис може да коленичи пред някого ми се вижда абсурдна. Станис ще си счупи колената, но няма да се закълне пред никого другиго. Станис не знае друга дума освен "АЗ". Аз, аз,аз,аз, моето право., моято дълг.светът се върти около Станис. Ако Манс е Регар, Станис  публично ще го екзекутира като Регар, за да демонстрира превъзходство и за да натърти, че вече няма друг крал освен него.
Станис е вдигнал бунт срещу Регар - очевидно не го признава за законен крал.

# 662
Torrhen Stark, known as the King Who Knelt - единствен от всички суверенни владетели, който директно е коленичил на Егон Завоевателя, без да загуби нито един боец.

Станис се е колебаел дали въобще да подкрепи брат си срещу Тарг-ите, той не иска да е крал, той е приел да се бори за короната защото така изпълнява дълга си към Кралството.

Ако Манс му се покаже като Регар ще коленичи без никакво колебание. Говорел си часове с Манс, абсолютно нетипично за него, за какво ще си говорят, вместо да го изгори на секундата?

Чудя се, ако наистина Манс е Регар, какво търси в Криптите тоя човек  newsm78

# 663
Да, Торен Старк е коленичилият крал!
Станис приема като дълг трона, защото Робърт не оставя реални и легитимни наследници, смятам, че това е пределно ясно на всички и след като се окаже, че законният крал Регар е жив защо да не коленичи? Нека погледнем реално - Станис няма шанс срещу тази династия на Ланистър и Тирел, както казваш. А за династията аз съм много несъгласен, защото сега като ги няма вече Тайвин и Кеван няма кой да държи нещата, там мисля, че във Ветровете ще се случват много интересни неща, но със сигурност Ланистър и Тирел са далеч от това да са династия.

Бумър, Регар търси нещо в криптите, нещо, което знае, че ще намери там. А какво е то и от къде знае, че ще го намери там? Хм, според теорията, когато Нед намира Лияна и новородения Джон там също е и възстановяващият се от раните си Регар и има някаква договорка помежду им. Възможно е там да има драконово яйце, нали на всеки законно роден Тарг се дава драконово яйце, ако приемем Джон за такъв, къде е яйцето му? А къде е това на Регар? Доста въпросителни има със сигурност, но нали тъкмо това е интересното  Laughing

# 664
 Не е ясно. Денерис е жива и здрава с три дракона, но  Станис не я възприема като  легитимен наследник, нищо че тя е Тарг.  Защо не направи също като Баристан - да изтича и да й се закълне?! (Убеден съм че и Егон няма да възприеме като легитимиен наследник)
Освен това той вече се е вдигнал срещу  Регар и не може да очаква милост от него. Станис съди за другите по себе си, а той е суров владетел.
да не говорим че ако убие Регар, отново той става единственият легитимен наследник.  А Станис има желание да обърне света към себе си, още много преди да убият Регар, цял живот живее в сянката на Робърт
И най-накрая - за какво за си говорили с Манс - не е ли очевидно - двамата имат общ проблем - Другите! Манс се е сблъсквал с тях и Станис, който би трябвало да е АА, иска да знае всичко за общия им враг, за да може да изпълни мисията си.

# 665
Не съм сигурен за това. Ако мисията му са другите защо тръгва на юг от Вала? Те са в обратната посока. Станис се е вдигнал на бунт в подкрепа на родния си брат. Както казваш той е суров, но лоялен, дали се е вдигнал на бунт заради това, че Регар е отмъкнал булката на брат му? Не мисля, по-скоро е взел решение да подкрепи своята кръв - Робърт, а не своя крал - Ерис, подкрепяйки Робърт - изменя на Ерис, подкрепяйки Ерис - изменя на Робърт. В двата случая остава лоялен и в двата случая става изменник, просто е предпочел брат пред крал.

# 666
Цитат
— Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри!

Кога майстер Емон се е виждал с Регар?!  Mr. Green

Редовно са си кореспондирали според Историята.  Peace

Джон Сняг, защо трябва Манс да прилича на Регар, след като виден негов роднина ползва друга външност? В Рицаря е пълно с подсказки.

# 667
  • Сидни
Хорааа, вие сте брутални!! Много ви се кефя!!
Преди няколко дни най-накрая прочетох Танца, дълго го отлагах, няколко пъти го почвах, защото знаех, че свърша ли го, ще изпадна в дупка...адски много ми липсва интригата.  #Crazy
Чета ви повече от година, е...изпуснала съм и някои неща, но сега толкова ми липсва книгата, че само тука вися. Не съм на вашето ниво определено, слабак си бях по литература с това " какво е искал да каже авторът", за това само ще ви се възхищавам отстрани и ако мога, ще се включвам тук-там.
Относно последните теории - прочетох това за Манс - лудница е, но защо да е невъзможно пък? Има много въпросителни, но според мен Мартин именно ще избухне в последните 2 книги.
И все пак според вас, а и според мен писмото пратено до Джон от Болтън в края на книгата, не е писано от Болтън? от Манс? Каква е целта?
Ако Станис е разбрал , че Манс е Регар, това че двамата тръгват за Зимен Хребет означава ли, че са се наговорили, т.е. имат общ план за завладяване? newsm78

# 668
 Тръгна на юг от Вала, защото трябваше да получи армия. Армията която получи е от северняци. Северняците искат от него да накаже Рамзи Болтън и да освободи Аря Стар, иначе ще го изоставят и пак ще е без армия. Т.е. той играе играта на Тронове, не може сам да се бие с Другите. Идеята му е проста - обединява Севера около себе си, побеждава Другите, и всички във Вестерос го признават колко е велик и се обединяват около него като крал.

толкова е просто че няма накъде. Дали ще стане така обаче е твърде съмнително

Бумър - как някой ще повярва на Регар,че е  той,  ако той ако не прилича на себе си? помисли малко. Всеки може да каже - "аз съм Регар" И аз мога да ти кажа че съм Дядо коледа, ти ще ми повяравш ли? нали ще ме питаш къде е Рудолф?

# 669
 по принцип невъзможни неща няма - но според мен е слабо вероятно. Ние чакаме Джон да се разкрие като син на Регар, и да седне на трона, а не да възкресяват Регар. То така и десет книги няма да достатъчни. Манс ще трябва да се запознава отново с Джон, да му разказва общото им минало - само за това ще отиде една книга. Няма как Мартин да свърши в седем книги и да съживява основни герои. От тук до края в следващата книга Мартин трябва да избие поне половината герои.

# 670
Добре дошли на Lord Bloodraven (страхотен ник, любимец ми е) и на Elenaz!
За Розовото писмо има различни мнения, аз лично слагам на 1. място Манс, а на второ Станис, но мисля, че Станис е червена херинга в този случай. т.е. съвпаденията ни карат да си мислим, че е той, а то бил Манс.

Джон Сняг, прочети третата новела от Рицаря- Тайнственият рицар, там има доста за промяната на външността, която използва КГ, заради това изглежда много вероятно Манс да използва същата магия. Човек не остава променен завинаги, трябва да свали "нещото" което подпомага илюзията. (Като златния зъб на Даарио например. Шегичка,  Laughing, но знае ли човек....)

Много се отклонихме в спекулациите. Войната не започна заради отвличането на Лиана, а защото Джон Арин отказа да даде главите на Нед и Робърт.

Манс търси нещо в криптите. КГ праща сънища на Джон 4 години, а той твърдоглаво ги игнорира....
Довечера ще се включа, сега трябва да изчезна.  Peace

# 671
по принцип невъзможни неща няма - но според мен е слабо вероятно. Ние чакаме Джон да се разкрие като син на Регар, и да седне на трона, а не да възкресяват Регар.

Как така? Аз чакам Церсей да изгори Чертога заедно с Железния трон. Няма трон, няма нищо. Всичко започва наново и по друг начин.

# 672
Дори Джон да се разкрие като син на Регар кой ще го повярва това? Как ще се докаже такова нещо без живи свидетели и как по точно ще си смени фамилията? Как Джон Сняг ще стане Джон Таргериен първия с това име? Отговор: Ако бъде признат, но от кого? Само кралят признава копелетата, а Джон може да не е копеле, но никой не го знае това (десетина човека знаят  Wink )

А какво ще кажете за Корин Полуръката и битката му с Джон? Ако се предположи, че Корин е един от рицарите на КГ, а Джон законният наследник?

# 673
Станис е преди всичко лоялен войник, никога няма да тръгне да убива Регар, ако Манс е Регар.
За него законът е над всичко.

Точно Дези
Блъдрейвън използва магии още докато е Ръка, след това на Вала са заедно с Емон, четат книжки правят планове, после БР изчезва, сяда в дървото, кореспондира си с Емон с говорещи гарвани (и това за гарваните от Историята), а Емон поддържа кореспонденция с Регар, накрая и Регар идва на Вала.

Това променя изцяло играта и теорията, че БР е лошичък.
и за мое огромно съжаление пак вкарва Джон в центъра на събитията, вече го бях похарчила заради смотания Бузичко от сериала  Mr. Green

Чета за Барбри,
защо не се е омъжила отново, тя е хубава жена, доста северняшки, пък и по-южни благородници биха я взели?
Защото лорда е жив и я е навестявал?
Още по-сериозна причина да е бясна на Нед, вместо за смъртта на съпруга и.

Някакъв неин роднина също е бил с Нед при Кулата на Радостта, нормално Нед да е взел най-верните си васали, странно е как точно тези два рода първи подкрепят Болтън като Пазител на Севера?

Сънят на Нед
Скрит текст:
Сънуваше стар сън — за трима рицари в бели плащове, за отдавна срутена кула и за Лиана в плувналото в кръв ложе.
   В съня приятелите му яздеха с него, както и приживе. Гордият Мартин Касел, бащата на Джори. Верният Тео Вул. Итън Гловър, с благата си реч и добро сърце. Мъжът от блатата, Хоуланд Тръстиката. Лорд Дъстин, на високия си червен жребец. Нед бе познавал лицата им като своето, но годините като пиявици изпиват спомените, дори онези, които човек се е заклел да не забрави никога. В съня му те бяха само сенки, сиви призраци, яхнали коне от мъгла.
   Бяха седмина, тръгнали да се опълчат срещу трима. Но тримата не бяха обикновени мъже. Очакваха ги пред кръглата кула с червените склонове на Дорн зад тях и вятърът развяваше белите им плащове. И не бяха сенки: лицата им ярко сияеха, дори и сега. Сир Артър Дайн, Меча на утрото, с тъжната си усмивка. Дръжката на големия меч Зора стърчеше над дясното му рамо. Сир Осуел Уент бе коленичил и точеше меча си. Над белия му емайлиран шлем бе разперил криле черният прилеп на неговия род. Между двамата стоеше свирепият стар сир Джеролд Хайтауър, Белия бик, Лорд-командирът на кралската гвардия.
   — Търсех ви на Тризъбеца — каза им Нед.
   — Не бяхме там — отвърна сир Джеролд.
   — Горко на Узурпатора, ако бяхме — каза сир Осуел.
   — Когато падна Кралски чертог, сир Джайм посече краля ви със златен меч и се зачудих защо ви няма.
   — Далече бяхме — каза сир Джеролд, — иначе Ерис още щеше да седи на железния трон, а нашият лъжебрат щеше да гори в седемте ада.
   — Слязох до Бурен край да вдигна обсадата — каза им Нед, — и лордовете Тирел и Редвин свиха знамената, и всички техни рицари коленичиха да ни се закълнат във вярност. Мислех, че ще сте сред тях.
   — Нашите колене не се подгъват лесно — каза сир Артър Дайн.
   — Сир Вилем Дари избяга на Драконов камък с кралицата ви и принц Визерис. Мислех, че може да сте отплавали с тях.
   — Сир Вилем е добър и верен мъж — каза сир Осуел.
   — Но не е от кралската гвардия — изтъкна сир Джеролд. — Кралската гвардия не бяга.
   — Нито тогава, нито сега — каза сир Артър. И надяна шлема си.
   — Положили сме клетва — поясни старият сир Джеролд. Призраците на Нед тръгнаха с него, с мечове от сянка в ръце. Бяха седмина срещу трима.
   — А сега започва — заяви сир Артър Дайн, Мечът на утрото. Измъкна Зора и го вдигна в двете си ръце. Острието беше бяло като млечно стъкло, оживяло от светлина.
   — Не — каза Нед с тъга в гласа. — Сега свършва.
   И докато се сблъскваше с двата пороя от стомана и сянка, чу писъка на Лиана.
   — Едард! — извика тя. Вихър от розови листенца повя от прошарените с кръв небеса, сини като очи на смъртта.
   — Лорд Едард! — извика отново Лиана.
   — Обещавам — прошепна той. — Лия, обещавам…

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 16:39 от Бумър

# 674
 Корин може да не е знаел Кой Джон. Един вид - да го е мислил за копеле на Нед. А освен това беше ясно, че Корин ще умре..

По-лесно ми е да ти отговоря  кой би застанал зад Джон в случай че се разкрие че е  син  на Регар и Лияна - целият Север заради връзката му с Лияна. Може би и Дорн - заради Регар. Не изключвам речните Земи, но при определени условия -ако очушкат Фрей и освободят Е. Тъли например. също и Долината ако там се наложи Санса.

Кой би разкрил тази тайна - ето това е по-големият въпрос. Засега нямаме стопроцентов отговор но ми се върти Джойен Тръстиката. Бран също не е за подценяване, той може да научи нещо от някого по метафизичен път.

Общи условия

Активация на акаунт