"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 693
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Доста абсурдна теорийка(Р=МР) според мен изсмукана от пръстите. Явно прекаленото бавене на нова книга здраво обърква ума на някой хора от западните форуми Simple Smile). Да, Мартин е поставил доста скрити неща в текста, но чак толкова ли ? Ако Регар е жив, и се окаже както всички смятаме че Джон е син на Регар и Лиана, просто историята му(на Джон) се обезмисля и изобщо влиянието му към историята ще се изпари. Кой ще го интересува Джон, при положение че Регар е жив ?
Обсъдихте на дълго и широко външния вид, че може да се променя, но как ще обясните характерите, та те по нищо не си приличат(поне според описанията на действията им в книгите), единственото е може би че свирят на сходни инструменти. По-скоро съм съгласен с Хексе, че ако Регар е жив (което лично мен ме съмнява), може би Манс го познава, но нищо повече.
Колин Полуръка се остави на Джон с ясната идея той да разузнае противника и ако може да предупреди Стража, за да могат да противодействат адекватно. Ясно му беше че и двамата се мъртви след като бъдат разпитани и това беше единствения вариант, макар и рискован.
Манс остави Джон жив по същите причини, за да разузнае защитата на Вала.

# 706
Може да е така със сигурност, само Мартин знае. Но винаги има "но", всички гласят накрая на поредицата Джон да седне на трона като Таргериен, НО как може да стане това, кой ще го признае за такъв? Всеки, който седне на трона може да признае Джон за Старк по очевидни причини, но ние го гласим за Дракон и смятам, че има само един възможен човек, който може да направи Джон Сняг такъв. Другият възможен начин Джон да седне на трона е като си го вземе с битка, но тогава ще е копелето узурпирало трона...
Разбира се има и вариант наречен Блъдрейвън, но там нещата са също толкова неприемливи, колкото и това, че Регар е жив...  Mr. Green

# 707
  • Варна
Аз Джон го глася единствено за Севера и историята му да се развива там,а и да участва в битката с Другите. Да седне на Железния трон ми се струва някак като хепи енд и мисля че ще е прекалено захаросано, но ще видим.
Този който ще разкрие произхода му според мен ще е Хаулънд Рийд или Бран, който предполагам че ще види всичко най-важно от Бунтът на Робърт, но надали някой някога ще го узакони като Таргериън.

# 708
Според авторката на теорията, modestymaltese, майстер Емон знае кой е Манс/Регар. След като Станис победи на Вала, соларът на мейстера беше пълен с ранени, а той беше другаде и цял ден си говорил с Манс.
Идеята да смени бебетата е била толкова на Емон, толкова и на Джон. Емон е искал детето да е далеч от Мелисандра. И да, предсмъртното му желание беше да държи бебето. А сега Марвин ги отнесе при Денерис.  Cry

Интересното е, че според Вал Мелисандра знае за размяната, но не коментира, защото има изгода от това. Каква? Не знам. И Джон дълбоко се съмняваше, но Вал беше категорична.

Според нея, Станис също знае, но аз се съмнявам все още. Не виждам достатъчно доказателства в текста. Обаче какви красоти намерих, не е истина!
Станис би трябвало да има свой човек вътре в Зимен хребет, който да саботира групите вътре и да ги настройва един срещу друг. Номера е да ги накара да излязат, защото Зимен хребет е непревземаем в момента.

Джон не е никой, северните кланове се присъединиха към Станис не заради сините му очи, а защото Джон го прати при тях. На Джон му трябва кърмачка? Пратиха му две!  Въобще му оказват всякакво съдействие, а да не забравяме, че клан Лидъл знае, че децата са живи! Нали ги нахрани един Лидъл, а Бран видя през очите на Лято, че и други хора ги наблюдаваха. 

Със сигурност Станис има агент в Зимен Хребет и точно агентът е убим 9-годишния Фрей, нали девойките на Манс отрекоха пред Теон, че са те.
Другото което се коментираше от лейди Дъстин пред Рууз е, че на практика абсолютно всички, намиращи се в Зимен хребет, освен Болтън и Фрей са загубили близки на Червената сватба. "Северът помни"

Това, че Мелисандра знае за сменените бебета не го виждам, ще можеш ли да сложиш цитатче или поне жокер къде е.

Това че Емон се притеснява от Мелисандра също.   Thinking
Намерих само репликата на един от рицарите на Селайз за това, че уж искаме да изгорим двама крале - баща и после сина за да събуди дракон... Но както добре знаем Мел изпече Дрънчащия... При това беше опасно за нея самата да поддържа магията на илюзията.

Сега се замислих, че всъщност Станис е прапраплеменик на Емон.

На кораба към Денерис пътуват Марвин, Джили с бебето на Манс и тялото на Емон.
Моето припомняне е за Марвин, архимайстера, той е знаел предварително, че Сам идва в Цитаделата в Староград и специално праща Алерас да го пресрещне и да го доведе при него... Къде го е видял? В светещото кълбо от обсидиан?
Също така нали Сам разказа всичко в детайли и на двамата, така че и в Дорн съвсем скоро ще бъдат чудесно информирани какво става на Вала.

В теорията на блогъра има списък от 28 случая до този момент на възкръснали герои или на герои със сменена самоличност.
Ако Манс е Регар, в тази поредица въобще няма да е чак толкова шокиращо  Wink

пп Описанието на Тормунд - Ужаса на великаните, Високоречия, Духача на рога и Трошащия ледовете, и още Гръмовния юмрук, Мъжът на мечките, Говорещия на боговете и Бащата на ордите

Възможна връзка с хералдиката - Великаните - Ъмбър, Мечките - Мормон, Юмрука  - Гловър?!

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 08:30 от Бумър

# 709
Voice, хубавото на теориите е, че ни дават повод отново да погледнем текста, но от друг ъгъл. И чак след  прочитането на текста да решим за себе си какво всъщност става. Мен тази теория ме прати обратно при книгата/книгите и съм доволна. Намерих гениалната глава на Аша- Жертвоприношението. Прочетох я с нови очи и Станис ми взе ума. Аша го подценява брутално, зашото не е чела книгите.  Laughing

Ако Манс е Регар, дори историята на Джон става по-интересна. Защо спрягат Джон за Азор Ахай? Заради уж изключителната му кръвна връзка със стария север по майчина линия, и с властелините на драконите по бащина. Кървавият гарван е Блакууд по майчина линия. Егон V (на майстер Емон брат му) се е оженил за Блакууд, всичките му деца- Дънкан, Джехерис и Дерон носят това в себе си. Регар е внук на Джехерис.
Ако кръвта е толкова важна, как никой от горепосочените на е спасил света досега?
А Бладрейвън е изключителен по всички линии.

Джон се справя достатъчно добре на Вала, развива се като характер и няма да е "на еди кой си сина", а самостоятелен стойностен герой, който е пълноценен сам по себе си. Не защото е син на крал, император, магьосник, наследник на Роб, син на Регар, нито е горкото отритнато сираче, което ще седне на трона. Не искам нов Хари Потър. Един стига.  Grinning

И аз виждам потенциален (литературен) проблем, ако Манс е Регар, но ГРРМ се е доказал като писател, и както и да го напише, пак ще ми/ни скрие шайбата. Имам му пълно доверие. Докато излезе книгата, ще се забавлявам с теории.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 10:20 от Deziderata

# 710
Бумър, в Джон 1 когато Джон казва на Сам, че го праща в Староград, казва че идеята е толкова негова, колкото и на мейстер Емон. За подмяна на бебета той не говори пред Сам, но по подразбиране е това. Двамата с кралска кръв далеч от Мелисандра.

Разговора с Вал е в главата, където Джон я праща да търси Тормунд, преди да се разделят. Май е Джон 8.
"Why let it happen if she knew?" "Because it suited her."

Big Walder уби Little Walder според мен, вече писах защо. Целият беше опръскан с кръв. Но е много странно поведението на Рамзи, сякаш знаеше. Да му е заповядал? Но убийството е станало в криптите.....Изглеждаше нагласена цялата история, и дебелата Уалда не беше много разстроена, което ме озадачи.

# 711

Интересното е, че според Вал Мелисандра знае за размяната, но не коментира, защото има изгода от това. Каква? Не знам. И Джон дълбоко се съмняваше, но Вал беше категорична.

Според нея, Станис също знае, но аз се съмнявам все още. Не виждам достатъчно доказателства в текста. Обаче какви красоти намерих, не е истина!

Самоцитирам се за да редактирам, защото е неясно: Според нея имам предвид modestymaltese, а не Вал, Станис също знае.

# 712
Бумър, в Джон 1 когато Джон казва на Сам, че го праща в Староград, казва че идеята е толкова негова, колкото и на мейстер Емон. За подмяна на бебета той не говори пред Сам, но по подразбиране е това. Двамата с кралска кръв далеч от Мелисандра.

Точно това не ми се връзва, защото това е официалната версия която Джон пробутва на Джили и на Сам.
Разминаването идва от това че Мелисандра вместо да убие третия, му дава перфектно прикритие, с огромен риск за себе си.

# 713
  • Варна
Не знаем, дали Джили с бебето са останали при Марвин. Може да е останала в Староград да чака Сам.
Освен това Марвин няма да отиде при Денерис, защото нея я няма в Мийрийн, а ще отиде при Баристан и Тирион (Не се и съмнявам, че Баристан и Тирион ще се сдушат.)
И така щюе имаме тялото на Емон, книгите и Марвин при Тирион. Мисля че Тирион ще яхне един от драконите.

Ако Манс е Регар, защо ще ходи да търси рога да събаря Вала? Можеше да намери начин, чрез майстер Емон да прекара диваците на юг.
Освен това Манс е лидер за разлика от Регар, Регар е бил меланхолик и като че ли леко изолиран от останалите.

# 714
Той казва че търси Рога на Джорамун да събори Вала,
ако е Регар спокойно може да търси друг рог да събуди дракони да речем.

# 715
Възможно е Вал да греши, защото си мисли, че Мел е Изключително Способна Сенкоукротителка.
Героите често грешат, както се убедих с Аша, а и не само с нея.
Аша изобщо не разбира какво прави Станис. Мисли си, че е отчаян. Пали огньове в кулата, за да говори с Мелисандра... Rolling Eyes Станис пали сигнален огън, за да го намери Болтън! Опитните военачалници си избират полето на битката и примамват врага на своя територия. Аша не може да се сравнява със Станис, липсват и познания за битки на суша. Преценява го погрешно, както Вал надценява Мелисандра.

Разбрах мотива на Станис да се съюзи с Мелисандра, но се опасявам, че ще му струва прекалено скъпо. Жена му е абсолютно откачена и ме страх за Ширийн.

Рогът не събаря Вала, а събужда великани от земята.
Регар е представян като някакво емо в тийн възраст, а Манс е абсолютно BAMF, но тийновете порасват и стават хора, та знам ли.
Пак, това са само чужди мнения на хора, които не го познават съвсем добре. Вижте Джон как се промени. Ей, не мога да публикувам от вас! Grinning

# 716
Доста абсурдна теорийка(Р=МР) според мен изсмукана от пръстите.
Присъединявам се към това мнение. Това е от по-екзотичните, да не кажа комичните теории около Песента и шансът ѝ за правилност е нищожен, според мен. Прекалено измислено и евтино ще стане сега и Регар да се пръкне отнякъде, колкото и голям писател да е Мартин и както и да го завърти. Като появата на Егон, само че още по-зле, пък и ако Егон е Блекфир, в което вярвам, това ще заличи плоския обрат от появата му.
И ако Станис и Мелисандра знаят, че Манс е Регар, защо ще е този страх за бебето му? Как така Мел ще тръгне да гори бебето на Регар, пред когото Станис уж току що е преклонил глава? И защо тя, в нейната глава, продължава да си възприема Станис като крал и Азор Ахай, Регар би трябвало да е разбил тези представи?

# 717
                   И още нещо. Ако Манс е Регар диваците никога няма да коленичат пред него, след като ги пусне през Вала. Свободния народ не коленичи, те просто следват водача, докато е силен. Значи не би могъл да се надява да ги "прехвърли" на сина си, или да признаят короната и трона. Освен това ако срути Вала, Другите ще нахлуят във Вестерос и няма да има ЖТ, тогава на какво ще е крал?
            А пък ако е Регар защо не изкарал досега един дракон?
          Впрочем аз също смятам, че чрез Регар, Джон се обезмисля, а от него аз очаквам да стане владетел на Севера и АА или КнН
          Кой ще го узакони - първо не знаем дали е идеята Мартин е Джон да бъде узаконен като Дракон, може да го узакони като Старк. Второ - не бива да подценяваме БР и Бран, нито Джойен Тръстиките и Мийра.
             И Трето - връзката на Джон със Станис става все по-топла. има много опции.
            Да - Манс вероятно е бил офицер на Регар и го е познавал добре, но чак пък той да е Регар? нима щеше да остави сина си на Нед Старк 16 години при положение, че го е виждал два пъти, а нямаше да го отвлече и да го отгледа?

# 718

И ако Станис и Мелисандра знаят, че Манс е Регар, защо ще е този страх за бебето му? Как така Мел ще тръгне да гори бебето на Регар, пред когото Станис уж току що е преклонил глава? И защо тя, в нейната глава, продължава да си възприема Станис като крал и Азор Ахай, Регар би трябвало да е разбил тези представи?

Джон не знае, че те знаят. Затова този страх за бебето.

Тази част от теорията ми се вижда силно съмнителна. Не вярвам, че Манс би си разкривал мотивите пред който и да било, защото би го поставило в неизгодна позиция, бил той Регар или не.

Колкото повече чета за Манс, толкова по-интересен ми става. Не е случаен човек. Три пъти победил магнаря на Тенн докато го признали. Все ми е тая дали е Регар или не. Bad-ass motherfucker отвсякъде.

# 719
И защо тя, в нейната глава, продължава да си възприема Станис като крал и Азор Ахай, Регар би трябвало да е разбил тези представи?

Защото може да не знае, че е Регар, Станис е говорил с Манс насаме.
Станис въобще не споделя всичко на Мелисандра, знаем че често предпочита съветите на Давос

Манс казва че се притеснява от магията за промяна на външността, защо?
защото тази магия става двойна - Регар - Манс - Дрънчащата ризница?

нима щеше да остави сина си на Нед Старк 16 години при положение, че го е виждал два пъти, а нямаше да го отвлече и да го отгледа?
Защо не?
Единственото което Джон не е получил при Нед е майчината любов, нямаше да я получи и ако е с Манс/Регар, но пък отглеждането в Замък му дава необходимото благородническо възпитание, ако се наложи да претендира някой ден за корона?

Регар е имал чувство за дълг сходно с това на Станис.
Какво е необходимо за държавата винаги е било на първо място, затова и свиква Турнира в Харенхал за да свали баща си.
НО там се случва нещо което променя изцяло Играта на тронове.

Оттук спекулирам
Според мен, това е появата на Хоуланд, който е прекарал зимата при Чадата на Острова на ликовете, като нищо може да е занесъл информация на Регар, дори може да е завел Регар на Острова.
А ако Островът на ликовете е толкова важен, тогава идва и обяснението защо първия замък и първия крал, които Егон поразява са именно Харънхал и Харън.
Защо Егон да не е също сключил договор с Чадата, договор който 200-250 години по-късно КГ вкарва в действие?

Общи условия

Активация на акаунт