"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 699
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Аз пък си мисля, че и Мартин още се чуди кои какъв да бъде Thinking

Абсурд!  Laughing

Но мисля, че нарочно пуска въдички в текста за да ни обърква. Crossing Arms

# 691
Според този от блога Мийра е дъщеря на Хоуланд и Ашара   Shocked

# 692
  • Варна

Да, бе... да няма и тя някой рубин на шията или и тя се е метнала изцяло на баща си.

# 693
Незнам дали може да ме обърка повече и без това книгите са ми адски сложни, но въпреки това продължавам да ги чета с огромен интерес!

# 694
  • Варна
Хм, мисля че Регар все пак си е мъртъв. Нед и Робърт, долу в криптата на Зимен хребет:
Цитат
   — Заклех се да убия Регар за това, което направи с нея.
   — И го уби — напомни му Нед.
   — Но само веднъж — отвърна Робърт с горчивина.
   Срещнаха се при брода на Тризъбеца. Около тях ехтеше грохотът на битката. Робърт — с бойния чук и шлема с еленовите рога, а принцът на Таргариен — целият в черно. На металния му нагръдник блестеше триглавият дракон на неговия род, целият в рубини, които святкаха като пламъци под лъчите на слънцето. Водите на Тризъбеца течаха червени около копитата на бойните им коне, а те кръжаха и се блъскаха. Накрая чукът на Робърт се бе стоварил със съкрушителен удар в дракона и гръдта под него. Когато Нед най-сетне се появи на сцената, Регар лежеше мъртъв сред потока, а мъже от двете армии ровеха в кипналите води за рубините, изкъртени от бронята му.
   — В сънищата си го убивам всяка нощ — призна Робърт. — Хиляда смърти пак ще са малко за онова, което заслужава.
Но пък ако все пак теорията е вярна и Регар е отървал кожата, имаше един момент, мисля че Баристан си припомняше пред Дани, как Регар прочел нещо в старите книги и изцяло се променил - започнал да тренира и т.н. Може освен всичко останало, да е прочел и за Вала и за белите бродници...

# 695

Някакъв неин роднина също е бил с Нед при Кулата на Радостта, нормално Нед да е взел най-верните си васали, странно е как точно тези два рода първи подкрепят Болтън като Пазител на Севера?

Това не е толкова странно, Рууз е бил женен за сестра й (Ризуел), а Домерик е бил любимия й племенник. Изглежда са си били близки с Болтън докато са били женени. Като гледам как Рууз се отнася с дебелата Валда, явно е уважавал жените си.

Съгласна съм с повечето доводи, че Регар може да е (бил) жив и да съществува заверата с рицарите от КГ и северняци отишли на Вала. НО
Още не мога да се съглася, че Манс е Регар. Регар и Дала? Тяхното дете заедно със Сам и майстер Емон в Староград? Новия наследник?Имали някаква подсказка, че Емон знае кой е синът на Манс и Дала?

Последното нещо, което иска Майстер Емон преди да умре е да подържи бебето на Манс...

# 696
  • Варна
Последното нещо, което иска Майстер Емон преди да умре е да подържи бебето на Манс...

Стига бе! Забравила съм.

Хм, мисля че Регар все пак си е мъртъв. Нед и Робърт, долу в криптата на Зимен хребет:
Скрит текст:
Цитат
   — Заклех се да убия Регар за това, което направи с нея.
   — И го уби — напомни му Нед.
   — Но само веднъж — отвърна Робърт с горчивина.
   Срещнаха се при брода на Тризъбеца. Около тях ехтеше грохотът на битката. Робърт — с бойния чук и шлема с еленовите рога, а принцът на Таргариен — целият в черно. На металния му нагръдник блестеше триглавият дракон на неговия род, целият в рубини, които святкаха като пламъци под лъчите на слънцето. Водите на Тризъбеца течаха червени около копитата на бойните им коне, а те кръжаха и се блъскаха. Накрая чукът на Робърт се бе стоварил със съкрушителен удар в дракона и гръдта под него. Когато Нед най-сетне се появи на сцената, Регар лежеше мъртъв сред потока, а мъже от двете армии ровеха в кипналите води за рубините, изкъртени от бронята му.
   — В сънищата си го убивам всяка нощ — призна Робърт. — Хиляда смърти пак ще са малко за онова, което заслужава.
Но пък ако все пак теорията е вярна и Регар е отървал кожата, имаше един момент, мисля че Баристан си припомняше пред Дани, как Регар прочел нещо в старите книги и изцяло се променил - започнал да тренира и т.н. Може освен всичко останало, да е прочел и за Вала и за белите бродници...

Регар би могъл да лежи във водите на потока и да го мислят за мъртъв. Но какво са направили с тялото? Възможно е да е било довлечено до Тихия остров, където да е бил излекуван и после заминал за Кулата на радоистта.

# 697

Стига бе! Забравила съм.

Пир за Врани - предпоследната глава за Сам  Peace
Именно на Майстер Емон кръстиха детето, Емон Стоманена песен, защото се роди по време на битка.

# 698
Джон не е никой. Първо Нед Старк го постави на второ място във завещанието си, а после Роб старк го призна и го определи за наследник. Той е единстевинят оцелял Старк по мъжка линия (поне така се предполага) и е мноог важен коз. Не знаем какво зане или предполааг Манс, но Джон може да се превърне в опасно оръжие. При положение че Манс е Крал зад Вала, той също можеше да узакони Джон. и тогава щеше да има свой васален лорд на Севера. виждате, че дори Станис се кани да го признае ако коленичи пред него.

# 699
Някой спомена по-горе за розовото писмо, наскоро гледах епизод на AA Podcast за "Ледената битка", която предстои в началото на следващата книга(Между Станис и войските на Фрей и Мандърли, които тръгнаха към Станис). Та в епизода, се коментираше как Станис ще спечели тази битка, но ще изпрати писмо написано от майстера на Дредфорд(който е при Станис). Писмото ще гласи, че битката е спечелена от Фрей и Мандърли, и след като писмото пристига в Зимен Хребет, и бива прочетено от Болтанови Grinning Рамзи, мислейки си че Станис е мъртъв, написва "the pink letter".

# 700

Да, бе... да няма и тя някой рубин на шията или и тя се е метнала изцяло на баща си.

Joy Joy Joy

Преди да отиде на Турнира Хоуланд е изкарал цялата зима при Чадата на Острова на ликовете.
Голям инструктаж е било  Mr. Green

пп Майстер Емон и бебето
Цитат
   — Нощта преди да умре ме попита може ли да подържи бебето — продължи Джили. — Беше ме страх, че може да го изпусне, но го държа здраво. Люшкаше го и му изтананика песен, а момченцето на Дала посегна и го докосна по лицето. Както му дръпна устната, помислих, че може да го заболи, но старецът само се засмя. — Погали Сам по ръката. — Можем да наречем малкия Майстер, ако ти харесва. Като порасне достатъчно, не сега. Можем.
   — „Майстер“ не е име. Можеш обаче да го наречеш Емон. Джили помисли.
   — Дала го роди по време на битка, докато мечовете пееха около нея. Да. Това трябва да е името му. Емон Родения в битка. Емон Стоманена песен.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 19:34 от Бумър

# 701
Да си призная и аз си мислех, че Регар трябва да е жив, но появата на сина му Егон ме разколеба.

# 702
Докато се върна сте коментирали мейстер Емон.
Според авторката на теорията, modestymaltese, майстер Емон знае кой е Манс/Регар. След като Станис победи на Вала, соларът на мейстера беше пълен с ранени, а той беше другаде и цял ден си говорил с Манс.
Идеята да смени бебетата е била толкова на Емон, толкова и на Джон. Емон е искал детето да е далеч от Мелисандра. И да, предсмъртното му желание беше да държи бебето. А сега Марвин ги отнесе при Денерис.  Cry

Интересното е, че според Вал Мелисандра знае за размяната, но не коментира, защото има изгода от това. Каква? Не знам. И Джон дълбоко се съмняваше, но Вал беше категорична.

Според нея, Станис също знае, но аз се съмнявам все още. Не виждам достатъчно доказателства в текста. Обаче какви красоти намерих, не е истина!
Станис би трябвало да има свой човек вътре в Зимен хребет, който да саботира групите вътре и да ги настройва един срещу друг. Номера е да ги накара да излязат, защото Зимен хребет е непревземаем в момента.

Джон не е никой, северните кланове се присъединиха към Станис не заради сините му очи, а защото Джон го прати при тях. На Джон му трябва кърмачка? Пратиха му две!  Въобще му оказват всякакво съдействие, а да не забравяме, че клан Лидъл знае, че децата са живи! Нали ги нахрани един Лидъл, а Бран видя през очите на Лято, че и други хора ги наблюдаваха.  

# 703
Щом бебето Емон пътува към Денерис това може да означава само, че то ще бъде представено пред нея като син на Регар или се бъркам? Иначе какъв е смисълът детето на Манс да отива при Денерис?
Май "Ветровете" ще отвеят доста мистерии като излязат  newsm78

# 704

Регар би могъл да лежи във водите на потока и да го мислят за мъртъв. Но какво са направили с тялото? Възможно е да е било довлечено до Тихия остров, където да е бил излекуван и после заминал за Кулата на радоистта.

Замъка на Дари е съвсем близо, нали на Тризъбеца стана гафа с Ария и Джофри и се натрапиха на Дари, Два видни представители на рода са Вилем Дари (който спаси Висерис и Денерис) и Джон Дари, бял плащ паднал на Тризъбеца. Нищо чудно да са го отнесли там, въпреки че си е спекулация от моя страна, но става.

Общи условия

Активация на акаунт