"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 956
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
 е, като не е лоша черта да търпиш  да те унижават- нека я мачкат Санса, малко й е! hahaha
има моменти в които животът губи смисъл!

# 76
 не му да повярвам че мислите Хрътката за толкова елементарен ooooh! -на няколко пъти, той демонстрира че му пука за чувствата на Санса и я спасяваше от дебелащините на Джофри, а веднъж й предложи най-доброто на което бе способен - бърза й милостива смърт, без да се мъчи. Това означава че му пука за нея, не вярвам ако бяха останали сами да й се бе нахвърлил като животно. Хрътката е много неразбран герой, аз много го уважавам.

# 77
Аз харесвам Хрътката, за мен той е положителен герой и все си стискам палци да не е мъртъв.

# 78
е, като не е лоша черта да търпиш  да те унижават- нека я мачкат Санса, малко й е! hahaha
Такова нещо не виждам да съм казвала! "Не казвам, че е хубаво да търпиш да те тъпчат, но в нейното положение тя нямаше кой знае какъв избор. "Пък и не мисля, че Санса заслужава да я унижават, независимо за какво става въпрос. Никой не го заслужава!
Хрътката съм съгласна, че е малко недоразбран и е похвално, че е успял да запази изобщо нещо човешко в себе си, имайки предвид какво самият той е преживял и в каква среда е бил.

# 79
  • Варна

нейното поведение не е нормално - стои на място и се самосъжалява. не мисля че думата  "дете" е подходяща за жена, която се канеха да женят, при положение че е на 14, а на Роб Старк стана крал на 16,Джофри - също на 14. Уточнихме че през Средновековието са възмажавали по-рано.

Санса беше на 11 или 12 когато искаше да бута Джофри.

Аз харесвам Хрътката, за мен той е положителен герой и все си стискам палци да не е мъртъв.

За мен това е единствения герой, който не мога да разбера. На всички други имам обяснение за мотивите, грешките, желанията - Дани, Денерис, Кутрето, Доран... Сандор ми е необясним, е, не напълно, но доста неща има в поведението му, които ме озадачават.
Точно затова ми е любим.  Grinning

Съгласна съм с Джон Сняг , мисля, че ако Санса беше тръгнала с Хрътката, той нямаше нито да й се нахвърли, нито да я нарани. (Вярвам, че замества Лейди) Но се радвам, че Санса не тръгна с него, защото нямаше да може да я опази - тя не е Аря да се преструва на момче, на нея благородния произход и личи от километри. С един, двама, трима, противници смятам, че Сандор би се справил, но едва ли с повече.
Освен това ако я беше взел сигурно щяха да стигнат навреме за Червената сватба.

Радвам се , че Санса не се самоуби убивайки Джофри, глупава постъпка щеше да е от нейна страна и никой не печелеше нищо.

П.П. Кога Хрътката е предлагал на Санса бърза и милостива смърт? Shocked Shocked

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 19:43 от Хексе

# 80
  За Хрътката й аз съм на мнение, че ще е жалко ако е умрял.
Как така не го разбираш Хексе. А Брон разбираш ли го? той е огледален образ на Сандор
Циничен,  с леко мрачен хумор, леко сантиментален, но не прекалено, като цяло мисли за собственото си добруване, умел с меча. Единствената разлика е, че Брон си има женичка. Иначе и той и Хрътката макар да служиха при Ланистърите го раздават "независими" играчи.

12 или14 все тая тече й вече Лунната кръв на Санса й я ожениха набързо, така че не е дете в никакъв случай. Сега жените ги женим на 18, освен ако не са в Арабския свят.

# 81
  • Варна
 За Хрътката й аз съм на мнение, че ще е жалко ако е умрял.
Как така не го разбираш Хексе. А Брон разбираш ли го? той е огледален образ на Сандор
Циничен,  с леко мрачен хумор, леко сантиментален, но не прекалено, като цяло мисли за собственото си добруване, умел с меча. Единствената разлика е, че Брон си има женичка. Иначе и той и Хрътката макар да служиха при Ланистърите го раздават "независими" играчи.

Нямат почти нищо общо. Книжния Брон дори няма чак такова чувство за хумор като сериалния. Кое му е сантименталното на Брон“? newsm78

Брон го разбирам идеално. Прагматичен, с черно сърце, безскрупулен.

Никога не би тръгнал да защитава или предпазва Санса. Единствения му приоритет е самия той и парите които би могъл да спечели.
Абе..наемник.

Хрътката е съвсем различен.
Колкото е послушен (към Ланистърите и към Джофри), толкова е неуправляем. Не полага клетви, но защитава Санса (слабите) Като бяха с Аря в селото цепеше дърва и строеше някакъв плевник - това Брон не би го направил, щеше да пререже някое гърло.
Уж мечтае да убие брат си, а никога не се възползва, дори и когато му се удава случай.
Има още много и много, но не знам дали ще успея да формулирам всичко правилно в момента.

# 82
 не съм съгласен.
 Първо Брон помогна на Тирион в съда на Лиза Арин когато нямаше никаква изгода наглед от това - Тирион бе в по-слаба позиция, близките му го смятат за боклук и е съмнително че биха се зарадвали да го видят жив, Тирион не разполага с кой знае какви средства за да привлече качествен наемник. Брон обаче желаеше да се себе изтъкне спасявайки важен благородник и цанейки се за негов телохранител, поемайки риск с надеждата че ще изскочи някой заек от тази шапка. по този показател бих го сравнил с Дарио Нарис.  Следователно той поема рискове.
после 
Второ
След което подпомагаше непрестанно Тирион,  му каза откровено че мизата се дига непрестанно. (честен е също като Сандор)
Трето когато Тирион не можа да  плати миза го напусна. същото и с Хрътката - Когато трябваше да се бие срещу огъня се отказа (ясно защо). после му беше ясно, че ще заплати с главата си и в двата случая и затова избяга.

Четвърто Брон имаше симпатии към Тирион, но както му каза симпатиите са симпатии, сиренето е с пари. (иначе факт - кръсти сина си на него - първо това не му коства нищо, и второ дразни Церсей). Хрътката също имаше симпатии към Санса, но обективно погледнато така и не спря Джофри да й посяга, а просто насочваше гнева му в друга посока.
Пето Хрътката  е неуправляем, Но нима Брон също не е неуправляем? Предаде Тирион, после предаде Церсей, уби човека който бе пратен да го убие, а сина си кръсти на Тирион и сега се надсмива й на двамата с притежавайки лордска титла. Кой го управлява?
Шесто наричаш Брон прагматичен, а дали Хрътката не  такъв? човека който не посмя да се сбие с брат си, или да вдигне ръка срещу господарите си?
Не мисля че по една сцена може да се съди за характер на герой, дай да съдим за Джон сняг, по това как е обезглавил Слинт.

разбира се има и разлики между Брон и Сандор - Брон няма по-голям брат, който да го тормози, нито обгорено лице - но това са детайли.

# 83
  • Варна
не съм съгласен.
 Първо Брон помогна на Тирион в съда на Лиза Арин когато нямаше никаква изгода наглед от това - Тирион бе в по-слаба позиция, близките му го смятат за боклук и е съмнително че биха се зарадвали да го видят жив, Тирион не разполага с кой знае какви средства за да привлече качествен наемник. Брон обаче желаеше да се себе изтъкне спасявайки важен благородник и цанейки се за негов телохранител, поемайки риск с надеждата че ще изскочи някой заек от тази шапка. по този показател бих го сравнил с Дарио Нарис.  Следователно той поема рискове.
после   Всеизвестно е, че Ланистър си плащат дълговете. Рискът беше минимален, да не кажа нулев.
Второ
След което подпомагаше непрестанно Тирион,  му каза откровено че мизата се дига непрестанно. (честен е също като Сандор) Честен? Просто си определя цената директно. Няма какво да се прави на срамежлив
Трето когато Тирион не можа да  плати миза го напусна. същото и с Хрътката - Когато трябваше да се бие срещу огъня се отказа (ясно защо). после му беше ясно, че ще заплати с главата си и в двата случая и затова избяга. Не го разбрах така. Уплаши се от огъня, не го е страх да умре. Замина, защото му е такава философията - щом си слаб, направи място за други по-силни от теб. Имаше криза в лоялността освен това

Четвърто Брон имаше симпатии към Тирион, но както му каза симпатиите са симпатии, сиренето е с пари. (иначе факт - кръсти сина си на него - първо това не му коства нищо, и второ дразни Церсей). Хрътката също имаше симпатии към Санса, но обективно погледнато така и не спря Джофри да й посяга, а просто насочваше гнева му в друга посока. Хрътката изобщо не беше в състояние да спре Джофри. По какъв начин според теб би го спрял? Става дума за съвсем различни неща.
Пето Хрътката  е неуправляем, Но нима Брон също не е неуправляем? Предаде Тирион, после предаде Церсей, уби човека който бе пратен да го убие, а сина си кръсти на Тирион и сега се надсмива й на двамата с притежавайки лордска титла. Кой го управлява? Абсолютно управляем е. Дай му добра цена и той ще направи каквото искаш. При Хрътката не е така.
Шесто наричаш Брон прагматичен, а дали Хрътката не  такъв? човека който не посмя да се сбие с брат си, или да вдигне ръка срещу господарите си? Пак грешка. Сби се с брат си. не посегна да го убие обаче, има разлика и това не е прагматичност. Ако го беше убил тогава щеше да е прагматичен, защото е директния му наследник. Срещуи кои господари да вдигне ръка и защо?
Не мисля че по една сцена може да се съди за характер на герой, дай да съдим за Джон сняг, по това как е обезглавил Слинт.

разбира се има и разлики между Брон и Сандор - Брон няма по-голям брат, който да го тормози, нито обгорено лице - но това са детайли.

# 84
Всеизвестно е, че Ланистър си плащат дълговете. Рискът беше минимален, да не кажа нулев - а дали Ланистърите нямаше да се радват да видят повече мъртъв Тирион? Тивин и Церсей определено влизаха в тази класация, пък Джейми беше твърде далеч и при това в плен. Лиза Арин държеше здраво Тирион. Рискът бе сериозен като се имаха предвид несигурните печалби.

Честен? Просто си определя цената директно. Няма какво да се прави на срамежлив  - Добре тогава, нека да не е честен, нека да е прям. Пак си приличат в това отношение със Сандор.

Не го разбрах така. Уплаши се от огъня, не го е страх да умре. Замина, защото му е такава философията - щом си слаб, направи място за други по-силни от теб. Имаше криза в лоялността освен това - Хрътката изпитва панически ужас от огъня, виж боя с лорд Берик. Виж и разказа му пред Санса как брат му го е обезобразил. Ако трябваше да отстъпи на по-силните трябваше хиляда пъти да отстъпи на брат си-

Хрътката изобщо не беше в състояние да спре Джофри. По какъв начин според теб би го спрял? Става дума за съвсем различни неща. - Бре, а Тирион как спря Джофри. Тивин как спря Джофри. Брон как спря Джофри (по заповед на Тирион)? маргарит Тирел, как го спираше? Значи можело а? Просто трябва да кажеш няколко думи и да не дадеш на изверга да се вихри. за справка - Джофри насоли Тивин, че бил страхлив, не бил като Робърт, и само настана едно ледено мълчание. Тивин каза  "изведете го" и вече нямаше значение че Джофри е крал. Тирион му се опълчваше и го заплашваше с пердах.

Абсолютно управляем е. Дай му добра цена и той ще направи каквото искаш. При Хрътката не е така. - случката с предателството на Церсей показа че е неуправляем. имаше чудесна цена - лордска титла, добра съпруга, замък и пари. Избра да дразни Церсей.  ( за Брон става дума)

Пак грешка. Сби се с брат си. не посегна да го убие обаче, има разлика и това не е прагматичност. Ако го беше убил тогава щеше да е прагматичен, защото е директния му наследник. Срещуи кои господари да вдигне ръка и защо?Ако го беше убил Ланистърите щяха да го убият, защото брат му е ценен за тях. Освен това така демонстрира респект от брат си. Пък и не посегна на нито един от Ланистърите - поне да беше ударил шамар на Джоф. Затова казвам че в него има прагматизъм и трезво мислене. Един идеалист като Нед щеше да действа и после да мисли, докато Хрътката първо мисли как да помогне на  себе си и после действа

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 22:04 от Джон Сняг

# 85

Такова нещо не виждам да съм казвала! "Не казвам, че е хубаво да търпиш да те тъпчат, но в нейното положение тя нямаше кой знае какъв избор. "Пък и не мисля, че Санса заслужава да я унижават, независимо за какво става въпрос. Никой не го заслужава!
Хрътката съм съгласна, че е малко недоразбран и е похвално, че е успял да запази изобщо нещо човешко в себе си, имайки предвид какво самият той е преживял и в каква среда е бил.

намерих мнението ти, мисля че е под номер 73 - Санса може да търпи, а не всеки може да го прави и за мен това не е задължително лоша черта. - базирал съм репликата си на това изказване.Човек е или роб, или господар не може и двете.

# 86
Реалните хора са многопластови. Аз харесвам това в книгата, че много от персонажите са плътни и липсва шаблон в описанието на персонажа. Точно, пък, Санса търпи страшно много развитие. Нищо чудно да те/ни изненада.

# 87
Прекалихте с тия цветове, по добре с цитати.

Джони я ни припомни кога точно Брон е спрял Джофри ?
Хрътката му беше персонален бодигард и му вършеше мръсните поръчки независимо дали му харесва или не. То оставаше и да му е опълчи.

Всички други които изброи бяха от семейството. Тирион като го спира най-много, видяхме накрая кво стана. Ако не бяха Джайм и Варис, щеше да е глава на пика.

# 88
  • Варна
Съгласна съм по-горе с Балерион.
Хрътката не е майка, дядо или чичо на Джофри, той е на служба при него.
Kaкво значи, че Брон предал Церсей. Laughing Тя да не би да му е имала доверие?

Цитат
Ако го беше убил Ланистърите щяха да го убият, защото брат му е ценен за тях. Освен това така демонстрира респект от брат си. Пък и не посегна на нито един от Ланистърите - поне да беше ударил шамар на Джоф. Затова казвам че в него има прагматизъм и трезво мислене. Един идеалист като Нед щеше да действа и после да мисли, докато Хрътката първо мисли как да помогне на  себе си и после действа
Да удари шамар на принца? За това режат най-малко ръка.

За братята -
 Ако едното куче убие другото и Ланистър го убият заради това, ще останат без две кучета. на тях им трябват и двамата братя или поне единия . Освен това аз ти говоря за конкретния случай, когато Сандор защитава Лорас и съвсем не изглежда, че е по-слаб от брат си. Прави впечатление, че в боя не се възползва от предимството си (Грегор е без шлем). Т.е. желанието му да убие брат си не е все пак толкова силно.

Много дълбок образ е направил Мартин в лицето на Сандор, въпреки, че де факто няма ПОВ и всичко , което знаем е от чужди наблюдения.

# 89
  • HH
Дано да имаме възможност да се порадваме още малко на Кучето. Иначе, не виждам кой би могъл да се справи с онова нещо, което Кибърн сътвори от брат му.

Общи условия

Активация на акаунт