"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 785
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Дано да имаме възможност да се порадваме още малко на Кучето. Иначе, не виждам кой би могъл да се справи с онова нещо, което Кибърн сътвори от брат му.

Ако Планината е зомби не виждам как Хрътката би се справил, нали ще е неубиваем?  newsm78

Аз съм против такъв двубой, не носи нищо на никого. Предпочитам изтърканото клише създанието да се обърне срещу създателя си. Mr. Green

# 91
Може да го изгори примерно. Да си го върне така да се каже  Mr. Green

# 92
  • Варна
Може да го изгори примерно. Да си го върне така да се каже  Mr. Green

Планината вече е нещо, не някой,  безсмислено е цялото упражнение.
 Пък и се съмнявам, че ще гори. Confused Би трябвало да е постоянно с ламарините, за да не му личи има ли  (Гюро) глава или няма.  Laughing

# 93
Все си мисля, че има нечия глава,
но пък там е и тръпката да видим като му избият забралото, чия е  Twisted Evil

Някой друг да е умирал в КЧ около този момент, освен Тивин и Шае   Laughing

# 94
  • Варна
Абе все си мисля, че има нечия глава,
но пък там е и тръпката да видим като му избият забралото, чия е  Twisted Evil

Някой друг да е умирал в КЧ около този момент, освен Тивин и Шае   Laughing

Фалайс или онази прислужница Доркас ли беше? Май залагам на Фалайс.

# 95
Ама, разбира се, нали нейно величество я даде на Кайбърн  Mr. Green

# 96
Напоследък само ви следя, защото няма с какво да се включа. Днес обаче попаднах на една теория на тема кой е Даарио. На когото му е интересно: http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/253zbx/is_daario_reallyspoilers_adwd/
Това вместо запис  Grinning

# 97
  • София
Аз харесвам Хрътката, за мен той е положителен герой и все си стискам палци да не е мъртъв.

Не е. Wink
Хрътката е септон Мерибалд според мен...

# 98
Аз харесвам Хрътката, за мен той е положителен герой и все си стискам палци да не е мъртъв.

Не е. Wink
Хм.. Ще трябва да попрочета пак там тези глави, че ми се губят, но току виж е така.  Rolling Eyes

# 99
  • Варна

Не е. Wink

Не е. : Септон Мерибалд го познават от години по Речните земи, не е отбелязано че е висок над 2 метра, Хрътката е по-висок от Бриен и тя щеше да забележи ако някой е по-висок от нея.
Хрътката е онзи куция гробар, който засипа Бриен и Под с пръст докато минаваха. Peace

# 100

Хрътката е онзи куция гробар, който засипа Бриен и Под с пръст докато минаваха. Peace

Peace

# 101

Peace

Не си го спомням този момент. Може ли подробности?

# 102
  • HH
Напоследък само ви следя, защото няма с какво да се включа. Днес обаче попаднах на една теория на тема кой е Даарио. На когото му е интересно: http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/253zbx/is_daario_reallyspoilers_adwd/

Теорията ми хареса. Но във всяка теория има "той има еди какъв си цвят очи", и две ръце, и една глава....  Другото, което ми направи впечатление е въпросната разлика от 8 глави между събитияста свързани с Денерис и Дарио. За тези две неща веднага мога да кажа, че се съмнявам, но пък другото има смисъл  Crazy

# 103

Peace

Цитат
още по-нависоко минаха покрай малко гробище, в което някакъв брат, по-едър и от Бриен, копаеше гроб. По движенията му личеше, че е хром.

Скрит текст:
Цитат
— Вашият дорнец не е излъгал — подхвана Старият брат, — но се боя, че не сте го разбрали. Преследвате друг вълк, милейди. Едард Старк имаше две дъщери. Сандор Клегейн избяга с другата, по-малката.
— Аря Старк? — Бриен зяпна слисана. — Знаете за това? Сестрата на лейди Санса е жива?
— Тогава беше — рече Старият брат. — Сега… не знам. Може да е била с децата, убити в Солниците.
Думите я срязаха като нож в корема. „Не. Не, това би било прекалено жестоко“.
— Може да е била… значи не сте сигурен?
— Сигурен съм, че детето беше със Сандор Клегейн в хана до кръстопътя, който държеше старата Маша Хедъл, преди лъвовете да я обесят. Сигурен съм, че двамата бяха на път за Солниците. По-натам… не знам. Не знам къде е, нито дали е жива дори. Но едно знам. Мъжът, когото гоните, е мъртъв.
Беше поредната изненада.
— Как е умрял?
— От меч. Както живя…
— Знаете това със сигурност?
— Сам го погребах. Мога да ви покажа къде е гробът му, ако желаете. Покрих го с камъни, да не изровят лешоядите плътта му, и поставих шлема му върху гроба да означи мястото на сетния му отдих. Беше голяма грешка. Някой друг минал оттам, намерил знака ми и си го взел. Мъжът, който насилваше и убиваше в Солниците, не беше Сандор Клегейн, макар може би да е също толкова опасен. Речните земи са пълни с такива негодници. Няма да ги нарека вълци. Вълците са по-благородни… псета по-скоро според мен.
— Малко знам за този Сандор Клегейн — продължи той. — Беше заклет щит на принц Джофри години наред и дори тук чувахме това-онова за деянията му, зли или добри. И половината от онова, което чувахме, да е било вярно, той беше вгорчена, изтерзана душа, грешник, който се подиграваше и с богове, и с хора. Служеше, но не намираше гордост в службата си. Биеше се, но победата не му носеше радост. Пиеше, за да удави болката си в море от вино. Не обичаше, нито беше обичан от някого. Това, което го тласкаше, беше омраза. Макар да бе извършил много грехове, опрощение така и не подири. Докато другите хора мечтаят за любов, за богатство или слава, този мъж, Сандор Клегейн, мечтаеше да убие родния си брат, грях толкова ужасен, че потръпвам само като го спомена. Ала това бе хлябът, който го хранеше, това подхранваше пламъка в душата му. Колкото и позорно да е, надеждата да види кръвта на брат си върху острието на своя меч бе единственото, заради което живееше това тъжно и гневно същество… но и това му беше отнето, когато принц Оберин Дорнски прониза сир Грегър с отровно копие.
— Говорите все едно, че ви е жал за него — промълви Бриен.
— Жал ми беше. И вие щяхте да го съжалите, ако бяхте видели края му. Намерих го при Тризъбеца, привлечен от предсмъртните му викове. Той ме помоли за дара на сетната милост, но съм се заклел повече да не убивам. Вместо това умих пламналото му чело с речна вода и му дадох да пийне вино и отвара за раната му, но усилията ми бяха нищожни и много закъснели. Хрътката умря там, в ръцете ми. Може би сте видели един едър черен жребец в конюшнята ни. Беше неговият боен кон, Странник. Богохулно име. Предпочитаме да го наричаме Плавей, след като бе намерен край реката. Боя се, че притежава нрава на бившия си господар.
„Конят“. Беше видяла жребеца, чула беше как рита, но не беше разбрала. Бойните коне бяха обучени да ритат и хапят. Във война да служат като оръжие, също като мъжете, които ги яздят. „Като Хрътката“.
— Значи е вярно — промълви тя. — Сандор Клегейн е мъртъв.
— Почива в мир. — Старият брат замълча.

Теорията ми хареса. Но във всяка теория има "той има еди какъв си цвят очи", и две ръце, и една глава....  Другото, което ми направи впечатление е въпросната разлика от 8 глави между събитияста свързани с Денерис и Дарио. За тези две неща веднага мога да кажа, че се съмнявам, но пък другото има смисъл  Crazy

Това би обяснило, защо железнородените няма да ги има 5-ти сезон, няма как да ни разкрият такъв голям спойлер като Юрон/Даарио още сега, преди да е излязла 6-та книга

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 09:40 от Бумър

# 104
  • Варна
Цитат
още по-нависоко минаха покрай малко гробище, в което някакъв брат, по-едър и от Бриен, копаеше гроб. По движенията му личеше, че е хром.

Малко по разширено.

Цитат
По-нагоре по склона видяха три момчета, подкарали овце, а още по-нависоко минаха покрай малко гробище, в което някакъв брат, по-едър и от Бриен, копаеше гроб. По движенията му личеше, че е хром. Когато метна през гръб пълната лопата, в краката им се посипаха пръст и камъни.

— По-полека — сгълча го брат Нарбърт. — Да не лапне септон Мерибалд някоя буца пръст. — Гробарят се обърна и наведе глава. Куче отиде да го подуши, а той пусна лопатата и го почеса зад ухото.
— Новак — обясни Нарбърт.

Цитат
Повечето бяха момчета почти на годините на Подрик или по-млади, но имаше възрастни мъже, сред които и едрият гробар, когото бяха видели на хълма — вървеше с непохватната залитаща походка на хром човек.

Конят на Сандор е при тях, а той не се подчинява на никого освен на Сандор.

Цитат
В единия край имаше няколко мулета, за които се грижеше дребен кривокрак брат, и Бриен реши, че тъкмо той е Гилам. В другия край, далече от останалите животни, грамаден черен кон изцвили, щом чу гласовете им, и зарита по вратата на яслата.
....
 Седмината ни пращат благословията си и Седмината ни дават изпитания. Плавей може да е красив, но съм сигурен, че майка му го е ожребила в ада. Когато се опитахме да го впрегнем в плуга, изрита брат Роуни и му счупи пищяла на две места. Надявахме се, че скопяването ще укроти злия му нрав, но… брате Гилам, би ли им показал?
 Брат Гилам смъкна качулката си. Отдолу имаше рошава руса коса, тонзура на темето и кървава превръзка на мястото на едното ухо. Подрик ахна.
— Конят ви е отхапал ухото?
Гилам кимна и отново покри главата си.
— Ще прощавате, брате, но и на мен да посегнете с ножиците, ще ви отхапя и другото ухо — каза сир Хюл.
Брат Нарбърт не прие добре шегата.
— Вие сте рицар, сир. Плавей е бреме. Ковача е дал конете на хората да им помагат в работата. —

И това което Бумър е споменала по-нагоре
Цитат
Може би сте видели един едър черен жребец в конюшнята ни. Беше неговият боен кон, Странник. Богохулно име. Предпочитаме да го наричаме Плавей, след като бе намерен край реката. Боя се, че притежава нрава на бившия си господар.

„Конят“. Беше видяла жребеца, чула беше как рита, но не беше разбрала. Бойните коне бяха обучени да ритат и хапят. Във война да служат като оръжие, също като мъжете, които ги яздят. „Като Хрътката“.

Общи условия

Активация на акаунт