"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 255
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Никой не каза каква е връзката на Марилион с Дорн. Може и грешка да е.
Като заговорихте за грешки поне на 5 места видях използвано погрешно име на герой. Вероятно от превода?
Хексе, възложи ми още безсънни нощи. Да те питам,
Скрит текст:
Ти кога успяваш да четеш? Аз мога само след като заспи домочадието, иначе рискувам да ми нагризат книгата преди да съм я прочела Simple Smile.

Крада си от съня.. Crossing Arms

Не разбрах въпроса за връзка между Марилион и Дорн, къде е ставало дума за такава?

Омагьосана съм, честно.  smile3529
Какво ще коментираме и кога?

Аз още не съм започнала с четенето само прелиствам набързо. Но може да започнем веднага.  Laughing
Какво мислите за картинките от битката при Тризъбеца? Изгубил ли е Регар меча си в реката? Какъв е бил меча и сега у кого е? Има ли шанс това да е бил Тъмна сестра?  Thinking

И още дали фактът, че Ег е бил женен за момиче от рода Блакууд е фактора, който го кара ( а и тези Таргариени след него) да прави тези безумни опити за събуждането на дракони и предизвикване на събитията за появата на Азор Ахаи? И ако да, дали това не е дело на БР? И ако да, защо му трябва Азор Ахаи? Crazy

Ооо, май първо трябва да почета.. Laughing

# 346
Е той Регар живота си загуби в реката, ти за меча се чудиш Simple Smile Робърт може да не се е занимавал да го ошушква но после има такива дето обират мъртвите Simple Smile

Иначе аз започнах да чета и се зарекох да е по една глава на вечер, хем по бавно, пък и на английски не е толкова лесно. Та прочетох за горските чеда и гигантите. Simple Smile

Света им бил на 40 000 години и още са в средновековиете Simple Smile

# 347
Илюстрациите на Битката при Тризъбеца ме озадачиха, защото в моята фантазия изглеждат различно. Много Толкиновски ми изглеждат доспехите на Регар и Робърт.
Прекрасни са илюстрациите, далече съм от това да ги критикувам. Без да искам в главата ми винаги и е бил Черният принц когато става дума за Регар в доспехи. Ето го, или по-скоро гробницата му:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward,_the_Black_Prince#mediaviewe … _Black_Prince.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward,_the_Black_Prince#mediaviewe … URY_CATHEDRAL.jpg

По много реален начин си ги представям Таргариен и Баратеон, хич не е стил фентъзи в главата ми.

Това което естествено ми се наби на очи е посвещението на Томен. Мейстерът е фен на настоящия режим, няма как да е неутрален и ще има да ласкае историята на родовете Ланистър и Баратеон.

Няколко неща ме смаяха, но ще почакам да ги осмисля малко.

# 348
Никой не каза каква е връзката на Марилион с Дорн. Може и грешка да е.
Като заговорихте за грешки поне на 5 места видях използвано погрешно име на герой. Вероятно от превода?
Хексе, възложи ми още безсънни нощи. Да те питам,
Скрит текст:
Ти кога успяваш да четеш? Аз мога само след като заспи домочадието, иначе рискувам да ми нагризат книгата преди да съм я прочела Simple Smile.

Крада си от съня.. Crossing Arms

Не разбрах въпроса за връзка между Марилион и Дорн, къде е ставало дума за такава?

В края на 4-та книга (последната или предпоследната глава), между другото е споменато, че се били срещнали Марилион и Мартел.

# 349
  • Варна
Идеални са си доспехите на Робърт и на Регар.
Мартин е описвал все пак не чак толкова функционални елементи като украсите по шлемовете и медната броня на Лорас. Хем пък на Робърт как му ходят рогата... Mr. Green

Е той Регар живота си загуби в реката, ти за меча се чудиш Simple Smile Робърт може да не се е занимавал да го ошушква но после има такива дето обират мъртвите Simple Smile

Точно към трупа на Регар би трябвало да има по-специално отношение. Не вярвам Робърт да е допуснал някой да го обере и да вземе "реликва" от него.
Иначе ясно.. не знаем кой е меча и дали изобщо е бил важен.. но факта, че Регар завършва битката с копие някак не ми се вижда случаен.... Thinking

П.П. Не се сещам, че се е споменавало, че Марилион и Мартел са се срещали. Вероятно е бил някой от шпионите на Доран.

# 350
Излезе наяве за кой Таргариен е била сгодена баба Олена Редуин. Доволна съм.
А аз мислех, че Д & Д са си го измислили.

# 351
  • Варна
Излезе наяве за кой Таргариен е била сгодена баба Олена Редуин. Доволна съм.
А аз мислех, че Д & Д са си го измислили.

В книгата също се споменава.

# 352
Скрит текст:

# 353
В пълна готовност за уикенда, бая дебеличка стана

# 354
  • HH
Аз вчера ходих да я търся в книжарницата. Викам чакай да видя германците дали не са се прецакали да я пуснат 2 дни по-рано  Mr. Green

# 355
 снощи попрехвърлих отгоре - отгоре и като прочетох инфото за Скагос издивях от кеф. Отделно е много готино, че са пуснали гербовете на лордовете-знаменосци - както и начина по който са го направили,около герба на Върховния лорд - Гарант. Замъците също са много великолепни.  А на фона че има толкова много картинки даже и цената е прилична.

П.С. вие какъв преводач използвате, на мен Bultra-та не Иска да ми превежда от  PDF и се мъча с английския.

# 356
Това което естествено ми се наби на очи е посвещението на Томен. Мейстерът е фен на настоящия режим, няма как да е неутрален и ще има да ласкае историята на родовете Ланистър и Баратеон.

Няколко неща ме смаяха, но ще почакам да ги осмисля малко.

Мисля, че посвещението е традиционно към управляващите.
Такива посвещения имат примерно книгите на Макиавели и на Галилей.

# 357
Да, традиционно е, но в този случай мейстерът или се прави на разсеян, или наистина не знае какво е станало в Чертога след като Ерис наредил да отворят портите на армията на Тайуин.
Не искам да цитирам за да не спойлирам. Сами ще го намерите мястото където явно греши или лъже.

# 358
Да ни е честито - книгата ще излезе на български на 10.12.14, а ето тук който иска може да си опита късмета да я спечели - http://pekazh.com/spechelete-a-world-of-ice-and-fire/

# 359
  • Варна
Супер! А коя е страницата, която трябва да харесаме?

Общи условия

Активация на акаунт