"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Е, би трябвало Рикон да е в Скагос. Не ми се вярва Мартин да прати Давос там за нищо.

Давос може и да не стигне до там. Може да речем да стигне само до Източен страж, там има доста интересни неща.
Как Рикон и Оше биха стигнали до Скагос? Кораби едва ли плават до там, съществува вероятност да са били пленени от роботърговци (ако не са в Последно огнище) и отведени към Свободните градове. Имаше сведения за пленени диваци.

# 466
Това с кораба дава смисъл. Трудно ще допуснат на борда хлапе с вълчище, и е трудно да остане незабелязано.

А какво интересно има в Източен Страж? Да не вземе да излезе нещо от дълбините, май ще видим Кракен.

# 467
  • Варна

А какво интересно има в Източен Страж? Да не вземе да излезе нещо от дълбините, май ще видим Кракен.

Ситуацията в Източен страж:
Скрит текст:
Цитат
„При Хардхоум с шест кораба. Бясно море. Черна птица изгубен с целия екипаж, два лисенски кораба изхвърлени на Скейн, Нокът поема вода. Много лошо тук. Диваците ядат мъртвите си. Мъртви твари в горите. Браавоските капитани взимат на корабите си само жени и деца. Жени вещици ни наричат ловци на роби. Опит да вземат Бурна врана, шестима от екипажа мъртви, много диваци убити. Осем гарвана отлетяха. Мъртви твари във водата. Пратете помощ по суша, морето бурно. От Нокът, от ръката на майстер Хармун.“

Източен страж е най-прекият път към Хардхоум,
 Стражът се канеше да ходи там, малко преди да "убият" Джон. Мелисандра беше видяла в огньовете си голяма битка по море там и че са загубили всичките си кораби.
Там са хората на майка Къртица и великаните.
Скрит текст:
Цитат
„Великаните са при Източен страж, а Кожите казва, че някои ще помогнат.“ От Черен замък пътят бе по-труден, през недрата на омагьосаната гора. „Щом снегът при Вала е толкова дълбок, колко ли по-лошо ще е там?“

# 468
  • Варна
Намерих и думите на Селайз за Източен страж:

Скрит текст:
Цитат
— Източен страж не е безопасен. — Кралицата сложи ръка на рамото на дъщеря си. — Това е законната наследничка на краля. Шайрийн един ден ще седи на Железния трон и ще управлява Седемте кралства. Трябва да я опазим от беда, а атаката ще дойде при Източен страж. Тази Нощна крепост е мястото, избрано от съпруга ми за наше седалище, и там ще пребиваваме. Ние… О!

# 469
Не мога да не се разпиша.  Simple Smile
С нетърпение чакам "Ветровете ".
Избрах Денерис, защото от всички опции тая ми се струва най-приемлива. Джон Сняг на трона на Вестерос-не мерси  Mr. Green
Интереса ми е съдбата на Церсей каква ще е. Интересни са ми дорнците какво ще предприемат.
Санса трябва да управлява наистина нещо, но какво, очаквам развитие и промени при нея.
Аз пък си мисля за друга малко неочаквана и странна идея-Санса +Кутрето -тандем  #Crazy
Но това едва ли ще стана, това си го предлагам аз като сюжет  Grinning
Кой накрая ще седне на трона може е изобщо да не разберем както е тръгнало.
Линията с Бран не ми е интересна и смятам, че много няма да го има него в следващата книга.
Искам да разбера каква точно игра играе Мелисандра както и каква ще е съдбата на вала. Смятам, че Вала и Желязната банка/и особено банката/ имат доста важни и скрити роли в интригата.
Вероятно има неща, които ми убягват, ще взема вече да забравя какво съм чела, но на ново не ми се захваща или поне не сега.
Очаквам много изненади и от Ария и смятам-защо пък тя да не седне на железния трон  Laughing Laughing Laughing
Всичко е възможно  Simple Smile

# 470
Мис Б. гледам политическите интриги си проследила,
но има доста неща свързани с магията, особено на север, които покрай Бран си пропуснала.  Peace

Поразгледай темите назад, струва си

# 471
  • Варна
И аз да се разпиша, ама малко назад по темата - когато дискутирахте дали Тръстиките е пионка на Регар.
Мисля си, че ако Джоуен е зеленозрящ, какво пречи и баща му да е такъв? Да е видял нещо в Регар, или за детето на Лиана и да се е намесил в събитията.
И също - точа лиги за новата книга, надявам се Бард да побързат. Не я видях в сайта обявена, надявам се на предколедна изненада Simple Smile

# 472
Напълно е възможно Маскара,
съвсем случайно се бил оказал Хоуланд на турнира в Харенхол, да да как ли пък не Grinning

# 473
  • Варна

Санса трябва да управлява наистина нещо, но какво, очаквам развитие и промени при нея.
Аз пък си мисля за друга малко неочаквана и странна идея-Санса +Кутрето -тандем  #Crazy
Но това едва ли ще стана, това си го предлагам аз като сюжет  Grinning

Защо неочаквана и странна? Имаме ги вече като действащ тандем. И то свързан с доста силна връзка, тази на зависимостта. Те вече са отбор, колкото и да не ми се иска.
Надежда ми дава единствено това, че двамата си нямат взаимно доверие (и с право), но засега тандемът е здрав тъй като всеки извлича полза от другия.
Стискам палци Санса да разбере участието на Петир в краха на баща й. Тогава се надявам тя да се отърси от пасивността си и да развали тандема. Другия вариант е да разбере , че Петир иска да се отърве от нея, което засега не е на дневен ред.

# 474
  • Варна
Напълно е възможно Маскара,
съвсем случайно се бил оказал Хоуланд на турнира в Харенхол, да да как ли пък не Grinning

Странно, нали?
 И присъствието на Старк е странно. Северняците по принцип не са рицари и  не си падат по рицарски турнири, но цялата фамилия е там. Дали става въпрос за "южняшките амбиции" на лорд Рикард или турнира е повод да запознае Лиана с бъдещия й съпруг Робърт? Тогава вече трябва да са били сгодени. Прави впечатление и отсъствието на Тъли на турнира.

# 475
[
Не мисля, че са отбор Хексе,   newsm78
Санса въобще не харесва Петир,  който е супердвуличен и освен това й се разкри като убиец, но  няма при кого друг да отиде нито пък как да го стори . Братята й са мъртви  (според нея) сестра й с която не се понасяше изчезна, съпругът й, който макар и Ланистър се държеше нормално с нея бе  обявен за престъпник -  и също изчезна. Сандор е незнайно къде. Вярно  - същуствува някъде далеч Джон на Вала, но той засега е една абстракция за нея, все едно на мен да ми кажеш че има хора на Луната. тя не може да напусне Орлово гнездо без Петир да разбере, нито да си осигури кон или пари за да стигне до Вала. да не говорим че пътят е несигурен. Като добавиш факта че Петир е бил приятел на майка й и че не я наранява, засега тя избра познатото зло, пред непознатото, което не значи че го харесва.  надеждата  ми е Джон или Станис да слязат до нея с армия и тя да се разкрие.

# 476
Още някой не е чел пропуснатата в Читанка глава  Whistling

# 477
Напротив чел съм я - и се сещам как Санса се страхуваше от Петир и не искаше да го целуне и как се надяваше той да остане по-дълго далеч от нея, а единственият миг в който й липсваше бе когато съжаляваше че го няма да ошамари малкия Арин.  Тя гледа на него като зъл, но необходим пастрок. факта че постоянно се пита кое всъщност лице й показва - истинското или фалшивото и как се зарадва като я подсетиха за Джон, говори че не харесва Петир чак толкова, просто той  "необходимото зло" в момента. А това че Петир иска да я въведе в интригите си - първо не вярвам той да й казва всичко; второ смятам че Петир започна да изпуска ситуацията  (Подценява това което става на Север  - Другите, Станис, Джон Сняг) и на юг (Варис,Илирио, Егон,)  и на Запад (Денерис, Тирион) фокусирал се е върху Долината и ще му се стъжни живота скоро.

П.С. не знаех че се казваш Хексе

# 478
Цитат
Защо неочаквана и странна? Имаме ги вече като действащ тандем.

ами защото някой друг в темата спомена в предишни мнения, че този тандем вероятно ще се разтрогне и Санса ще си отмъщава на Кутрето-нещо от сорта. А Аз аз искам те да са тандем и смятам, че мога доста интриги да завъртят заедно-това ще ми е интригуващо, а не ако тя се опълчи срещу него/пък засега няма и този потенциал нито пък нужните съюзници/
А защо мислите, че Кутрето иска да убие Санса?
Цитат
надеждата  ми е Джон или Станис да слязат до нея с армия и тя да се разкрие.
Това би било една желана и интересна развръзка, но Джон не вярвам скоро да се добере до там, по-скоро Станис.
Санса избра малкото зло и засега го търпи, но аз не мисля, че не би могла да избяга-.съществува такава вероятност, колкото и сложно да е, но това е само ако Санса беше по-друг характер, струва ми се, че засега волю-неволю ще са "тандем"  Simple Smile

# 479
  • HH
Цитат
надеждата  ми е Джон или Станис да слязат до нея с армия и тя да се разкрие.
Това би било една желана и интересна развръзка, но Джон не вярвам скоро да се добере до там, по-скоро Станис.
Санса избра малкото зло и засега го търпи, но аз не мисля, че не би могла да избяга-.съществува такава вероятност, колкото и сложно да е, но това е само ако Санса беше по-друг характер, струва ми се, че засега волю-неволю ще са "тандем"  Simple Smile

И чий ще го дирят в Долината? Тя е непревземаема. Пак се размечтахте, Роб не пожела да замени един пленник, за 2те си сестри. Не вярвам и Станис да тръгне да търси една Старк, при положение, че Давос уж търси някой, който е преди Санса.

Общи условия

Активация на акаунт