"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 113
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Би могла да изпълни плана на Петир без него, да се омъжи за Хари и да се обяви за Санса и да се отърве от Петир накисвайки го за смъртта на Робин да речем.
Отраканата ученичка се дипломира и вече няма нужда от учителя си.
Последните сцени от сериала точно за това намекнаха imo.

# 511
  • Русе
Тя му се води незаконна дъщеря, така че вариантът с Харънхъл отпада. Би могла да се уреди с някой добър брак. За Севера не може да изявява претенции, тъй като веднъж е издирвана за предател, втори път по декрет на короната Старките са лишени от замъка си и сега той е владение на Болтън. Т.е. разкрие ли се, всеки подкрепил я благородник от Долината (евентуалният ѝ съпруг) ще влезе във война с поддръжниците на режима на Томен, а към момента повече може само да загуби от това си действие.

Планът на Петир да я кичне в Зимен хребет е за парлама. Армията на Долината щяла да се вдигне като един, та да я сложи там... Никой няма да си рискува кожата да ходи да воюва срещу половината свят баш в най-студените земи в разгара на зимата, за да може някакво си момиченце да отиде при бащиното си огнище. Още повече, че по традиция Санса и пишман наследникът на Гнездото Хари трябва да живеят в самото Гнездо. В най-добра перспектива едва нейните деца могат да се надяват на реална военна подкрепа, за да си възвърнат Зимен хребет. Самата Санса и каузата ѝ за Севера би получила не по-голяма подкрепа в Долината, отколкото Денерис в Карт.

# 512
  • Варна
Би могла да изпълни плана на Петир без него, да се омъжи за Хари и да се обяви за Санса и да се отърве от Петир накисвайки го за смъртта на Робин да речем.
Отраканата ученичка се дипломира и вече няма нужда от учителя си.
Последните сцени от сериала точно за това намекнаха imo.

Там е работата, че и според мен, няма да поиска да се ожени, поне не за Хари. Или поне не ми се иска, защото ще означава, че е станала много коравосърдечна  Cry(защото ще трябва да очисти и Хари Mr. Green)

Скрит текст:
Има теория, която я "жени" за Егон, заради имената на рицарите сражаващи на турнира в Ашфорд - Баратеон, Ланистър, Хардинг и Таргариен, която повтаря имената на хората за които Санса е била женена или сгодена, за сега и липсва само Таргариен.. Но пък липсва един Арин и не ми изглежда много стабилна..

# 513
 би могла но аз си мисля, че ще се опита да предотврати сватбата. Няма да се учудя ако даде кексчетата на Хари и натопи Петир. Проблемът е, че при такъв вариант тя страшно олеква, тя е никоя, точон затова очаквам да се появи Сандор и да раздаде правосъдие.
Другия вариант е Сандор да се появи на сватбата да обяви че това е санса и Петир има пръст в убийството на баща й, сватбата да се отложи и Санса да пробута кексчетата на Петир.....

# 514
  • Варна
Тя му се води незаконна дъщеря, така че вариантът с Харънхъл отпада. Би могла да се уреди с някой добър брак.  

За Севера съм съгласна, но смятам, че ще е дреболия да я узакони, още повече ако възнамерява да я жени за благородник.

би могла но аз си мисля, че ще се опита да предотврати сватбата. Няма да се учудя ако даде кексчетата на Хари и натопи Петир. Проблемът е, че при такъв вариант тя страшно олеква, тя е никоя, точон затова очаквам да се появи Сандор и да раздаде правосъдие.
Другия вариант е Сандор да се появи на сватбата да обяви че това е санса и Петир има пръст в убийството на баща й, сватбата да се отложи и Санса да пробута кексчетата на Петир.....

Такива драматични развръзки има само в сапунените сериали.  Naughty

# 515
  • Русе
Тя му се води незаконна дъщеря, така че вариантът с Харънхъл отпада. Би могла да се уреди с някой добър брак.  

За Севера съм съгласна, но смятам, че ще е дреболия да я узакони, още повече ако възнамерява да я жени за благородник.

Тук е проблемът. Благородниците могат да признават копелетата си, но само кралете могат да ги узаконяват Simple Smile Бракът ѝ като незаконната Алайн с Хари стана възможен само благодарение на огромния дълг на менторката на Хари пред Петир и това, че тя му е само попечител, не родител. Инак като Старк Санса няма да има никакви проблеми, ала първо ухажорите ѝ трябва да пренебрегнат режима на Ланистър/Тирел, ако искат да я вземат.

# 516
През зимата няма начин и Тирели и Ланистъри да се юрнат на Север за да раздадат правосъдие Wink
Да не говорим и за плачевното състояние на хазната, за което Петир е съвсем наясно.

# 517
  • Варна

Тук е проблемът. Благородниците могат да признават копелетата си, но само кралете могат да ги узаконяват Simple Smile Бракът ѝ като незаконната Алайн с Хари стана възможен само благодарение на огромния дълг на менторката на Хари пред Петир и това, че тя му е само попечител, не родител. Инак като Старк Санса няма да има никакви проблеми, ала първо ухажорите ѝ трябва да пренебрегнат режима на Ланистър/Тирел, ако искат да я вземат.

Не смятам, че е проблем за човек като Петир да накара, който и да е крал да узакони копелето му. Особено ако става въпрос за Церсей, с Тирелите е също достатъчно "гъст".

# 518
  • Русе
Да, но колкото те, толкова и Арините ще се засилят на север. Санса при брак ще си стои на топло, ще хапва (или меси) кексчета и ще слуша сладки обещания за напролет, догодина, по-догодина...

А впрочем хазната е празна, но зад нея стоят все пак Тирел и Ланистър, двата най-богати рода изобщо. Празна е, именно защото те се дърлят и чакат другите да платят сметката Laughing. Само Ланистър спокойно (за разлика от сериала) могат да платят всичките дългове на короната (той Кеван точно това и мислеше) и далеч няма да фалират, на тях проблемът им е живата сила, която вече осигурява рибата Дуй.

Но това са праволинейни разсъждения и съм сигурен, че Мартин ще ги разбие скоростно с новата книга (някога). Както например още в „Играта“, когато Ланистър буквално спечелиха войната за нула време и както имаха всичко, после в миг бяха доведени до отчаяние, че са я загубили.

Редакция: Хексе, точно Церсей и рибо Дуй, които мислят Санса за отровителка (първата за Джофри, вторият за опитала да отрови дъщеря му) и на които появата на Старк с претенции изначало ще им обърка плановете, няма да се хванат да узаконяват Санса като Алайн. Инак си права, с достатъчно злато всичко е възможно.

# 519
Всъщност започва да ми се избистря планът на Петир, той никога не е искал всичко, целта му е на този етап да разцепи кралствата.
Вкарва Юга в икономически хаос а ако имат мерак в позиционна война през зимата, когато не може да има сериозни военни действия и вземайки най-апетитната хапка към този момент незасегнатата Долина и най-голямата територия Северът.
Отново напомням в сериала лейди Уейнууд и лордовете подкрепиха Санса именно като Санса и тя тръгна на обиколка.

# 520
  • Русе
Всъщност започва да ми се избистря планът на Петир, той никога не е искал всичко, целта му е на този етап да разцепи кралствата.
Вкарва Юга в икономически хаос а ако имат мерак в позиционна война през зимата, когато не може да има сериозни военни действия и вземайки най-апетитната хапка към този момент незасегнатата Долина и най-голямата територия Северът.
Отново напомням в сериала лейди Уейнууд и лордовете подкрепиха Санса именно като Санса и тя тръгна на обиколка.

Да, което ми беше доста по-странно (и още по-странно ми стоя принизяването на Петир да зависи от благоволението на Санса), тъй като подкрепа за Санса Старк е равносилно на обявяване на война на Железния трон.

Апропо, нали в предстоящия сезон изключват само линията на Бран? Т.е. Санса ще я гледаме?

# 521
  • Варна

Редакция: Хексе, точно Церсей и рибо Дуй, които мислят Санса за отровителка (първата за Джофри, вторият за опитала да отрови дъщеря му) и на които появата на Старк с претенции изначало ще им обърка плановете, няма да се хванат да узаконяват Санса като Алайн. Инак си права, с достатъчно злато всичко е възможно.

Дори не съм си и помисляла, че ще я узаконяват като Санса.  Laughing

Томен може да подпечата декрет, (дори може да е празен лист Crazy), узаконяващ някоя си Алайн Стоун като Алайн Белиш.

# 522
  • Варна

Апропо, нали в предстоящия сезон изключват само линията на Бран? Т.е. Санса ще я гледаме?

Да, Санса ще я гледаме, имаше изтекли папарашки снимки, как Петир е в някакъв бордей в Кралски чертог, това значи, че Санса известно време ще е сама, едва ли би я завел там.. И Бран май ще гледаме, доколкото разбрах няма да има Ходор. Thinking

# 523
  • Русе
Много ми е съмнително да рискува изобщо да привлича внимание към себе си и своята уж дъщеря. Достатъчно е умен да знае, че има огромен шанс да привлече нежелано внимание по този начин и Алайн да лъсне преждевременно.

Бран доколкото разбрах изобщо няма да го има. Искрено се надявам да не го включват, ако не за друго, то понеже отрязването му от 5 сезон ми дава надежда „Ветровете“ реално да излезе следващата година.

# 524
  • Варна
Много ми е съмнително да рискува изобщо да привлича внимание към себе си и своята уж дъщеря. Достатъчно е умен да знае, че има огромен шанс да привлече нежелано внимание по този начин и Алайн да лъсне преждевременно.
Смятам, че ще е по желание на Хари Хардинг ил Аня. Едва ли ще иска като бъдещ лорд на долината да се ожени за обикновена копелдачка.

Но, наистина сериала дава насока как ще се развият нещата - Санса рано или късно ще си бъде пак Старк. Но пък там всякак могат да извъртят събитията. И без това не са ми истински героите. Сериалната Санса ми изглежда способна да се разправи физически с горкия Петир. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт