"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 964
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Рогът не събаря Вала, а събужда великани от земята - това откъде го изкопа.

иначе Мотивите на Станис да се свърже с Мел на мен са ми ясни от самото начало и те вече му струват скъпо - в  КЧ го обявиха за езичник.  Въпросът е, дали като тегли накрая чертата салдото ще е положително. Колкото и да е луда Селайз, колкото и Станис да е суро,в не смятам че ще жертват дъщеря си - това е единствената граница, която няма да прекрачат.

Аша не е никакъв стратег, показателно е, че Теон който завзе ЗХ с 30 човека и го удържа сравнително дълго време срещу 2000 души, е по-голям стратег от нея, която с 9 кораба и железнородени  по целия север - Рова Кайлин , Тореново Тържище - не можа се възползва от предимството си и остави да и унищожат хората й един по един и да я пленят.

# 721
Когато разглежаме теория, нека използваме текста.

Ако ви се струва абсурдна, обосновете се защо. Иначе упражнението се обезсмисля и темата става скучна.

Джон Сняг каза, че съм жестока да си мисля, че Серсей ще изгори Чертога и трона.
Ще се обосновя: Тя изгори кулата на Ръката, защото си мислеше, че Тирион се крие в стените. Параноята и е страшна, а след като намерят Кеван и Пицел, представете си какво ще стане.
Докато наблюдаваше как Церсей гледа пламъците докато гореше кулата, Джейми си мислеше, че тя е Ерис в рокля.
Тези неща ме карат да си мисля, че Церсей би могла да изпепели Чертога, след като съвсем полудее след смъртта на Томен и Мирцела.
Но...може би Мартин е решил да я прати на Скалата и това да се размине.

# 722
  • Варна

Регар би могъл да лежи във водите на потока и да го мислят за мъртъв. Но какво са направили с тялото? Възможно е да е било довлечено до Тихия остров, където да е бил излекуван и после заминал за Кулата на радоистта.

Замъка на Дари е съвсем близо, нали на Тризъбеца стана гафа с Ария и Джофри и се натрапиха на Дари, Два видни представители на рода са Вилем Дари (който спаси Висерис и Денерис) и Джон Дари, бял плащ паднал на Тризъбеца. Нищо чудно да са го отнесли там, въпреки че си е спекулация от моя страна, но става.

Връщам пак малко.

Ако тялото на Регар е изчезнало, то Робърт вероятно го е търсил. Първо би потърсил в Дари - таргариенските лоялисти и намиращи се наблизо.
Тихият остров е изолирано място до което не всеки може да стигне (спомнете си как Бриен и Под трябваше да вървят в стъпките на Мерибалд, за да не потънат). Освен това мястото е известно с лечителските си способности - Старшия брат е бил обикновен рицар преди да се засели там и да добие способността да лекува.

# 723
Рогът не събаря Вала, а събужда великани от земята - това откъде го изкопа.

smile3501

Ха-хааа, Джон, ти чел ли си книгите? Сериозно?

Колко пъти се появява изречението  "And Joramun blew the horn of winter and woke giants from the earth" в главите на Джон? Това изречение може да си съперничи с песента "The bear and the maiden fair" по брой на изпълнение.
Ето го Джорамун и рога му:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Joramun

Хексе, права си. Съгласна съм.  Peace

# 724
нима щеше да остави сина си на Нед Старк 16 години при положение, че го е виждал два пъти, а нямаше да го отвлече и да го отгледа?
Защо не?

веднага отговарям - защото дори Джон да разбере, че е син на Регар и Лияна, той вече не се самоосъзнава като Дракон - за него баща му си е Нед Старк, а братята и сестрите му са Аря,Роб,Бран, Санса и Рикон към тях питае любов, а към Денерис и Визерис - абсолютно нищо. Това че е мечтал да бъде като Младия дракон - мечтал е за слава какво толкова? сега има отговорности и се сравнява постоянно с Нед и Бенджен.  Дори Регар да го признае за наследник и да го чучне на трона, само ще имаме един Старк по възпитание на трона.  Затова не вярвам, че Джон някога ще седне на ЖТ, Нито пък Денерис - тя според мен ще си властва на Юг, той на Север. А да се връща Регар пир положение че вече имаме и Егон е не просто тъпо ами плиткоумно.
Колко дракона станаха дотук - Регар и Варис, и Денерис, и синовете на Регар - Джон и Егон,  и може би - Тирион, и хората с драконова кръв  - Виктарион и Бен Плум....  А  АА има само три глави. Мартин преиграва.

# 725
 Чел съм ги. При срещата на Манс с Джон,  при Вала, Манс му казва, че ако Стража не отвори портите, ще надуе Рога и Вала ще се срине. По рано Джон има подобен разговор с Игрит. Сега ще потърся цитата.

временно нямам достъп до читанката - по късно ще пусна цитата

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 12:08 от Джон Сняг

# 726
  • Варна
Сега пък откъде излезе тази драконова кръв на Виктарион? newsm78

Драконът има три глави, Дани има три дракона. В "Рицаря" е пълно с Таргариени и никой от тях не язди дракон. така че само още двама евентуално ще яхнат дракони, колкото и Таргариен и Блекфир да се пръкнат.

Между другото сериалния Манс с нищо не намеква, че може да е скрит Регар, Дори бебе няма.

Теорията е страхотна, пак казвам мога да се съглася с голяма част от нея, но Манс=Регар - няма начин.

# 727
Чел съм ги. При срещата на Манс с Джон,  при Вала, Манс му казва, че ако Стража не отвори портите, ще надуе Рога и Вала ще се срине. По рано Джон има подобен разговор с Игрит. Сега ще потърся цитата.

Знам какво казва Манс, не е необходимо да казва истината на врага. Нали ще напада Вала? Трябва му психологическо преимущество.
И Бумър го писа по-горе. Това, че някой казва нещо, не го прави истина. Погледни изречението, което Джон непрестанно си припомня. "И Джорамун наду рога на зимата и събуди великани от земята."
Това ни дава текста.

Освен това Манс не е никакъв на Джон според канона. Обсъждаме теория, основавайки се на текста.

# 728
  • UK
Аз въобще не чета темата, че не искам да знам какво става в главите преди да излезе цялата книга, ама видях случайно за Джон - Джон може да се узакони сам като крал на Вестерос като се ожени за Денерис, нали се женят помежду си, няма нужда да бъде официално припознат като Таргариен, за да седне на трона. Тя е единствената Таргариен, която би признал народът, другите никой не ги знае никой кой какъв е. Ама и аз не мисля, че го влече натам хич. Не вярвам в никакъв щастлив край на Песента, по-скоро ще измрат всички.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 12:17 от dejie

# 729
Джони може и да си ги чел, но какво си разбрал е предмет на друг разговор.  Tired

никой няма да чучва Джон на трона, Джон има да води битка с Другите.
Защо майстер Емон урежда чрез Сам именно Джон да стане ЛК?
Защото му е безкрайно симпатичен или защото е наследник на двете най-магични фамилии в цял Вестерос?
Питанката е откъде майстер Емон ще знае това, ако не именно от Регар?

Тук не е само въпросът за Първите хора и Драконите.
Старките са тези, които са победили Другите предишния път.
Защо дракон да бъде отгледан от Старки?
Това се изплаща хилядократно само придобиването на умението да се варгва.

Между другото сериалния Манс с нищо не намеква, че може да е скрит Регар, Дори бебе няма.

Все повече си мисля, че в сериала ще се ограничат само с политическите интриги, Другите са само за цвят. За Чадата и помен няма.

# 730
 Ами току-що обсъждахме теория, че Манс му е баща на Джон. Ако му е баща, страхотно начало да лъжеш сина си в очите. "Сине, аз те излъгах че не съм ти баща, ама сега като занеш - знай че те излагах в гората и за друго." Още една причина да не възприемам Манс като Регар.  Дори суровият Станис е добър баща с Дъщеря си, за Нед Старк да не говорим,.   Тивин и Робърт са някакви изключения, но Тивин си има оправдание - той винаги е бил мъжът в семейството, и тъй като има по-високи изисквания към него той ги пренася към децата си, а Робърт просто е развейпрах.
От мъж като Регар, когото всички - без Робърт - прославят очакваме да е на ниво.

И после някой спомена че Регар има чувство за дълг?!!!!
Ама страхотно чувстов за дълг! женен е за Елия - бам преспива  с жената на Тивин. После -, бам преспива с Лияна Старк, имаме подозрение и за Ашара. И навсякъде пълни всички тези жени с копелета. Нито има чувство за дълг към Елия -  и децата й - нито към метресите си си, които оставя бременни. Да му имам чувството за дълг. Сега ако Регар е Манс - нова жена Дала - и пак има дете. Заряза я - тръгна с нови жени. Абе тоя Регар прави ли друго освен да ..........

# 731
И после някой спомена че Регар има чувство за дълг?!!!!
Ама страхотно чувстов за дълг! женен е за Елия - бам преспива  с жената на Тивин. После -, бам преспива с Лияна Старк, имаме подозрение и за Ашара. И навсякъде пълни всички тези жени с копелета. Нито има чувство за дълг към Елия -  и децата й - нито към метресите си си, които оставя бременни. Да му имам чувството за дълг. Сега ако Регар е Манс - нова жена Дала - и пак има дете. Заряза я - тръгна с нови жени. Абе тоя Регар прави ли друго освен да ..........

Регар преспива с Джоана Ланистър  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Серсей ще е във възторг от идеята ти  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 732
  • Варна

Скрит текст:
никой няма да чучва Джон на трона, Джон има да води битка с Другите.
Защо майстер Емон урежда чрез Сам именно Джон да стане ЛК?
Защото му е безкрайно симпатичен или защото е наследник на двете най-магични фамилии в цял Вестерос?
Питанката е откъде майстер Емон ще знае това, ако не именно от Регар?

Тук не е само въпросът за Първите хора и Драконите.
Старките са тези, които са победили Другите предишния път.
Защо дракон да бъде отгледан от Старки?
Това се изплаща хилядократно само придобиването на умението да се варгва.

Все повече си мисля, че в сериала ще се ограничат само с политическите интриги, Другите са само за цвят. За Чадата и помен няма.

Емон би могъл да го знае от КГ. Не е нужно да е точно от Регар.
Да, сериалния Манс не свири на лютня и няма черно-червен плащ и бебе.
Това което показаха от Чедата, направо ме смрази.

# 733
 Аз все си мисля, че ако някой му каже на Джон
"Джон - аз съм баща ти"  той няма да го възприеме насериозоно както Люк Скайуокър не възприе Дарт Вейдър и се би с него. Такива изказвания можеш да правиш на седем годишно хлапе, не на шестнадесетгодишен мъж . Отговорът на Джон би бил "Я се разкарай, Манс" или нещо от тоя род.
Прекалено много хора вярват че Джон ще бъде узаконен като Дракон. Пък и ако това се докаже публично се виждам проблем Станис да го узакони. Станис можел да преклони глава пред  Регар, а не можел да узакони сина му? Айде бе!

Майстер Емон уреди Джон да стане ЛК, защото освен него няма никой подходящ за водач. Само той е бил отвъд Вала и знае фактическото положение на нещата останалите или са консерватори като Боуен Марш, или са са разни мръсници като Алисър Торн и  Джанос Слинт. След смъртта на Мормон, Ноя и Корин, Джон е единственият който става за водач и Емон знае това. И уреждането на това да изберат Джон е заслуга колкото на Емон и Сам, толкова и на Станис - септона например ясно си го каза.

# 734
 Нали идеята  беше е че Тирион е копеле на Регар? Все едно с коя е спал Регар, въпросът беше друг, не задълбавай в детайли. Въпросът беше за дълга. Уж имал чувство за дълг пък нещо го няма към жена си след като постоянно с нови и нови жени спи, нито с децата си. При толкова синове  - Тирион, Джон, Егон, ЕМон - младши - не е да няма наследник.

Общи условия

Активация на акаунт