МУ-Варна - Мисията невъзможна?

• 9 770
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!Аз съм 12ти клас и имам желание да следвам Дентална медицина в МУ-Варна,но учителка по биология от Добрич едва ли не ми каза да се откажа от това.Каза ми,че ако не съм се била подготвяла от преди 2 години - нямало шанс да вляза.Тя дори не ме познава,но беше категорична,че за една година нищо няма да научим(аз и моите съученици).Аз си имам основите,но имам някои пропуски.Едва се сдържах да не я  #2gunfire ...
Имам нужда от вашата помощ.Някъде в сайта на МУ-Варна имаше съдържанието на изпитите по Биология и Химия,но уви сега не го откривам Cry . Също така,ако може да ми препоръчате някакво помагало или примерни тестове на някое издетелство.Госпожата ми по Химия ми препоръча Сиела,но не знам дали ще ми свърши нужната работа.Благодаря! Simple Smile

# 1
Имаш 9 месеца за подготовка, ако си сериозна, ще се справиш.
За конспекти - обади се на телефона на отговорника за кандидатстудентската кампания откъде можеш да ги вземеш. http://mu-varna.bg/BG/kontakti-priem.
Разходи се малко до Варна и виж в книжарницата на МУ какви справочници и помагала продават. Когато се издават подобни, обикновено ги съобразяват с предстоящите изпити. Започваш от тях и допълваш.
Успех!

# 2
  • Beyond the stars
На първо четене намирам конспектите за специалностите, които се изучават на английски http://mu-varna.bg/BG/primeren-test-chujdestranni-chlenki  Peace
Всеки университет издава справочник, който съдържа необходимата информация, в това число конспекти. Щом си се насочила натам те съветвам да си вземеш тазгодишния, сигурно още се намира из книжарниците и да започваш подготовка.  Wink

# 3
  • Пловдив
Ти се готви за изпитите догодина, ако успееш - ОК, ако ли не, следващата година отново. Тъкмо ще станат два години подготовка.  Grinning В МУ можеш да кандидатстваш колкото си искаш поред години. Това не е като в 7 клас - едни матури и кой каквото направи.

Не слушай този или онзи, а си намери читави учители, по-добре във Варна, ако можеш да си го позволиш финансово и дерзай!  Peace

# 4
Много благодаря! Hug

# 5
Здравейте!Азсъм изправено пред дилема  искам да следвам медицина,но се колебая между тойфел и айелтс,уча в ЕГ и в момента съм 10-ти клас,още ли е рано да се подготвям или ? И също бих искала да ми препоръчате помагала , с които да се подготвям по Химия и Биология? И някой ако знае съдържанието на изпитите да ми обясни ,ако може ?   

# 6
  • Пловдив
Ако искаш да учиш медицина в UK, питай в съответната тема, но знам, че много трудно приемат българи там.
Ако е за БГ - влизаш в сайта на всеки МУ и търсиш информацията за изпитните програми. За Пловдив знам, че в книжарницата им се продават някакви помагала по химия и биология.

# 7
Когато искаш нещо силно- няма "мисията невъзможна". От опит мога да ти кажа, че учителките не са на 100% запознати как всъщност се оценява и кой какъв шанс има, просто някои имат навика да ти убиват надеждата Laughing Аз съм втора година студентка в МУ-Варна,така че ако имаш някакви въпроси ми пиши на лично Wink а и май се оказва че сме съгражданки, щом си от Добрич Grinning Hug

# 8
Всъщност съм от Варна Simple Smile

# 9
  • Варна
Никита, ето ти линк към групата във фейса ,където ще получиш всякаква информация относно кандидатстване, изпити,  сборници за всички МУ в страната.  Peace https://www.facebook.com/groups/510800045692375/
В интерес на истината Биологията може и да я изучиш до на лято ,въпреки пропуските.Но с химията малко не стоят така нещата! Но всичко зависи от теб ,до колко го искаш и колко ще вложиш от себе си! Успех ти желая!

# 10
  • Варна
Здравейте, аз съм 12 клас, доста се колебаех какво да следвам и късно реших да уча Медицина.Имам познати, които за два месеца с много учене са влезли.От този Ноември почнах частни уроци и малко по-малко се надявам да напредна.

Общи условия

Активация на акаунт