Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 138 033
  • 732
  •   1
Отговори
# 105

Не е евтин, но ме впечатли състава и реших, че трябва да се пробва. След още месец ще мога със сигурност да кажа дали си струва. Всъщност и сега смятам, че си струва. Моето петно е много старо и упорито, а успя да го изсветли. Ползвала съм много кремове, лазер също.
[/quote]

И при мен беше същото с Експигмент, но в последствие петната не само че се влошиха, но излязоха и нови.....

# 106
 El_83, за хидрохинона съм чела, че може да предизвика хиперпигментация като страничен ефект. Много неприятно. Вместо да си оправи човек проблема го задълбочава  Confused

# 107
  • някъде под слънцето...
В 99% от случаите, веднъж изчезнали след третиране(независимо, дали с кремове, лосиони или пилинги), петната се завръщат, заради неподходяща  слънчева защита.
Малко, като с излишните килограми, относитело по лесно е да ги свалиш,  отколкото да ги запазиш постигнатото в по дългосрочен план.

# 108
Момичета, извинете ме, че нахълтвам в темата с директен въпрос, без да съм я прочела цялата, но от няколко дни съм в някакъв филм. Предписан ми е крем на БИОТРЕЙД - Melabel Professional за борба с хлоазма - има ли някой, който е чувал за него, ползвал го е и т.н. Почти никакво инфо няма за този крем в нета. Тъй като кремът ми е изписан мин. зима, но аз успях да се сдобия с него едва през пролетта, не започнах да го използвам. Реших сега да започна, но като един Тома Неверни се зачетох в описанието на тубичката - а там не пише почти нищо съществено, а това, което пише е на английски. Тогава от фирмата ми отговориха, че все още няма листовка с подробно инфо за състава и страничните ефекти. Преди 2 дни пак се обадих с молба да ми изпратят информация по мейла, или да ми кажат къде в интернет има за сваляне - не, още няма листовка.
Много ме съмнява тая работа. Не искам да се обаждам на лекаря, който ми го е изписал, т.к. той едва ли ще си спомня коя съм. Ще говоря с ЛЛ в понеделник, но преди това ще съм много благодарна, ако ме посъветвате какво да правя.

Решила съм се на пилинг (почти), но този път искам да ходя при доц. Казанджиева - тя била най-добрата, за да ме посъветва и тя какво да правя  newsm78

На мен ми го препоръча д-р Денчева от Дерматологична клиника в Дървеница,нямаше кой знае какъв ефект едва доловим да не кажа никакъв newsm78

Аз няма да го използвам моя Naughty Отидоха едни 35 (май толкова бяха) лева в коша  Rolling Eyes За сега и пилинг няма да правя. Омръзна ми да ходя, да давам пари и нищо да не става. Чета положителни отзиви (вкл. и отзиви в Амазон и не-знам-си още къде) за Скин Докторс SD White. Мисля да го купя и да започвам с него. Имам мостра, малко неприятна миризма има, а и няма как да усетя някакъв ефект от мостра от 3-4мл, но ....
Вие какво ще кажете? Някой ползвал ли го е? Моята пигментация в момента (след третирането с лимон) не е вече много силна и контрастна, но си я има. Искам в максимална степен да я редуцирам и, евентуално, да задържа ефекта и през лятото  Whistling

# 109
denim123 кажи моля те за тези процедури с лимон Praynig

# 110
denim123 кажи моля те за тези процедури с лимон Praynig

няма много за казване - мажеш петната с лимон и изплакваш, когато започне да опъва.

# 111
Моето петно тази сутрин пак се обели. Трети път за един месец. Кожата е вече само червена на цвят. Чудя се да продължавам ли да го мажа с крема всяка вечер. То си е почти рана и ако продължавам така няма шанс да стане нормална кожа. Според листовката кремът трябва да се ползва минимум три месеца.   Rolling Eyes

# 112
Отказахте ме от пилинг!
Поне ми препоръчайте свестен коректор, че ми е много трудно да крия тази "гробищна роза" (както една моя колежка нарича петната)!

# 113
Пробвай коректорите на Мак Pro Longwear. Аз съм много доволна. Или, ако имаш възможност тези на Боби Браун.

# 114
За мен фдт Double Wear на Estee Lauder е идеалният коректор за петна. Много покривен и траен. Позволява напластяване. Като лепило е. Лятото дори водата в басейните и морето не успя да го свали.

# 115
Ще ги погледна. На мен ми е проблем също и как да разбера кой цвят да взема. Имам твърде светли коректори, под които прозира петното. Ако е по-тъмен, също не е добре...

# 116
Другото, което ползвам за скриване на петната е базата за сенки на Есенс.
Скрит текст:
Ако ходиш в ДМ я пробвай. Цената й е смешна, а върши добра работа. Въпреки, че е база за сенки като коректор е отлична. Има висока покривност и е много подходящ цвят за покриване на кафяви петна. Трайността й също е много добра. Някак лепкава е и се задържа. И сякаш има озаряващ ефект. В момента я ползвам и за прикриване на тъмните кръгово под очите, защото не подчертава бръчиците.

# 117
  • Бургас/Пз
Здравейте, този крем за петна само върху тях ли се нанася или върху цялото лице ?? http://apteka.framar.bg/30006968/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE- … %D0%BB-isispharma

# 118
От снощи започнах концентрата на SVR, ще пиша за резултати или липсата на такива след поне 2 седмици ползване. Той се слага през вечер. Започнах крема на SVR  преди около 2 седмици, към момента резултат нула.

Така или иначе, аз на крема не съм се надавала, той беше подарък към концентрата.
Моят проблем е най-вече от петна от пъпки, които излизат около цикъл, и не минават лесно, а оставят белези. Явно кожата ми е такава.
А петната от слънце, вече са почти незабележими и са най-вече над горната устна. Където, много странно кожата ми е с по-различен цвят - по-светла, някак си.
Някой да има подобен проблем?

# 119
Правиш ли си кола там?

Общи условия

Активация на акаунт