Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 138 052
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • някъде под слънцето...
Моя беше 4 % и го използвах за третиране на новообразуващи се петна, вследствие на неподходяща защита.

# 91
Момичета, извинете ме, че нахълтвам в темата с директен въпрос, без да съм я прочела цялата, но от няколко дни съм в някакъв филм. Предписан ми е крем на БИОТРЕЙД - Melabel Professional за борба с хлоазма - има ли някой, който е чувал за него, ползвал го е и т.н. Почти никакво инфо няма за този крем в нета. Тъй като кремът ми е изписан мин. зима, но аз успях да се сдобия с него едва през пролетта, не започнах да го използвам. Реших сега да започна, но като един Тома Неверни се зачетох в описанието на тубичката - а там не пише почти нищо съществено, а това, което пише е на английски. Тогава от фирмата ми отговориха, че все още няма листовка с подробно инфо за състава и страничните ефекти. Преди 2 дни пак се обадих с молба да ми изпратят информация по мейла, или да ми кажат къде в интернет има за сваляне - не, още няма листовка.
Много ме съмнява тая работа. Не искам да се обаждам на лекаря, който ми го е изписал, т.к. той едва ли ще си спомня коя съм. Ще говоря с ЛЛ в понеделник, но преди това ще съм много благодарна, ако ме посъветвате какво да правя.

Решила съм се на пилинг (почти), но този път искам да ходя при доц. Казанджиева - тя била най-добрата, за да ме посъветва и тя какво да правя  newsm78

# 92
На мен ми го изписаха, но не си го купих, защото се бях презапасила с други, а беше през лятото.
Не се продава навсякъде този крем. Какво те притеснява? Предполагам на крема има описание на съставките.

# 93
Тук има описание на крема и пълния му състав:
Освен гликоловата и коджиковата киселини няма други съставки с избелващо действие. Кремът ще предизвика излющване и е добре да се използва само върху петната. Според мен има много по-добри кремове на пазара. А кое му е професионалното не мога да разбера.

# 94
Тук има описание на крема и пълния му състав:
Освен гликоловата и коджиковата киселини няма други съставки с избелващо действие. Кремът ще предизвика излющване и е добре да се използва само върху петната. Според мен има много по-добри кремове на пазара. А кое му е професионалното не мога да разбера.

НЕ СТАВА СУМА ЗА ТОЗИ КРЕМ! Аз питам за Профешънъл - от същата серия, но в аптеките не бяха чували за него, за това и ми беше толкова трудно да го намеря. Накрая се обадх във фирмата. На тубичката пише,ч е съдържа hydroquinone - може би това му е професионалното Sad

На мен ми го изписаха, но не си го купих, защото се бях презапасила с други, а беше през лятото.
Не се продава навсякъде този крем. Какво те притеснява? Предполагам на крема има описание на съставките.

Притеснява ме, че никъде няма нищо - нито даже снимка на този крем. НИ-ЩИЧ-КО!

# 95
Ако не бъркам, по назад в темата писаха, че го има само в аптеката на Токуда.

# 96
Странно. Хидрохинонът е забранен в европейския съюз.

# 97
Скоро гледах един избелващ крем на Анна Лотан,израелски,с хидрохинон,който се продава преспокойно.Фреш луук мисля,че беше линията.

# 98
  • някъде под слънцето...
Странно. Хидрохинонът е забранен в европейския съюз.
Не е.
поне не и в Испания.
Най често предписания  и най продавания избелващ фармацевтичен  крем тук e Pigmentasa.Съдържа 2%  хидрохинон.Сега виждам, че вече са вдигнали процента на 4
За жалост не успя да ми заличи петната преди години.
Имах и рецепта за разкошен крем, който прави чудесаВидях резултата на колежкаИмам рецептата,  с хидрохинон е, опитах да  поръчам да ми го направят, Единственият проблем беше, че рецептата е с давност по голяма от месец, според тукашните закони, това я автоматично я прави невалидна.За съжаление дерматоложката, която я е патентована, вече не работи в Мадрид и няма, кой да ми издаде нова.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 17:06 от sl

# 99
sl, има забрана, но явно не се спазва:

При мен мина месец откакто ползвам депигментиращия концентрат на Dermaceutic с веселото име Yellow Cream. Ползвам го всяка вечер само върху петното. За този месец кожата се излющи два пъти. След втория път пигментацията намаля дотолкова, че да се покрива напълно с коректор. Преди личеше под него. Размерът също е намалял. В началото имаше период на влошаване, през който петното стана по-тъмно. Не очаквах толкова бързо да видя резултати въпреки, че пише, че се наблюдават такива през първите 3-4 седмици. За пълния ефект са необходими 3 месеца. Ох, дано този път съм намерила Кремът.
Ако някой се интересува тук има много подробна информация, вкл. пълния състав, обяснения за действието на активните съставки и отзиви на потребители:

Все се каня да започна да използвам през деня вит.Ц серум, но си оставам с каненето.

# 100
  • някъде под слънцето...
Ако има забрана, няма как да не се спазва.Тик нещата са много стриктни относно, права, задължения, забрани и разрешения.Има много силна организация на потребителите с много силни правомощия..Няма кой да се прави на велик, да произвежда крем със забранени съставки.Глобите са жестоки.
Освен това Пигментаса е крем,, а който не е необходима рецепта, не така стои въпроса с антибиотиците например.Не може да се купи антибиотик без рецепта
Понякога се спекулира със здравословните мотиви при забрана на някои неща.
Сигурна съм, че до сега няма патология в следствие на редовно ползване на парфюми.Но все пак има забрана за използване на някои натурални етерични масла в парфюмерийната индустрия, което доведе до спиране, на много парфюмерийни шедьоври или реформyлирането им.Резултатът, пазара е масово залят с нови  еднообразни парфюми, които не могат да бъдат сравнявани с предшественците си нито по плътност, нито по трайност.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 18:00 от sl

# 101
Letsgo ,Продукти с витамин С май е добре да се ползват вечер,за да не станела кожата фоточувствителна.Аз често ползвам маски с лимон,крем с вит.С,но винаги вечер.
А ти това кремче от сайта,който си публикувала,ли го купи?

# 102
LilaC, точно обратното е, вит.С спомага за защитата на кожата от УВ увреждане.
http://europepmc.org/abstract/MED/8869680/reload=0

Кремът го взех от тук:
Не е евтин, но ме впечатли състава и реших, че трябва да се пробва. След още месец ще мога със сигурност да кажа дали си струва. Всъщност и сега смятам, че си струва. Моето петно е много старо и упорито, а успя да го изсветли. Ползвала съм много кремове, лазер също.

# 103
  • София
Момичета, извинете ме, че нахълтвам в темата с директен въпрос, без да съм я прочела цялата, но от няколко дни съм в някакъв филм. Предписан ми е крем на БИОТРЕЙД - Melabel Professional за борба с хлоазма - има ли някой, който е чувал за него, ползвал го е и т.н. Почти никакво инфо няма за този крем в нета. Тъй като кремът ми е изписан мин. зима, но аз успях да се сдобия с него едва през пролетта, не започнах да го използвам. Реших сега да започна, но като един Тома Неверни се зачетох в описанието на тубичката - а там не пише почти нищо съществено, а това, което пише е на английски. Тогава от фирмата ми отговориха, че все още няма листовка с подробно инфо за състава и страничните ефекти. Преди 2 дни пак се обадих с молба да ми изпратят информация по мейла, или да ми кажат къде в интернет има за сваляне - не, още няма листовка.
Много ме съмнява тая работа. Не искам да се обаждам на лекаря, който ми го е изписал, т.к. той едва ли ще си спомня коя съм. Ще говоря с ЛЛ в понеделник, но преди това ще съм много благодарна, ако ме посъветвате какво да правя.

Решила съм се на пилинг (почти), но този път искам да ходя при доц. Казанджиева - тя била най-добрата, за да ме посъветва и тя какво да правя  newsm78

На мен ми го препоръча д-р Денчева от Дерматологична клиника в Дървеница,нямаше кой знае какъв ефект едва доловим да не кажа никакъв newsm78

# 104
  • Варна
Здравейте! Този "депигментиращ концентрат на Dermaceutic с веселото име Yellow Cream" може ли да се ползва без да е правен химичен пилинг? Питам се дали ще има ефект, ако се третира с него само едно петно  newsm78

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:31 от vstan

Общи условия

Активация на акаунт