Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 138 005
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • в джунглата
    Момичета да попитам, сега когато използваме избелващи продукти може ли с SPF 35, а не с 50. Защото фондютена които ми се налага да ползвам /Виши дермабленд/ е с SPF 35 а отдолу слагам дневен без фактор. Дали е достаттъчна защитата?  newsm78
Имам и пудрата на Авен 50фактор, но ако е ползвам редовно ми свършва за няма и 20дена а въобще не е с ниска цена.
   Ако знаете дневен крем с вискок фактор който да не оставя следи и да е за нормална към суха кожа моля да го споделите.
 А да споделя едно впечатление за петната според мен е най удачно да се ползват депигментанти от тип писалка, коректор или стик. Защото ако мажем крема на цялото лице то изсветляването е общо и винаги ще има ясно видима разлика между тъмното и нормалната кожа. Все си мисля че ако изсветлим само  по тъмната част по-бързо ще получим уеднаквяване на тена. Вие как мислите?

# 76
Тъй като и писалките не изсветляват,без значение е за какво ще си похарчиш парите.
С тази разлика,че кремът е по-голям и можеш по-дълго да се заблуждаваш,че все някога ще настъпи ефект.

# 77
  • някъде под слънцето...
Все някога, звучи като никога.По принцип на повечето избелващи пише резултати след минимум два месеца редовна употреба.
Добрия  деспигментиращ,  има видим ефект и след две три седмици.
По принцип активното вещество би трябвало да въздейства на  сиънтеза на меланин.И да атакува най силно петната.
При използването на деспигментиращи задължително фактор 50+  и ако си навън подновяване през два часа,дори и през зимата.
Поне при мен това е успешната формула да запазя порцеланова кожа, след като бях по зле и от петниста хиена и нямаше ФДТ, който да постигне що годе равен тен

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 16:17 от sl

# 78
  • в джунглата
Sl били споделила от кои продукти се "изчисти".

# 79
  • някъде под слънцето...
Дължа го на една дерматоложка , която ми предписа точния за мен крем.
Публикувала съм рецептата, но веднага се появяват компетентни дами, които твърдят, че е супервреден.
Не ми се влиза отново в безрезултатни  полемики.
Правилното решение на проблема, ще ви даде посещението при добър дерматолог.

Поради тази причина коментирах само защитата, която изпълнявам стриктно по съвета на същата дерматоложка

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 17:16 от sl

# 80
sl, ти си ползвала Ескпигмент 4%, нали?
Може ли да ми кажеш каква е схемата - колко пъти дневно, колко време, има ли нужда от почивка и после пак да започнеш да ползваш крема?

# 81
  • някъде под слънцето...
Писах на лични

# 82
  • Пловдив

Може ли и на мен ?

# 83
Ами не знам дали е вреден крема,но състоянието,в което се намираме от години заради тая уродливост по кожата,да не е по-полезно?Кажи от колко време ползваш крема и за Експигмента ли говориш?Аз пробвах с Пигманорм,немския.

# 84
  • някъде под слънцето...
Експигмента ползвах само две три седмици, защото реших,  че фактор 30 ми е достатъчен за през зимата.. Оказа се, че не е.Нямаше, кой да ми донесе крема от Бг(тук не признават български рецепти) и за това, реших да пробвам с експигмент 4.След като използвах около една четвърт от крема, всичко отново се изчисти.
от тогава спазвам строго 50+ и ако съм навън подновявам през два часа.

# 85
Само вечер ли го мажеше и след колко време се изчисти напълно?

# 86
  • в огледалото на живота
Момичета, чудя се крема на Мелабел форте- избелващия, мога ли да го нанасям на цялото лице?
И аз бих искала да знам отговора  Praynig

# 87

Благодаря   bouquet

# 88
  • някъде под слънцето...
Само вечер ли го мажеше и след колко време се изчисти напълно?
Експигмвнта, сутрин и вечер.Вече писах, че на втората или третата седмица, новообразуващите се  петна изчезнаха.Не помня с по голяма  точност, защото беше преди доста време.
Самсара  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 11:47 от sl

# 89
Питам, защото и аз го имам.Имам и същия 2% както и друга марка пак 2%
При мен обаче само изсветли колкото да се покрива от ФДТ, а летните месеци пак потъмняха.....

Общи условия

Активация на акаунт