Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 269
  • 732
  •   2
Отговори
# 255
Съвсем отскоро са на българския пазар, но иначе фирмата е добре известна - Dermaceutic. Продуктите са Activ Retinol 0,5 и Activ Retinol 1,0. Водят се серуми. Има и още един още по концентриран, но в момента му забравих името, а и в сайта на фирмата не мога да го открия.
За ретинолът е важно да се знае, че е фоточувствителен и не е добре да се използва през лятото, а също е добре през останалите месеци да се ползва и фотозащита върху него.

# 256
  • София
И аз се връщам отново към тази тема... Моите петна са предимно червеникаво-кафяви от стари пъпки, на мен дори и след малка пъпка винаги ми остава петънце. Тук-там имам и лунички, но те не са такава болка.

Чудя се дали има разлика в третирането с процедури на петна от пъпки и друг вид пигментация - във вида процедури, тяхната успеваемост? Прочетох назад в темата, че лазерните процедури не са помогнали особено на момичетата, които са ги пробвали ... А мислех да отида на дерматолог в Токуда и да се поинтересувам именно от разни процедури, някак ми се струва, че повече биха помогнали от мазането с кремчета Thinking

# 257
И на мен ми остават  понякога червеникави петънца от пъпки, обаче мислите ли, че за такива неща е редно да се ходи при дерматолог. Струва ми се, че няма да ми обърнат внимание.

# 258
И аз се връщам отново към тази тема... Моите петна са предимно червеникаво-кафяви от стари пъпки, на мен дори и след малка пъпка винаги ми остава петънце. Тук-там имам и лунички, но те не са такава болка.

Чудя се дали има разлика в третирането с процедури на петна от пъпки и друг вид пигментация - във вида процедури, тяхната успеваемост? Прочетох назад в темата, че лазерните процедури не са помогнали особено на момичетата, които са ги пробвали ... А мислех да отида на дерматолог в Токуда и да се поинтересувам именно от разни процедури, някак ми се струва, че повече биха помогнали от мазането с кремчета Thinking

Мини Ребел, и моите петна са от пъпки. На мен лазера не ми помогна, само дето дадох сума ти пари. От пилингите имаше ефект, но сега смених дерматолога и се мажа само с кремове и маска. Ами ефекта е много по-добър от пилинга. Аз все подценявам кремовете и наблягах на процедурите. Миналата зима бях много доволна от избелващия серум на Биодерма- уайт обджектив. Пак лекар ми го изписа, точно за петна от пъпки. Ползвах го малко, от средата на март до май и въпреки това имаше ефект.  Моят съвет е да не бързаш с процедурите.

# 259
Пилинг в домашни условия  - таблетки обикновен аспирин /салицилова киселина/ с малко вода или кисело мляко. Аз лично предпочитам механичния пилинг с ръкавица от сурова коприна. И редовни маски с хума. Предотвратяват/премахват петната от пъпки. Поне при мен.

# 260
Вариант за пилинг:смлян в кафемелачка ориз.Смесвате с малко прясно мляко до кашичка.Лек масаж със сместа,действа излющващо,а на ориза се приписва избелващо действие.
За момента ползвам вечер избелващата маска на Амрита с мечо грозде и витамини.Тя реално си е крем,след като се оставя цяла нощ.Една опаковка(1,30лв)стига за около 5 намазвания.Ще почвам и био ойл.Не ми се дават повече пари за скъпи избелващи този сезон.

# 261
Четох и за оризова вода - колко била добра за лице и коса. Все се каня да пробвам и си оставам с каненето.
http://blog.freepeople.com/2014/03/cleansing-rice-water/

# 262
С абразивни пилинги и всякакви скрабове, петна не се махат. Чудесни са за поддържане чистотата на кожата, но само толкова. За всякакъв вид пигментни петна най-доброто решение са химичните пилинги. Правят се на различна дълбочина и с различни киселини в зависимост от проблема и петната. Най-добре това ще определи дерматолог по време на консултация.
И точно проблемът с петната е за дерматолог! Не се притеснявайте да се консултирате, лекарят няма да омаловажи в никакъв случай проблема ви. Добре е, обаче, този лекар-дераматолог да се занимава и с естетически процедури, за да може да ви посъветва за правилната процедура. Освен пилинги има и мезотерапии за премахване на пигментации, които също дават много добър резултат. Коя процедура, обаче, ще е най-подходяща, определя специалиста.
За мен специално химичните пилинги дават най-добри и видими резултати. Благодарение на тях, след това и всяка козметика, която ползвате ще дава перфектни резултати. Единствено и само козметика и особено случайно избрана от нета или препоръчна от някого, по всяка вероятност няма да ви помогне! Ако при този някой е подействала, не е гаранция, че и при вас ще подейства. 

# 263
В първите дни след началото на новата година си купих SVR CLAIRIAL PEEL - концентриран депигментиращ пилинг. За около две седмици петното, което имах на бузата изсветля с поне 50% от първоначалното си положение. Надявам се да продължи да ми действа по същия начин въпросният пилинг, но дори и това, което се вижда досега е много впечатляващо, като се има предвид, че преди това правих химически пилинги и почти не му повлияха. Сега няма да ми е възможно да уточня какви са били химическите пилинги; бяха в козметичен салон, а не в дерматологична клиника, но така или иначе, ефектът от това чудо е в пъти по-голям.

Според инструкцията трябва да се ползва веднъж на два дни. Аз го слагам всяка вечер. Кожата ми не се бели видимо.

Трябва да се има предвид, предполагам, и това, че моята кожа не е особено чувствителна. Не знам как би действало на друг тип кожа.

Пропуснах да напиша, че петното ми е следствие от фотоепилация, т.е. слънце.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 23:15 от Tanya111

# 264

Това малко не го разбрах. Фотоепилация не е равно на слънце. Ако си премахвала нежелано окосмяване от бузата и след това не си използвала фотозащитен крем, това е друго. Резултатът е фотопигментация. Което може да се случи на всяка кожа, изложена на слънце.

# 265
  • София

Мини Ребел, и моите петна са от пъпки. На мен лазера не ми помогна, само дето дадох сума ти пари. От пилингите имаше ефект, но сега смених дерматолога и се мажа само с кремове и маска. Ами ефекта е много по-добър от пилинга. Аз все подценявам кремовете и наблягах на процедурите. Миналата зима бях много доволна от избелващия серум на Биодерма- уайт обджектив. Пак лекар ми го изписа, точно за петна от пъпки. Ползвах го малко, от средата на март до май и въпреки това имаше ефект.  Моят съвет е да не бързаш с процедурите.
Благодаря ти за информацията, Мики! Би ли ми казала името на дерматолога (може и на лични), ако си от София?
Аз освен петната от пъпки, на места на слепоочията имам и вдлъбнатини от стари пъпки, които не вярвам да се махнат с кремове. Честно казано, хич не ми се ходи по дерматолози, защото имам кофти опит с тях, но е по-добре да се консултирам все пак.

# 266
Мини Ребел, не съм от София. Близо до Бургас живея, но зарязах дерматолозите там и сега ходя в Стара Загора. И аз имам неравности от стари пъпки, не са дълбоки и е вярно, че няма да се заличат само с крем, но все пак поне малко могат да се изгладят мисля. Wink
Ако от доста време нямаш активни пъпки и лицето е спокойно може наистина да пробваш някоя процедура.

# 267

Това малко не го разбрах. Фотоепилация не е равно на слънце. Ако си премахвала нежелано окосмяване от бузата и след това не си използвала фотозащитен крем, това е друго. Резултатът е фотопигментация. Което може да се случи на всяка кожа, изложена на слънце.

Е, явно си разбрала съвсем добре Simple Smile))

С уговорката, че на моята кожа, изложена на слънце, преди да беше подложена на фотоепилация, не й се случваше фотопигментация, независимо от липсата на фотозащитни кремове, но това е отделна тема. И не е важно в случая, тъй като говорим за справянето с пигментни петна. Начина на получаване го споменах за да е ясно за другите момичета кое при мен се е повлияло, защото няма как да знам дали, ако имах петно от пъпки, щеше да е същото.

# 268
В първите дни след началото на новата година си купих SVR CLAIRIAL PEEL - концентриран депигментиращ пилинг. За около две седмици петното, което имах на бузата изсветля с поне 50% от първоначалното си положение. Надявам се да продължи да ми действа по същия начин въпросният пилинг, но дори и това, което се вижда досега е много впечатляващо, като се има предвид, че преди това правих химически пилинги и почти не му повлияха. Сега няма да ми е възможно да уточня какви са били химическите пилинги; бяха в козметичен салон, а не в дерматологична клиника, но така или иначе, ефектът от това чудо е в пъти по-голям.

Според инструкцията трябва да се ползва веднъж на два дни. Аз го слагам всяка вечер. Кожата ми не се бели видимо.

Трябва да се има предвид, предполагам, и това, че моята кожа не е особено чувствителна. Не знам как би действало на друг тип кожа.

Намирам го в различни сайтове на различни цени....от къде го поръча?

# 269
Аз специално от тук: http://www.marvi.bg/akciq-svr-clairial-peel-koncentriran-depigme … g-30-ml-9943.html

Само не знам дали не е реклама, това...

Общи условия

Активация на акаунт