Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 326
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
По-добре мая с прясно мляко. Може и маска с оризово брашно или смлян в кафемелачка ориз и прясно мляко. По принцип слънцезащитният фактор трябва да се подновява на два часа. Ако се нанася само сутрин не може да се разчита на него.
Благодаря за отговора!  bouquet
Значи няма проблем да се правят маски през пролетта и лятото, но не трябва да използваме избелващи кремове... То с кремове не изчезват, та с маски едва ли ще стане, но ще пробвам...
Маята може ли да е от пакетче, или трябва да е на кубче?

# 601
Modana, жива мая на кубче. Не пренебрегвай маската с оризово брашно. Потиска синтеза на меланин. Отразява се като цяло изключително добре на кожата. От първо ползване се вижда разлика в мекотата, порите и хидратираността на кожата. Дръж я поне половин час. Дори само с вода /за предпочитане гореща/ да смесваш ориза, пак има голям ефект.
През лятото не е добре да се използват кремове и маски, които съдържат излющващи кожата киселини, особено във високи концентрации.
Бих ти препоръчала да нанасяш всеки ден под крема сок/гел от алое вера.

# 602
Modana, жива мая на кубче. Не пренебрегвай маската с оризово брашно. Потиска синтеза на меланин. Отразява се като цяло изключително добре на кожата. От първо ползване се вижда разлика в мекотата, порите и хидратираността на кожата. Дръж я поне половин час. Дори само с вода /за предпочитане гореща/ да смесваш ориза, пак има голям ефект.
През лятото не е добре да се използват кремове и маски, които съдържат излющващи кожата киселини, особено във високи концентрации.
Бих ти препоръчала да нанасяш всеки ден под крема сок/гел от алое вера.
Задължително ще пробвам оризовото брашно и гела от алое вера.
Ще копирам и една рецепта, която намерих в нета:
Тази домашна маска е съставена от няколко натурални продукта, които могат да помогнат за заличаване на тъмните петна по кожата, без да й вредят. Ето как.
Необходими продукти:
3 капки кислородна вода
2 капки течен глицерин
2 чаени лъжици мляко на прах
прясно изцеден сок от 1/2 лимон
Начин на приложение:
Смесете съставките и ги разбъркайте с помощта на дървена лъжица, за да избегнете образуването на реакция при допир на сместа с метални изделия. Нанесете маската върху предварително почистена кожа и я оставете да подейства за 20 минути, след което я отмийте с вода. Повтаряйте процедурата всяка вечер преди лягане в рамките на една седмица.

# 603
Неотдавна бях писала в темата, че съм заличавала напълно петното си с кислородна вода. Тя един вид разяжда кожата, подобно на киселините. Ефектът е временен. След като мястото оздравя, петното се върна. Кислородната вода е вредна е за кожата. Тя е силен оксидант. Ако не се използва с цел анти бактериален ефект, по-добре да се избягва.

# 604
Оттървах се от петната с Експигмент. Отне няколко месеца. Вече две години го ползвам без проблем. Спра ли го пак избиват. Чудя се дали не е нещо хормонално!?

# 605
  • Пловдив
Оттървах се от петната с Експигмент. Отне няколко месеца. Вече две години го ползвам без проблем. Спра ли го пак избиват. Чудя се дали не е нещо хормонално!?
Може ли да споделиш от къде се снабди ?

# 606
Последно го взех от Одрин. Бях там на екскурзия. Тук ми го продаваха за 15лв. От там го взех за няма и 5лв. Продава се в аптеките в Турция.

# 607
Неотдавна бях писала в темата, че съм заличавала напълно петното си с кислородна вода. Тя един вид разяжда кожата, подобно на киселините. Ефектът е временен. След като мястото оздравя, петното се върна. Кислородната вода е вредна е за кожата. Тя е силен оксидант. Ако не се използва с цел анти бактериален ефект, по-добре да се избягва.

откъде знаеш че е вредна за кожата??? newsm78

# 608
Момичета, правили ли сте си водно дермабразио? Четох, че помага при акне и пигментни петна, та реших да се допитам до вас ако някоя си е правила такава процедура...

# 609
Метнах един поглед какво представлява  http://dimastyle.com/novini/vodno-dermabrazio
 Лично аз не бих се подложила на подобно нещо- киселини, химии...и то точно преди лятото.Клетките до 28 дена се възстановяват, т.е.- трябва да си го правиш всеки месец, но задължително в месеците с буквата Р в тях.Всяко едно абразио по тази методика е доста агресивно за тънки и сухи кожи.За акнето- докато го имаш, ще имаш и петна от него.Съветвам те да посетиш специалист и да изчистиш първо него- вероятно е на хормонална основа.Почиствай пъпки и комедони само при козметик и по-скоро наблегни на превенцията- с Дарсонвал, с ензими против акне, които се прилагат чрез ултразвук или йонизация.Всяка една коричка е потенциално петно, затова и излишно не си чопли кожата, редовно нанасяй подходящ крем с висока защита срещу UV лъчите.В домашни условия само по няколко капки лимон вечер на памуче за 3 мин. и после изплакване на кожата и нанасяне на кремче, върши чудеса.Избягвай го, ако имаш кожни раздразнения или последните 3 дена си била на почистване на лице.Не прекалявай със слънце, солариум, добре е лятото да носиш шапки, които пазят сянка на лицето ти.

# 610

откъде знаеш че е вредна за кожата??? newsm78
Е, нали е оксидант.

# 611
ирина величкова_541910, правя абсолютно всичко, което сте изредила, че дори и повече. Въпреки това   все още не мога да се преборя с акнето, за това разучавам алтернативни начини и процедури които не съм прилагала (а вече за повече от година, повярвайте ми, съм пробвала доста неща и то без абсолютно никакъв ефект). И въпреки разочарованието ми от по-голямата част от дерматолозите продължавам да се допитвам до специалист преди да направя каквото и да е.

# 612
Tsukihime, пробвала ли си с третиноин или retinoid acid? В някоя от темите четох, че премахва акне. Третиноин вече няма в бг, може да се купи от друга държава ако имаш познати, а retinoid acid се продава в e-bay. Мисля че и кремовете с ретинол помагат, аз лично се мажа от месец с такъв крем, поради други причини ( белези).

# 613
  • Бургас
от акнето се отървах със скинорен крем и зинерит , комбинация от двете Simple Smile

# 614
А с какво лекувате лишеи? Като грапавата е кожата, няма пъпки, няма зачервяване, само на пипане се усеща  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт