Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 280
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Страх ме е обаче какво ще стане напролет  Rolling Eyes

абсолютно задължително да ползваш всеки ден , независимо дали е слънчев или не ,
слънцезащитен крем ,

При мен Ахромин нямаше никакъв ефект!
И лимоновото масло, смесено с крем, не помага.

няма как масло да избели ,
избелва киселината в лимона , но не и маслото , извлечено от него ...

# 211
Сега нямам време, но дано скоро намеря и споделя как почти съм заличила петънцата, които избиха на есен, поради занемаряване от моя страна и то само за около седмица.

# 212
  • в огледалото на живота
Сега нямам време, но дано скоро намеря и споделя как почти съм заличила петънцата, които избиха на есен, поради занемаряване от моя страна и то само за около седмица.
Е,ти ни хвърли в тъч.... Rolling Eyes
Ще чакаме да споделиш скоро  Peace

# 213
Започвам този нощен крем

Преди него ползвам това:

Резултатът след около месец, два. Simple Smile newsm78

# 214
....

При мен Ахромин нямаше никакъв ефект!
И лимоновото масло, смесено с крем, не помага.

няма как масло да избели ,
избелва киселината в лимона , но не и маслото , извлечено от него ...

Пише го в упътването, че избелва  newsm78...

# 215
  • София
Просто за инфо  Hug Hug

# 216
Сапун Бочко със смрадлика, сапунисваш лицето, без очите и топваш две пръстчета/ среден и безименен/ в сода бикарбонат. Без натиск масажираш с кръгови движения проблемните места. Така поне веднъж на ден в продължение на седмица или повече. След което оставяш минута-две и изплакваш. Минаваш с памук, натопен в прясно мляко, вместо лосион и следват останалите обичайни процедури, след като млякото изсъхне. Не слагаш много пр. мляко, че се получава после кир ефект от крема.
Есента, поради немарливост, ми избиха сливащи се лунички, които почти изчезнаха за седмица, без да слагам избелващи кремове.
Процедурите със содата, обаче е хубаво да се започнат, след привикване/ тест за около месец, с третиране максимум 1-2 пъти седмично.
Отдавам го на пилинг-ефекта на содата и избистрянето от прясното мляко.
Вероятно обаче не става за чувствителни и раздразнителни кожи, както и петна от бременност.

# 217
  • София
Записвам се да следя темата! Особено ще са ми полезни споделените информации относно справянето с пигментацията около и след 40-те години.

# 218
Да споделя за Избелващ крем с Belides™ Gutto.
Купих го след като прочетох за него тук. След едномесечно съвсем редовно ползване, освен петната, които са си все така жизнерадостни, се сдобих и с друга "екстра" - запушени пори. Но имайки предвид състава, който едва сега прочетох - няма какво друго да се очаква. Изхвърлих го. С удоволствие Mr. Green
Скрит текст:
BTW, ето състава на избелващ крем "Gutto - натурална козметика":
Ingredients: Deiyonized water,glycerl stearate, cetereth-20, cetereth-12,cetearyl alcohol,cetyl palmitate,stearic acid,paraffinium liqquidum,petroleum,dimethicone,capprylic/capric triglyceride,allantoin,glycerine,carbomer,belidesTM,tocopheryl acetate,d-panthenol,octyl methoxycinnamate,benzophenone-3,triethanolamin,fragrance,benzyl alcohol,methyichloroisothiazolinone, methylisothiazolinone.

Paraffinum Liquidum - течен парафин или познат още като минерално масло. Използва се за омекотител. Не подхранва кожата, а само запушва порите.
Methylchloroisothiazolinone /метилхлоризотиазолинон/ и methylisothiazolinone /метилизотиазолинон/ са консерванти и може би потенциално най-алергенните съставки в продуктите на пазара. Съдържат се в препаратите за измиване и в козметиката като шампоани, душ гелове. Забранен е в Канада, но не и в Европа, дори се използва в някои „еко" продукти.

# 219
Купих го след като прочетох за него тук. След едномесечно съвсем редовно ползване, освен петната, които са си все така жизнерадостни, се сдобих и с друга "екстра" - запушени пори. Но имайки предвид състава, който едва сега прочетох - няма какво друго да се очаква. Изхвърлих го. С удоволствие Mr. Green
Скрит текст:
BTW, ето състава на избелващ крем "Gutto - натурална козметика":
Ingredients: Deiyonized water,glycerl stearate, cetereth-20, cetereth-12,cetearyl alcohol,cetyl palmitate,stearic acid,paraffinium liqquidum,petroleum,dimethicone,capprylic/capric triglyceride,allantoin,glycerine,carbomer,belidesTM,tocopheryl acetate,d-panthenol,octyl methoxycinnamate,benzophenone-3,triethanolamin,fragrance,benzyl alcohol,methyichloroisothiazolinone, methylisothiazolinone.

Paraffinum Liquidum - течен парафин или познат още като минерално масло. Използва се за омекотител. Не подхранва кожата, а само запушва порите.
Methylchloroisothiazolinone /метилхлоризотиазолинон/ и methylisothiazolinone /метилизотиазолинон/ са консерванти и може би потенциално най-алергенните съставки в продуктите на пазара. Съдържат се в препаратите за измиване и в козметиката като шампоани, душ гелове. Забранен е в Канада, но не и в Европа, дори се използва в някои „еко" продукти.
И аз се подведох и си го поръчах ноември месец.Тотално прецакване .. Thinking #Crazy

# 220
Аз също го ползвах,вкл.лосиона.Не ми се запушиха порите,но и не избели.Всъщност,никой крем досега,освен с хидрохинон и то временно,не избели.
Що се отнася до състава,SD White,който ползвам в момента,е фрашкан с парабени.Няма "полезен" избелващ крем.Млякото,содата,лимона,брашното,ориза,магданоза при мен не подействаха.

# 221
Аз също го ползвах,вкл.лосиона.Не ми се запушиха порите,но и не избели.Всъщност,никой крем досега,освен с хидрохинон и то временно,не избели.
Що се отнася до състава,SD White,който ползвам в момента,е фрашкан с парабени.Няма "полезен" избелващ крем.Млякото,содата,лимона,брашното,ориза,магданоза при мен не подействаха.
Съгласна съм на 100%, но на SD White поне не пише "натурална козметика" и съставът е публикуван, т.е още когато решиш да купуваш си наясно какво точно купуваш. И си преценяваш плюсовете и минусите.
Докато на  крема на "натурална козметика" Gutto, съставът освен, че е всичко друго, но не и натурален, меко казано и трудно се открива.

# 222
Гутто е турски крем.Била съм в Турция и съм с големи резерви към козметиката,която се продава в магазините им,била турска или внос.Много силно ми намирисва на гаражно производство.В случая се хванах като удавник за сламка,защото знам,че туркините страдат масово от хиперпигментация и цял живот избелват петна.Надявах се да са открили печелившата формула.Много жени например твърдят,че с индийския крем "Пали" са си махнали петната.То пък се оказа вътре живак...
Мда...акнеичните кожи от пъпки отиват на бръчки,ние от петна на старческа пигментация.Така се очертават нещата.

# 223
Гутто е турски крем.Била съм в Турция и съм с големи резерви към козметиката,която се продава в магазините им,била турска или внос.Много силно ми намирисва на гаражно производство.В случая се хванах като удавник за сламка,защото знам,че туркините страдат масово от хиперпигментация и цял живот избелват петна.Надявах се да са открили печелившата формула.Много жени например твърдят,че с индийския крем "Пали" са си махнали петната.То пък се оказа вътре живак...
Мда...акнеичните кожи от пъпки отиват на бръчки,ние от петна на старческа пигментация.Така се очертават нещата.

Подписвам се с две ръце под всяка буквичка от написаното Peace
BTW: Никак не е весело, но искрено ме разсмя, благодаря ти Hug

# 224
Срещу петна помага най-добре химичния пилинг. Друг вариант, ако става въпрос за козметика е козметика с ретинол. Нищо друго не е в състояние да премахне пигментации, особено ако са от дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт