Препарати за съдомиялна - 7

• 97 671
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета, пак да питам, направих теста с лентичката за водата и всичките 5 квадратчета са зелени на цвят. Каква е водата в случая?
Мека. Сложи солта на 1.

# 691
Благодаря много, мислех, че ще се окаже твърда като видях и петте квадратчета в зелено. На 1 съм я сложила още в началото.

# 692
  • София
Благодаря много, мислех, че ще се окаже твърда като видях и петте квадратчета в зелено. На 1 съм я сложила още в началото.
По спомени, цветът трябвада стане тъмен, ако водата е твърда. При мен мисля, че само първото квадратче едва доловимо промени цвета си.  Peace

# 693
 Преди няколко дена  питах и някой ми отговори, че теста показва твърда вода, и понеже от вас знам, че тук в София водата е мека, реших пак да питам. Стана ми странно за твърдата вода и реших, че всеки квартал е с различна твърдост, но явно не!

# 694
  • София
Преди няколко дена  питах и някой ми отговори, че теста показва твърда вода, и понеже от вас знам, че тук в София водата е мека, реших пак да питам. Стана ми странно за твърдата вода и реших, че всеки квартал е с различна твърдост, но явно не!
Различните райони на София се водоснабдяват от различни източници - основно яз. Искър и  яз. Бели искър, но едва ли има съществена разлика във водата. Всичката идва от Рила.

От сайта на Софийска вода:
Цитат
Водата в София е мека. Тя е с много ниско съдържание на калций и магнезий и не образува котлен камък.
След като е казано така, значи се отнася за цяла София. Simple Smile

# 695
Благодаря ти Рошличка за отговорите!

# 696
Мнение за Медикс гел?
Досега съм мила само с таблетки и се чудя.

Медикс гел не съм ползвала,но от Медикс-таблетки много ми избледняха шарките на едни емайлирани тенджери. Затова не рискувам да си правя експеримент с гела. Всъщност не помогнах..

# 697
Здравейте момичета , имам един въпрос ако може да ми помогнете
Значи искам да питам казанчето където стои солта как трябва да изглежда отвътре ? Да има вода в която е разтворена солта или да стои по-скоро сухо и солта на топка неразтворена ?

За препарати - аз мия само с Финиш и Сомат, експерименти не ми се правят с други евтини като Медикс, Лидл марка , Кауфланд марка или ДМ марка . Единствени други които са хубави са Фейъри .

# 698
  • На брега на реката
За отделението за сол е нормално да е пълно с вода. Когато ми светне индикатора за сол, отварям отделението за сол от където изтича вода, сипвам сол дoкато се напълни догоре и затварям.

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 08:40 от Бобулина

# 699
Ами явно при мен тогава има проблем , защото няма вода вътре , ами стои суха солта . Явно не се разтваря добре ? Ще питам в сервиза все пак .

# 700
  • На брега на реката
А индикатора за сол свети ли? Това всеки път ли е така или преди е имало вода? Когат зареди сол за първи път сипа ли вода в отделението, както пише в упътването?
Извини ме, но ми е много странно, затова задавам толкова въпроси, а и ти май беше с Беко, ако не се лъжа.

# 701
Аз не мога да разбера защо слагате толкова често сол .аз се обадих на линията за клиенти на Буш и ми обясниха,че 2кг  издържат около 6месеца , а и аз използвам финиша 3в1 таблети, които имат сол.
Споделете, че започвам да се притеснявам.

# 702
  • София
Преди 11 месеца съм заредила ~1 кг сол /първо зареждане/, настройката е на минимум и още не ми е светнала да иска сол.  newsm78

# 703
  • На брега на реката
Аз не мога да разбера защо слагате толкова често сол .аз се обадих на линията за клиенти на Буш и ми обясниха,че 2кг  издържат около 6месеца , а и аз използвам финиша 3в1 таблети, които имат сол.
Споделете, че започвам да се притеснявам.
Машинката има индикатор за сол и когато светне, сипвам докато се напълни резервоара. При мен настройката е на 4 (според твърдостта на водата) и индикатора светва на 2-3 месеца, в зависимост от ползването на машинката. Има и момичета, които на 2-3 седмици досипват, което за мен е неправилно, защото отваряйки контейнера изтича вода със сол и за мен е безсмислено, при условие, че има индикатор да правиш това упражнение, но всеки си решава сам.

# 704
Да питам, някой ползвал ли е тези таблетки (капсули)  PERFECT Platinum - 20 броя за  6.50 лв и  добре ли измиват? За сега ползвам тези на FINISH QUANTUM max от подаръчния комплект и съм доволна, но ми се иска да взема по-малка разфасовка и се спрях на тези, че са 20 бр, двоумя се и за гелa на finish. Той ми се струва най- икономичен. И от Финиша  колко ви излиза таблетката като цена?

Общи условия

Активация на акаунт