Препарати за съдомиялна - 7

• 99 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
В началото сипваш вода, защото вътре е празно - няма нито вода, нито сол. После вече си има вода и няма за какво да досипваш такава....

# 226
Благодаря.

# 227
А кога трябва да се почиства   съдомиялната и имам препарат за измиване.Той какво е предназначението му.Слага се вместо таблетка или  двете?
Дават го на 60 измивания или на 2 месеца, но аз лично го правя по-рядко. Ползва се на празна миялна - слагаш само него, без таблетка и пускаш на интензивна програма - високоградусова и продължителна.  Чисти от котлен камък и наслагвания. Веднъж си бях позадръстила машината с недоизчистени остатъци от пълнозърнесто тесто и с препарата я оправих.

сега се разрових тук - там и вижте какво намерих.

Вода, която е с обща твърдост 0-6 dH се смята за мека, до 17 dH – средно твърда и над 18 dH – за много твърда.  Нашата е 4 и малко някъде,значи водата ми е мека и това означава ли че пак трябва да се слага сол. Между другото във вкнижката на съдомиялната пише също че твърда вода е над 6 dH
Моят съвет е да сложиш сол и да я нагласиш на най-ниската степен, но да има сол.

# 228
Да ви кажа, че съм доволна от препарата за почистване на миялни на Лидл. Представлява 3 пакетчета в целофанени опаковки и в пластмасова квадратна кутия. Всяко пакетче е за едно измиване и се слага в отделението за препарат. Миялната стана супер чиста, като нова, много съм доволна.

# 229
  • София
Откъде купувате Грюн Грийн таблетките? Не съм ги виждала в магазините, откъдето пазарувам /Фантастико, Кауфланд, Билла, в тези за паралелен внос около нас също няма/. Thinking

Последните месеци мия с този Сомат или еквивалентния му Прил от паралелен внос. Измива много хубаво и миялната мирише супер, обаче самата бутилка е разделена на 2 отделения, в които има два различни препарати и се сипват едновременно - всеки път едното отделение ми свършва преди другото, не знам как се получава.

# 230
течните препарати не са ми удобни при пускане с отложен старт иначе има изгодни и еко

# 231
  • София
Аз бях скептична към течните след доста злополучен опит с друг течен на Сомат (Стандарт гел). Купих го преди 2г. и още не съм го довършила, ужасен е. Ползвам го само, ако се окажа без друг препарат/таблетки в някакъв момент.
Този двойният течен обаче е страхотен.
Преди това ползвах комбинирани таблетки на Сомат и на Денкмит (на ДМ) и нямам забележки и към двете, мият много добре.

# 232
Ползвам точно този двоен течен на Сомат и съм супер доволна, особено за чаши. Не съм пробвала на тави и тенджери - слагам таблетки за тях.

# 233
  • София
Грюн Грин май е само в Карфур, другаде не съм попадала. Много съм доволна от него. 12 лв. 40 таблетки.

Момичета, с годините миене в миялна дуралексовите ми чинии станаха на петна - все едно са омазани с нещо мазно бе да е така. Не знам от кой препарат стана, но не зна мкак и дали мога да ги оправя. Друг с такива проблеми има ли?

# 234
  • Русе
И аз има този гел, но го ползвам само когато имам само чаши чинии без тави. Иначе не измива. И да, почти винаги ми свършва единия цвят преди другия, уж гледам да наливам от двата.
ГГ само в Карфур, но скоро не съм гледала дали има.

# 235
  • София
Аз тави, тигани и други мазни съдове така или иначе мия на ръка, иначе с една тава ми се запълва половината миялна. Crazy Вътре мия предимно чинии, чаши, прибори и много рядко някоя тенджера.

Тъй като в магазинчето нямаше от течния Сомат, купих за пробва таблетки Jar Platinum All in one (предполагам, че е същото като Fairy, поне опаковката е същата). Като ги гледам май не може да се раздели на 2 таблетката, така че ще ползвам цяла за едно миене.
Близкият Карфур хич не ми е удобен, но някой път ще се разходя до там, за да ги тествам тези Грюн Грийн.

# 236
  • Русе
Слагай смело тавите, само за чаши и чинии не си струва. Големият гърч са си баш тавите.
Jar Platinum All in one, точно феъри са, ако не е тайна на каква цена ги взе на брой? Най-доброто за мен, но не си ги хаби за чаши и чинии, точно за тави са. И да, не могат да е делят, капсули са, а не таблетки.

# 237
Всичко мия в миялната, особено тави и тенджери. Ако са много загорели, ги накисвам предварително и с четка отстранявам големите замърсявания. Така хубаво се измиват, а и се пести вода, за хамалогията да не говорим.  Peace Почти винаги освен чинии, чаши и прибори, събирам и по-големи тави, тенджери и купи. Ако има от тях, мия на програма с висока температура и накисване. Ако са само чинии и чаши - на 30-минутна кратка програма.

# 238
  • София
Чиниите и чашите точно на кратка програма ги мия, не знам температурата на водата каква е. Не знам как ги побирате тия тави, аз като сложа една и почти цялата миялна е заета (тясна е самата машина). А пък ако сложа тавата изправена, пречи на горната перка да се върти. Rolling Eyes

Jar Platinum All in one, точно феъри са, ако не е тайна на каква цена ги взе на брой? Най-доброто за мен, но не си ги хаби за чаши и чинии, точно за тави са. И да, не могат да е делят, капсули са, а не таблетки.
Струваха 6.99 лв, 20 капсули. Не знам дали е ок като цена. Имаше и по-големи разфасовки, които сигурно са по-изгодни, но исках първо да ги пробвам.

# 239
  • София
Моята е 45 см и на долното ниво слагам тавите от печката, а на горното редя чинии. Като имам тава, не остава масто за приборите, но просто ги пускам на следващия цикъл. Абсурд да мия тава или тенджера на ръка  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт