Колко домашни пишат децата ви

• 14 382
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
  • София
При нас още не е почнало с пълна сила...т.е. за сега имат по една страничка задачки по математика, които за 15 мин са готови като седне. (3-ти клас е също)
Но миналата година също имаха домашни. Дори да сложиш  за всеки предмет да прави по 1 час домашно, това което си описала - 4 часа да отнеме.
При у-ще до 12-13 часа, да се прибере, хапне и до 18,30-19 все ще свърши и може да ходи на спорт.
(моят ходи от 18,30  успява, другият му спорт е събота и неделя сутрин, за да не се товари седмицата, сега иска 1 път седмично да ходи на шах, той ще е от 17,30, в деня когато имат 6 часа, но реално само по 2 от тях ще е задължително да се готви същия ден, другите 2 ще  ги прави събота-неделя, за да успява, ще трябва някак да се смества в 2 часа и малко учене в този ден).
Понякога се чудя на децата които ходят на повече неща, защото и такива има, които ходят и на спорт, език, математика, инструмент и не нам какво си....

Всеки ден ли ходи на футбол, не може ли така да се намести  спорта, че да е в дни, когато имат по-малко домашни. Все пак по програма имат по-натоварени и по-леки дни.

# 16
  • Варна

Всеки ден ли ходи на футбол, не може ли така да се намести  спорта, че да е в дни, когато имат по-малко домашни. Все пак по програма имат по-натоварени и по-леки дни.
Лошото е че и при нас домашните не са започнали с пълна сила.След месец може и до 22 часа да пишем.
Понеделник,сряда и петък му е футбола от 15 часа.Не мога да местя дни и часове,защото е по някаква европейска програма и не плащам,следователно нямам право на претенции.Когато му е удобно на треньора тогава.
Много му е голямо желанието на детето,сърце не ми дава да му кажа,че няма да ходи.А все пак държа и на спорта.Друго си е да потича малко,да изразходи малко енергия.

# 17
  • София
Е, петък поне ще може безпроблемно да ходи, в другите дни - когато може... 3 часа е едно такова никакво време, ни да е почнал, ни да е свършил, пък докато приключи футбола.. и вече почва да идва голямата умора и мозъка да иска почивка. То зависи и колко е този футбол, но дори и само час да е, после като поучи 2-3 часа след него макс и после вече ще дава на заето детето.
 Той зависи , разбира се и с каква скорост учи, че има деца, които  описаните от теб домашни им отнемат 1 макс 2 часа, други, на които им трябват 5-6 часа...

# 18
  • София
Трудно ми е да отговоря,защото детето ми реално е било един ден на училище.
Вчера всичко си беше направила в занималнята+научила един куплет от стихотворение наизуст.Днес ще видя какво е било положението.
С интерес ще следя темата.

Същото е и при сина ми - той е 4-ти клас. Обикновено успява да си напише домашните в занималнята.

# 19
  • най-шареното място
A с класната защо не говориш?
Не вярвам да ѝ е все тая как живеят учениците ѝ.
Има родители които искат колкото може повече домашни, но с учителите рядко е така.

# 20
  • София
Аз преположих, че детето не е на занималня...

Глухарче... другият вариант е да мислите за платени тренировки в удобно време Thinking но предполагам, че детето и треньор и деца си харесва и ще е неприятна такава промяна.

Дай му малко време, според мен като влязат в ритъм, ще е малко по-добре и ще успеете да ги съчетаете, ако не 3 пъти, то поне 2 пъти седмично.

# 21
  • най-шареното място
Каквото и да мислиш повече от 2 часа домашни /с моткането ако го има/ не са добре.

Детето ли ще става по-бързо, домашните ли по-малки, но нещо такова ще ви е решението.
Много често лошо преподаване или лоша организация увеличават нужното време.
Сигурно има какво да оптимизирате.

# 22
  • Варна
Абе има какво да се оптимизира със сигурност.
Не не ходи на занималня.Пишем си в къщи.
За съжаление Angel_Dust сме от втория тип деца,на които им трябват 5-6 часа.Много ми е разсеяно детето,между две задачи поне 3 истории ще ми разкаже,които нямат нищо общо с ученето Tired

# 23
Здравейте.Ами аз не съм майка а ученичка на 14 години в 8 клас.Наистина според мен и според майка ми защото и тя почете тази тема ами когато аз бях в 3 клас си спомням че ми даваха по 2-3 домашни и то малки.Най-голямото домашно мисля че беше нещо от уч.тетрадка и то 2 страници и НИЩО ДРУГО.Ами да и според мен са много но това е училище и ....за жалост ще се ходи  Grinning Heart Eyes Peace Peace

# 24
  • София
ом - да де, ама 2 часа според какво мерило... моето понеже е от тези бавните деца като цяло и може 2 часа да му отнемат и две задачи, но като се съсредоточи и ги прави за 5 мин. Та ако детето си  изцъпурква сериозно домашните без разсейки реално не са кой знае колко много тези домашни.

Проблема идва когато детето е от този разсеяния тип, особено когато се и понатрупат часовете пред бюрото съвсем  се  скапват нещата.

# 25
  • най-шареното място
Tочно това имам предвид -2 часа макс с мотане и разсеяност.
16 задачи се пишат за макс един учебен час. Сложи и български половин и разказвателни по 10 минути.
Това в случаите когато домашните са като това в първия пост.

След тези два часа детето започва да плаща прекалено висока цена за обучението си. И е редно тя да бъде намалявана както може. Интереси и занимания са едно решение. Ясен ритъм с почивки -друг. А може и някой да слди ритъма седмица ако се наложи. В трети клас детето има нужда и да играе, при това доста време. А и почивка му се полага.

# 26
  • София
Оооо Ом... за какво мотане и разсейване, нямаш идея явно, може да става въпрос. От тези 2 часа  може 2/3 да са мотане и разсейване, което не значи - много са домашните точно.
Описаното в първият пост може да отнеме спокойно 2 до 3 часа.
Все пак това са домашни, които повечето деца  успяват да направят в занималнята И да им остане достатъчно време за игра.

(Иначе подкрепям те...децата трябва и да си почиват и играят и т.н., но ако детето е като моето тип, дето мотането му е повече от работата, само си изяжда времето)

# 27
  • най-шареното място
Имам. Пример - две деца в един клас. Едното пише домашните за под час в повечето дни, играе, тренира и т.н... другото е вечно нещастно, че не му стига времето за нищо....

Точно затова се иска намеса понякога. И до дете е, но и до навици и подкрепа. Това след учителските решения.

Може и трябва да е помогне на детето да не прескача 2та часа.

# 28
Като говорите за мотане, стратегията на моя син е да свърши домашното за има-няма 10 минути, обаче в стил "звездите ми го говорят". Затова понякога трябва да го прави наново, да не говорим за караниците. За чистота и прегледност да не говорим. Не знам дали това важи за повечето момчета или моят е по-небрежен.

# 29
  • Варна
Моя също е небрежен.
Ясно е,че нещо трябва да се промени,ясно е че и аз трябва да помогна.
Днес е писал 4 часа.Аз през цялото време бях в същата стая.Подканях го да пише и да не се разсейва,но само до там.Държа сам да си решава задачите,помагам само на текстовите ако са по засукани.
Проблема е че не знам какво да направя,за да е по-експедитивен.Пробвах с уговорки,че като свършим ще отидем еди къде си,ще направим еди кое си.Стигнах до там да му кажа,че с това темпо на писане няма да ходи на футбол.Порева,порева.... и до там.
Като съчетаем обема на писане и скоростта му положението става  сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт