Колко домашни пишат децата ви

• 14 424
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Аз тъкмо се похвалих,че си пише домашните на занималнята и познайте........  за вторник домашните за да се направят трябва да се работи цял ден.И на нас са ни дали допълнителното помагало по математика,като домашната е да се решат четири страници от него с по 8 задачи.По другите предмети също е натоварено.Имам чувството,че наваксваме нещо.Може би заради двата неучебни понеделника ли?

# 61
  • най-шареното място
Това е несериозно. Все пак преговарят и няма какво да изтърват.

# 62
Имам чувството, че обучението в днешно време е разделено 50% в училище 50% в къщи, не мога да си обясня по друг начин  по всеки предмет цяла папка с учебни помагала, учебник, тетрадки. Аз се омотавам, изобщо не мога да го оставя както си мислих сам в къщи да се оправя с това. Раницата едвам я вдигам аз... Точно  заради тези много домашни му падна мотивацията в 1 клас. Сега сме 3 клас незнам още как ще е , имаме домашни от първия ден, във втори клас за вкъщи оставаше всичко недовършено в часовете + една страница от всеки сборник + 1 стр. от учебната тетрадка

# 63
Имам чувството, че обучението в днешно време е разделено 50% в училище 50% в къщи, не мога да си обясня по друг начин  по всеки предмет цяла папка с учебни помагала, учебник, тетрадки. Аз се омотавам, изобщо не мога да го оставя както си мислих сам в къщи да се оправя с това. Раницата едвам я вдигам аз... Точно  заради тези много домашни му падна мотивацията в 1 клас. Сега сме 3 клас незнам още как ще е , имаме домашни от първия ден, във втори клас за вкъщи оставаше всичко недовършено в часовете + една страница от всеки сборник + 1 стр. от учебната тетрадка
Според мен дори не е 50% на 50%, в училище се изпява урока и се решава една задача и до там, всичко останало в къщи.

# 64
  • у дома

Според мен дори не е 50% на 50%, в училище се изпява урока и се решава една задача и до там, всичко останало в къщи.
Ами явно не навсякъде е така-малкото ми дете е втори клас-в учебника  по математика винаги има по 5-6 задачи,винаги всичко си е решено в час,много често и в учебната тетрадка,ако не всичко,поне част и за у нас му остава само страничка от сборника,която не му отнема повече от 15-20 минути...

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 13:01 от svetlaem

# 65
  • София
Вчера прегледах колко домашни има моя третокласник и ми се сториха колкото във втори клас, освен че вече има домашни и по Човекът и обществото или Човекът и природата. По български и математика има по 2 стр. от помагало или сборник, но като от тази седмица влязат и 5 часа японски +английски в училище и школата ще стане по-сериозно. Калоян ходи на частна занималня и сутрин пише домашните за същия ден, защото е втора смяна. Почти винаги е написал всичко в занималнята, само по езиците аз помагам в къщи.

# 66
  • Варна
Явно повечето деца са си натоварени.Доста зависи и от госпожата,защото на последния сборник пише "учебно помагало по математика - избираема подготовка".Това ме навежда на мисълта,че е приумица на класната.Абе все по-трудно ще става,докато не изпушат на някого бушоните-я мойте,я неговите Laughing

# 67
  • София
През тази седмица и моята щерка е смогнала да направи всичко в занималнята.
За почивните дни има зададена тема с опорни точки и да напише съчинение по нея.
Останалото беше попълване на помагала и тетрадки,понеже имаше дни,в които ги беше забравила.
И разбира се уроците по Човекът и Природата и Човекът и Обществото.
За броя на тетрадки и помагала по български има 6 или 7 такива,а по математика 6.

# 68
  • Стара Загора
Колкото по- големи стават ,толкова по - малко домашни пишат.  Grinning

# 69
  • София
По-малко домашни им дават... или просто не си ги пишат hahaha

# 70
  • Стара Загора
Ами и двете  ! Синът ми е в осми клас. Миналата година беше големият зор, сега сакаш още не е започнала учебната година за тях.

# 71
  • Варна
Ами аз за това сега натискам де.След 2-3 години кой знае дали ще мога да му повлияя.Ще има да си пея,а той ще се прави,че ме чува.

# 72
Ами и двете  ! Синът ми е в осми клас. Миналата година беше големият зор, сега сакаш още не е започнала учебната година за тях.
И моя син е осми клас тази година, пише домашни и е старателен, чак се чудя това той ли е.
От тази година е подготвителен клас в Езикова гимназия. Всеки ден по 30 думи, всяка преписана по 30 пъти. За сега не му остава време за тренировки, съжалявам, но училището е по-важно.

# 73
  • Варна
MAMA NA jORI казваш,че не можеш да го познаеш,до сега не е ли бил такъв?
Ако в последствие е станал старателен има още надежда за мен Crazy

# 74
MAMA NA jORI казваш,че не можеш да го познаеш,до сега не е ли бил такъв?
Ако в последствие е станал старателен има още надежда за мен Crazy
Миналата година беше много небрежен по всички предмети, въпреки, че годината беше важна.
Тази е много старателен, не се налага да напомням.
Надеждата не трябва да ни напуска.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт