Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 684
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
И аз смятам, че коментирането на заплати, бонуси и т.н в темата е неуместно, а да не говорим, че и някой може да си изпати.

# 481
  • Пловдив
И аз смятам, че коментирането на заплати, бонуси и т.н в темата е неуместно, а да не говорим, че и някой може да си изпати.

А защо да си изпати? То остана ли нещо секретно в тази армия.  newsm78
Щом им дават фишове да си ги носят вкъщи, значи няма нищо кой знае колко тайно в заплатите им.
Щото едно време можеха само да си видят какво ще вземат, ама хартийки не даваха. 

# 482
Кой от какво да си изпати по-точно?
Що за глупости пък са това.
Друг е въпроса, че има хора, които си умират да следят кой, какво пише тук и да го разпространяват. Но то това си е общонационална черта....

# 483
До този форум има достъп всеки...

# 484
Момичета,хайде стига вече!Не ми се вярва сега на някой да му предложат заплата и да каже а не не искам,имам си.Всеки си прави сметките друг е въпроса че понякога са ни без кръчмар.Нека си запазим добрия тон в групата.

# 485
  • София
Привет военни момичета  bouquet! Надничам от време на време във вашата темичка. Преди няколко месеца ви се представих, попитах дали ме приемате във вашите редици, не получих отговор. Представих се като дъщеря и съпруга на офицери от ВВС, а пропуснах да спомена, че самата аз съм ОР и имам звание ст. лейтенант.( лекар по дентална медицина съм ) Simple Smile. Смятах, че мога да се впиша и при вас. Иначе съм много дейна в КГБ Simple SmileТам е голям купон! Няма значение. Прави ми впечатление, че освен заплатите и почивните станции друго не коментирате. В никакъв случай не се намесвам, не давам непоискани съвети, не критикувам. Всеки знае себе си. Не знам как живеете сега, трудни са времената. На нас едно време мисля, че не ни беше чак толкова тежко. Имахме сигурност, имахме работа, парите ни стигаха. До морето ходехме със самолет, или с кола. Веселба. Сега е друго. Признак, че остарявам-разговорих се много EmbarassedМоля за извинение. За настроение, един музикален поздрав. Хубава вечер.

# 486
  • Пловдив
Flo 51, тук няма КПП и пропуски не искаме. Така че можеш да си пишеш на воля.
Ами то какво друго да коментираме? Кофтито униформи и обувки, счупените автобуси, липсата на транспорт до работните места, скъсани палатки по учения и гадната храна, ей такива неща се прокрадват от време на време в темата. Ама там промяна няма, та темата бързо затихва.

# 487
  • София
dundi73, стана ми тъжно от твоя пост. Не, че не знам действителността, не че не коментираме с ММ всяка поредна дивотия касаеща армията, но все някак ми се иска живота да бъде по-добър за вас, младите. Не съм от черногледите дъртачки, дето все изтъкват, че на младите им е много лесно. Напротив. И все пак си мисля ( аз съм един непоправим оптимист ), че колкото и да е трудно ежедневието, все се случва и по нещо смешно, което споделено с хора, от нашата черга ще ви разтовари, ще ви накара да се усмихнете. Не случайно тази година ви пожелах много усмивки Simple Smile
На работа ходя с Метрото, но онзи ден имах да върша 100 неща и реших да отида с колата. Тръгнах към една тъмносиня кола,( решавам, че е нашата), гледам, отключена. Заклеймявам ММ на ум,че я е оставил така, отварям я, мятам артистично чантата си на предната седалка и сядам зад волана. И о, чудо! Колата много чиста ( нашата не е чак толкова ), ароматизирана ( нашата не е чак толкова ) и в този миг разбирам, че това просто не е нашата кола Joy. С периферно зрение виждам един млад мъж да излита от магазина tantrum, пред който беше паркирана въпросната кола. Измъкнах се с усмивка и започнах да се обяснявам Embarassed Rolling Eyes. Добре, че момчето излезе възпитано, та не ми налетя на бой box bash tooth А ММ през това време наблюдавал случката от балкона и после ми казва: Добро попадение. Замени нашия старичък Пасат с доста новичко Ауди. Simple Smile Е, за малко беше, но пък беше приятно.
Приятна вечер и лека нощ. wavey

# 488
Flo 51 , благодаря ти , че ме разсмя от сърце. Много се позабавлявах с твоята случка. Днес се присетих, за подобна случка с моя колежка преди години. Тръгнала си от поделението, вървяла по тротоара, край нея минала кола, която спряла на десетина метра. Тя се припознала в неин съсед, забързала, метнала се на предната седалка и му казала, че е готова и да тръгва. В този момент се обръща и вижда непознат млад мъж, който се оказва, че спрял да качи жена си, която пък от своя страна гледа с недоумение отстрани какво се случва. Общо взето голям купон. Ами май се случват такива неща.

# 489
 Хихих, да и на моя мъж колеги се е случвало да забравят,че са отишли на работа с кола и като си тръгват се мятат на служебния автобус и си тръгват зарязвайки колата...

Това секретно ли е?

Аз съм За свободното писане на каквото и да било в темата,какво му е секретното на това да кажеш кога ще има заплати.Абсолютно и в на ММ поделението се питат един друг.Въобще не помня какво секретно се е изнесло тук,поправете ме моля.

Освен почивните станции и евентуални парични постъпления какво да обсъждаме? Всеки си пише каквото пожелае,право на избор е на друг дали да отговори.Момичето сподели,че не са й стигнали парите,а вие нападате да си е правила сметката,абсолютно тесногръдо според мен.Всеки си знае какво му е у тях.

Не обичам да влизам в конфликти във форума,защото е толкова безсмислено,че няма накъде. Виждам,че някои редовно пишещи вече не пишат тук-Мирама, Еър и други.Защо ли?

Приятен ден и дано днес има заплати все пак   bouquet

# 490
Някой по-напред беше питал за Хармония. Ние бяхме ноември месец там,в хотела беше много топло, в стаята ни показваше 27.5 градуса,което за мен това е много.Ходихме по къс ръкав. Халати нямахме, но ние не сме ползвали Спа. Водата  в басейна беше хладка,лично аз не влезнах защото ми беше студено,децата се топнаха в джакузито, там водата е по-топла.Ние останахме доста приятно изненадани от хотела,хареса ни...

# 491
  • Пловдив
 Flo 51, аз имам приятелка, която различава колите само по цвят. Така че не си единствена.  Laughing
С приятеля ми обсъждаме доста често част от работата му. На моменти на мен ми е смешно, на него му се реве. Като например да маршируваш на плаца и да пееш,
Скрит текст:
напомня ми маршовата песен от едно време
, набивайки крак в локвите и внимавайки пръските да не залеят колегата вляво или вдясно. После - в салона, текстовете на песните на листчета и пак пеене. Еми смешно ми е. Ама само на мен. 
Или звъня по телефона да питам нещо- Казвам "какво правиш?", отсреща се чува първо "без коз" и после ... ами работя.  Grinning

# 492
 Или пък бойната готовност с тези моливи и пликове за писма...

# 493
Заплатите не са секретни. Всеки може да отвори Държавен вестник и да види колко взема един военнослужещ.
А Мирама пише , и вчера се е включила в дискусията  Grinning

# 494
Не става въпрос за колко е заплатата, а кога точно се изплаща. Преди години , в училището, в което учех, почти всички вземаха стипендии. Имаше забавяне и ги изплатиха за 6 м. наведнъж, но директорът се беше похвалил в местния вестник и познайте колко хора бяха преджобени след излизани от училище в деня на раздаването на парите. Може някой човек да го преследват досадници, да искат пари на заем. Може да го търсят, такива , на които той дължи пари, досадни хазяи и т.н. Това имах предвид под "да си изпати". При положение, че почти никога няма забавяне с повече от ден-два, какво има да се пита в темата всеки месец?

Общи условия

Активация на акаунт