Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 571
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Че то без пари направо.  Grinning Като инсе излиза, защото едното ми лекарство за стимулация при инсе ми беше 100 лв+клостилбегит.
Това е цената само на трансфера на замразените ембриони.Пункцкията, оплождане и замразяване се плащат отделно.

# 511
Знам, знам. Аз имам 7 замразени ембриони от ин-витро по фонда  Grinning Иска ми се да не се налага да ги използвам, но ще видим.

# 512
  • Варна
kokinikapela5, напълно те разбирам, и аз съм със същото впечатление от Шефкетова. Не отговори на нито един от въпросите ми и се държеше меко казано зле. Бях при нея само на един преглед и няма да повторя. Пациент съм на Стаменов, който на следващия преглед без никакви проблеми ми отговори на същите въпроси.

Аз пък бих написала абсолютно същия пост, обаче с разменени имена...
Един-единствен път попаднах при Стаменов, ами човека почти спеше - толкова изморен изглеждаше. И само се чудеше как "по-бързо да се отърве от мен"...
Всичко се нареди като си отидох на следващия преглед при "моята си докторка"...  newsm10

Явно е важно да имаш доверие в лекаря си и да си комуникирате добре!  bowuu

# 513
Вярвам , че питането помага, затова ще опитам отново Simple Smile
Здравейте момичета, моля за информация относно разширената биопсия. Интересува ме кога се прави, при какви показания. Аз трябва да започна стимулация по дълъг протокол след няколко дни, но бих искала да ми направят тази биопсия за определяне на имплантационния прозорец. .........

Здравей, не знам дали ще съм ти от полза, но тъй като информацията за видовете биопси се оказа доста оскъдна ще се опитам да ти помогна като ти кажа аз какво знам по въпроса.
Бипсиите в клиниката са 3 вида:
Имунологична ендометриална - 165лв. + 2 хормона 35лв. общо +200лв.
Микробиологична - 80лв.
Имунохистохимия –  200лв.
Именно имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Резултата от нея се бави изключително много - повече от месец
а тези биопсии на кой ден от цикъла обикновенно се правят? струва ми се че по рано някой бе писал но сега не мога да го намеря и моля да припомните

# 514
krem123, 5 дни след положителен тест за овулация или доказана чрез преглед.

# 515
Че то без пари направо.  Grinning Като инсе излиза, защото едното ми лекарство за стимулация при инсе ми беше 100 лв+клостилбегит.

Да ти кажа много зависи от гледната точка, ако примерно опитът ти се е вързал над 8 хил. (понякога и повече), и ако останалите от този опит замразени Я са 2-3, хич не е без пари.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 22:45 от inca

# 516
krem123, 5 дни след положителен тест за овулация или доказана чрез преглед.
мерси

# 517
  • Пловдив
Когато аз бях на ICSI на естествен цикъл през юни месец ми взеха 350лв за пукнция и 600лв за ЕТ. Изришно попитах на касата има ли такса обплождане, а отговорът беше, че тази такса е включена в сумата от 600лв.
Една моя приятелка, която е пациентка на клиниката и за радост вече е бременна ми го обясни така преди време - 600 лв. е трансфера, който включвал 2х250 за оплождане и 100 лв. манипулацията. За замразения пак - 450=350 /размразяване/ + 100 манипулацията.../Единствено тук се предполага оплождането да се плаща отделно, тъй като не се е стигнало до трансфер/...Смесения ми трансфер беше 800 лв...ако наистина в цената за ЕТ някак си включват оплождането, излизат сметките така: 800лв= 350 /размразяване/, 250 /оллождане на прясната/ + 100лв. манипулация /+100 отгоре/....само дето ако си с 1 ембрион на ЕЦ не излизат сметките /вземат ти повече?/, или си с два размразени..../350 размразяване и за двете?/
Би трябвало да има някаква логика, защото сама по себе си манипулацията да струва по 450, 600 или 800... Shocked та то си е като при инсе, без да се прави обработката на материала от съпруга.....Пък и защо е разликата в цената при различните видове трансфер? Защо при смесен трябва да се плаща с 350 лв. повече от ЗЕТ и с 200 лв. повече от ЕТ. Точно сигурно заради размразяването в единия случай и оплождането на прясната в другия....а в таксата за оплождане, замразяване и размразяване би трябвало да влиза работата на ембриолозите...

Знам, че сметките ми излизат така, но на касата казват друго, защото пък едно момиче като чакахме за пункции разправяше как е правила много пункции на ЕЦ са я сюрпризирали, че дължи около 1000 лв. за няколко оплождания. Дано не ни мятат с тези суми, защото в крайна сметка въпросът е принципен...А аз и до сега срещам различни отговори влиза ли или не влиза оплождането в таксата на трансфера..

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 07:30 от naskomimi

# 518
Момичета това със сметките и на мен не ми е ясно.Д-р Стаменов ми каза че 250лв е оплождане само за ец  т.е 1 по 1 да ги събираш.Аз правих стимулиран опит не по фонд и за 5Я+трансфер платих1750лв

# 519
Момичета, а вие имате ли резултатите от биопсиите си? В смисъл... на мен много учтиво ми обясниха, че няма да получа копие, което малко ме втрещи.

# 520
Аз още не съм правила,ама съм чувала че не дават документ а само казват добра или лоша

# 521
  • София/Стара Загора
Аз още не съм правила,ама съм чувала че не дават документ а само казват добра или лоша

така е, от биопсията само ти съобщават резултата дали е ОК или не, и дали ще се повтаря

# 522
  • Пловдив
Момичета това със сметките и на мен не ми е ясно.Д-р Стаменов ми каза че 250лв е оплождане само за ец  т.е 1 по 1 да ги събираш.Аз правих стимулиран опит не по фонд и за 5Я+трансфер платих1750лв
Какво включваше тази сума? Само трансфера ли или и медикаменти?

# 523
  • В сърцето на любимия човек
Момичета това със сметките и на мен не ми е ясно.Д-р Стаменов ми каза че 250лв е оплождане само за ец  т.е 1 по 1 да ги събираш.Аз правих стимулиран опит не по фонд и за 5Я+трансфер платих1750лв
Какво включваше тази сума? Само трансфера ли или и медикаменти?
Нека keylla да си каже, но според мен е само оплождането + трансфер.
Миналата седмица говорих с едната от администраторките точно по този въпрос и ми бе обяснено така:
За всяка яйцеклетка се заплаща по 250лв, независимо дали тя започне да се дели или не.
ИМСИ и МАКС се заплащат отделно, като едното е 100лв, а другото - 200лв.
За първо замразяване се плаща 450лв, а всяко следващо, което се добави към първото - 200лв. Ако се размразят всички ембриони, за ново замразяване се заплаща отново 450лв.
ЗЕТ - 450лв
Свеж ембриотрансфер - 600лв
Смесен ЕТ - 800лв

Пред нас ни направиха сметка колко ще излезе ако 2 месеца събираме и направим смесен ЕТ:
2х350 - за пункции
2х 250 - за оплождане
2х 300 - за ИМСИ и МАКС
1х450 - за замразяване
1х800 - за трансфер
Общо - 3050лв

ПП: При нас се налага ИМСИ и МАКС, не се прилага при всички двойки. Ако ги няма излиза с 600лв по-малко

# 524
  • София
пънче, за толкова пари ще направите един опит с лека стимулация, без да замразявате, може дори и бройката да е различна.
не ви ли предложиха изобщо  newsm78
иначе стимулиран опит си е 2100 май, та като е платена пункцията останалото е 1750, без значение от бройката.

Общи условия

Активация на акаунт