Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 568
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, няма ли как да се каже още в началото,че всяко изследване го искам копие на мейл, има ли такава възможност?

# 526
  • В сърцето на любимия човек
Бамба - до сега не сме говорили за стимулация, защото на практика нямам нито една пункция, за да се види качеството на яйцеклетките, а съм с НЯР. Миналия месец д-р Персенска не хареса фоликула в деня на пункцията и я отложи. Предполагам, че след като види какво е качеството ще прецени как да продължим и дали стимулация изобщо е подходяща за мен.

gerda1 - може да си вземеш парола за достъп до резултатите и да си разпечаташ това, което искаш. Имай предвид, че генетичните се получават лично, за имунологичните мисля, че можеше по куриер.

# 527
Здравейте момичета,

Аз съм 9ти ден от трансфер на 2 замразени ембриона,и леко започнах да се притеснявам......никакви симптоми( нямам напрежение в гърдите,нямам никакво зацапване,ако изобщо това са симптомите Simple Smile)
Може ли някой,който е преминал вече по този път ,да ми даде малко повече инфо....Благодаря ви много предварително ! Simple Smile Simple Smile

# 528
  • София
липсата на симптоми също е симптом, като при мен например  Mr. Green
единствения сигурен симптом е положителния тест, другото не върши работа.

# 529
липсата на симптоми също е симптом, като при мен например  Mr. Green
единствения сигурен симптом е положителния тест, другото не върши работа.

Това е така Simple Smile при вас така ли е било ?

# 530
     Пънче, кога трябва да заявя, че искам парола за изследванията?Това еднократно ли става или за всяко изследване е индивидуално, регистратурата или в лабораторията да попитам?
Аз бих желала да имам екземпляр/он-лайн достъп/ от всяко изследване.
    Резултатът от спермограмата преди първичен преглед, ако партньорът  отсъства в командировка  къде ще отиде, кой ще го получи? Някой знае ли колко струва замръзяването и удачно ли е да стане при даването на спермограма?   bouquet

# 531
  • Варна
Момичета, а вие имате ли резултатите от биопсиите си? В смисъл... на мен много учтиво ми обясниха, че няма да получа копие, което малко ме втрещи.

Никой не получава копие на резултата от биопсията си. Преди време някакво момиче беше вдигало скандал да си го иска и май си го получи, но дори не помня тук в темата ли го четох това или някой ми го каза...  newsm78
Иначе на мен позната докторка-генетик ми каза, че никога няма да ми го дадат, защото това било все още недоказан и недоизпипан метод за определяне на имунологичната среда в матката и "Надежда" си го пазят един вид в тайна... Не можах да разбера дали ми намеква, че ми взимат парите, за да експериментират или че просто засега това им е един вид "производствена тайна", която запазват от конкуренцията по този начин...  newsm78
Факт е обаче, че след поставяне на това РВМС, доста момичета забременяват и не искам да изпадам в размисли дали това е просто съвпадение или има ефект от лекарството.

# 532
  • В сърцето на любимия човек
Пролата се получава от регистратурата. Аз казах, че искам парола за постоянен достъп и ми разпечатаха на един лист потребителско име и парола.
За да имате достъп до спермограмите, партньорът също трябва да си поиска парола, защото той е отделен пациент.

On-line достъп до всяко изследване няма как да има, защото както написах по-горе, генетичните се получават лично и не се публикуват, мисля, че същото важи и за имунулогичните (не съм сигурна).

# 533
  • Варна
... мисля, че същото важи и за имунулогичните (не съм сигурна).

Не. Имунологичните ми ги изпращат на e-mail всеки път, с коментар отдолу и предписана терапия. Пускам контроли доста и всеки път така процедираме. А няма логика да ги пращат на мейл, а да не можеш с парола да ги видиш...  newsm78
Аз просто не съм се сетила да си поискам парола.

# 534
Много ви благодаря!Разкошни сте!  bouquet

# 535
Здравейте момичета,

Аз съм 9ти ден от трансфер на 2 замразени ембриона,и леко започнах да се притеснявам......никакви симптоми( нямам напрежение в гърдите,нямам никакво зацапване,ако изобщо това са симптомите Simple Smile)
Може ли някой,който е преминал вече по този път ,да ми даде малко повече инфо....Благодаря ви много предварително ! Simple Smile Simple Smile

Знаеш ли аз колко нерви изпотроших, в какви депресии изпадах и какво отчаяние преживях точно заради това. При мен положението беше абсолютно същото като при теб- никакви симптоми. Бях напълно сигурна, че опита е неуспешен. Но ЧХГ-то ми на 9-ти ден след ЕТ беше на друго мнение - 149  Grinning Вече съм в 4-ти месец. Пожелавам ти същия резултат и на теб, а защо не и двойна радост  Hug

Цитат на: Synni__ в пт, 10 окт 2014, 18:48
Че то без пари направо.  Very Happy Като инсе излиза, защото едното ми лекарство за стимулация при инсе ми беше 100 лв+клостилбегит.

Да ти кажа много зависи от гледната точка, ако примерно опитът ти се е вързал над 8 хил. (понякога и повече), и ако останалите от този опит замразени Я са 2-3, хич не е без пари.

права си  Sad

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 16:34 от Synni__

# 536
Утре ми предстой пункция. Ако всичко е наред ще се стигне и до трансфер. Досега не съм правила трансфер и ми е притеснено. искам да ви попитам след трансфер взехте ли си болничен. Четох някъде, ченякои момичета били на легло, други пък не си променяли режима. Работя в доста напрегната обстановка и се чудя какво да правя. отделно получавам панически атаки и много ме е страх от тях. Спазвате ли някакъв режим по време на трансфера?

# 537
Момичета това със сметките и на мен не ми е ясно.Д-р Стаменов ми каза че 250лв е оплождане само за ец  т.е 1 по 1 да ги събираш.Аз правих стимулиран опит не по фонд и за 5Я+трансфер платих1750лв
Какво включваше тази сума? Само трансфера ли или и медикаменти?
  Правилно са ти отговорили момичетата- оплождане+трансфер.Лекарствата са си отделно,праснаха ми Елонва за 1260лв и неупоген и  Shocked Shocked Shocked на касата, ама....

# 538
Олив,аз си взех 2 дни отпуск след трансфера,да са не ме ядоса тякой кретен ш в тетък бях та работа при голаво натварване.др Херсенска ви коза,че тява смисъл да лежа.и нещата станаха😀

# 539
Някой не гледа какво пише  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт