Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 554
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
АИА-АЯ Аз имам 2 неуспешни опита при д-р Стаменов.След 1 го попитах трябва ли да направя някакви изследвания,той каза НЕ РАНО ТИ Е. Ама сега след 2 незнам какво ще каже,но аз ще настоявам поне за биопсия,въпреки че много ме е шубе.Ясно е че лекарите преценяват кого е нужно да се изчака или да се действа, но аз мисля че и ние понякога трябва да се" налагаме" защото е в наш интерес.Успех

# 586
Искам да попитам нещо, което ме гложди и сигурно ще прозвучи тъпо. Първото ми ин витро по къс протокол започна с чхг 6 и завърши с над 1000, ама с извънматочна. Това ин витро сега успешно ли се брои и трябва ли да искам смяна на протокола???

# 587
  • София
Протокола или пък стимулацията нямат нищо общо с това, че ембрионът е попаднал в тръбата.
Случва се и при ин-витро, макар и доста рядко.
А и все пак лекарят ти преценява какъв да е протоколът.

# 588
  • София
Днес ми се обадиха за потвърждаване на час за 11.11! Ще бъда при Шефкетова.И се радвам и ме е страх.Трябва ли да си уговоря час и за момичето,което отговаря за ФАР и къде да я намеря?

# 589
stefa, просто попитай на регистратурата и те ще я повикат.

# 590
П@нди , малко по-нагоре написа, че не трябва да се прави опит , след опит, а да се търси причината за неуспеха. За мъжа ми това е последен опит, незнам дали да го рискувам. Посъветвайте ме.

Аз казвам д-р Стаменов как действа. Ти си решавай, консултирай се с него и си помисли кое е риск и кое не.

# 591
Протокола или пък стимулацията нямат нищо общо с това, че ембрионът е попаднал в тръбата.
Случва се и при ин-витро, макар и доста рядко.
А и все пак лекарят ти преценява какъв да е протоколът.

Благодаря за отговора. Да, наясно съм с това. Аз си мисля , че тъй като късия доведе до ембрионче, което се имплантира пък макар и в тръбата, може би не е идея да го сменям. От друга страна след стимулацията ми от 4 яйцеклетки се оплодиха само две и се получиха две ембриончета и се чудя, дали ако бях по дълъг протокол можеше да има повече.

# 592
  • София
По принцип дългия протокол е за жени с добър яйчников резерв.
Аз при дълъг протокол с високи дози стимулация имах 6 яйцеклетки, а при къс с по-лека стимулация имах 15 Я.
Но всичко е много индивидуално.
Според мен късия протокол е доста по-щадящ.

# 593
Алекса аз нямам голям опит със стимулациите,но знам със сигурност че е важно качеството не количеството.Защо да ти бодат яйчниците 10-15 пъти и накрая да имаш пак 4-5Я а другите да са кухи примерно.Най точния отговор ще ти даде док. ама....нещо което работи няма нужда да го поправяш Hug

# 594
Благодаря ви за отговорите.  Hug Май няма да се натискам за дълъг.

# 595
Ама протокола се определя от лекаря, а не от пациента.

# 596
Здравейте, момичета!
Аз съм пациентка на д-р Шефкетова и днес ходих на коментар след 3-и неуспешен опит при нея Sad Тя каза, че тъй като ембриолозите идват към обяд не е говорила още с тях и сега ще трябва наизуст да си говорим глупости, защото часът ми е сутрешен, а те не правят коментари сутринта. Разплаках се за първи път в лекарски кабинет от всичките години, през които ги обикалям, по принцип винаги гледам да съм организирана, за да не им губя времето и в добро настроение, защото знам, че не им е леко. Не знам дали искам да продължа там, виждам пропуски в организацията им, загубих доверие в клиниката, а съм се клела в нея Simple Smile
Питането ми е как да си взема документацията по всички опити и процедури, които сме правили в Надежда? На рецепция ли да питам? Другата ми чуденка е изобщо къде да отида, ако се махнем оттам? Ще съм благодарна за съвет.....

# 597
Мила, виждала съм разплакани момичета и в другите големи клиники. Ако е много сложен проблема, бих ти препоръчала Турция. Поне от това, което съм чела във форума. Другия вариант е другата голяма клиника.  Не се отчайвай, знам колко е трудно, трябват много сили.  Hug

# 598
Аз ти препоръчвам до си запишеш час за коментар при Стаменов! Никой няма да ти откаже.аз съм мн доволна от Персенска.
иначе др варианти са консултация с Щерев-има си и форум с него,токуда и истанбул.но според мен пробвай със Стаменов и не се отчайвай!почти вс сме имали мн трудни моменти.

# 599
  • София
Шефкетова нещо май са я претоварили напоследък и нея.
странни отзиви чета тук, не е нормално да казва такива неща след неуспешен опит  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт