ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Запис в новата тема  Peace
Айде и утре,та дъъълга почивка до вторник за нашите първолаци  Wink
Днес получихме първото си "Браво" за два реда чертички  Laughing
А вчера сутринта ми похвалиха детето,че е много старателно,госпожата е много доволна.
Аз аз още повече  Grinning Peace

# 61
NinoTino  хубаво е, че сте намерили и по-евтин вариант.  И нашият клас няма шкафчета и аз тъся някакви цени.  

В кутията със сандвичи и аз приготвям двоен сандвич.  Даже купихме чантичка за храна от Джъмбо.  
Малко е претенциозен от към ядене, но се храни. Сега трябва да го убедя, че трябва да яде в столовата.

В срада ако не се лъжа се беше върнал с опаковка от кроасан. Разбрах, че е от безплатните.  Confused Предположих, че ще са такива.

# 62
  • София
Нашите учебници (Буквар и Читанка) са на изд"Даниела Убенова"
Скрит текст:
А ДБТ, Музика, Изобразително изкуство и Роден край са на "Просвета".Доколкото четох за учебниците на Убенова има добри отзиви.

При нас нещата вървят със смесени чувства към училището - хем е "забавно по някои предмети", хем "училището  е скучно".

Хубаво е, че тази учебна седмица е 4 дни и след това са 3 дни почивка - да могат децата по-лесно да свикват.
Не знам как са вашите деца, но моят син не се изморява - пак не мога да го накарам да си ляга по -рано вечер - пълен е с енергия.

Иначе госпожата има поощрителни методи - имаме картонче с "Отличен" и картинка на него, отделно от шестичките с усмивка. Много ми хареса.

Дайте идея за забавна книга, от типа на "Чук и Пук" или " Емил от Льонеберя", но да е по - момчешка. Simple Smile

# 63
  • София
Catty къде в Джъмбо да ги търся хартиените подложки?

Морена Hugза темата.

Около касите, едни зветлозелени малки пакетчета, закачени на кукички. Мисля, че около левче беще цената им.

Нашите учебници (Буквар и Читанка) са на изд"Даниела Убенова"
Скрит текст:

И нашите са такива. Имаме учебници и на Булвест, но не помня кои. Днес ще ги донесе, ще ги доопаковам, вчера купих от тези пласмасовите цветни джобове с тик-так копче и ще му ги сложа вътре.

С Боби сме се разбрали, че ляга в 21 ч. и дори да се опита да мрънка тръгва да се къпе и оправя за лягане. Като е готов ни вика за четене и така. Сега четен "Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада".

Явно все пак се поумори емоционално, защото тази сутрин ми зяви, че не може да се наспи и след като се изми го заварих пак в леглото. Добре, че идват почвини дни.

# 64
Дайте идея за забавна книга, от типа на "Чук и Пук" или " Емил от Льонеберя", но да е по - момчешка. Simple Smile

"Малкият Никола", "Чичо Фьодор, кучето и котаракът", "Крокодилът Гена", поредицата за Дръндьото, "Манолито очилатко"

Току-що поръчах и тази: http://www.book.store.bg/p134655/istoriite-na-derek-kniga-1-zhiv … enet-tazhian.html
но ще дам отзиви, като я прочетем.
Сега се присетих колко нови, непрочетени книги имаме  Crazy  

# 65
  • на Мелмак
Лелеее, колко сте изписали  Grinning
След малко ще ви дочитам.

Аз да дам отчет - имаме по 5 часа на ден .
Имаме всеки ден домашни , които пишем бързо  Grinning , защото било много лесно .
Вдигала е ръка много пъти , но е недоволна , че не я избирали винаги , а пък тя знаела  Wink
Та си обяснявахме , че и другите деца трябва да си кажат.
Самите учителки ни препоръчаха да не сме на стол .
Всеки ден си слагаме сандвич, което ме притеснява , но засега отказва всичко друго , защото и другите си носели това , но компенсирам с краставички , моркови и ябълки.
Според моето моето гардже училището е супер и много яко  Laughing
Ходи с кеф .
Също така според нея нямат меджучасия , защото засега не излизат от стаята - седят си вътре и си говорят с учителката. За нея това е супер и училището е прекрасно .
Аз се радвам , защото първоначалната нагласа при нея е много важна , то и при другите е така.
Но нещо не и ли хареса първоначално - после - забрави!
Нямат модерни обучения , като ИТ .
Ще имат трудово и повече рисуване , като вече са и взели рисунката за изложба  Grinning
Друго в момента не се сещам да споделя  Grinning

Успех на всички деца  Hug

# 66
Ние също нямаме IT  и много се радвам, защото ще и е скучно.

# 67
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашите вече са имали ИТ  Tired
госпожата дошла в класната им стая и им обяснила, че ще работят на компютри. и ще си го включват и изключват и ако на екрана се появят чертички или син екран, трябва да я повикат.
 Tired край на урока  Tired
Скрит текст:
имаме детенце със СОП, майката го придружава в клас, усмихнато, внимателно момиченце.
не съм питала как се справя, майка му е там - помага му, предполагам, че не отнемат повече време на учителката другите деца, но... едно от децата вчера е плакало цялата сутрин, защото това е с майка си, а то не е   Tired

никой не ни е казал предварително за това дете, можехме да подготвим децата.
смятам, че родителите най-добре могат да обяснят защо се налага тази майка да е там и да няма подобни проблеми.
дано скоро се успокоят нещата, че ако така плаче всеки ден ще е зле за всички Tired

# 68
    Много ми е приятно да се включа в темата,с моята първокласничка!  Hug  Ние сме при мила ,усмихната и добра учителка.Обичаме си я от първия миг,когато се запознаха! Въпреки,че  я прибирам на обяд,се уморява доста. Чужд език учат интензивно в училище,ще я водя 2 пъти седмично на плуване и останалото време за игри,подготовка за у-ще,повече разходки и спокойствие!    Желая приятен ,дълъг уикенд на всички!

# 69
  • София
нашите вече са имали ИТ  Tired
госпожата дошла в класната им стая и им обяснила, че ще работят на компютри. и ще си го включват и изключват и ако на екрана се появят чертички или син екран, трябва да я повикат.
 Tired край на урока  Tired
Скрит текст:
имаме детенце със СОП, майката го придружава в клас, усмихнато, внимателно момиченце.
не съм питала как се справя, майка му е там - помага му, предполагам, че не отнемат повече време на учителката другите деца, но... едно от децата вчера е плакало цялата сутрин, защото това е с майка си, а то не е   Tired

никой не ни е казал предварително за това дете, можехме да подготвим децата.
смятам, че родителите най-добре могат да обяснят защо се налага тази майка да е там и да няма подобни проблеми.
дано скоро се успокоят нещата, че ако така плаче всеки ден ще е зле за всички Tired

Определено е трябвало да ви кажат за това дете. В нашето училище имало такова дете, придружавано от майка си, в 3 клас било. Не ни казаха нищо повече.

# 70
Здравейте!
След като госпожата вчера писа кои са домашните - успяхме бързо да се справим с тях и дори остана време да излезем навън.  Rolling Eyes
Оказа се, че има отличен за писането на едни ченгелчета, за което дори той беше забравил.  ooooh!
lulumba - как ми се иска и на мен да си посипвам пепел..., но за сега не ме е опровергал още.  Thinking
Искам да ви помоля за помощ, имаме домашно в тетрадката по математика 1 на издателство Просвета стр. 4 на какъв принцип трябва да свържем предметите (защото в училище госпожицата  го е  проспала) ако  сте стигна ли дотам.
Аз питах госпожата (казала им е само - 4 стр. за домашно, без да обяснява) каква е логиката на упражнението - било - цитирам: "структурно групиране".  Shocked Аз поисках пример и след пауза от нейна страна, беше писала: "за домашното по математика - само чертичките отдолу".  newsm78
И ние имахме вече ИТ - много беше въодушевен, защото явно са играли на някаква игра (за еднакви фигури по форма, големина и т.н.) с нива и той и още едно дете били стигнали до най-голямо ниво.
И в нашия клас има дете със СОП, но това явно не му прави впечатление, защото и в градината имаше и там госпожите добре им бяха обяснили ситуацията.

# 71
При нас часове за IT не са предвидени, нито в програмата, нито госпожата е обяснявала подобно нещо.

Домашните Калина също ги пише сравнително бързо, за около 30мин е готова. Всъщност не знам бързо ли е, или бавно.
Аз обаче държа ченгелите и всякакви подобни по български език да са точно като на модела в началото. Случва се да трием, докато стане както трябва, макар тя да не се отклонява много.
Купила съм моливи 2В на  Фабер Кастел и с него и е добре.

# 72
  • Варна
Привет и от мен в новата тема! Морена, bouquet
Четох и ви се радвах за успехите и хубавите впечатления от първите дни Hug
При нас нещата се развиват във все по-неблагоприятна посока и започвам активно да мисля за преместване. Confused Както подозирах - учителката не е в час. Много неорганизирана, некомуникативна с родителите, нежелаеща да направи от групата клас... Мъчно ми е много, но това е положението. За учителката от занималнята пък въобще не ми се говори - тя съвсем не е за там Sad Груба, и извинете за определението - ниско интелигентна.
Иначе на детето си му харесва там. Много-много не обръща внимание на повечето си съученици - има си няколко, с които играе и другите не я вълнуват. Госпожата й казала Браво! и тя взела, че си го написала самичка Confused Трябвало да рисуват картина: "Какво виждам през прозореца", но нашата г-ца нарисувала стаята си и как спят с нейните приятелки на новото й голямо легло... Правила нея не я ловят... Ох спирам, че пак от сутринта се зажалих!

# 73
Да се запиша и аз в новата тема.
Засега ентусиазма е голям към училището и учителката. Все още се опознават, но не знам как учителката ще се справи с 28 деца2

# 74
  • София
Eй нямате изчитане значи  Crossing Arms.
Морена    bouquet за новата тема.
Лулумба виж как приятно те е изненадало детето, явно трябва да им имаме повече доверие.
Жасмин браво, че сте си вкъщи и бързо възстановяване.

Добре, че е петък, моята просто е вече на предела на силите си. Снощи се прибрах по-късно и тя ентусиазирана показва усмихнатите шестици по математика, но отваряйки учебника, виждам не написано домашно  Rolling Eyes, нещо си за оцветяване. На въпросът ми Защо - отговор - Ми така, не искам  Rolling Eyes Как така не искаш?  Rolling Eyes
Госпожата ги е разместила с нейната приятелка, говорели и тн. Сутринта ми каза също, че е много разсеяна ....
Оф толкова много неща исках да кажа ..... трябва да се работи, усмихнат ден девойки  : wavey wavey

Dive много неприятно, наистина Hug

Общи условия

Активация на акаунт