ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  В началото естествено са без условия. Децата не могат да четат, няма как да им описват какво да правят. Изчакайте да видите мат. състезания какво чудо са в началото!  Whistling
  На въпросната задача рисуват правоъгълник, с дължина , равна на горната отсечка. Какво обаче им влиза в главичките е друг въпрос.  Tired

# 286
  • В светлината на слънцето
Морена, според мен отговорът трябва да е фигура като долната от последната колонка. Логиката е такава. На първата е по тясната фигура от последната колонка, на втората - по-широката, а на третата - двете фигури. Но може и да не съм права.  Thinking
angala, аз от години купувам и на двамата гумени ботуши и апрески на SchuhKisd и съм много доволна. Има в Колев и Колев, както и в Спортдепо. Peace Сега видях, че Мира е взела от аутлет на Колев и Колев - не знаех, че има такъв, трябва да проверя какво предлагат. Thinking

# 287
Морена,
в тетрадката за домашното - първата задача е да се оградят предметите, които са по един, втората (тази с ботушите, костенурката и т.н.) - да се оцветят предметите, които са повече от един, третата ( с луната и облаците) - да се оцветят предметите, които са по един брой и отдолу в квадратчето да се напише цифрата, четвъртата е да се нарисуват показаните фигури (вълнообразните правоъгълници) с дължината на отсечките като ползваш примера от третата колона, а последната - да се свържат вагоните със същите по големина квадратчета.
При нас това беше домашното от петък, та малката ми го разясни.
Успех и дано да съм обяснила разбираемо Simple Smile

П.С. Сега виждам, че само за четвъртата задача питаш  ooooh!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 16:52 от Ronique

# 288
Ставането сутрин е интересно, викам 'айде ставайте, време е за училище'. Дребната веднага се буди, за баткото трябват поне 5-6 опита. Ако са неуспешни пращам малката да се качва да го гъделичка  Laughing
Ей сега прибрах героя, има бележка, че утре следобяд ни искат задължително на РД. Първата изобщо  Crazy. Имах разни планове, ще ми се наложи да бягам с децата.

# 289
При Калина днес по 1стр. домашно по български и математика.
Написахме го сравнително бързо, макар че мрънка по едно време.
Ураганен вятър е тук, двамата вече пощуряват и се чудя какво да ги правя.
В МОЛ не ми се ходи да се шматкаме, но май за 1час ще се прежаля, иначе ще съборят къщата. Simple Smile

# 290
  • Sofia
lorenca, всичките ни учебници са на Просвета.
Децата не могат да четат, няма как да им описват какво да правят. ..
Абе то не за децата, 'ми за нас разбира се. След като аз се двоумя, какво остава за тях. Не, че понякога с детската си логика не могат и повече от нас да се сетят.  Wink
Те самите учители предполагам имат книги, където имат условята, така както на Вела тяхната им е дала легенда или нещо подобно беше.

Благодаря на всички ви за вниманието!  Hug
Рони, всяка колнка да е като третата с по два вълнообразни правогълника, горният по- ....тънък, долният по-широк, тъй ли?  Само дето втората и третата отсечка ми изглеждат абсолютно еднакви/равни. 

# 291
Благодаря на всички ви за вниманието!  Hug
Рони, всяка колнка да е като третата с по два вълнообразни правогълника, горният по- ....тънък, долният по-широк, тъй ли?  Само дето втората и третата отсечка ми изглеждат абсолютно еднакви/равни. 
Да, точно така  Peace
Втората и третата отсечка са равни, според мен просто искат децата да могат да преценят ширината и височината на правоъгълниците.

# 292
  • Sofia
Благодаря!   bouquet
Да се чудиш какво общо има тази задача с Единица, след като и отсечка още не са учили?!  Whistling

# 293
Аз не го разбирам това с липсата на условия в учебниците и тетрадките.
Какво като децата "не могат" да четат? Да не говорим, че повечето могат и да си прочетат условието и да го разберат.
Но смятам за всички е пределно ясно, че родителя отваря учебника, проверява какво има за домашно, обяснява на детето и тогава то пише.
Не че е толкова трудно да се досети човек какво трябва да се направи, но и липсата на текстово условие не я схващам.

# 294
  • Sofia
Аз не го разбирам това....
Точно!

# 295
  • София
И аз не разбирам липсата на написано условие в учебника.
Преди време бях купила на моето дете една занимателна книжка по математика - да преброи, да оцвети, да свърже предмети и т.н. Точно с по едно изречение бяха написани условията и ни беше много приятно да си седнем двамата с детето и да се занимаваме заедно. Разгадах задачите от снимката на Морена, но трябваше да помисля малко кое как се очаква да се направи. А за дете може и да си остане непонятно  Thinking

Сутрешното ставане при нас е голяма мъка. Днес едва го събудих, за да отидем на Мантуто. Галя бузки, говоря му да става, той се завива през глава, мучи недоволно и ми се кара да го оставя да спя  Crazy Трябва да го гушна и да го вдигна от леглото, за да го накарам да стане.

За гумените ботуши не мога да помогна. Никога не сме взимали такива. Миналата година имахме едни есенни обувки, с хубава топла подплата вътре, страхотни и издържливи. Сигурно щеше още да ги носи, ако не му бяха станали малки. Тези дни ще търся да му купя нещо подобно, дано уцеля такива.

Детето сега е при баба си, чух се с нея. Казва, че бил като отвързан - дивее здраво при нея. Идва му прекалено цял ден да е сериозен и послушен в училище, та компенсира после  hahaha

# 296
Гумени ботуши има в Лидл в момента, 26лв. са, дори светят отдолу.
От там до сега не съм купувала, но изглеждаха добре.
на Калина от 2годишна и купувам гумени ботуши от Джордж (английския сайт), доволна съм. Трябва си обаче дебел чорап, защото е само гумата, няма никаква подплата.
Тези от Лидл не са така.
Мисля ще пускат, или вече пускаха и дамски, ниски като ботички. Аз мисля да си купя тази година, защото ботуш чак гумен не ми се обува.

# 297
  • Sofia
дамски, ниски като ботички.  
Тези, ако са над глезена - хубаво. Че както днес пердашеше дъждът... под наклон, ако са по-ниски, не вършата никаква работа. Аз имам и такива с равна подметка и височина до към средата на прасеца, като на детето, а и на малко токче и високи имам (примери съм дала де, не са точно моите).  Ама ми е криво в момента аз с ботушките, пък детето по обувки, та чакам с нетърпение да и' пристигнат нейните. Както валеше днес - гледам да ми е сухо, не ме вълнува особенно как изглеждам.. че от колената надолу ме мокреше. Mr. Green

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 18:54 от Morena

# 298
  • Sofia
Приемате ли нови попълнения в "първокласните" редици   bouquet

# 299
Водя детето по гумени ботушки без подплата, а там се преобува с гуменки. Нося и ги в допълнителна чантичка.
Сутрин я вдигам на ръце  и я нося в друга стая да не буди брат си. Тикам и вода със сламка Simple Smile, че хич не  е адекватна. После се разбужда и си хапва банан, лекичко като за 7 часа.
При нас няма осигурена закуска в училище, всеки си носи.
Вече имаше едно сбиване в класа докато учителката завела половината до тоалетна. Останалите в стаята са използвали да се премерят.
За първи път имаха домашно повече от 1 страничка с чертички. Много повече, даже си мисля, че направихме и в аванс. Но каквото ми показа детето, това работихме.
Харесва и, ходи с ентусиазъм и много си обича учителката.

Общи условия

Активация на акаунт