ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Боже, къде ги тези първолаци? Ако не задам правилния въпрос, няма да получа краткия отговор, че се оказва, че и противоречива информация получавам.

За капак днес си е потурчил телефона, никаква отговорност към вещите си  ooooh! Но ако не си го намери няма да получи друг тел. до края на 1 клас  Twisted Evil

Раздали днес програмата, ама познайте, нашия момък забравил да ми я донесе  Rolling Eyes Имаме домашно по БЕЛ 2,5 стр. в упражнителната тетрадка и още 1 стр. в работната тетрадка. От тази вечер се почна мрънкането, че не искал да пише.

# 526
  • В светлината на слънцето
   Ох,толкова е приятно да си имаш първолаче....Самичко те гони да му даваш да учи...,подрежда бюро,чанта...разказва,споделя с такъв ентусиазъм за учителката,децата от класа....   В съседната стая- мрачен тийн./баткото/,озадачено следи цялата еуфория на малката и злорадо ми припомня,че и той бил така заблуден...... Wink Grinning   

Аууу, точно домашната обстановка. Mr. Green С тази разлика, че в съседната стая е начинаещ пубер, тоест все още неосъзнат тийн (в нашия случай девойка). Mr. Green

Лулумба,  сподели френския сайт за гривните. Simple Smile

Утре ще я накарам да ми го покаже. Peace Нямаше да обърна внимание, но френският говор ми направи впечатление. Девойката обаче хитрее - спира на пауза постоянно и повтаря показаното. Иначе нищо не разбира, но гледа както показват и така ги учи. Grinning

# 527
А по повод на гумените ботуши в Декатлон има по 18 лв. Не знам дали сте вземали нещо от този магазин, но на мен ми е много интересна тази гаранция от 2г. Аз засега съм купувала едни маратонки, анцуг и тениска за направо смешни пари, а много добро качество дотук.  То вярно , че детето няма как да ги носи 2 г., защото ще израсте, но гаранцията е за всички стоки.

# 528
  • Sofia
А този имам подозрения, че го имаме, утре ще проверя.
Този са го дали на дъщеря ми от училище.

# 529
Лидълските взкуми и при нас са актуални. Голяма глупост.

# 530
  • София
За събота и неделя има да пише по 1 ред от всички елементи, които са взело досега - общо 2 страници и по математика - 2 страници от помагалото по математика
Скрит текст:
. Ние ще пътуваме уикенда и направо незнам кога ще ги напише Confused

# 531
  • на Мелмак
Морена , малко извън темата
Скрит текст:
За колко време ти пристигнаха нещата от Джордж ?

Мерси   bouquet

За пчелният прашец - аз давам по ч.л. на ден , но 2-3 пъти седмично ,т.е . когато се сетя
От Септември до Март  Peace

# 532
  • София
За събота и неделя има да пише по 1 ред от всички елементи, които са взело досега - общо 2 страници и по математика - 2 страници от помагалото по математика
И на моя ученик това му е домашното от същото помагало.
Учителката е казала за почивните дни и той е отказал вчера на баба си да ги напише.
При нас в четвъртък в занималнята са го писали и понеже той на ходи на занималня та за почивните дни.
Малко се ядосвам с домашните и учителките. Понеже е единствения, който не ходи на занималня в класа и явно забравят да кажат всичко, което трябва да направи, а той е стриктен, прави само каквото му кажат. Laughing
Вчера си е забравил екипа по физкултура в училище, понеже никой не е казал, че трябва да си го вземе.  Laughing Нито аз сутринта, нито учителката. А тя естествено е забравила, защото води другите на обед и само той си тръгва.
Имали са рожденник (чка) в класа и щяли да празнуват след обяда и са помолили да остане и той да се почерпи торта. (Подозирах, че това със здравословното хранене при голяма част е поза) Но дядо му няма как да виси един час долу да го чака и така. Ако ми бяха казали сутринта можеше по късно да иде да го вземе от училище, но ...
Изобщо ще си имаме непрекъснато неразбории за това, че е единствен не ходещ на занималня, но това нямаше как да го знам предварително. Пък и все още си мисля, че е по добре в къщи да си хапва и пише домашните и да се наиграе.
Стикита и ние събираме, изобщо каквито глупости могат да се събират се събират в къщи. Но сме се разбрали, да не очаква да направим пълна колекция. До тук са единадесет, което значи че доста пари сме похарчили за глупости.  #Crazy

# 533
  • София
Извинете, че е втори пост, но не ми дава да редактирам първия.

Някой знае ли, в кой закон, наредба или правилник се говори, че дете до ... приберно 10 годишна... възраст не може да бъде оставяно без придружител.

# 534
Някой знае ли, в кой закон, наредба или правилник се говори, че дете до ... приберно 10 годишна... възраст не може да бъде оставяно без придружител.

Даже до 12.

Сега ще потърся къде беше.

Да, ето го:

"Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."
http://sacp.government.bg/normativna-uredba/zakoni/zakrila-deteto/
Чл. 8. ал.8

# 535
  • София-Младост
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134925825
Закон за закрила на детето

чл.8, ал.8
Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

# 536
Може ли да ми препоръчате помагала по математика и български за у дома?

# 537
  • София
Благодаря за отговора,
явно няма мърдане до 12 г. ще се водят и взимат. Макар, че не са казали, кое създава опасност.

sky* помагалата, които сме купили по избор на учителите са
http://bukvara.com/zadachi-po-matematika-za-1-klas-uchebno-pomag … na-bogdanova.html
http://bukvara.com/tetradka-za-uprajnenie-po-pisane-1-za-1-klas-prosveta.html
Не ми изглеждат лоши.
В математиката има и задачки, а другото е само за писане на ченгели и букви.
http://krokotak.com/2011/05/rakopisni-bukvi/
Пак упражнения за писане на букви, стига да има къде да ги разпечатиш.

# 538
В една друга тема беше обсъждано,че това подлежи на тълкуване. Зависи къде е училището,но ако е в квартала наблизо,ми се вижда пресилено да се водят до 12.

# 539
И ние имаме по три реда от абсолютно всички взети до сега символи и ченгели по БЕЛ и по 5 реда от 1.2 и 3 по математика. Много е и сега ги пише детето. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт