ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 765
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
В една друга тема беше обсъждано,че това подлежи на тълкуване. Зависи къде е училището,но ако е в квартала наблизо,ми се вижда пресилено да се водят до 12.

Може ли линк към темата, че три години не бях влизала във форума и сега още не се ориентирам адекватно.

# 541
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Скай, аз наскоро показвах наличностите ни по математика... намерих.

Сега поръчъх и това:

Скрит текст:

На Евелина Динева хересвам, издържали проверката на времето.  Simple Smile

По писане поръчах тези:

- четирите.

Картинките са линкове, може да видиш сканирани странички.

Гушкан, както обичайно...гърлото вече не проблем, носа протече. За сега е слаба работа.

# 542
Училището може и да е наблизо и детето да си ходи само, но не се знае кого ще срещне по пътя и дали ще се прибере. Не си оставяйте първокласниците сами по улиците.

# 543
Аз купих шише Sistema от Emag за 5лв с безплатна доставка, но го имат само в зелен цвят и съм супер доволна от него - http://www.emag.bg/plastmasova-butilka-s-kapachka-sistema-twist- … ema/pd/DLJ6JBBBM/

Много ти благодаря за линка,поръчах го и аз вчера, днес го получих.  Hug
Хубаво е, особено като за тези пари.
Иначе и аз само на SIGG съм взимала досега, те са по-добри, но и 4-5 пъти по-скъпи. И са метални. Докато това си е спортна бутилка, лека и мека пластмаса, като шише за допълнителните ни занимания е екстра. Харесва ми най-вече това, че горната част е на врътка и се прибира в шишето, като се завърти капачката.

# 544
  • София-Младост
Аз купих шише Sistema от Emag за 5лв с безплатна доставка, но го имат само в зелен цвят и съм супер доволна от него - http://www.emag.bg/plastmasova-butilka-s-kapachka-sistema-twist- … ema/pd/DLJ6JBBBM/
Много ти благодаря за линка,поръчах го и аз вчера, днес го получих.  Hug
Хубаво е, особено като за тези пари.
И нашето го доставиха рано рано Simple Smile
Да ви попитам...по ФВС имате ли учител...при нас класната води занятието, което ми е доста странно. Навремето при каката си имаше учител по физическо. И с това преобличане по стаите... Twisted Evil

# 545
  • Sofia
При нас класната им е по ФВС. Аз минлата година съм я виждала в салона със портен екип. Има спортна фигура.  Преобличането в стаите и мен не ме кефи, ама какво от това/кой ме пита...  ooooh!
Пък и по зле има (не, че то ме успокоява) - такива, които изобщо салон мямат... както май се получи при Калина на Мирама.  Thinking

# 546
И при нас класната води ФВС. Тя ни препоръча когато имат физическо, да ги водим направо по анцуг и да им слагаме тениска за преобличане. На мен не ми харесва много, не възприемам анцуга като подходяща за училище дреха, особено за момиче, ама така й е по-лесно и на малката. Аз й бях накупила рокли, туники и панталони, а то - три пъти в седмицата по анцуг. ooooh! Мъка, мъка... 

# 547
  • София
И при нас се преобличат в стаите, малкият салон нямал съблекални. Учителката е друга. Специално изискване е да се преобличат, за да се приучават към хигиенни навици. Моят както си забрави физическото в училище, отиде му приучаването. Simple Smile

Жасмин, никой не е казал, че ще остави първолак на улицата. Въпросът ми беше къде е уредено законово, защото не помня къде съм го чела.

# 548
  • В офиса
"ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие"

Определено е пресилено да не остават сами, или да се водят до училище до 12 годишна възраст.
А след 12-ия им рожден ден какво. С магическа пръчка ще станат самостоятелни?
Моето 12-годишно прибира и води моето 7-годишно на училище. Училището е сравнително близо (ходят пеша, или са на 2 спирки с трамвая)... С риск да скандализирам някого, ще го призная.

За малките предпочитам да се преобличат в стаите. Ако ходят в съблекални, ще си губят половината неща по пътя и вътре в съблекалните. Не ми се ще да ставам пастир на спортните екипи и маратонките. От 2-3 клас нататък съм за съблекални.

Аз давам рибено масло, когато се присетя. Пчелен прашец също одобрявам. И двете не се водят имуностимулатори, а модулатори. От стимулатори малко ме е страх.

# 549
  • ГОре на черешата...
Училището може и да е наблизо и детето да си ходи само, но не се знае кого ще срещне по пътя и дали ще се прибере. Не си оставяйте първокласниците сами по улиците.

В този ред на мисли - всеки си знае и града, и района, и детето. Не виждам смисъл нито да се коментира, нито да се всява паника.
12-годишен дангалак да водя за ръчичка - ми не, не ми се струва за нормално, не сме в Харлем все пак. Според цитирания член прибирането сам от училище не създава "опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."

Тинкърбел, и моите така, а от два дни малкият се прибира сам Peace. Училището е на 100 м, улицата - изключително тиха и спокойна, върви по тротоара. Има ключове, прибира се, заключва се и ме чака. А ги оставяме и вкъщи сами, имам пълно доверие и не се притеснявам, съседите са отсреща.

# 550
  • Sofia
Законът казва до 12г. но...
В този ред на мисли - всеки си знае и града, и района, и детето.
Това е най-важното!  Simple Smile

# 551
  • sf
И моят е единствен без занималня и вече няколко домашни не бяха написани,защото не е отбелязал , а учителката не ми е казала.  Tired Изнервям се,защото аз винаги преглеждам какво са учили и т.н. , а тако излизам като безотговорна майка  hahaha При каката беше много удобно, слагаха една бележка на таблото и ние си записвахме  Crossing Arms
Аз го пускам да играя сам около блока , пращам го до магазина в съседния блок, ако училището беше близо догодина щеше и сам да се прибира  Joy

# 552
  • София
Момичета, благородно ви завиждам за възможността да пускате децата сами да се прибират от училище. Ние пожертвахме това си право за голям двор и чист въздух, когато се преместихме от центъра в полите на Витоша. Засега детето се води и взима, защото просто няма как да смени 2 превозни средства и после да ходи 1км пеша. Иначе, брат ми, който е 7ми клас в същото училище (имаме 15г разлика)  ще го взима от занималнята и ще се прибират заедно с метрото до наште, а после ние ще го събираме оттам. А като си спомня едно време какво беше ... само на първия учебен ден ме заведоха, след това все сама. И всички деца по същия начин. Как се промениха времената.

Аз се стягам да покоря Лидл днес. Пожелайте ми успех  Joy

# 553
  • sf
Уф, и ние минахме през Лидл-Слатина. Беше лудница  Rolling Eyes трябваше да чакам за място на паркинга, точно мислех да си тръгна и се освободи едно. А от 4бр от тия боклуци, 3 му се повтаряха и рева  ooooh! писнА ми от тоя рекет  Crossing Arms

# 554
Аз не казвам от първи клас да са сами, но все пак на 12 вече ми се струва, че  дори градски транспорт могат да ползват чат-пат. Аз на 13 заминах да уча в друг град.
Моята съм я оставяла като по-малка сама вкъщи, за да ида до аптеката или магазина, които са до блока. Напоследък не знам какво й стана, голям страх да остане сама. Стои на прозореца и ме наблюдава долу или идва с мен ooooh!

Mmm, не мога да си спомня коя беше, ако я намеря, ще я пусна. С това "ако" в закона всеки може да си го тълкува както реши за добре. В някои училища искат родителите да подпишат декларация, че няма да вземат детето и че го пускат да си ходи самО.
Аз първолак бих вземала и прибирала. Ако има по-голяма кака/батко, не виждам защо да не се водят двамата. Но сама по-скоро не бих пуснала заради неориентираността с чужди хора. Но всеки си знае детето или квартала/града.

Ние пък сравнително често пазаруваме от Лидл и едва тази седмица разбрахме за Стикитата hahaha Досега само албума на Пикадили е събирала миналата година, защото всичките й съученици го имаха. Слава Богу една приятелка живее до Пикадили и ми даваше картите. Голяма глупост  са всичките тези реклами.

Общи условия

Активация на акаунт