ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 770
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Гушкан я бях оставяла преди сама 1 път - притичах до близкия магазин, докато тя спеше следобяд + това и бебефона беше с мен. Обаче след земетресението - тц, не ща и да чувам, край! Naughty
Та все сме заедно.
Сега пък и пътуваме до у-ще, когато слезем от автобуса, пресичаме оживена улица на пешеходна пътека, без светофар, после пък и кучета се мотаят навсякъде (за хората, които ще срещне по пътя сиизобщо да не говоря) и абсурд в близките 2-3 години да я пуснем сама, за повече не мога да предвидя.

Както писа и feel_the_rush и ние дойдохме от Света Троица в полите на Витоша, ама всяко място си има и плюсовете и минусите. Там беше супер локация, за сметка на сегашния ни дом, но пък е спокойно тук и въздухът е друг и...

# 556
  • Sofia
И в училището на дъщеря ми се преобличат в класните стаи и тя ми каза, че се крият под чиновете. Не знам как е при по - големите, но не ми се струва нормално да нямат /или да не ползват/ съблекални.

Сама навън не я пускаме, но я оставяме самичка вкъщи и тя много обича, чувства се голяма и отговорна.  Веднъж / била е много мъничка/ аз бях излязла някъде, татко й в банята, звъннало се, тя отворила врата , някакъв куриер стоварил разни кашони в къщи и си заминал  Shocked Shocked Оттогава всяко излизане е с думите "който и да звъни, не отваряш!"

# 557
Да ви попитам...по ФВС имате ли учител...при нас класната води занятието, което ми е доста странно. Навремето при каката си имаше учител по физическо. И с това преобличане по стаите... Twisted Evil
При нас имат отделна учителка по физическо, както и по музика, изобразително изкуство и домашен бит. Класната им води бълг., мат. и английски, май и роден край. Ще я питам пак.
Но се преобличат в стаята. В дните, в които има физическо я пускам с черно клинче, върху него някаква поличка, която сваля и си облича само тениската.
Моята девойка е притеснителна и дори не иска да ходи или стои сама. Почти не се е случвало да я оставяме сама, но да я пусна да ходи на училище, не го виждам скоро. Близко е, на около пет минути пеш, но се пресичат два големи булеварда и не се знае какви хора ще срещне по пътя. Но както е писала Мариета, всичко си зависи от града, квартала, детето
Донсита и другите, събиращи стикита, да разменим?

# 558
  • София-Младост
До сега и аз в дните с ФВС го пусках с анцуг, обаче това е три пъти седмично. Ще го пробвам с преобуване един път да видим дали ще мрънка.

# 559
  • Стара Загора
За воденето и взимането от училище - дъщеря ми я оставих да ходи и се прибира от училище сама в четвърти клас. В четвърти клас я оставих и да стои и се подготвя сама в къщи. Дотогава бе на частна занималня. Но ние живеем близко до училище и има само едно кръстовище. За сметка на това е супер оживено. Значи е била на 10.Тази година за първи път ги оставих сами в къщи - цял ден. Каката 12г , той е на 7. Но аз съм си малко паника. Сигурно 10 пъти им звънях, да провера дали не се карат за нещо. То добре, че каката е добричка...

За училището - госпожата се оплака, че Алекс ставал по време на час! Уж говорихме, пък да видим. Въобще не му се пише... Незнам как да го мотивирам.

# 560
  • София
Мира, вие при г-жа Павлова ли сте? Павлова и Николова водят АЕ на този випуск първолаци и затова има разминаване в преподаваните предмети. Peace
Нашата учителка води всички предмети, без английския език. 

# 561
Мира, вие при г-жа Павлова ли сте? Павлова и Николова водят АЕ на този випуск първолаци и затова има разминаване в преподаваните предмети. Peace
Нашата учителка води всички предмети, без английския език.  
При Павлова сме. На вас тя ли ви е по английски?
Сега я питах госпожицата и по Роден край им е друга госпожа, т.е. класната им води само български, математика и английски език. Имат отделна по рисуване, отделна по музика и другите неща.

# 562
  • София
При нас по ФВС има отделен учител, мъж. Класната им преподава по български, математика, бит и техника и роден край. За английски и останалите предмети са други учителки.

# 563
  • Sofia
Нашата класна е по всичко, без хореографията, английския и ИТ.

# 564
  • София
На моя син английския му води класната на 1а клас, г-жа Николова. Моят син я харесва много. Радвам се, че по останалите предмети е с класната си. Не знам колко е хубаво да си имат различни учители по предметите на този етап.  newsm78

# 565
Имам чувството, че сме на някаква друга планета. За физическо си имат учител, не се преобличат, трябва просто да носят спортни дрехи и обувки. Играят навън и доколкото се сетих да поразпитам онзиден, изобщо нямат физкултурен салон. Чакам да засека учителят, за да питам какво се прави ако времето е лошо.
Английски започват догодина, класната е по всичко без физическо.
Най-близкият Лидл е на стотина км, та нямаме дертове със стикита  Mr. Green
Днес ги записах и двамата на зумба  Laughing

# 566
  • Sofia
Радвам се, че по останалите предмети е с класната си. Не знам колко е хубаво да си имат различни учители по предметите на този етап.  newsm78
Точно същото щях да пиша... колкото по малко различни учители, по-добре и според мен за сега, та и за целия начален етап.

# 567
  • sf
Съгласна съм да менкаме стикита, ще си направим една среща в парка и почваме  Mr. Green

По физическо си имат "тренер" - доста строг ако правилно съм разбрала  Joy Трябва да са с екип- черни шорти, бяла тениска и бели чорапи. Виктор не се преоблича, ходи с шортите и само сваля анцунга. На РС обаче се обсъди,че децата се срамували и сега първо ще се преобличат момичетата, а после момчетата  Rolling Eyes представям се какво туткане ще е . Да си кажа честно, малко прекалено ми се струва това суетене с преобличането. Да се събличат пък голи все пак  ooooh! У нас не се крием по принцип. Даже той като е в стаята се преобличам, обръщам се с гръб и готово , не му прави впечатление.
Кака му е на 13г и чак от миналата година започна да пътува сама с градския. От хората ме е страх, не от друго  Rolling Eyes

Още нещо се сетих- онзи ден бил наказан от тренера, защото разлепил малко от тиксото, с което е разчертан салона . Било му любопитно какво има отдолу  hahaha Едва се сдържах да не се разсмея с глас  hahaha

# 568
  • ГОре на черешата...
При нас класната води всичко без ЗИП-информационни технологии. При хубаво време играят на двора, при лошо - в малкия физкултурен салон. Плуване/училището има басейн/ започват в 5-ти клас. Калоян се научи много бързо да плува, ходи и допълнително 2-3 пъти в седмицата следобед - само за ученици на училището е, безплатно, разбира се.
Английски почват от 2-ри клас, но това не ме притеснява - от миналата година е в Училища Европа, в понеделник започват отново.

# 569
Било му любопитно какво има отдолу  hahaha Едва се сдържах да не се разсмея с глас  hahaha
Това все едно за моята дъщеря е писано. Всичко може да разглоби/разлепи/размести, за да види какво има отдолу Simple Smile

Ние днес се сдобихме с прословутите ластичета за плетене и май ще си посветя следобеда да гледам клипчета как се правят гривнички...

Общи условия

Активация на акаунт