За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 723
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Искам да е много палава, да е много дива, да е много щура... но само да е ЗДРАВА и да ходи редовно на ясла!
  202uu

Нуб, благодаря  Hug То сега ще бъде само граждански брак и после парти на механа, а догодина ще е голямата сватба. Въпреки това си се вълнувам  Party

Маги първоначално не плачеше сутрин, но не искаше да яде там. А сега започне да яде, но и да плаче като я оставям. Дано в един момент всичко се нормализира.

# 346
Искам да е много палава, да е много дива, да е много щура... но само да е ЗДРАВА и да ходи редовно на ясла!
 202uu

И аз искам така, но правя разлика м/у диво и Истерично дете. Определено от няколко седмици е направо отвратителен, то не е мрънкане, то не са истерии, тропане с крака и викане, пишене, настоятелства да прави това или това ... капризи до небесата  ooooh! Ето това не се издържа ... то разбирам да е един, два пъти на ден, но когато това става системно, през половин час е вече проблем и човек колкото и да е търпелив, в един момент просто не издържа и се стига вече до викане и пошляпване. Това не е начина, знам, но и аз трябва да си излея яростта, защото иначе ще експлодирам ви казвам.
Днес е денят за спане за първи път. Очаквам обаждане още с лягането. Настроила съм се, че ще е много трудно това, дори невъзможно и започвам да мисля варианти ако там изобщо не иска да спи  Tired Ще докладвам в късния следобед.

Силви, всяка ясла процедира различно и най-вече според детето. Вчера се видях с моя приятелка, детето на която е в друга ясла. Каза, че имало детенце, което от първия ден стои по цял ден и гък не е казало. Оставяли го сутрин рано и към 5 си го взимат - това от първия ден пак повтарям  Shocked Чак ми е странно и не мога да си го представя, но е факт. Трябва просто да се примиря, че моето не е от този "вид" и ще си ревем сигурно до последно  ooooh!

Стаси мила ... направо не знам как успяваш да се справиш наистина, евала ти правя. Аз на този хал лудвам, не мога да си предтява в случая и да работя  #Crazy За сега работат я оставям на последно място, за сега ми е важно детето да свикне поне малко за да съм спокойна и да не го мисля ежеминутно. Ето сега се прибрах, къщата е празна и пуста и мисля какво ли прави там.  Tired

# 347
Фейт , не знам при вас как е, но АЛи е така, както описваш, когато я мъчат кътниците. Първият така изби. Две седмици беше пищене, тръшкане, тропане с карк, нон стоп НЕ ИСКАМ, ИСКАМ и все се мрънкаше. Аз и баща й се изпокарахме, защото все трябваше да избие някъде това напрежение, ходех на работа с желание, дори ме викнаха извънредно и аз бях щастлива  ooooh! А тя е спокойна по принцип. Питах я какво й има... "Боли бузка" и на 15тия ден изби гадния кътник и млъкна. Ама от 5 дни е пак е така... та чакам нов зъб явно....

# 348
  • Бургас
Цветито вече е с антибиотик  ooooh! Досега не е пила. Вместо да се подобрява,тя по-зле става. Утре вече сигурно аз ще я гледам,че баща и във Варна,а баба у не може да се оправи да и дава толкова лекарства.

# 349
Ами факт е, че излизат двата долни кътника. Единият е на половина, а другия е само с едно малко връхче. Лигави се, постоянно езика го върти из устата, но не мисля, че не само това е причината за състоянието. Tired Определено е стресиран много от яслата ...

Какво и е на Цвети, каква е диагнозата, какъв Аб и изписаха???

# 350
  • Бургас
Не разбрах добре,че съм на работа и баща и я води. Довечера като науча подробности ще пиша. Ама за ЛЛ,който изписва антибиотик,само в краен случай,значи се е налагало.

# 351
Не разбрах добре,че съм на работа и баща и я води. Довечера като науча подробности ще пиша. Ама за ЛЛ,който изписва антибиотик,само в краен случай,значи се е налагало.

Много лошо, дано се оправи бързо малката Цвети, а ти се пази много  Praynig Hug

# 352
  • shumen
Фейт,не се настройвай,че няма да спи там Плами,а си мисли,че ще го прикоткат да легне и да спи лелките.Аз също си мислех,че моето няма да иска да спи там,но за голямо учудване на всички се получи още от първия път.
Лина,да се оправя скоро Цвети,а ти се пази.
Аз тази сутрин не можах да си позная детето Ви казвам направо.Тръгнахме без рев към яслата.На влизане в двора и малко се размрънка,но докато влезнем вътре и го преобуя се успокои.Дори поиска сам да звънне на звънеца и влезе в групата без да плаче.Май ми се струва,че ще има полза от леенето на куршум все пак.

# 353
Бил заспал  Shocked трудно, но е заспал  Shocked Shocked Shocked
Чакам включване ако се събуди да ида да го взема, ако не в15,00 да съм там  Whistling

# 354
  • shumen
Фейт,аз какво ти казах,че ще заспи.Сега чакай включване да не би да се събуди.При нас ги вдигат към 15.30,ако не са станали и затова в началото ходех след 16.00 като са закусили,а сега вече го оставям и до 17.00 някъде,че и по късно за да се наиграе и набеснее.

# 355
Ами в нашата ясла явно по-рано ги слагат да спят и по-рано ги вдигат и ако е хубаво времето ги изкарават навънка  Crazy
Трепери ми под лъжичката ... от както го уставих сутринта ми е много напрегнато, предполагам, че тези които са минали по този път ме разбират  Whistling

Разбар от фейса, че Пламен на Поколоко бил пак болен и май в болница щели да го вкарват  Tired Когато има време да пише какво става, че много ги мисля и тях  Praynig

# 356
  • shumen
Фейт,при нас ги слагат в 12.30 в леглата,но при вас наистина може и по рано щом ги извеждат навънка.При нас засега май не са ги изкарвали или аз поне не съм разбрала да си ги.Аз и сега все го мисля и ми е напрегнато докато взема,а и във всеки един момент мисля дали няма да ми се обадят да си го взема.
Да се оправя скоро Пламен на Поколоко и да не се разболява повече.

# 357
Здравейте мили мами!
Не съм писала от много време по ред причини,но ви чета редовно.От написаното от повечето мами,разбирам,че поведението на моят Александър не е по-различно от на вашите малчугани.И виждайки колко често някои от вас се сблъскват с болести и проблеми,си мисля,че периода през който минава моят мъник далеч не би трявало да ме притеснява и предизвиква излишно напрежение в мен.Но колкото и да си говорим,на всяка от вас й е ясно,че има моменти в които просто не издържаш,но все си повтарям и ми се иска да вярвам ,че всичко ще отмине,само всички да сме живи и здрави.
Преди да заминем на така мечтаната екскурзия(Хърватска-Италия) с кола за 1 седмица,моето момче беше ангел.Играеше си сам,гледаше филмчета и всичко беше наред.Малко преди да се върнем той се промени много.Започна едно реване,едно тръшкане,не иска да гледа сам телевизия и да се заиграе както предиВ началото го отдадох на преумора от голямото пътуване,но после установих,че мн го тормозят последните 4 кътника,проявяваше вече и на характер и така вече повече от 2 седмици е недоволен от всичко.А сме едва на 1ят едва прозиращ кътник.Но ще преживеем и това само да ми е здрав,нищо друго не искам.
Екскурзията ни мина повече от чудесно.С нас бяха и родителите ми,които се тормозеха,че Алекс не иска да стои при тях.А той милия затова,че е свикнал само с нас,а и заради новите и непознати места се залепи за мен и баща му като ваденка.На тръгване от София до Хърватска изкара 10 часовият път с кола без да гъкне,а ние неможехме да повярваме.Държа се много геройски на мама момчето през целите 7 дни.
Върнахме се уморени,но за сметка на това много удовлетворени,че сме успяли да си изпълним предварително направената програма и да видим толкова много красиви места.
Довечера ще ви кача снимки в албумчето,да го видите с какъв мерак гонеше гълъбите по площада Сан Марко във Венеция Simple Smile
Лина и аз да ти честитя втората радост,която очаквате по Великден.И да ти пожелая леко бременеене и послушна здрава кака.Бързо възстановяване на Цвети.
Поколоко дано по-скоро намерите място в някоя болница и Пламен да получи адекватни и навременни грижи.Дръжте се с таткото и не се предавайте.През колко по-големи премеждия сте минали с дребосъка,ще се оправи и сега,той е много силно и смело дете.Знамче отстрани и на думи и лесно,но сме с вас.
Фейт дано и твоят малък енергичен мъж скоро се поуспокои и свикне с градината,за да поемеш дъх и ти и с нови сили да потърсиш работа.Браво за спането в яслата днесдано поспи повече и да го вземеш в добро настроение.
Бързо оздравяване и на всички останали малки и големи.Дано поне леко протичат болестите.
При нас засега нулев шанс за градина.Пуснах си моите 6 месеца неплатено майинство,после сигурно и от таткото ще взема 5-те.Имам и няколко месеца натрупан платен отпуск,но това никак не ме успокоява.Тъй като времето си тече ,а ние сме си на същото положение.Лошото е ,че от раждането си Алекс не е оставян и за мин някой друг да го гледа.Сами сме си по 24 часа и вече усеща че много започва да ми натежава.В Понеделник следобед вкъщи ми стана адски лошо,едва приспах Алекс и неможех да си намеря място.То ми се гадеше,повръщаше,отпаднах толкова,че вече си представях как тупвам на земята. Абе страшна картинка.Таткото се наложи да не ходи на немски,а да се прибере по -рано,докато Алекс не се е събудил,защото не бях способна да го поема аз SadИ в такъв момент благородно завидях на тези които могат да си оставят детенцето поне за 30 мин на някой.Не искам да ме разбирате погрешно и да звучи като оплакване,обичам го с цялото си сърце този мой разбойник,но това ежедневие и еднообразие и откъснатост от социалният живот ,ме кара да се чувствам адски затъпяла и ненужна.Имам да пиша дипломна работа и незнам за кой ли път вече го отлагам Sad
Тук в София какъв дъжд се изля,незнам какви ще ги вършим като стане дребното.
За съжаление не се сещам за друго,да се включа по темите,но и без това излезе пак ферман.
Хубав и спокоен ден от нас!

# 358
  • shumen
Мобси,моя е на ясла,но ако не бях го пуснала имах чувството,че ще откача след раздялата с ММ.Сега вече не ми пука,но тогава го изживях много тежко,а и това,че успя да провали рд на детето.Сега си търся работа и се надявам скоро да си намеря,защото се усещам,че пак започвам да се изнервям и ме дразни всичко.
Аз тази вечер като взимах госпожата ми каза,че имал сополи,но в нас му нямаше нищо.Утре като стане ще видя как е и ще преценя дали да го пусна или да си остане в нас.

# 359
Добър ден!

И ние сме в порочния болен кръг,отврат,психясвам тотално.Стаси с 2 ръце и аз съм на твоето мнение-само да са здрави,другото са бели кахъри.

Танева,и при нас има някакви моменти на напикаване,точно като при вас,застава разкрачена и ми обявява "пика" свалям бързо гащите,но те са си мокри,допикава си на гърнето..търпение му е майката

Лина,да не е с бронхит Цвети?Бързо да оздравява.Ти как си,гадене,някакви други екстри?

Ей,Чики,ще чакаме снимки от сватбата Hug

Поколоко,как е Пламката? 

Маги преди 2 вечери ми направи пристъп,обиколихме де що болници има,здрава била...е от какво се задушава по дяволитеее,никой незнае,най-накрая утре сме на пулмолог,дано той разбере какво е,че откачам.Днес ще излязат и резултатите от изследванията които пуснахме,оттам ще се види ако е на алергична основа или е инфекция.. 

Общи условия

Активация на акаунт