За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 294
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • shumen
Стефи,дано се оправи Хриси и да не се разболява.
Дестини,аз сега като е в нас му чета книжки,разказвам приказки,има един детски лаптоп и си учи от там букви,думи,цифри.Днеска пък искаше да играем на пускам,пускам кърпа,кучето е дърпа,но само с мен няма как да стане.За тази игра трябват повече хора.Моя най-вероятно е научил от яслата,защото вкъщи всички е бяхме забравили,а той се сети,че и е казва.Ти няма ли да го пускаш на ясла твоя хубавец скоро?
Рошли,пиши как е Ивчо.

# 586
А той Иво си е добре, ако го питаш него нищо му няма Simple Smile Вече и двамата са само със сополи, но намаляват  и се надявам другата седмица да са здрави и по другата седмица да е операцията. Прекалено много ми идва постоянно да се тревожа да не вземе да се заклещи тая херния и съм развила нещо като параноя по тоя въпрос, Все го гледам горкото дете и само да ревне и изтръпвам, че може да е хернията .Другия ми проблем е упокйката ама гледам да не мисля по въпроса, старая се да вярвам в бг анестезиолозите. Иначе сега сме го ограничили малко и не му даваме даскача и гледаме да го занимаваме с разни тихи игри, което при него е много трудно, че то шило в торба не стои.
DestinY_26 моя ходи само два дена на ясла и като цяло е още в категорията на стоящите си вкъщи, но целенасочено да го уча на нещо при нас не е вариант. Той е от тоя модел своенравни човечета, че ако нещо не го интересува колкото и усилия да потрошиш да му показваш и обесняваш си си глас в пустиня и той нищо не научава. Сестра му е съвсем друго животно и толкова бързо учи, че ми скрива шапката понякога. Иначе гледаме филмчета, строим с конструктор, редим дървени пъзели и има едни яйца които се разглобяват на две и имат формичка която трябва да се напасне за да се сглоби яйцата. Сега те са ни на дневен реди правим какво ли не с тях, понякога просто ги товари в едно камионче  и  ги разтоварва.
Ако знаеш английски може да се поровиш из нета за activity bags или busy bags или toddler activities и ще намериш доста интересни идеи, ако твоето дете не е като моето, защото при нас тея неща никога не се ползват по предназначение.

# 587
Здравейте септемврийски мами . Приемате ли попълнения? Аз съм мама на момиченце родено на 29 септември . Казва се Селен . И аз да си призная ви следя още от момента с двете чертички. Не съм писала досега но пък чета най редовно. Имаме си и батко в четвърти клас. Рошли искам да те успокоя доколкото е възможно . Ние сме прясно оперирани от херния. Вчера махнахме лепенката. Страшно бързо възстановяване.Точно след  един час същия бяс.

# 588
  • Пловдив
От вчера вече сме на АБ - Аугментин,скоро май няма да ходи на ясла,а аз още драпам и ходя за по няколко часа на работа.Гроги съм.Като Ви изчета ще пиша повече по темите.

# 589
  • shumen
Медиска,добре дошла.
Танева,да се оправя скоро Ива-Мария и да тръгва пак на ясла.
Фейт,как е Плами?Как мина интервюто вчера при теб?
При нас нищо ново.Все още е с хрема и вече се чудя какво да му взема и да му давам,че в Понеделник искам да го пусна на ясла вече.Тази вечер ми казаха за шуслерова сол 3 и мисля утре да му взема и да пробвам и с нея,че от лекарства и капки направо уморих детето,а полза няма.

# 590
Ние при хрема ползваме капки макситрол и цинабсин таблетки за сега ни действат почти моментално но  пък не ходим на ясли . Може пък затова да ни се разминава бързо.

# 591
Ето ме и мен да не ме забравите  Heart Eyes

Бързо оздравяване на болните  Praynig Hug и много прегръдки , дано по-лесно минават тия болести  Praynig

Фейт успех с интервюто, дано скоро и ти да намериш работа  Simple Smile

Рошли пожелавам ти всичко да мине бързо и безпроблемно при твоите мъже  Simple Smile

Данаека шуслеровите соли се дават в комбинация май , няколко вида не само един вид, пробвай само физ.р-р да му наливаш в нослето , може да е остатъчна хрема

Зори дано да си намерите хубав хотел където да си почините добре, ние тази зима никъде няма да ходим за съжаление  Sad

При нас всичко си е едно и също, Антоан на ясла,  батко му на училище, аз и ММ на работа и чат пат като почиваме на разходка до село или до мола и това е , сега в понеделник съм в София на обучение та ще се разнообразя и аз малко  Heart Eyes

И добре дошли и на новите мами  Hug

# 592
  • shumen
Медиска,пробвахме и с това и пак не се маха хремата.
Нубче,ще разпитам и тогава ще ги взема тези соли.Ще пробвам и само с физ.разтвор да видим дали ще се повлияе.Иначе на него не му пречи хремата.Вече си спи със затворена уста,нослето не му хърка така,с помпата изтеглям доколкото мога,но му тече нослето видимо.Утре сме при педи пак и ще видим какво ще каже за тази хрема и дали мога да го пусна на ясли от понеделник.

# 593
Данаека, от личен опит при продължителна хрема, имаше бактерия малкото. Пробвай няколко дни само на физиологичен, пигай в някоя лаборатория колко дни трябва да е чист от АБ и сутрин на гладно, жадно с немити зъби за секрет.

# 594
  • shumen
Стаси,той беше болен и тази хрема остана оттам.Ще питам както казваш и за секрет,защото и аз си мисля,че има бактерия и затова тази хрема.

# 595
Добре дошли на новите мамчета  Hug
Пламен не е на ясла от вчера, сополив и с лека Т. Гърлото за сега е ОК, да видим дали ще ни се размине този път ангината  Crazy Майка ми е на гости от вчера и тези дни ще се позагубя сигурно  Sunglasses
Интервюто мина добре, но се отказвам, нещо не ми хареса работното време, а и мястото на работа. Чакам следващото  Heart Eyes

# 596
  • Бургас
F.a.t.e ти каква работа си търсиш?

# 597
F.a.t.e ти каква работа си търсиш?

Не знам и аз  Mr. Green да отговаря на изискванията ми  Joy
Шегата на страна, но наистина търся нещо с нормално работно време, най-късно до 17/17,30 и да не е проблем, че имам дете, съответно работодателя да е запознат и да не ми прави проблеми ако се наложи да си тръгна спешно за да го взема от яслата ако се обадят. ММ работи в Асеновград и се прибира към 18/18,30 съответно няма как да взима той малкия от ясла ... на баба и дядо не мога да разчитам на 100 % също, защото и двамата работят  Whistling

# 598
  Здравейте, момичета!!
 Добре дошли на новите мами!
Стаси  Hug Със сигурност не си виновна ти. Някой от вас боледува ли често, може би е наследствено. Дано се закрепи малката Али!
  Рошли и за тебе едно силно гуш, голямо изпитание те чака. Щом е рутинна операция, сигурно рисковете са минимални до почти несъществуващи - това е искал да ти каже доктора. Упойката каква ще е?
  Абе момичета много отсъствия в тия ясли, ми как се справяте, кой гледа дечицата?
  Дестъни 26, другарке по съдба Simple Smile ....Ами то по 2-3 часа като го гоня да сменя памперс какво остава Simple Smile)) Сега шегата настрана: сутрин ходим до фурната за хляб, играем малко, след това се прибираме и "готвим" Много обича да стои качен на един висок стол на мивката и да мие нарязани моркови или каквото там имам подръка. След това хапваме, играем със тракторчета, влакчета и спим. Истинското изпитание е като се събуди от следобеден сън Simple Smile Имаме книжки, четем, взела съм лего - правим различни къщички, мостове, под които да минават камиончетата. Имаме един конструктор-ферма, с него много играем-измисляме истории за животните, за бабата, за дядото (фугурки от фермата). Копаем с един багер камъни, караме ги с трактора и т.н. и т.н. Ако ми писне много пускам бейби тв по булсат-а или излизаме. Играем и на криеница, ама е мъчително за мен Simple Smile. Сподели твоите начини за забавление.?
Данаека, как играем пускам кърпа  Embarassed?
Рошличка и ние ги имаме тези яйца, аз измислих да го питам да познае цвета и много се забавлява  или пък ги крием из стаята и той ги търси.
Медисска добре дошла! И ти скрита лимонка, като мене Simple Smile
  Танева 73 скорошно оздравяване на малката Ива!
Данаека, ти защо искаш да я махнеш тая хрема, заради градината ли? Защото доколкото разбирам, не му пречи на малкия. Чела съм в нет-а, че хремата е полезна, така се чисти организма. Разбира се това, при положение, че не е нещо сериозно и не са зелени сополите...
Фейт успех с търсенето и бързо оздравяване на Пламенчо!
Сории за дългия пост, ама нали съм новак...

# 599
  • Пловдив
Добре дошли на новите мами.Пишете по често,че ние все по рядко сядаме да пишем и много уредяхме.Опитвам се поне да чета,когато мога.
Всички болни дечица бързо да оздравяват наред с моето,че най лошо е да са ни болни мъниците и ние да сме безпомощни и да чакаме някой доктор да назначи правилното лечение.
Ън съчуствам ти мила,припомняш ми времето с баткото когато все бяхме по болници и доктори.Дано Маги вече се чуства по добре и да спре да прави тези ужасни пристъпи,и дано имаш подкрепа и помощ,че и баткото не е достатъчно голям за да се справя сам в къщи.Стискам ви палци и силни прегръдки.
Стаси и за теб силни прегръдки.Не се обвинявай,защото така попадаш в още по голяма дупка и се сринваш псехически.На времето и аз така се обвинявах,че заради работата пусках Мишо на ясла и той постоянно боледуваше и много му падна имунитета и му се изтощи организма,и при най- малкото се разболяваше.Беше ме яд защото заплатат ми беше много ниска и почти всеки месец ходеше за лекарства и доктори.За това и като започнаха проблемите че взимам болнични и реших да напусна и да си намеря друга работа.Сега ходя на едно място но в три от дните от 13 до 17ч.двата дни по цял ден.Не изкарвам много пари,но пък успявам с помощта на майка да гледаме Ива-Мария в къщи,докато поне оздравее и изчисти кашлицата.Макар че ми казаха че докато ходела на ясли все така щяла да бъде с давеща - лаеща кашлица,сополи ако не на вън,то на зад стичащи се в гърлото,от което и набъбва третата сливица и се възпалява и кашлицата никога не спирала.Да съм си е гледала в къщи ако искам да имам здраво дете.Ще видим как ще се развият нещата.
Рошли пожелавам ти бързо и леко да минат операциите на двамата ти мъже.Ивчо нищо да не усети и бързо да се възстанови,добре че си го забелязала и нещата се задействаха бързо от лекарите.Моляте качи някоя снимка на Дария,да видим колко е пораснала,хайде че скоро и ще проходи и на годинка ще стане.Май покрай батко си по бързо ще се учи и скоро няма да има разлика между тях.Ще тичат две сладурчета из къщата.
Фейт дано Плами се размине без АБ и майка ти да ти помогне малко с него и ти да отдъхнеш малко.А и ТМ дано вече е по добре и може би и на него му идва в повече натоварването и изтощението.

Общи условия

Активация на акаунт