КРУИЗИ /тема 4/

• 67 681
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
От Бг до Савона ни взимаме Уиз до Милано за 100 лв на човек макс и за 9€ влак от Милано до Савона. От гарата рейс Н7 1.5€ или шатъла на пристанището 5€
Благодаря   bouquet

# 586
yav4e_mrav4e, аз видях, че са пристанищни такси, но те влизат в цената на круиза, т.е. цена от 649 евро на човек е с пристанищните такси, а не 649+130 евро на човек.... Това не е реално и затова я попитах... Ако цената става 779 евро на човек е много скъпо за 7 нощи само...  #Crazy
Ние за по-малко бяхме за 11 нощи.... Но пък и пролетта може би е много по-скъпо от есента например.... Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 20:12 от lunna pateka

# 587
lunna pateka, така е - цената е 779 евро на човек и аз няколко пъти казах, че е скъпо в сравнение с месец по-рано (например през март цената е с 200 евро на човек по-малко), но това е най-евтиното, което намерих за този период, този маршрут и този кораб. Сравних няколко агенции в БГ и още няколко чуждестранни. Може би не само корабът и сезонът имат значение, а и това, че няма африкански пристанища. В крайна сметка вече сме резервирали при тази цена и ако останем доволни, няма да съжалявам, защото всичките ни прищевки ще са задоволени.
Е, аз такива количества напитки не мога да поема. По принцип не пия безалкохолни със захар, с мъжа ми не консумираме и кафе, както и напитки с кафе, така че ол инклузивът ще ни е излишен. За 20 тина евро дневно двамата ще си пием вино или бира.  Mr. Green Освен това сега ол инклузивът е с цена 23,50 на ден, 19,50 е за децата поне според сайта на Коста. Може да са променили цените.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 23:20 от Poli BK

# 588
  • София
yav4e_mrav4e, аз видях, че са пристанищни такси, но те влизат в цената на круиза, т.е. цена от 649 евро на човек е с пристанищните такси, а не 649+130 евро на човек....
В някои предложения влизат пристанищни такси, в други - не, но като цяло тези такси са фиксирана величина, докато цената на круиза може да се променя.
Наистина е доста висока цената за 7 нощувки.... следващия круиз със сигурност ще е по-изгоден!  Wink

# 589
  • sofia
И на мен ми се вижда висока цена, но ако е летен месец е нормална.

# 590
Е, за вътрешната каюта излезе 649 евро с таксите, ама нашата е външна. И цените от април буквално скачат. За м. март вътрешната каюта е с цена 429 евро с таксите. Разликата е над 200 евро. Гледах, че и през октомври цените са като през април-май, т.е. надути отвсякъде. Може би, който планира точно този круиз, трябва да го направи през март, стига да няма специални изисквания за месеца.
Наистина някои оферти са с включени такси, а други не са. За този круиз цената навсякъде беше без такси, независимо дали я проверяваш през български или през чужд сайт.

# 591
Poli BK Много от американските, английските и германските туристи дават лоши оценки и се оплакват от определена услуга, защото при рекламация имат правото да получат обезщетение от туристическата агенция, чрез която са закупили почивката - в повечето случаи направо получават безплатна нова ваканция. Така че цялото това писане на негативни коментари в чужди сайтове трябва да се гледа с известно съмнение... сега се сещам, че имаше и един сайт, където разни хора се оплакват как са пострадали по време на круиз, според мен пак са със същата цел, да се възползват от определена застраховка.

Не съм била на Costa, но всеки круиз е прекрасен, особено първият, така че enjoy  thumbsup

# 592
sereiadomar, благодаря за окуражителните думи. Аз имам добро усещане за предстоящото пътуване. Щом е толкова лошо, защо тези кораби се пълнят?! Така че, на мрънкащите не им обръщам внимание.

# 593
  • София
...Щом е толкова лошо, защо тези кораби се пълнят?! Така че, на мрънкащите не им обръщам внимание.
Не забелязах откъде тръгна това твърдение, че Коста били зле, всички ги критикували и т.н.
Нищо подобно! Naughty За мен лично и двете италиански компании са много добри най-вече с по-новите си кораби. Коста даже са ми една идея по-добри, особено в анимацията.
Аз също чета в круиз критик и по руските сайтове и не бих определила по този начин мненията за компаниите.
За финал - избора ти на кораб - перфектен, сезон - не съвсем, а цена - много висока!
Обзалагам се, обаче, че ще си много доволна! Wink

# 594
Poli BK, много е важно с каква нагласа, очаквания и настроение отивате на първия си круиз...Даже да се случат някои негативи по пътя ви като например закъснения, вълнение и клатене, не толкова "усмихнат" персонал или не толкова "разнообразна" храна, не смятам, че това трябва да ви разваля ваканцията... Такива неща се случват понякога и никой не е застрахован от това... Makар, че на Коста не видях такива негативи. Мисли си за вашето пътуване позитивно и вярвай, че ще е едно незабравимо и много приятно изживяване за вас.. И то ще бъде такова, аз съм сигурна. И ще искате още и още... Корабите на Costa cruises не се забравят, повярвай ми... Насладете се на всичко за тези 7 нощи и после да разкажеш как сте изкарали.... Очаквам разказ за Fascinosa... Peace

# 595
О, момичета, аз съм си оптимист по душа и винаги съм била. Навремето в университета колегите все се оплакваха колко зли били някои преподаватели, а аз никога не вярвах в подобни приказки и винаги изпитите ми минаваха по най-добрия начин. Оттогава съм се научила да се доверявам на собствените си впечатления и инстинкти. Споменах за мненията в Круиз критик, защото наистина попаднах на много негативни, едва 37 % са дали високи оценки - останалите са за нещо горе-долу, а има и такива, които са твърде категорични. Исках да разбера дали това е просто мрънкане. А и ако някой е бил на 20 круиза и все са били над средното ниво, нищо чудно да не му хареса. Аз нямам база за сравнение, така че дори да има някои негативи, едва ли ще ни разочароват. И наистина ще разкажа като се приберем.

# 596
  • Пловдив
Поли, първият круиз е прекрасно и незабравимо првживяване! Наслади му се на макс! Човек или се влюбва до живот, или намразва круизите! Ние и повечето хора тук сме от първите. Ще останеш очарована, сигурна съм. Недоволни от всичко има винаги, а също и доволни от странни неща. Вярвай на себе си, според мен сезона, който си избрала е перфектен и ще избегнете клатенето, а всичко друго ще е на 6.Късмет! И се подготви за пристанищата, за да спестите от екскурзиите, за 4 човека ще дойдат много скъпи, дори с такси ще ви е по-изгодно.  Hug

# 597
Къде изчезна Bled? Не беше ли обещала снимки от настоящия круиз?

# 598
  • зад парка
Къде изчезна Bled? Не беше ли обещала снимки от настоящия круиз?

Дано да публикува скоро, включително лични впечатления и снимки!   bouquet

Интересувам се много точно такъв круиз из Средиземно море.

Пътували сме, но в Егейско море. Нямам опит на голям лайнер за дълга обиколка и то в няколко държави, така че ще са ми от голяма полза препоръки от първа ръка на току що пътувал турист по този маршрут.

# 599
  • София
Много мислех дали да напиша следващите редове, но ще го направя, заради вас приятели.
99% от вас са страхотни хора и аз съм тук заради вас.
Но както навсякъде, така и тук, във форума и всички теми, дори на лични...
Скрит текст:
Злобата и завистта минава всякакви граници…
Преди дни, пиейки си капучиното прочетох на лични следното:
Скрит текст:
„ Ти се оля ние се чудим как до Гърция да отидем, а ти не се спираш и дори проблемите приемаш сякаш са удоволствие. Дано ги имаш повече.“
Имаше още няколко изречения, които от треперещия списващ бяха пълни с грешки и нецензурни думи, които ще ви спестя.
Ще ви спестя и автора, защото той почти е анонимен, скрил се зад нов акаунт, сякаш само заради това писмо.
Въпреки, че не е трудно да се досети човек, кои са те от единия процент оставаш от стоте.

Колкото и странно да звучи, нашите проблеми веднага след това продължиха, което тотално промени някои от нашите планове.
И още по странното съвпадение или случайност, след като спрях да пиша, проблемите свършиха и ние изкарахме едни прекрасни дни от тогава, както на суша, така и на вода.

Тук също беше подхвърлено нещо от рода на „куково лято“, което дори не разбрах, а не ми и трябва.
Но явно дойде „видов ден“ и аз срещнах един невероятен човек от форума, вече мога да кажа приятел. Изкарахме с нея и съпруга и, и продължаваме, едни прекрасни дни и вечери.
Каза ми да не пиша, тя дори почти не била споменала за круиза си, но аз не се сдържах.
А и не ми пука от недобронамерените.
Скрит текст:
Тях злобата и завистта ще ги унищожи.

И въобще не си мислете, че това ще ме спре да пиша, напротив…
Ницше мъдро е казал „Това което не те убива те прави по силен!“

Здравейте, може ли да ми предложите някакъв круиз от Атина за месец юли. Или да ме насочите къде да търся. Благодаря ви предварително.
dzhakova
Здравей, като се върна ще ти помогна за круизите от Атина.

Poli BK
Круиза ще е прекрасен, поне за мен лош круиз няма.
Освен ако компанията или настроението е лошо.
Но аз такъв случай нямам.
Дори след толкова негативи си изкарваме повече от добре...

За всички прекрасни хора тук...
  bouquet     Hug    bouquet   Hug

Общи условия

Активация на акаунт