КРУИЗИ /тема 4/

• 67 803
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Пътече, цените бяха двойни в сравнение с МСЦ. Екскурзии по 80 долара 1-2, и всичко друго по200-300.
Ползвали сме само шатъл до Ливорно гарата, тъй като е далече и няма как.,до пиза хванахме влак, чести са и евтини. В Пиза  3-4 часа стигат, спокойно се разглежда. До Рим пак бяхме с влак, слезнохме на свети петър.,Разгледохме Пиаца Навона, Испанските стълби, Пиаца Попули, Ватикана, Замъка Сент Анджело, Пантеона, само до Колизеума не сме отишли, ядохме пица, пихме кафе. Движихме се пеш. Но там сме били и просто отидохме така за кеф. В Неапол аз исках на Капри, но изпуснахме за две минути хидрофолито. Трябваше да чакаме половин час за следващо, а мъжа ми като чу цената 80 евро за двамата в двете посоки ме отсвири.,Сбобикновено фери е по-евтино. Та отидохме с влак до Помпей, има на всеки половин час, цената е 2.90евро в посока. Но гарата е далече. Има и рейс занПомпей, мижеби до Везувий, спира точно набкруизния терминал, струва 14 евро в двете посоки, с Везувий 20 евро. В Кан се разхождахме, много е хубаво и чисто , но освен кафе и хапване няма какво да се види конкретно. Исках да ходим до Антиб, много е близо, но отидохме наобед, а влак имаше чак към 14 часа. Просто наобед има дупка с влакове. Може да се хване до Монако и Монте Карло, но е около 40-50 минути. До там влака струвал 20евро двупосочен. Гарата е лесна и удобна. В Палма си е  супер, там спокойно пеш се разглежда. Ами така, реално само с един трансфер сме се оправили и то добре. Но е въпрос на организация. В Барселона вечерта бяхме на фонтаните, уникални са, а последния ден ходихме на Манджуик, крепоста, която е нищо, парка там, качихме се с лифта до горе, разгледахме олимоийските съоръжения, ходихме и до Барселонета да ядем паея в специално заведвние. Предния път гледахме другите работи. Та може всичко човек, само да иска.

# 91
За нищо не света не бих заменила италианска корабна компания... Освен ако не ме качат безплатно на друга... Mr. Green Винаги когато свикнеш с нещо и го смениш, се разочароваш.. Поне при мен е така... Затова не сменям, докато не ми писне... Е, разбира се маршрути не повтарям....
Оххх вече с нетърпение чакам 9.12., а то още многоооо време има... :whistle
Люба, колко дни ви беше круиза? Имали сте интересни пристанища... Разкажи повече за тях, какво точно видяхте? Корабните екскурзии на Епика скъпи ли бяха, от какъв порядък? На италианските компании само това не харесвам, доста скъпи са някои корабни екскурзии /около 60-100 евро на човек/... При минимум 4-5 такива екскурзии и сметката за едно семейство е... #Cussing out
Ти ако знаеш как са ги подхванали коста крочиере и всичкия бизнес  около тях  в Италия...ако трябва да се кача на круиз със сигурност няма да е италиански!

# 92
  • sofia
Какво значи подхванали, аз след месец се качвам на Коста и то за 20дни

# 93
Здравейте, пак към luba_rizova, би ли казала, по какъв начин сте планирали полетите и с кои авиокомпании?Ще имате ли и някакви нощувки там на място?

# 94
Приятен път! Погледни колко персонал говори италиански и или английски ако обичаш,обвиняват ги че само пакистанци и подобни без думичка език работят на корабите,с ниска квалификация.

# 95
  • sofia
Пакистанци не, но персонала е от Латинска Америка изцяло, без ръководните длъжности. Испански и италиански говорят, английски не много добре, но се разбираме. Заплатата на сервитьор е 600€, кой италианец ще работи за тези пари? И аз не бих, а персонала вечер е до 12 на смяна и същите момчета бяха в 8ч на закуска....експлоатация

# 96
  • Пловдив
Аз да кажа защо са от латинска Америка. Има изискване 40% или нещо от сорта да е от региона, под чийто флаг е кораба. Та при нас бяха парагвайци и уругвайци, другото източна европа, Сега бяха мексиканци и филипинци. Обслужваането обаче аз смятам,че е на  много високо ниво, особено камериерите.
Роси, планираали сме не бпджетен вариант- иберия отиване в петък сутрин София-мадрид/бг еър изпълнява полета/, в Лас палмас кацат в 14.15. ПТЕСТОЙ в Мадрид само 2 часа. Спане в Лас Палмас. На другия ден на кораба. Връщането е късно след слизане от кораба -към 19 часа е полета, в 22 е в мадрид, спане там на летишето в някой хотел и сутринта в 10.15 в неделя е обратниябполет. Пак лас палмас-мадрид е Иберия, а до "Бг себизпълнява от бг еър, но билета е издаден от Иберия.

# 97
Не знам какво са подхванали италианските компании и не ме интересува... На мен на техен кораб ми харесва и това е... Peace Живяла съм и работила в Италия и нямам проблем с тях... А това, че на кораба персонала не са италианци не ми пука... Запознахме се с тях, говорят всички английски и много ни помагаха... Винаги усмихнати и вежливи, усложливи за всичко... Какво повече да искам... Хубаво, приятно и весело е на техни кораби... Даже с такива хора по-лесно се общува, аз като живея в центъра на Европа и тук тези са студени и намусени повечето време, какво да кажа... ooooh!
Никога няма да дескриминирам хората по цвят и народност, важно за мен е отношението и как си вършат работата... Това е... Peace Да се кача на кораб с "европейци" или американци или каквито и "бели" да са и да ми развалят настроението с техните претенции и намусени важни физиономии - еее, благодаря.... Тук всекидневно се ядосвам с такива, хайде няма нужда и на почивките и круизите ми... #2gunfire

# 98
  • sofia
значи ли, Коста Пасифика щом плава под италиански флаг, то ще е италиански персонала?
чудя се безмитния магазин дали ще бъде на добри цени, както тези,които не са под европийски флаг?!

# 99
  • Пловдив
Аз не видях голяма разлика в цените на кораба и на сушата (мсц), например харесах си чанта, която струваше колкото и в Рим, но не си я купих заради намусената продавачка, която беше българка. Та това и по въпроса за произхода на персонала. Може и да не говореха кой знае колко добре английски, за италиански не говорим изобщо, но филипинци и индонезийци бяха най-много при нас и наистина се стараеха да съдействат, любезни и усмихнати бяха. А нашата сънародничка, от ЕС, беше отблъскваща и като излъчване, и мръщене, чудех се как са я взели изобщо.
Люба, браво на теб! Много полезно инфо за епик. Аз още не съм избрала круиз за следващата година.

# 100
Току-що се завърнахме от първия ни круиз, но със сигурност няма да е последен. Прекрасно и незабравими преживяване! Бяхме с Norwegian Sky до Бахамите/Насау и техния частен остров. Хареса ни фрий стайла на компанията, при нас нещата бяха супер добре организирани. Храната ни изненада приятно, както и облужването. Сега вече се оглеждам за друг круиз, но по-дълъг. Но като гледам програмата ни, май ще е следващата година. Харесала съм един 7 дневен с Роял Карибиян до Източни Кариби.
Снимки ще покажа малко по-късно, първо трябва да ги сваля и после да ги кача, ще отнеме малко време.

# 101
  • Пловдив
Смърфи, супер, браво!!!Аз мисля,че круиза е любов за цял живот. Или се влюбваш веднага, или го намразваш тотално. Така се случи с моето джипи, тя отиде и не иска да чуе повече , повръщала през цялото време, а маршрута беше средиземноморие септември, нищо трагично. Та,, трябва като смърфи да пробваш за кратко и ако си ок, скачай във водата.
Роси, да сенпохваля намерихбпо-евтин вариант за Канарите. Избираш с някой да пътуваш до Мадрид-ние ще летим с бг еър, но ти може и уиз да ползваш, те имат трибпъти седмично полети. И от там Райън еър до Гран Канария. Летят два пъти на ден, цената е доста добра. Аз чекирах и 2 багажа за отиване и връщане, ибпак ми зилезе 200евро с таксите за двамата. Бг еър билетите са 300 евро за двамата в двете посокои, та сътворих общо 500 евро за билети. Предния вариант беше 840 евро. Та има начини.
  bouquet

# 102
Смърфиетка, рядко има хора, които да отидаг на круиз и да не повторят... Това е страходна страст... Peace ММ се заканва, че тазгодишния ни круиз ще е последният... Аз му викам, че като не му се плава да си стои в къщи,  аз ще ходя с децата...   Stop Mr. Green
Люба, вие кой точно круиз на Канарите избрахте - до Мадейра или до Казабланка?
Аз си мечтая следващия ни да бъде до Малта, Тунис или островите Палма или Ибиса.. Ще следя промоции, ако някой види такива да се обажда.... Peace

# 103
  • sofia
Разликата в цените на кораба и суша беше 30€ за крем, който е 65€ тук

# 104
О, тя главата ми се разходжа наляво, надясно, ама за мен това е нормално. Аз съм така и след по-дълъг полет. Но първата вечер имаше някакво вълнение, не знам колко бала е било, не изглеждаха изобщо големи вълните, но усещането беше като при турболенция в самолет. Следващите две вечери проверявахме дали корабът се движи, защото беше много спокойно и изобщо не се усещаше. Като се наспя довечера, утре ще съм 6, при мен така става.

Общи условия

Активация на акаунт