КРУИЗИ /тема 4/

• 67 700
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Добра е цената за фиордите и аз ги дебнах

# 436
  • sofia
Ние бяхме скоро в Мароко. Сравнявайки го с Бразилия- престъпност няма. Просто арабите са малко нахални. Взехме такси за 6ч, разведе ни и ни върна за 20€ на човек, а за 30€ до Рабат ни предлагаха. В Казабланка порта е близо до медината и центъра, но слезте без деца. Адски мръсно и мизерно е

# 437
Здравейте,
За пръв път разглеждам темите за круизи и честно казано това ми действа като положителна психотерапия. Толкова хубави места, грандиозни кораби, споделени пътешествия.
Ние с мъжа ми решихме също да опитаме от това и като за начало (надявам се да ни хареса и да имаме възможност по-натам да повторими и потретим) избрахме Западното Средиземноморие. Пътуването ни ще бъде с Коста Фачиноса ( Савона-Рим-Палермо-Валета-Майорка и Барселона). Вече имаме резервации и сега проучваме детайлите. Разбира се, задавам въпросите на агента, през който резервирахме, но малко допълнителни мнения и информация няма да са ни излишни. В сайта на компанията не всичко е достатъчно ясно. Имам например две тривиални питания, но ще бъда благодарна ако някой с опит на борда на корабите на Коста може да ми отговори.
1.Каква застраховка имат пасажерите? Съответно трябва ли да си направим допълнителна такава?
2.Как се ползва пакетът напитки на база ол инклузив? Пише, че един пакет е за лицата, които имат обща резервация, или всички, които се хранят заедно. Т.е. ако аз взема такъв пакет, а на масата за хранене са мъжът ми и още двама наши близки, на четиримата ли ще сервират напитки от моя пакет?
Благодаря ви и приятни пътешествия!

# 438
  • sofia
АИ трябва да вземат всички пасажери от една кабина, тоест ти, мъжа и детето. Няма да продадат само на един.
Застраховка ние си правим от Бг за всички дни от излитане до кацане

# 439
Добра е цената за фиордите и аз ги дебнах

смяташ ли да резервираш?

# 440
Аз за жалост се отказах заради проблеми с вестибуларния апарат, но иначе щях да резервирам

# 441
lyuba, благодаря за отговора. Е то ако всеки от нас плати по един ол инклузив, круизът ще излезе на двойна цена. Явно няма смисъл от такова нещо, защото ние не сме тръгнали на алкохолен туризъм. Wink

# 442
  • Пловдив
Вече се оглеждам за багажа лека полека и ме интересува за вечерите-на обикновените вечери мъжете могат ли да са само по  панталон и риза или задължително и сако? А на официалните вечери- може ли с риза, вратовръзка, сако и панталон, но не костюм строго официален?

# 443
  • Sofia
Вече се оглеждам за багажа лека полека и ме интересува за вечерите-на обикновените вечери мъжете могат ли да са само по  панталон и риза или задължително и сако? А на официалните вечери- може ли с риза, вратовръзка, сако и панталон, но не костюм строго официален?

За MCS мога да кажа, че на вечеря, освен ако не си с къси гащи и джапанки, никой няма да те спре. И с едни дънки и риза е достатъчно. Дамите имат по-голям избор, разбира се.
За официалните - сакото  е абсолютно достатъчно.

# 444
  • sofia
И за Коста важи същото, без сако става също  Mr. Green

# 445
  • Пловдив

За MCS мога да кажа, че на вечеря, освен ако не си с къси гащи и джапанки, никой няма да те спре. И с едни дънки и риза е достатъчно. Дамите имат по-голям избор, разбира се.
За официалните - сакото  е абсолютно достатъчно.
Ние ще сме с МСЦ, така че това ми е полезно-бях прочела че със сини дънки и риза примерно не става и че  трябва костюм, а смятам да слагам само сако и панталон, така че благодаря, дано не ни изгонят от официалната вечеря  Grinning

# 446
  • София
Bled, Mоже ли инфо от къде е офертата 2 в 1. В бг агенциите не я намира или поне не на тези цени.

Относно фиордите , аз също ги следя. Миналата година около март бяха на цена 250евро без пристанищни такси . Не можахме да отидем, но ако сега излезнат пак на тази цена бих резервирала.

# 447
  • Пловдив
Момичета, мо ля ,помагайте за Марсилия-сега търсих форум, но не открих. Първо мислех да отидем на екскурзия от кораба но не ми се иска и за там да даваме толкова пари. Прочетох за Марсилия, че центъра е около старото пристанища, иска ми се ако може да отидем и до остров Иф(сина ми настоява), катедралата Нотр дам... Моля ви който е бил самостоятелно там да помага- как да стигнем от пристанището и изобщо някакви ориентири и дали ще успеем. За там нещо ми е притеснено.

# 448
Момичета, мо ля ,помагайте за Марсилия-сега търсих форум, но не открих. Първо мислех да отидем на екскурзия от кораба но не ми се иска и за там да даваме толкова пари. Прочетох за Марсилия, че центъра е около старото пристанища, иска ми се ако може да отидем и до остров Иф(сина ми настоява), катедралата Нотр дам... Моля ви който е бил самостоятелно там да помага- как да стигнем от пристанището и изобщо някакви ориентири и дали ще успеем. За там нещо ми е притеснено.

В Марсилия бяхме през Февруари 2013 г. със Сплендида. След слизане от кораба взехме шатъл от кораба за около 10 е в двете посоки. Билети се купуват от шофьора на буса. Той прави рейсове между центъра и кораба на всеки 30 мин. Остави ни на центъра. Там взехме туристическо влакче, което ни закара до катедралата. И то минава на всеки 30 мин. Имаше много хора и когато наближи време да се връщаме, имаше голяма опашка, но ние успяхме да стигнем навреме.
И ние имахме желание да посетим острова, но времето не ни стигна.

# 449
Попаднах на интересна статия за една дама-круизерка, която живее вече 7 години на круизни кораби.
http://www.app.com/story/life/home-garden/luxury/2015/01/19/woma … se-ship/21869211/
Малко й завиждам!

Общи условия

Активация на акаунт