КРУИЗИ /тема 4/

• 67 660
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Блед, ето писмото ми и хотела ми:

Съжалявам Блед, но пиша от телефона си и не съм копирала линка добре.Сега пак ще го пратя ,ако имаш желание остави координати.Можем да се видим,където и когато ти е удобно.Аз познавам Рим, така че няма проблем да бъда,където ми кажеш.До скоро!!! http://www.booking.com/hotel/it/trevi-palace.bg.html?aid=323175; … ht_room=117693902

# 661
Благодаря за мненията ви Hug Към качване от Рим наклоняват везните ,но да попитам- как се стига до терминала? Защото когато предния път спряхме там,бяхме взели корабна екскурзия и ми се видя доста отдалечено от мястото където бихме слезли с влак или автобус.Иначе видях много изгодни полети с италианските до Рим-е,ще имаме една нощувка преди круиза там,но пък то е по-скоро плюс Wink

# 662
росии Да, нощувката в Рим преди круиза определено е плюс, така няма да се притеснявате за времето до кораба на следващия ден. Мога да препоръчам следния семеен хотел на главната улица Via del Corso, 1 нощувка за двама през май беше 60 евро, мястото е на 10 мин. от Испанските стълби и на 5 мин. от Вила Боргезе:

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187791-d272485-Reviews- … o-Rome_Lazio.html

Ние лично си бяхме запазили трансфер, който ни взе в 12.30 от хотела и ни закара до самия терминал в 13.30, не си спомням точно колко беше, но не струва хиляди и е много удобно Wink За влака до Чивитавекия трябва някой друг да сподели, аз не съм го ползвала.

# 663
  • София
....за Ибиса има много време и ми се искаше през деня да видим нещо от града и на плаж, а вечерта на Cafe del Mar. Ще трябва да се поровя в нета за тези автобуси и разписания, в краен случай може да се вземе и трансфер от кораба до Sant Antoni, но той беше 19 евро и не знам за кои часове ще го предлагат. Но има предостатъчно време до тогава, да не бързам  Grinning
Хубаво си го измислила и не се тревожи за автобуса - това е градска линия и автобусите са на често - на спирката ще си видиш времето за обратния автобус, защото кафе дел мар е на около 15 тина минути пеша от спирката на сан антонио.
Дано ти хареса кораба, че е малък и старичък, въпреки рефърбишмънта. Embarassed

# 664
sereiadomar, благодаря ти Sunglasses Това с трансфера от хотела звучи страхотно ! Аз със влака до Чиватавекия съм пътувала,но там,където той спира до кораба са около 30 мин пеша,незнам дали има шатъл до кораба

# 665
  • София
sereiadomar, благодаря ти Sunglasses Това с трансфера от хотела звучи страхотно ! Аз със влака до Чиватавекия съм пътувала,но там,където той спира до кораба са около 30 мин пеша,незнам дали има шатъл до кораба
В пристанището на Чивитавекия никой не се разхожда самостоятелно - от входа има автобуси за всички кораби (не шатъл, а безплатен).
Трансферите са удобни, но според мен са излишен разход.Билетите за двама с влак са 18 евро и порта е на пешеходно разстояние от гарата.

# 666
yav4e_mrav4e Аз скоро писах, че за мен няма значение корабът колко е нов (говоря за такива след 2000 г.), даже много големите кораби нещо ме плашат, малките са ми по-симпатични, ще ми хареса и този Wink

За трансферите си права, че с влак са по-евтини, ние до сега все с такси сме ходили, но тази година ще пробваме с влак...

Хубава вечер на всички  Hug

# 667
  • София
Last Minute
Набързо за вас...получих го преди малко на телефона.
Оферта с включен полет от Виена:
21-02-2015

1 Las Palmas (Spain) - 20:00
2 Sailing
3 Casablanca (Morocco) 07:00
4 Casablanca (Morocco) 07:00 14:00
5 Agadir (Morocco) 09:00 18:00
6 Arrecife (Lanzarote) 09:00 19:00
7 Santa Cruz de Tenerife (Tenerife) 08:00 21:00
8 Las Palmas (Spain) 07:00

Обща цена с полета 449 евро, забележете, за всички видове кабини на MSC Армония, включително апартаменти.

# 668
  • Пловдив
Ние пък абсолютно самостоятелно и пеш си отидохме по пристанището до кораба, не ни се чакаше шатъла, имаше и други хора и кораба беше съвсем близо/за нашите представи/ . Но с багаж не става, разбира се. От гарата до пристанището не е далеч, но си иска карта като за първи път.
Ей каква оферта!  Жалко,ме никога не мога да оставам за последен момент.Sad
А тези от Круиз нейшън наистина са тежка гемия и ще трябва да им се обадя , иначе не става. Не знам обаче дали не е супер рано за догодина януари и да го оставя лятото да им звъня?

# 669
И аз го получих сутринта този круиз за Канарските и Мароко с полет от Виена, но до Виена полет в последния момент няма да е много евтин  newsm78

Всъщност сега проверих, с Бългерия Еър е най-изгодно за края на февруари, излиза 250лв. двупосочен. Само, че трябва да се нощува във Виена преди и след круиза.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 12:41 от ivelina666

# 670
  • София
Относно офертата
Полета не е скъп, 130 евро в двете посоки София-Виена-София.
Друг вариант е отиване с кола. Няма и 1000 км. Ако сте поне 4 човека, ще излезе изгодно. Дори с плащането на паркинга на летището. Така може да си спестите и нощувките във Виена. Полетите трудно ще ги съчетаете, а и е рисковано.
Нощувате някъде по пътя, изгодно. Ако са двама шофьори може и да не нощувате. Пристигате и се качвате, след като сте разчели времето, без рискове. Че ми идват в повече.
Да ви кажа за паркинга на летище Виена. Колкото са повече дните, толкова по евтино. За 7 дена ще ви струва около 100 евро, но само за ден е 25 евро. От опит да ви кажа, използвайте Паркинг С, другите №3 и №4, са по скъпи. Да не се объркате да влезете в паркинги, които са само за часове ?

Относно порт Чивитавекия (Рим)…
На порта до крепостта има бариера, точно до Макдоналдс, където пием кафе преди да влезем.
На нея стоят двама симпатяги, при които няма как да не влезете, както пожелаете. Контрола няма нищо общо с примерно този на порт Венеция.
Влизали сме по всички начини, с трансфер, пеша, кола под наем, с лична кола. Това просто е един път, който от другата страна се включва в магистралата.
Ходенето, както казват момичетата с багаж е нежелателно, въпреки, че има и такива. Разстоянията са големи.
Какво ни се случи веднъж. Бяхме с кола под наем, влязохме до там където спира автобуса/посрещат те хора от кораба/, оставихме багажа и се върнахме да оставим колата. Трябваше да върнем колата доста далеч от входа на порта, но успоредно на самото пристанище.
Оставихме колата и влязохме в района на порта отстрани, ето ТАКА
Беше много ходене, около 2 км., макар без багаж. Но това нас не ни плаши, ние ходим много пеша. Взехме си багажа, чекирахме се и толкова.
Така, че варианти много, но най-добрия си е автобуса от крепостта.
Разстоянието до гарата е много по-малко от това, което споменах преди малко, но след като сте излезли с автобус. От там са около 700 метра, зависи колко куфара имате, трудно, но става и с багаж.

Ето ви малко виртуална разходка с нашите снимки от Чивитавекия
На тях можете да видите, къде се качвате на автобуса, самото пристанище, хотели в които сме нощували и т.н.

# 671
http://www.cruise.gr/  - намаление 35% за всякакви круизи днес! + 1-2 нощувки , безплатни в Атина за цялата 2015 г. Искат депозит само 35% от цената на намаления круиз

# 672
  • София
dzhakova
Казах ти за Пирея, но ако решиш от Истанбул, те съветвам да следиш круизите на MSC Magnifica. Корабът цял сезон ще плава от Босфора към Венеция и обратно. Това е страхотна идея да се видят Истанбул и Венеция от кораб. Дубровник, Олимпия, Ефес и къщата на Дева Мария, Бриндизи, въобще страхотен маршрут.
Тъй като това плаване ще трае едно след друго, няколко месеца, при всички случай ще има  намаления в цената. И в момента има промоции, макар не достатъчно ниски.
Ние също може би ще се възползваме за пореден път от този круиз, ако цената падне достатъчно ниско.
Следете ги, това е много по-добра възможност, отколкото от нашите пристанища.
А на тях май тази година ще ни отрежат, като ги посрещнахме миналата година с безобразни такси ???
Сега и да ги намаляват, късно е…

# 673
Получих офертата за Канарските острови и Мароко от 21.02, нo с полет от Виена. Ако някой се интересува, има я на сайта на infocruises.bg.

# 674
krissy_vs За съжаление тази година няма изгледи за по-ниски цени на MSC, освен ако не излезне нещо last minute. Би трябвало да има още една разпродажба пролетта... иначе тръгвания от Истанбул има и септември, може да са по-изгодни, ще успееш да намериш нещо Wink

Благодаря ти,sereiadomar Simple Smile И аз все се надявам да изкочи нещо в началото на пролетта.

Bled,благодаря ти за всичко,което споделяш,чета твоите постове и не спирам да мечтая Simple Smile ние също сме се ориентирали към този маршрут на Магнифика с качване от Истанбул,най-вече заради него и Венеция. Моля те,ако попаднеш на добра оферта да я споделиш,насочила съм се към април или май месец.Аз също следя българските и някои чужди сайтове,но ще съм много благодарна на помощ и насоки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт