Студенти в Италия

• 75 437
  • 509
  •   3
Отговори
# 150
  • Варна
Пиша Ви ЛС.

# 151
Аз вадих всички тези документи - за семейно положение от районно кметство, после се заверява в общината със зелен печат, удостоверенията за собственост на имоти и автомобили - от Данъчното, уверение, че брат й учи в държавно училище - от неговата гимназия, банкови извлечения - от банката. При нас искаха освен за нея, за всички пълнолетни членове на семейството. Някои документи ги искаха на италиански, някои можеше и на английски. При нас това правихме за намаляване на таксата - дадоха ни значителен процент надолу. Аз отделих сигурно сумарно поне 6-7 дни за разходки по институциите, но си заслужаваше.

# 152
Благодаря!

# 153
Аз вадих всички тези документи - за семейно положение от районно кметство, после се заверява в общината със зелен печат, удостоверенията за собственост на имоти и автомобили - от Данъчното, уверение, че брат й учи в държавно училище - от неговата гимназия, банкови извлечения - от банката. При нас искаха освен за нея, за всички пълнолетни членове на семейството. Някои документи ги искаха на италиански, някои можеше и на английски. При нас това правихме за намаляване на таксата - дадоха ни значителен процент надолу. Аз отделих сигурно сумарно поне 6-7 дни за разходки по институциите, но си заслужаваше.
След като ги извадихте, предполагам, ги преведохте и легализирахте, нали? А посолството оказва ли някакви съдействие и необходими ли са някакви действия също при него?

# 154
Документите се превеждат, да. Нямате нужда от посолството за нищо, по-скоро университетът трябва да ви даде указания точно какви документи изисква, на какъв език да са преведени, срокове за представяне.

# 155
Някои има ли информация и опит за ISEE стипендията конкретни за Бокони?
Благодаря предварително

# 156
  • Варна
След като ги извадихте, предполагам, ги преведохте и легализирахте, нали? А посолството оказва ли някакви съдействие и необходими ли са някакви действия също при него?
Посолството е необходимо за издаване на Стойностна декларация, зависи дали университетът я изисква. Легализация не се изисква, само апостил на документите.

# 157
Благодаря за информацията! 🌸

# 158
Всъщност, както вече сме коментирали, посолството ви трябва за издаване на кодиче фискале. Но това няма общо с документите за университета.
Наистина трябва да се конкретизира за кой университет става въпрос, тъй като явно се изискват различни документи.

# 159
Сега чакаме фискалния код ние, ще в готов август. Аз правих всичко с помощта на Дарби, понеже съм от Варна те изпращаха документите в София - казаха, че нещо е за апостил, нещо за посолство, но не помня кое 😄.

# 160
  • Варна
Здравейте!
Тези документи от НАП и данъчното за имоти за всички студенти ли се отнасят , или само за тези, които кандидатстват за стипендии?!

# 161
Здравейте!
Тези документи от НАП и данъчното за имоти за всички студенти ли се отнасят , или само за тези, които кандидатстват за стипендии?!
Само за стипендии и за определяне/ редуциране на таксата.

# 162
Хубаво е да си ги извадите, освен намаление на пандата, ще ползва и намаление и за  общежитие и стол, ако има такива към университета.

# 163
  • София
Някои има ли информация и опит за ISEE стипендията конкретни за Бокони?
Благодаря предварително
Няма разлика с описаното за другите университети.

# 164
  • София
Здравейте,
Записвам се в темата с бъдещ 12-класник, който има интерес към Политехнико Торино, специалност Mechanical Engineering. На първо време основният ми въпрос е дали правилно съм разбрала, че за тази специалност има вариант обучението да е изцяло на английски. Ето на това попаднах в сайта им
. Разбира се, кандидат-студентът ще си пусне исамостоятелно запитване, но пусто майчино сърце не трае, та ако някой има информация по въпроса много ще се радвам да сподели както и всякакви впечатления от този университет и специалност. Наясно съм, че е доста тежка, но това е негов избор.

Общи условия

Активация на акаунт