Студенти в Италия

• 87 030
  • 631
  •   1
Отговори
# 615
Честито на младежа! Не е непосилна процедурата, и аз съм писала нагоре, макар че дъщеря ми е в друг университет. Каква специалност е приет, питам, защото синът ни има интерес към ПолиМи и започвам да се ослушвам Simple Smile

Благодаря! Той е приет Engineering science в програмата на английски език.

# 616
  • ВАРНА
Military Woman, браво на младежа!
Със сат ли кандидатства и ако да, може ли да споделите с какъв резултат е приет.
Дъщеря ми се е прицелила към тази специалност и на този етап не иска да чуе за друга. На есен ще е 11.клас

# 617
Със сат ли кандидатства и ако да, може ли да споделите с какъв резултат е приет.
Дъщеря ми се е прицелила към тази специалност и на този етап не иска да чуе за друга. На есен ще е 11.клас
Здравейте! Да, кандидатства със САТ. Резултатът му беше 1290т. Приеха го на второ класиране. Тази година приемът е бил от 145 човека, знам от сина ми, но не съм сигурна дали имат квоти по пол.

# 618
Здравейте. Синът ми ще е студент, 1 курс в Милано, от есента.
Как изпращате багаж на там?
Чудех се дали да не му пратим багажа с някакъв транспорт и той със самолет.
Ще се радвам, да споделите. 🌞😀

# 619
На 30 страница има информация за изпращане на багаж.

# 620
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито на новоприетите.

Аз съм писала назад в темата за изпращането на багаж, по автобус. Пристига на Малпенса.

# 621
Здравейте! Да, кандидатства със САТ. Резултатът му беше 1290т. Приеха го на второ класиране. Тази година приемът е бил от 145 човека, знам от сина ми, но не съм сигурна дали имат квоти по пол.

Сам ли кандидатства или ползвахте агенция?

# 622

Сам ли кандидатства или ползвахте агенция?

Всичко напави сам, не сме ползвали агенция.

# 623
  • Русе
Здравейте! Включвам се е темата, защото синът ми е приет в Политехнически университет в Милано. Предстои ни да събираме документи за доходи и имущество и да призная цялата процедура ми се вижда доста тежка. Ако има други родители със студенти в този университет и могат да помогнат с информация, ще съм много благодарна.

Здравейте и честито! Малко съм объркана - тестът за прием не беше ли по това време? Така съм запомнила.
Дъщеря ми ще кандидатства догодина и информацията ми е, че тестът се държи на 22-23.07..
Честито и на Вас, DjuDjo.
Ще ми е интересно да прочета /ако решите да споделите/ реда на нещата, които сте правили.

# 624
За Архитектура знам, че е тези дни, за инженерните специалности има ранен прием със САТ.

# 625
За Архитектура знам, че е тези дни, за инженерните специалности има ранен прием със САТ.

Да, за инженерните специалности приема беше май месец, до колкото си спомням. Ние бяхме така миналата година.

# 626
Здравейте! Включвам се е темата, защото синът ми е приет в Политехнически университет в Милано. Предстои ни да събираме документи за доходи и имущество и да призная цялата процедура ми се вижда доста тежка. Ако има други родители със студенти в този университет и могат да помогнат с информация, ще съм много благодарна.

Здравейте и честито! Малко съм объркана - тестът за прием не беше ли по това време? Така съм запомнила.
Дъщеря ми ще кандидатства догодина и информацията ми е, че тестът се държи на 22-23.07..
Честито и на Вас, DjuDjo.
Ще ми е интересно да прочета /ако решите да споделите/ реда на нещата, които сте правили.

Здравейте, неговата специалност е нова  - на английски език, предназначена за международни студенти и приемат за първи път тази година. Нямаха ранен прием. САТ може да се прави многократно и кандидатства с най-високия постигнат резултат. Минималните изисквания за допустимост са 620т на математика и 620т на английски. Той се яви два пъти, като за изпита се готви напълно самостоятелно. Зная, че има организации, които предлагат курсове за подготовка. Има доста дати за явяване на SAT, почти всеки месец.

# 627
  • ВАРНА
За Engineering science на един от уебинарите през годината споменаха, че местата ще са 180, като от тях 30-40 ще са за non European students. От споделеното от Mlitary Woman разбирам, че в крайна сметка за EU students местата са 145.

# 628
Бихте ли споделили идеи за намиране на квартира: какво сте ползвали, как се е получило при вас? (за Рим)

# 629
Момичета, а някой с информация за ПолиТорино - колко е максималната такса на година , в случай, че нищо не се приспадне? Според симулатора на сайта май е 3700 Евро?

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 11:43 от Naneto

Общи условия

Активация на акаунт