ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 290
  • 359
  •   1
Отговори
# 195
tany3dj според мен не е от олиото, а от това че е много дебела питката. И аз предлагам да ползваш по-голяма тава или да сложиш по-малко кифлички - да са по-нарядко.
Аз не използвам клечка за теста с мая, само за кексове и подобни блатове.

# 196
  • В една слънчева къща...
Ами тавата ми беше голяма, ама и погачата също - с 2кг брашно. Но и с 1 кг, предния път, пак доста я пекох и накрая беше леееко тестена. Иначе ухае невероятно, но изядохме само крайните парчета. В средата остана едно голямо парче. Ползвам качествено олио, както и всички останали продукти. Не знам вече Sad

# 197
Това е от олиото и на мен вчера така ми се получи и даже върнах да допека ,като изстине си е опечена добре.

# 198
А моята сана страхотна, втаса, изпече се чудесно - не е сурова, но много ми спадна след изваждането и се чудя защо. Дали трябваше да постои 15 мин в изкючената фурна или друго нещо  newsm78

# 199
Ами тавата ми беше голяма, ама и погачата също - с 2кг брашно. Но и с 1 кг, предния път, пак доста я пекох и накрая беше леееко тестена. Иначе ухае невероятно, но изядохме само крайните парчета. В средата остана едно голямо парче. Ползвам качествено олио, както и всички останали продукти. Не знам вече Sad

Значи аз с по-малко от кг брашно направих питата и пеках в тава с диаметър 31 мисля ,че беше и се получи добре, но за същия диаметър с двойно повече брашно не съм сигурна как ще се изпече. Не мисля ,че е от олиото. Моето беше позастаряло ,че леко имаше такъв аромат на старо и въпреки това се изпече добре.

# 200
  • Sofiа
Зиче, да си жива и здрава, момиче!  bouquet
Това е невероятно вкусно нещо! Преди малко всички вкъщи дружно вечеряхме кифлички със сирене, кашкавалче и лукум. Облизахме си пръстите и почти всичко ометохме  EmbarassedОстанаха само няколко за закуска на детето утре!

# 201
А моята сана страхотна, втаса, изпече се чудесно - не е сурова, но много ми спадна след изваждането и се чудя защо. Дали трябваше да постои 15 мин в изкючената фурна или друго нещо  newsm78

Ами Зиче няколко пъти обясняваше ,че вероятно се дължи на по-мекото тесто. Върни се на по-предни страници и прочети нейните коментари.

# 202
Здравейте и от мен!Аз не съм много по сложните тестени изделеия,но няколко пъти влизам тук и чета за тази питка и ми се ще утре за Никулден да се пробвам и ако стане да я направя и за 8 ми декември.Изчетох ред по ред,но имам едно въпросче,защото не намерих съвсем точен отговор на това.Моята машина за хляб е Sapir с тегло на хляба 0.900 и 1.250 и ако пусна с тази доза да се меси дали няма да и дойде в повече на машината или да намаля съставките.Твърдо съм решила да я пробвам. Simple Smile

# 203
Познайте какво правят във 'Бон Апети"  Mr. Green  Памук погача на кифлички,само че щели да я правят на топки  Grinning Дали и тези ни четат ?

# 204
В днешния брой ли?Да го пусна после да го изгледам?

# 205
В днешния брой ли?Да го пусна после да го изгледам?
Да,досега това правиха  Mr. Green Само,че ползваха зехтин,втасваха 2 пъти и оформяха на топки,но си казаха Памук погача на кифлички Simple Smile

# 206
  • Варна
Искам да ви кажа, че това е рецептата на годината! Благодарности на Зиче, че я сподели с нас.   bouquet

# 207
Искам да ви кажа, че това е рецептата на годината! Благодарности на Зиче, че я сподели с нас.   bouquet
Съгласна съм ! И аз пак благодаря на Зиче  Hug Единствения минус е ,че след като я опитаха моите хора,вече ми се налага да я правя всяка седмица поне по веднъж  Mr. Green

# 208
  • София
Здравейте и от мен!Аз не съм много по сложните тестени изделеия,но няколко пъти влизам тук и чета за тази питка и ми се ще утре за Никулден да се пробвам и ако стане да я направя и за 8 ми декември.Изчетох ред по ред,но имам едно въпросче,защото не намерих съвсем точен отговор на това.Моята машина за хляб е Sapir с тегло на хляба 0.900 и 1.250 и ако пусна с тази доза да се меси дали няма да и дойде в повече на машината или да намаля съставките.Твърдо съм решила да я пробвам. Simple Smile
Не се притеснявай,моята е за 700 и 900 гр.хляб,но спазих всичко по рецептата и машината си омеси тестото като стой та гледай Grinning Peace Grinning.
Зиче,  bouquetблагодаря за вкусотията,аз не на кифлички,ами на погача си я направих и да видиш 4-ма човека как омаахме над половин голяма тава,а гостите ни не бяха гладни  hahaha hahaha hahaha.

# 209
  • Sofia
започвам я   chef
дано не се изложа

Общи условия

Активация на акаунт